Legendaarisimmat videopelihahmot Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarisimmat videopelihahmot

Videopelejä pelaavat ihmiset tietävät, että pelaamallasi hahmolla on väliä. Toimiihan pelihahmo pelin tarinan pääsankarina ja itse tarinan kuljettajana. Se tekee pelistä laadukkaan ja mielenkiintoisen. Hahmo, jolla siis pelaat, ei ole pelkkä välikappale pelaamiseen, vaan pelien pääelementti, joka määrittää, millainen peli on ja mitä pelissä itsessään tapahtuu.

Playstation, Xbox, Nintendo ja muille konsoleille sekä PC:lle on suunniteltu lukuisia eri pelejä erilaisten teemojen ympärille. On aikamatkustusta, maailmansotaa, casino glamouria, rikollismaailmaa, noituutta. Oikeastaan mitä tahansa, mitä vain voi kuvitella. Suosituista peleistä suositun ja pidetyn kuitenkin tekee nokkela tarina ja mielenkiintoinen sekä samaistuttava pelihahmo. Osa pelihahmoista, rokkistarojen tavoin, on jäänyt elämään keskuuteemme yhä tänäkin päivänä – tämän artikkelin tarkoitus onkin antaa näille fiktiivisille hahmoille ansaitsemansa parrasvalo. Seuraavat hahmot eivät ole millään tasolla paremmuus- tai huonommuusjärjestyksessä ja listaa voisi muutenkin jatkaa loputtomiin – siksipä nostimme vain muutaman lemppareistamme tälle listalle.

Pikachu

Pika Pika! Kunnian tämän listan korkkaamiseen saa Pikachu – tämän suloisempaa, mutta yhtä aikaa ikonista pelihahmoa on hankala löytää. Kaiken lisäksi Pikachu on niin aikuisten kuin lastenkin rakastama hahmo. Kiitos Pokémon GO:n kaltaisten pelien, Pikachu seikkailee yhä edelleen tänäkin päivänä mukanamme!

Sonic

Myöhään 1980-luvulla, kun eri pelikonsolit taistelivat suosiostaan, kehitti Sonicin tasapainottamaan Nintendosta tutun -hahmon saamaa suosiota. Sonic, käytännössä salamannopea siili, oli ennen kaikkea nopea, kapinallinen ja täynnä asennetta oleva punkkirokkari. Terävällä irokeesilla ja viekkaalla virnistyksellä varustettu Sonic suunniteltiin vastaamaan Nintendon perheystävällisistä hahmoista uloskasvavien teinien tarpeisiin!

Solid Snake

Metal Gear / Solid Snake

Metal Gear -pelistä tuttu Solid Snake on onnistunut säilyttämään paikkansa ihmisten muistissa kaikkien noin 5000 unohdetun toimintahahmon joukossa. Solid Snake on viettänyt suurimman osan elämästään taistelukentillä ja sanookin tuntevansa sen ainoaksi paikaksi, jossa hän todellisesti tuntee olevansa oma itsensä. Solid Snake on sodilla kovetettu veteraani, jonka tunteet vaipuvat syvälle unholaan missioiden aikana. Aika synkkää.

Kratos

God of War

God of War -pelistä tuttu Kratos on monen videopelejä rakastavan suosikkihahmo. Sen tarina on täydellinen esimerkki siitä, miten laadukas pelistä tulee, kun hahmo ja sen tarina ovat mielenkiintoisia. Kratoksen tarina perustuu kreikkalaiseen ja skandinaaviseen mytologiaan, jossa sodan jumala Ares huijaa Kratoksen tappamaan oman perheensä. Tästä tapahtumasta alkaa sarja tapahtumia ja sotia, joissa taistellaan mytologisia jumalia vastaan.  Kratos, joka tunnetaan myös Spartan haamuna, on ehdottomasti yksi videopelien siisteimpiä hahmoja.

Rathian

Monster Hunter

Kuka ei rakastaisi lohikäärmeitä? Suuren suosion omaava Game of Thrones todistaa, että lohikäärmeet ja muu fantasia ovat ihmisten mieleen. Rathian on Monster Hunter -pelistä tuttu hahmo, joka siis on tulta syöksevä, suuret piikit ja ison pyrstön omaava lohikäärme. Rathianin selästä löytyy sarja ruskeita piikkejä ja lisäksi sen pyrstö on täynnä myrkkyä olevia tappavia piikkejä. Mikä onkaan siistimpää, kuin päästä taistelemaan lohikäärmeitä vastaan!

The Sims

The Sims

Sims antaa pelaajalle mahdollisuuden leikkiä jumalaa. Simsissä pelaaja saa kaiken vallan luomiensa hahmojen elämästä ja kuolemasta. Pelaajan tehtävä on huolehtia, että hänen luomansa hahmot syövät, nukkuvat ja saavat muutenkin kaikki perustarpeensa. The Sims on eräänlainen simulaattori samankaltaiseen elämään, mitä mekin elämme.

