Koodareiden hätähuuto – viekö tekoäly pian työt alta? Kommentit pois päältä artikkelissa Koodareiden hätähuuto – viekö tekoäly pian työt alta?


Ohjelmistokehittäjät ympäri maailman alkavat pelkäämään jo mahdollisuutta, että tulee viemään heidän työpaikkansa.

Siitä lähtien kun ChatGPT saavutti otsikot viime vuonna, työntekijät ovat käyttäneet anonyymiä verkostoitumissivustoa Blindia kyseenalaistaakseen, tekeekö tekoäly heidän työnsä tarpeettomaksi. Sivustolla, joka edellyttää käyttäjien vahvistavan työsähköpostiosoitteensa, ohjelmistotekniikan insinöörit ovat kirjoittaneet kymmeniä viestejä aiheesta – äänestyksiä siitä, milloin tekoäly korvaa heidät, tunnustuksia siitä, että ”kultainen aika” on ohi.

Ahdistuksen kumpuaminen tulee samalla, kun teknologiayritykset panostavat voimakkaasti tekoälyn tulevaisuuteen. Aiemmin tänä vuonna Semafor raportoi, että OpenAI oli aloittanut opettamaan tekoälyään ohjelmistotekniikkaa.

Samaan aikaan teknologiayrityksissä on jo käynnissä massiivisia irtisanomisia, ja työntekijät kyseenalaistavat, ovatko massiiviset palkat pysyviä. Tällä viikolla Vox raportoi, että ohjelmistokehittäjät ovat kärsineet eniten leikkauksista – haastaen käsityksen siitä, että koodin oppiminen tarjoaa työllisyyden turvaa.

Gemini voi pian luoda Google Docs -asiakirjasi podcasteiksi Kommentit pois päältä artikkelissa Gemini voi pian luoda Google Docs -asiakirjasi podcasteiksi

laajentaa -tekoälynsä käyttöä Workspace-sovelluksissa. Pian voit muuntaa Google Docs -asiakirjasi :n luomaksi podcastiksi tai pyytää sitä lukemaan tekstisi ääneen. Tulossa on myös ”Help me refine” -työkalu, joka ehdottaa parannuksia tekstiin kommenttien muodossa.

Myöhemmin tänä vuonna Sheetsiin saadaan ”Help me analyze” -ominaisuus, joka auttaa analysoimaan taulukoita ja löytämään trendejä – kuin tekoälyanalyytikko.

Uudet Docs-ominaisuudet saapuvat lähiviikkoina, Sheets-päivitykset myöhemmin vuonna 2025.

Google Gemini ottaa käyttöön henkilökohtaisen mallin – hyödyntää hakuhistoriaasi Kommentit pois päältä artikkelissa Google Gemini ottaa käyttöön henkilökohtaisen mallin – hyödyntää hakuhistoriaasi

on julkistanut uuden -mallin, joka hyödyntää käyttäjän hakuhistoriaa tarjotakseen henkilökohtaisempia vastauksia. ”Gemini with personalization” eli ”Henkilökohtaistaminen” on nyt saatavilla verkossa Gemini- ja Gemini Advanced -tilaajille. Malli on merkitty ”kokeelliseksi”, ja se tulee ”vähitellen” saataville myös mobiililaitteille.

Uusi malli toimii yhdistämällä Geminin käyttäjän Google-sovelluksiin ja -palveluihin, alkaen hakuhistoriasta. Tavoitteena on tarjota entistä oivaltavampia ja käyttäjän tarpeisiin räätälöityjä vastauksia. ”Tulevina kuukausina” malli yhdistyy myös Google Kuviin ja YouTubeen.

Käyttäjät voivat valita tämän mallin Gemini-valikosta. Kun malli on valittu, Gemini analysoi käyttäjän syötteen ja arvioi, voiko hakuhistoria parantaa vastausta. Google korostaa, että käyttäjä ”hallitsee tietojansa” ja voi milloin tahansa katkaista hakuhistorian yhteyden Geminiin.

Hakuhistoriaa ei käytetä jokaisen syötteen kohdalla, vaan ainoastaan silloin, kun Googlen ”kehittyneet päättelymallit” katsovat sen olevan hyödyllistä.

Uusi henkilökohtainen Gemini-malli on saatavilla ”yli 45 kielellä” ja ”suurimmassa osassa maailman maita”, mutta ei Euroopan talousalueella, Sveitsissä tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Tämä uusi ominaisuus merkitsee merkittävää askelta kohti henkilökohtaisempia ja relevantimpia tekoälypalveluita.