Kaipaatko helvetillistä peli-Halloweenia? Näitä toimittajamme suosittelee Kommentit pois päältä artikkelissa Kaipaatko helvetillistä peli-Halloweenia? Näitä toimittajamme suosittelee

Halloween errori.net

lähestyy, ja mikä olisikaan parempi tapa virittäytyä oikeaan tunnelmaan kuin sukeltaa syvälle pelimaailman kauhutarjontaan? Olitpa sitten veteraanipelaaja tai etsit ensimmäistä kauhupeliäsi, tässä on lista toimittajamme, henkilökohtaisesti hyytävimmistä peleistä, jotka tarjoavat unohtumattomia hetkiä Halloween-yönä.

Helvetillistä peli-Halloweenia teille, rakkaat lukijamme…

Amnesia: The Dark Descent

: The Dark Descent on Thomas Gripin luoma indie-kauhupeli, joka tunnetaan herkästi nousevista karvoistaan. Vaikka moni ei olisi itse pelannut tätä indie-helmeä, on peli kuitenkin saavuttanut mainetta, ja syystäkin. The Dark Descent näytti, ettei pelottavuuden saavuttamiseen tarvita suurta budjettia.

Tätä ensimmäisen persoonan näkökulmasta pelattavaa peliä pelatessa tuntee konkreettisesti olevansa ansassa keskellä painajaismaista hirviöiden maailmaa. Pelissä pelaajan on paettava kauhujen täyteistä Brennenburgin linnaa ja selvitettävä sen monia jännittäviä pulmia, mikä tekee kokemuksesta erityisen nautinnollisen.

Outlast

Vaikka 2 saattoikin ylpeillä paremmilla grafiikoilla ja syvemmällä tarinalla, ensimmäinen osa vei voiton sen pelottavuudella.

Outlast vie pelaajan ensimmäisen persoonan näkökulmasta kammottavalle matkalle paikkaan, jonne harva toivoisi joutuvansa – vanhaan ja synkkään mielisairaalaan. Se näyttää ulkoisesti autiolta, mutta sen käytävät ovat kaukana tyhjistä. Ja pahinta on, että olet siellä yksin, yöaikaan, vuoristoisella seudulla, kaukana mistään avusta. Pelissä pelaajan on tarkkailtava ympäristöään videokameran yönäköominaisuuden avulla, mutta rajoitetulla akunkestolla – ja juuri se tekee pelikokemuksesta entistä ahdistavamman. Kamera luo rakeisen ja epäselvän vihreän hehkun, mikä vain korostaa ympäröivää painostavaa tunnelmaa.

Ottaen huomioon sen vaatimattoman budjetin, Outlast yllätti monenlaiset odotukset merkittävillä myyntiluvuillaan. Se on eittämättä yksi kaikkien aikojen pelottavimmista peleistä.

Resident Evil – Pelisarja

Siitä hetkestä, kun astui pelimaailmaan vuonna 1996, se on määrittänyt selviytymiskauhupelien standardit. Tämä legendaarinen sarja käsittää tällä hetkellä lähes 30 peliä, ja pelottavimman pelin valitseminen joukosta on haastava tehtävä. Toimituksemme kuitenkin suosittelee tätä!

Until Dawn

on kuin interaktiivinen versio elokuvasta ”Cabin in the Woods”. Kahdeksan teini-ikäistä ystävystä päättää viettää mökkiloman syrjäisessä metsässä. Ennen kuin he ehtivät nauttia lomastaan kovin pitkään, ensimmäinen kohtalokas tapahtuma jo varjostaa iloa, ja nyt heidän täytyy yrittää selvitä hengissä aamun ensi säteisiin asti.

Pelaajana pääset tutustumaan jokaiseen näistä nuorista, ja sinun tehtäväsi on auttaa heitä selviämään sekä mökin sisällä että sen ulkopuolisista uhista. Peli vaatii sinulta jatkuvasti päätöksentekokykyä, ja jokainen valinta vaikuttaa siihen, miten tarina etenee. Onko valintasi oikea? Vai johtaako se traagisiin seurauksiin? Pelaajana sinulla on vastuu sadoista mahdollisista lopputuloksista. On täysin mahdollista saada jokainen hahmo selviytymään, mutta se vaatii taitoa, harkintaa ja myös hieman onnea.

Until Dawn ei ole perinteinen toimintapeli. Sen sijaan se keskittyy nopeisiin QTE-tapahtumiin (Quick Time Events), ympäristön tutkimiseen ja vinkkien keräämiseen, jotka auttavat sinua tekemään kriittisiä päätöksiä – päätöksiä, jotka voivat olla kirjaimellisesti elämän ja kuoleman kysymys.

Silent Hill 2

Silent Hill -pelisarja on kauhugenren ikoni, ja sen pelottavista seikkailuista tunnetuin on epäilemättä . Tämä mestariteos toi mukanaan yhden tunnetuimmista kauhuhahmoista, Pyramid Headin. Kun puhutaan Silent Hillistä, monen ensimmäinen ajatus liikkuu tämän mystisen ja pelottavan hahmon ympärillä. Mutta peli on paljon muutakin kuin vain yksi hahmo; se on sumun peittämä kaupunki, jossa jokainen askel voi paljastaa uuden kauhistuttavan yllätyksen. Vaikka pelin grafiikka saattaa olla aikansa tuotetta, sen luoma tunnelma ja intensiteetti ovat ajattomia.