Hahmosuunnittelun ja tarinankerronnan tärkeys

Kun kaikkia näitä aiemmin mainittuja pelihahmoja on suunniteltu, on kaikilla päätöksillä ollut jokin tarkoitus. Värit, ilmeet, luonne ja kaikki muu mitä voit vain kuvitella, on suunniteltu tarkkaan, jotta hahmo viestisi juuri niitä sille suunniteltuja piirteitä ja vahvistaisi hahmon tarinaa.

Tarinankerronta kiedotaan osaksi pelihahmoa tarkoittaen, että sekä pelihahmo että tämän hahmon tarina vahvistavat toisiaan olemassaolollaan. Tarinankerronnan tarkoitus on viestiä meille jotain ja vaikuttaa meihin tunteellisesti. Mielenkiintoiset tarinat kiehtovat ihmisiä ja saavat meidän mielenkiintomme pysymään jossain pidempään. Tarinat ovat myös tärkeitä meille ihmisille, sillä ne saavat meidät tuntemaan samanvertaisuutta, empatiaa ja mielenkiintoa – ne toimivat inspiraationa kaikelle, mitä me tämän maan päällä teemme.

Kommentoi

Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 12 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 12

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Julkaistu: Maaliskuu 15. Kehittäjä: 13AM Games, WayForward

on sivuttain rullaava Beat ‘em up -peli. Tässä 2D toimintaseikkailussa hallitset yhtä neljästä kaiju-olennosta: Megadon, Aegis Prime, Tempest Galahad tai Ganira. Kaikilla näistä monstereista on omat vahvuutensa, heikkoutensa ja liikkeensä. Monstereita voi kuitenkin mukauttaa ”DNA augmenttien” avulla ja koko kampanjaa voi halutessaan pelata yhteistyössä toisen pelaajan kanssa jaetun näytön kautta.

Julkaistu: Maaliskuu 19. Kehittäjä: Chilla’s Art

The Closing Shift on japanilainen seikkailu kauhupeli, joka käsittelee suositun kahvilan sulkemisvuoroa tytön silmin. Voit kuvitella kuinka aavemainen tämä asettelu voi olla. Vaikka -sivun mukaan peli on ensisijaisesti ”kävelysimulaattori”, niin siinä on ratkaistavia pulmia, ja pelin kehittäjä lupaa, että ”peli saa sinut hulluksi”.

This Means Warp

Julkaistu: Maaliskuu 17. Kehittäjä: Outlier

This Means Warp on intensiivinen avaruusalusten hallinta kokemus 1–4 pelaajalle. Pelissä tutkit proseduaalisesti luotua maailmankaikkeutta, päivität laivaasi, taistelet muita avaruusaluksia vastaan, yrität korjata lennossa sattuneita vahinkoja ja mukautat strategioitasi selviytyäksesi kaikesta siitä. This Means Warp on Early Access -tilassa ja pysyy siellä ”jopa 12 kuukautta”, mutta sen aikana Outler aikoo lisätä peliin uutta sisältöä.

Cat Museum

Julkaistu: Maaliskuu 17. Kehittäjä: 751 Games

Cat Museum on surrealistinen ja upea 2D pulma-seikkailupeli kaukaisesta museosta, jossa yhdestä pojasta tulee yllättäen sen johtaja. Pelissä ratkaiset outoja pulmia ilkikurisen kissasi kanssa ja yrität paljastaa totuuden salaperäisestä museosta. Cat Museumin käsin piirretty grafiikka on kiehtovaa ja pelin kissanpiinaaja sinetöi paketin.

Julkaistu: Maaliskuu 16. Kehittäjä: tulevik.EU

on satiirinen toimistoelämän simulaatiopeli, jossa johdat uutta kulutuselektroniikkayritystä. Tässä tycoon-pelissä, joka sijoittuu kuvitteelliseen kapitalistiseen dystopiaan, yrität astua kilpailijoidesi yli ja ajaa henkilöstösi äärirajoille menestyksen saavuttamiseksi. Office Management 101 on Early Access -peli ja seuraavien 12 kuukauden aikana studio aikoo lisätä peliin ominaisuuksia sekä sisältöä.

