Kiina kielsi veren, uhkapelaamisen ja maan historiaan kajoamisen peleissä Kommentit pois päältä artikkelissa Kiina kielsi veren, uhkapelaamisen ja maan historiaan kajoamisen peleissä

Kiina on ilmoittanut uusia rajauksia maassa julkaistaville peleille. Maa pysäytti aiemmin pelien hyväksymisprosessin puoleksi vuodeksi.

Uusien linjauksien mukaan peleissä minkäänlaisen veren esittäminen tulee olemaan kiellettyä. Aiemmin pelifirmat vaihtoivat yksinkertaisesti veren värin esimerkiksi vihreäksi. Jatkossa tämäkään ei tule olemaan sallittua.

Pokerin ja mahjongin kaltaiset pelit eivät läpäise jatkossa maan hyväksymisproessia, sillä ne kanavoivat laitonta uhkapelaamista. Myöskin kaikenlainen epäsiveellisyys tulee olemaan kiellettyä peleissä.

Myös pelit jotka esittävät maan keisarikauden aikaa tulee olemaan kiellettyjä. Maan hallinnon mukaan pelien tulee noudattaa Kiinan valtion perusarvoja, eivätkä ne saa vääristellä maan historiaa, politiikkaa tai lakia.

Muutokset varmasti vaikuttavat maahan pyrkivien pelifirmojan taktiikkaan sillä Kiinan peliteollisuus tuottaa vuodessa noin 30 miljardia dollaria. Maassa vaikuttaa noin 200 julkista ja yhteensä 6000 pelifirmaa. Aktiivisia pelaajia maassa arvellaan olevan yli 600 miljoonaa.

Lisää aiheesta täällä.

Assassin’s Creed Shadows herättää henkiin poistetun Assassin’s Creed 3 -animaation Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Shadows herättää henkiin poistetun Assassin’s Creed 3 -animaation

Ubisoft on herättänyt henkiin viime näkemättömästä Assassin's Creed 3 -esittelyversiosta tutun eliminointianimaation tulevaa Japanissa sijoittuvaa Assassin's Creed Shadowsia varten.

Tämän yksityiskohdan havaitsi Reddit-käyttäjä BrunoHM, joka huomasi vastaavan liikkeen Shadows-pelin tuoreessa trailerissa verrattuna vuoden 2012 PAX East -messuilla esiteltyyn Assassin's Creed 3 -esittelyversioon. Animaatiossa hahmo hyppää vihollisen selkään, iskee tätä ja kierähtää sitten eteenpäin säilyttääkseen vauhtinsa.

Tätä Assassin's Creed 3 -animaatiota ei koskaan julkaistu yleisölle, vaan sitä näytettiin vain lehdistölle ja alan sisäpiirille PAX East -messuilla. YouTube-kanava Kuriatsu julkaisi kuitenkin videota, jossa nähtiin tämä animaatio.

Vaikka kyseessä ei teknisesti ole uudelleenkäytetty animaatio, koska sitä ei ollut lopullisessa Assassin's Creed 3 -pelissä, fanit ovat silti innoissaan nähdessään tämän poistetun liikkeen palaavan Assassin's Creed Shadowsiin, joka sijoittuu Japaniin.

Assassin's Creed Shadowsin pääosissa nähdään kaksi hahmoa: hiivittelevä shinobi Naoe ja historiallinen hahmo Yasuke, joka oli tosielämän afrikkalainen soturi japanilaisen sotaherran palveluksessa. Peli on määrä julkaista 12. marraskuuta 2024 erikoisversiot ostaneille, ja perusversio seuraa perässä 15. marraskuuta Peli saapuu , , Xbox Series ja alustoille.

Elden Ring -elokuva tai -sarja tulossa? – George R. R. Martin vihjaa adaptaatiosta Kommentit pois päältä artikkelissa Elden Ring -elokuva tai -sarja tulossa? – George R. R. Martin vihjaa adaptaatiosta

Elden Ring

-fanit, nyt on oikea ilon ja onnen päivä! Mahdollisuus elokuvaan tai TV-sarjaan huippusuositun pelin pohjalta kuumenee entisestään, sillä itse George R. R. Martin on heittänyt arvoituksellisen vihjeen asiasta.

Shadow of the Erdtree -lisäosan julkaisun jälkeen Martin sytytti spekulaatiot tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Ai niin, ja ne huhut, joita olette saattaneet kuulla Elden Ringiin perustuvasta elokuvasta tai televisiosarjasta… Minulla ei ole mitään sanottavaa. Ei sanaakaan, ei, ei mitään, en tiedä mitään, ette koskaan kuulleet pihaustakaan minulta, mum mum mum. Mikä huhu?

George sanoi palkintovoittoja käsitellessään ovelasti Elden Ring -adaptaatiohuhuista.

Martin, joka tunnetaan eeppisistä fantasiateoksistaan kuten , tunnetaan Elden Ringin maailmanrakennuksesta. Vaikka FromSoftwaren Hidetaka Miyazaki tiimeineen herätti pelin henkiin, Martinin osallistuminen mahdolliseen adaptaatioon vaikuttaa todennäköiseltä.

Elden Ring -elokuvan tai -TV-sarjan idea on kiehtonut faneja jo jonkin aikaa. Miyazaki itse ilmaisi hiljattain olevansa avoin adaptaatiolle, mutta yhdellä keskeisellä edellytyksellä, siihen tarvittaisiin erittäin vahvaa kumppania.

En näe mitään syytä kieltäytyä Elden Ringin toisenlaisesta tulkinnasta tai adaptaatiosta, esimerkiksi elokuvasta. Mutta en usko, että minä itse tai omaamme tietotaitoa tai kykyä tuottaa jotain eri mediassa. Joten siinä kohtaa peliin astuisi erittäin vahva kumppani. Meidän pitäisi rakentaa paljon luottamusta ja yhteisymmärrystä siitä, mitä ikinä yritämmekin saavuttaa, mutta kiinnostusta on varmasti.

Miyazaki selitti Guardian-haastattelussa, jossa hän myönsi FromSoftwaren kokemuksen puuttumisen elokuvatuotannossa.

Sillävälin, Elden Ring jatkaa hallitsemista pelimaailmassa. Shadow of the Erdtree -lisäosa on ollut kaupallinen menestys, myyden huikeat viisi miljoonaa kappaletta vain kolmessa päivässä.

Vaikka yksityiskohtia on vielä vähän, Martinin vihje viittaa siihen, että Elden Ring -elokuva tai -sarja saattaa olla suunnitteilla. FromSoftwaren avoimuus yhteistyöhön vahvan kumppanin kanssa lisää entisestään uskoa asian toteutumiseen. Vain aika näyttää, tekeekö tämä kiehtova maailma hypyn valkokankaalle tai pienelle näytölle, mutta faneilla on syytä innostua.