Pelin sydämessä on tarina Jamesista, joka saapuu Silent Hillin sumuiseen kaupunkiin etsimään vastauksia. Mystinen kirje, joka näyttää olevan peräisin hänen edesmenneeltä vaimoltaan, houkuttelee hänet takaisin painajaiseen, joka on täynnä kauhua ja epätoivoa. Kaupunki paljastaa Jamesille paitsi ulkoisia kauhuja, myös syvän syyllisyyden ja ahdistuksen, joka kumpuaa hänen sisältään. Jokainen nurkka, jokainen huone ja jokainen katu tuovat mukanaan uuden kauhukokemuksen, mutta Jamesin on jatkettava eteenpäin, jos hän haluaa saada selville totuuden.

Silent Hill 2 ei ole vain kauhupeli; se on syvä sukellus ihmismieleen ja sen pimeisiin syvyyksiin. Se on peli, joka ei jätä ketään kylmäksi ja jonka tarina jää mieleen pitkäksi aikaa. Se on mestarillinen yhdistelmä psykologista kauhua ja syvällistä tarinankerrontaa, ja se on ehdoton kokemus jokaiselle kauhufanille.The Division 2 -toimintapeli juhlii viiden vuoden mittaista virstanpylvästä Kommentit pois päältä artikkelissa The Division 2 -toimintapeli juhlii viiden vuoden mittaista virstanpylvästä

The Division 2

Ubisoftin suosittu räiskintäpeli täyttää vuosia ja sen matkasta on kerätty kiinnostavia faktoja kahdelle eri videolla. Voit katsoa ne alta.

Kun toiminnallinen The Division 2 -verkkopeli julkaistiin viisi vuotta sitten, pääsivät pelaajat kokemaan yksityiskohtaisen tarkasti mallinnetun pandemianjälkeisen Washington D.C. -pääkaupungin vallanhimoisine jengeineen. Viisi vuotta myöhemmin tätä alati kehittynyttä tarinallista matkaa on oivallista muistella parinkin eri videon voimin, jotka osaltaan summaavat pelin suurta fanikantaa miljoonien pelaajien ja klaanien voimin, unohtamatta kymmeniä miljoonia suorituskertoja tai hahmokuolemia eri tehtävissä. Tai jopa miljardin kappaleen rajapyykin ylittävää tavaramäärää!

Edes viiden pelivuoden jälkeen ei pelin tarina ole päätöksessä, vaan käynnissä oleva viidennen pelivuoden kolmas kausi porskuttaa eteenpäin kiehtovin kääntein. Pitkällisestä tarinasta huolimatta peli on yhtäältä sopiva uusille agenteille kuin vanhoille konkareillekin. Ja lisääkin tapahtumia on tulossa.

Pelin kehityksestä vastanneet Massive Entertainment, Ubisoft Bucharest, Red Storm, Ubisoft Annecy, Ubisoft Leamington, Ubisoft Shanghai ja Ubisoft Sofia haluavat osoittaa kiitoksensa kuluneesta viidestä vuodesta lukemattomille eri pelaajille miljoonissa eri klaaneissaan. Alla olevat videot muistuttavat paitsi pelaajien saavutuksista, myös pelin kehitysaskeleista vuosien saatossa.

Tom Clancy's The Division 2 -toimintapeli on saatavana sekä , , ja S sekä -pelikonsoleille että :lle. Lisäksi peli on saatavilla Stadia-, Amazon Luna- ja Ubisoft+-palveluissa.

Pelialan ahdinko jatkuu – kauhupeli Until Dawnista tunnettu studio irtisanoo työntekijöitään Kommentit pois päältä artikkelissa Pelialan ahdinko jatkuu – kauhupeli Until Dawnista tunnettu studio irtisanoo työntekijöitään

Supermassive Games, suosittujen kauhuseikkailuiden Until Dawnin ja The Dark Pictures Anthologyn takana oleva kehittäjä, on ilmoittanut suunnitelmista irtisanoa työntekijöitä.

Supermassive tunnustaa peliteollisuuden jatkuvat haasteet, mukaan lukien työpaikkojen menetykset, ja ilmoittaa, että studion on tehtävä ”uudelleenjärjestelyitä”. Vaikka tarkka määrä irtisanottuja työntekijöitä on tuntematon, Bloombergin raportin mukaan noin 90 työntekijää irtisanotaan. Supermassive korostaa, että päätös oli vaikea ja ”monia ponnisteluja tehtiin tämän lopputuloksen välttämiseksi.

Vuonna 2008 perustettu Supermassive on vakiinnuttanut asemansa kerrontavetoisten kauhupelien johtajana, saaden tunnustusta nimillä kuten ja . Studio työskentelee myös projekteissa kuten Little Nightmares 3 ja The Casting of Frank Stone.