Keskiaikaisen selviytymistarinan kertova A Plague Tale: Innocence ilmestyi uuden sukupolven konsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa Keskiaikaisen selviytymistarinan kertova A Plague Tale: Innocence ilmestyi uuden sukupolven konsoleille

A Plague Tale: Innocence

Alun perin vuonna 2019 julkaistu sai suitsutusta sekä kriitikoilta että pelaajilta. Peli kertoi tunteikkaan ja synkkätunnelmaisen tarinan keskiaikaisen Euroopan sydämestä, kulkutaudin ravistelemasta Ranskasta. Nyt pelistä on julkaistu nykysukupolven pelikonsoleille päivitetty, entistäkin upeampi versio.

A Plague Tale: Innocencen tarina nuoresta Amicia-tytöstä ja pienestä Hugo-pojasta keskellä Mustan surman repimää Ranskaa on vaikuttava kokemus. Rottien myötä levinnyt rutto aiheuttaa kärsimystä ja kuolemaa Ranskan kuningaskunnassa asukaslukuun katsomatta. Niin isot kaupungit kuin pienet kylätkin kärsivät kulkutaudin kurimuksessa epätoivoa levittäen.

Kaikkialle leviävä rutto koettelee etenkin lapsia, vanhuksia ja muutoin hauraita katalin seurauksin. Rottien alati kasvavalle nälälle ei tunnu olevan loppua, vaan ne ovat vallanneet niin kadut kuin viemäritkin, ja niin eläimet kuin ihmisetkin jäävät taudin jalkoihin. Amician ainutlaatuinen tulinen hehku tuntuu kuitenkin pitävän rotat loitolla.

Synkkä ja tunnelmallinen selviytymistarina sisaruksista matkalla läpi keskiaikaisen Ranskan on ainutlaatuinen yhdistelmä seikkailua, toimintaa, hiiviskelyä ja hahmojen keskinäistä vuorovaikutusta. Tapahtumia taustoittava karu maailma elävine ihmisineen ja tapahtumineen on yhtäältä keskeisessä osassa kuin Amicia pikkuveljensä Hugon ohella.

Mustan ruton ohella Ranskaa riepotellaan myös kirkollisen inkvisition toimesta. Noitavainot ja kulkutaudin aiheuttamat epäluulot sekä ihmisten itsekkäät motiivit luovat omat haasteensa Amician ja Hugon selviytymiskertomukseen läpi arpeutuneen kansakunnan.

Uuden sukupolven pelikonsoleille päivitetty peli tarjoaa ultrateräväpiirtoista 4K-kuvaa 60 kuvan päivitysnopeudella, entistä laadukkaammat peliäänet ja aiempaa nopeammat latausnopeudet.

Errorissa pelin arvostellut Jyri Astokari moitti pelin putkimaisuutta ja helpohkoja tehtäviä, mutta kehui pelin tunnelmaa ja toimivuutta.

on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4, X ja S sekä One -konsoleille että PC:lle.

Kommentoi

Epic jakaa 15 euron arvosta pelimerkkejä Antstream -retropelien suoratoistopalveluun Kommentit pois päältä artikkelissa Epic jakaa 15 euron arvosta pelimerkkejä Antstream -retropelien suoratoistopalveluun

Store jakaa tällä viikolla ilmaiseksi myös pelimerkkejä retropelien suoratoistopalvelu Antstreamiin. Jaossa on 1090 Gemin paketti, joka on noin 15 euron arvoinen.

Gemejä voi käyttää pelien pelaamiseen ja erilaisten haasteiden aktivoimiseen. Voit esimerkiksi aktivoida haastavempia tehtäviä tai haastaa toisia pelaajia vuoropohjaisiin taisteluihin pelien välityksellä.

on palvelu jonka kautta voit pelata retropelejä ilmaiseksi lukuisten alustojen kautta. Saatavilla on klassikkoja kuten Asteroids, Space Invaders, sekä monia muita.

toimii PC, Linux, OSX, Fire, sekä VCS -alustoilla. Voit ladata ilmaispaketin täältä.

Kommentoi

Halo Infinite -pelin odotettu yksinpelikampanja sai uuden trailerin Kommentit pois päältä artikkelissa Halo Infinite -pelin odotettu yksinpelikampanja sai uuden trailerin

Halo Infinite

on yllätti aiemmin tässä kuussa julkaisemalla odotetun Infinite -pelin ilmaispelattavalla moninpelillä. Nyt pelin yksinpelikampanjasta on saatu uusi traileri, jonka voit katsoa alta.

Kampanjasta ei toistaiseksi tiedetä vielä paljoakaan, mutta videolla nähdään kuinka pelin päähahmo Master Chief taistelee Banishedejä vastaan.

Halo Infinite ilmestyy joulukuun 8. päivä Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä :lle. Pelin ilmainen moninpeli on pelattavissa parhaillaan.

Kommentoi