Kaksi Poets of the Fall -yhtyeen kappaletta kuullaan Control -pelissä Kommentit pois päältä artikkelissa Kaksi Poets of the Fall -yhtyeen kappaletta kuullaan Control -pelissä

Control

Viime vuonna viisitoistavuotista taivaltaan juhlistaneen –yhtyeen ura käynnistyi raketin lailla vuonna 2003 kun esikoissingle ”Late Goodbye” hurmasi Remedy Entertainmentin -pelissä. Tänään Remedy tuo markkinoille odotetun uutuuspelinsä , jolla on mukana peräti kaksi Poets of the Fall –jäsenten tekemää biisiä.

Pelin soundtrackilla on sekä viimeisimmältä Ultraviolet-albumilta löytyvä ”My Dark Disquiet” että aivan uusi peliä varten tehty, massiivinen Old Gods of Asgard -kappale ”Take Control”. Old Gods of Asgard on Poets of the Fallin -pelissä esitelty alter ego, joka elää omaa elämäänsä Remedyn pelien maailmassa. ”Take Control” soi pelissä ainutlaatuisena interaktiivisena versiona, seuraten pelaajan etenemistä. Jokainen pelaaja kuulee biisistä erilaisen version, eikä yhdellä pelikerralla todennäköisesti kuule kappaleen kaikkia osia.

Molemmat kappaleet löytyvät myös Spotifysta. ”My Dark Disquiet” -single sisältää Marilyn Mansonista tutun Tim Skoldin tekemän remixin. Kappaleesta julkaistaan pian myös musiikkivideo.

Viime vuonna Ultraviolet-albuminsa julkaissut Poets of the Fall on yhä albumiin liittyvällä kiertueellaan. Syksyllä on luvassa keikkoja niin USA:ssa, Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Ennen tänään julkaistavia singlejään yhtye yllätti keväällä julkaisemalla ranskankielisen ”Partir Avec Moi” –singlen videoineen. Kappale tullaan syksyn kiertueella kuulemaan ainakin Pariisin keikalla.

Vuonna 2018 viisitoistavuotisjuhliaan viettäneen Poets of the Fall -yhtyeen menestyksekäs ura käynnistyi vuonna 2003 Late Goodbye -esikoissinglestä. Alusta asti toimintaansa itse ohjaillut yhtye on myynyt yksinomaan Suomessa yli 100 000 levyä ja pokannut neljä kulta- ja kaksi platinalevyä. Näyttävistä videoistaan tunnettu Poets of the Fall on saavuttanut faneja myös kansainvälisiltä markkinoilta. Yhtyeen videoita on katsottu YouTubessa yli 100 miljoonaa kertaa, ja bändi keikkailee stadionpuitteissa niin Intiassa kuin Venäjälläkin. Poetsien Ultraviolet-kiertue vie yhtyeen yli 20 eri maahan.

Lue myös Errorin arvostelu Control -pelistä täältä.

Max Payne -uusinnoista saatiin lisätietoja – kehitysbudjetti samaa luokkaa kuin Alan Wake 2:ssa Kommentit pois päältä artikkelissa Max Payne -uusinnoista saatiin lisätietoja – kehitysbudjetti samaa luokkaa kuin Alan Wake 2:ssa

Max Payne 2

on paljastanut tietoja hartaasti odotetuista -uusinnoista. Pelien kehitysbudjetti on samaa luokkaa kuin hiljattain julkaistussa 2 -pelissä.

Remedy tekee yhteistyötä Grand Theft Auto- ja Red Dead Redemption -peliyhtiön Rockstarin kanssa uuden luodakseen uudet versiot ensimmäisistä Max Payne -peleistä PC:lle, sekä viimeisimmän sukupolven konsoleille. Remedy vastaa kehitystyöstä, kun taas Rockstar rahoittaa projektia kokonaisuudessaan. Max Payne -uusinnot kehitetään samalla Remedy Northlight -pelimoottorilla, jota käytettiin myös ja -peleissä.

Myös alkuperäiset Max Payne -pelit syntyivät Remedy ja Rockstarin yhteistyön tuloksena, Remedy vastasi kehitystyöstä ja Rockstar julkaisi pelit. Rockstar jatkoi myöhemmin kehittämällä -pelin.

Remedy ei ole vielä paljastanut Max Payne 1 ja 2 uusintojen tai Alan Wake 2:n kehitysbudjettia, mutta analyytikot arvioivat kokonaishinnan olevan 70 miljoonaa euroa, josta 20 miljoonaa euroa olisi käytetty markkinointiin.

Talouskatsauksessaan Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala kertoi, että Alan Wake 2 on ”kerännyt jo merkittävän osan Epic Games Publishingin tekemistä investoinneista” myytyään yli miljoona kappaletta vuoden 2023 loppuun mennessä. Alan Wake 2 on nopeiten myynyt Remedy-peli, joka julkaistiin digitaalisena versiona 27. lokakuuta 2023 PC:lle Epic Games Storen kautta, :lle ja /S:lle.

Max Payne 1 ja 2 uusintojen kehitystiimin osalta Virtala kertoi, että tiimi on tehnyt merkittävää edistystä vuoden aikana.

Näiden lisäksi Remedyllä on työstössä -jatko-osa sekä , joka on neljän pelaajan co-op spin-off Control -pelistä. Tulevilla peleillä ei ole vielä varmistettuja julkaisupäivämääriä.

Halloween-aiheinen pelipaketti tarjolla Humble Bundlesta – mukana alkuperäinen Alan Wake -peli Kommentit pois päältä artikkelissa Halloween-aiheinen pelipaketti tarjolla Humble Bundlesta – mukana alkuperäinen Alan Wake -peli

Alan Wake

Edullisista pelipaketeista tunnettu tarjoilee parhaillaan Halloween-aiheista pelipakettia, joka sisältää kauhuntäyteistä toimintaa ja pelejä kuten , sekä .

Paketti maksaa yhteensä 12,32 euroa ja se sisältää nämä pelit:

  • STASIS: Bone Totem
  • Bendy and the Dark Revival
  • Alan Wake Collector's Edition
  • Hidden Deep
  • Tormented Souls
  • Bendy and the Ink Machine
  • Pathologic 2
  • Moons of Madness

Paketin voi hankkia itselleen täältä. Kaikki ovat Steam -koodeja :lle. Osa peleistä toimii myös ja Linux -alustoilla. Paketti on hankittavissa ainoastaan marraskuun 3. päivään asti, joten toimi nopeasti.