League of Legends -aiheinen Arcane -animaatiosarja saavutti suosiota – toinen kausi tuloillaan Kommentit pois päältä artikkelissa League of Legends -aiheinen Arcane -animaatiosarja saavutti suosiota – toinen kausi tuloillaan

Arcane (League of Legends)

Riot Gamesin useaan otteeseen viivästynyt League of Legends -aiheinen Arcane -animaatiosarjasta ilmestyi vihdoin marraskuun alussa. Sarjan saavuttaman menestyksen myötä siitä tullaan näkemään myös toinen kausi.

Sarja onnistui nousemaan Netflixin katsotuimmaksi 36 eri maassa ja saavutti myös Rotten Tomatoes -palvelussa 100% -arvostuksen.

Sarja sijoittuu LoL -pelaajille tuttuihin Piltoverin ja Zaunin alueille ja nähdään tuttuja hahmoja kuten Jinx, Vi, Jayce, sekä Caitlyn. Ääninäyttelijöinä kuullaan mm. Hailee Steinfeld (True Grit), Ella Purnell sekä Katie Leung. Samat näyttelijät tullaan kuulemaan myös sarjan toisella kaudella.

julkisti projektin alunperin vuonna 2019 ja valmiin sarjan oli tarkoitus saapua vuoden 2020 aikana. Koronapandemian yllätettyä koko maailma joutui myös Arcane -animaatiosarja viivästysten uhriksi.

Kommentoi

Onko se Geometry… Onko se Muse Dash… Ei! Arvostelussa on Hextech Mayhem: A League of Legends Story Kommentit pois päältä artikkelissa Onko se Geometry… Onko se Muse Dash… Ei! Arvostelussa on Hextech Mayhem: A League of Legends Story

Hextech Mayhem: A League of Legends Story -pelin pelikuvaa

Hextech Mayhem: A League of Legends Story

6.6 / 10
Hyvää Hiottu, ääni- ja graafinen maailma. Rytmipelien kaavasta poikkeava vapaus tasohyppelyssä. Musiikki on kiinnostavaa. Huonoa Musiikki on hyvää silleen pieninä annoksina, mutta genre ei vaihdu missään välissä. Grindaus tekee kokemuksesta helposti puuduttavan.

Riot Gamesin julkaisi sarjassa muutaman yksinpelattavan pelin, ilmeisesti eräänlaiseksi transmedialliseksi shared universeksi. Universumi liittyy jonkinlaiseksi pelaamisen kaanoniksi muodostunelle League of Legends -moninpeliinsä. Julkaisusarjan muut pelit ovat battle -peli Ruined King: A League of Legends Story, 3d-seikkailu Song of Nunu: A League of Legends Story (huokaus) ja beat’em’up Conv/rgence: A League of Legends Story (hnnnngh). Nyt kuitenkin käsittelemme neljättä, eli rytmipeli Hextech Mayhem: A League of Legends Storya.

Rytmipeli useimmiten toimii niin, että pitää painaa oikeaan aikaan jotain tiettyä nappia, ellei kyseessä ole liikeohjaus tai jokin härpäke. Hextech Mayhem ei härpäkkeitä käytä, vaan toimii ihan muutamalla napilla. Ulkoasultaan peli muistuttaa jotain aika lailla hyvää osastoa -aikojen 2.5d -peleistä hiotummalla ulkoasulla, joka ei suinkaan ole huono asia. Kentät ovat eräänlaisia tasohyppelyratoja, joiden optimaalinen selvittämistapa on rytmikohtien seuraaminen, tietenkään parempien suoritusten mahdollisuutta pienellä lisäeffortilla unohtamatta.

Tämä on toki pelin suurin innovaatio ja vahvuus, koska rytmipelit eivät usein anna mahdollisuutta poiketa polulta, vaan sitovat pelaajan täysin. Hextech Mayhem sopii kasuaalimpien pelien ystävälle ja se toimii myös hiton hyvin markettiläppärissä, jonka lisäksi siihen on hyvin helppo pääsät sisälle. Periaatteessa kaikki on kunnossa, Hextech Mayhem on hiottu ja kentät on suunniteltu erinomaisen hyvin.

Jotain pitkästyttävää siinä vain on. Usein rytmipeleissä sopii odottaa, että musiikissa edes genre vaihtelisi ja onhan se soundtrack toki kiinnostava, mutta alati velttoihin kahden iskun triolifilleihin jarruttelevaa Benny Törnroosin fiksua vekotinta nyt ei tunnista toiseen oikein jaksa.

Tunnista toiseen tulee siitä, että kentissä on pistemääräblokki, eli vanhoihin kenttiin josta jo luuli selvinneensä joutuu toistuvasti palaamaan ja loppua kohti peli toki muuttuu vielä vaativammaksi. Vaikka potentiaalia olisi vaikka mihin, animaatiot ovat hienoja, tausta on hieno, kaikki on aika lailla ensiluokkaista, mutta kokemus ikävä kyllä alkaa tympiä liian nopeasti. Tässä tapauksessa pullonkaula jäi siihen niin sanottuun isoon kuvaan, joka ei välttämättä paljastu pikatesteissä, vaan pitkän session aikana.

Kommentoi

The Witcher -sarjan toisesta kaudesta saatiin uusi esittelyvideo Kommentit pois päältä artikkelissa The Witcher -sarjan toisesta kaudesta saatiin uusi esittelyvideo

The Witcher

Netflixin odotetun The Witcher -sarjan toisesta kaudesta päästään nauttimaan joulukuun 17. päivä ja faneille on tarjottu nyt helposta uuden esittelyvideon muodossa. Voit katsoa sen alta.

Videolla nähdään The 3: Wild Hunt -pelin and Wine -lisäosasta tuttu Myriapod -olento. Myriapodit ovat jättimäisen kokoisia tuhatjalkaisia.

Toisella kaudella nähdään pääosassa tuttuun tapaan Geralt of Rivian roolissa Henry Cavill, jonka toisen kauden ulkonäöstä saatiin aiemmin pilkahdus. Anya Chalotra nähdään Yenneferin roolissa, Freya Allan on Ciri ja Joey Batey on Jaskier.

Uusina näyttelijöinä mm. ja Bridgerton -sarjoista tuttuja näyttelijöitä. Aiemmin toiselle kaudelle on kiinnitetty mm. Yasen Atour, joka roolittaa Coenia, Agnes Bjorn on Vereena, Paul Bullion on Lambert, Basil Eidenbenz on Eskel, Aisha Fabienne Ross on Lydia, Kristofer Hivju on Nivellen ja Mecia Simson on Francesca.

The Witcher -sarjan toinen kausi käynnistyy Netflix -palvelussa joulukuun 17. päivä.

Kommentoi