Kommentoi

Rentoa ja vaivatonta rallia – arvostelussa WRC 10 Kommentit pois päältä artikkelissa Rentoa ja vaivatonta rallia – arvostelussa WRC 10

WRC 10

WRC 10 (PC)

Äänet5
Grafiikka7
Viimeistely5
Ajotuntuma6
Sisältö7
6 out of 10
Hyvää Paljon sisältöä: autot, radat, pelimuodot jne. Vaivattoman mukava, joskaan ei täysin realistisin, ajotuntuma. Huonoa Viimeistely valikoissa, äänissä ja radoissa. Muutamia ärsyttäviä bugeja. Yhteenveto Vaikka peli ei tarjoa parasta realismia, on ajamisesta saatu tehtyä melko vaivatonta. Sopiva yhdistelmä rentoutta ja haasteita, eikä sade, lumi tai asfaltti sekoita täysin ajotuntumaa, vaan pelistä voi nauttia hampaita kiristelemättä. Lisäksi peli tarjoaa aimo annoksen erilaista sisältöä.

WRC-pelisarja täyttää pyöreät 20 vuotta nyt syyskuun alussa julkaistulla WRC 10 pelillä. Ensimmäinen WRC pelisarjan nimeä kantava peli on 2001 ilmestynyt World Rally Championship, joka julkaistiin pelkästään Playstation 2:lle.

Pelisarjaa on ollut kehittämässä muutama eri studio vuosien saatossa. WRC 10 on Kylotonn pelitalon tuotoksia ja he ovatkin tehneet pelisarjaa jo WRC 5 pelistä lähtien.

WRC-pelisarja nimensä mukaisesti on lisensoinut yksinoikeudella MM-sarjan autot ja kuljettajat. Eli jos haluat ajaa kauden 2021 MM-sarjan Kalle Rovanperänä, se onnistuu ainoastaan WRC 10:ssä.

Peli on saatavilla PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, ja S, Nintendo Switch sekä PC alustoille. Arvostelu on tehty PC-alustan pohjalta.

Pelin käynnistyksen jälkeen on jo selvää, että alustavalikoima on laaja. Konsolimaisuus näkyy kömpelöinä valikoina, jotka ovat toki tuttuja monesta muustakin pelistä nykyisin. Siltikin pieni hiominen valikkorakenteeseen toisi ammattimaisemman kuvan pelistä. Pelkällä hiirellä operoiminen valikoissa on kömpelöä.

Pelimuotoja pelistä löytyy kaikki tarvittavat ja enemmänkin. Yksinpelimuodot: Ura, Pikapeli, kausi, sekä moninpeli. Tämän lisäksi on mahdollista osallistua vaihtuviin Online eventteihin, ajaa jotain tiettyä harjoitusta, tai vaikkapa ajaa testi EK. Pelin kehityskartassa on myös maininta ensivuodelle uudesta verkossa pelattavasta mestaruussarjasta. Lisänä on vielä auton ulkomuodon tuunausta ja erillinen kartturi pelimuoto.

Itse pelin alkutunnelmat ovat ristiriitaiset. Pikapelin valinnasta Suomen erikoiskokeista esimerkiksi Arvajan pätkä ei näytä siltä, että oltaisiin Suomessa. Erikoiskokeen otsakekuvassakin näkyy jo tuulimylly, joita ei näy kuin amerikkalaisilla punaniska alueilla. Illuusio ei parane yhtään erikoiskokeen edetessä, vaan maasto, ympäristö ja vaikutelma ei ole järin suomalainen.

Ennakkoon kuulin sanottavat pelistä, että se ei varsinaisesti ole simulaattori, eikä se ole oikeastaan arcade-tyyppinen pelikään. Tämä vertaus pitää hyvin paikkansa, sillä ajotuntuma on hiukan ontuva. Pitoa löytyy hyvin ilman kummempia säätöjä ihan alustalla, kuin alustalla. Vauhdin tuntoa pelissä on myös hienosti. Se kuuluisa, pers-tuntuma kuitenkin jää vajaaksi, eikä peliä kyllä todella voi ainakaan simulaattoriksi väittää. WRC 10 on kuitenkin helppo ajettava, oikeastaan kaikilla pelin tarjoamilla maastoilla.

WRC-autoilla ajettaessa vaihteita on mukava pykältää tiheään ja vääntö on päällä koko ajan. Huomaamatta ei voi olla kuitenkaan pelin kehnoja ääniä. Esimerkiksi muutaman vuoden vanhemmassa Dirt 2.0:ssa on huomattavasti aidomman ja massiivisemman kuuloiset auton äänet. Todella ärsyttäväksi piirteeksi nousi myös ns. elokuvarenkaat. Asfaltti-radoilla ajettaessa renkaiden ulina on jatkuvaa, ei väliä onko veto päällä vai ei. Toivottavasti tähän saataisiin myös päivitystä nopeasti, sillä pitemmän päälle renkaiden kirkuna alkaa jo ärsyttää toden teolla.

Grafiikan puolesta WRC 10 ei tarjoa mitään mullistavaa. Märät radanpinnat kiiltelevät, kuten 10 vuotta vanhoissa peleissä ja talvimaastot näyttävät jopa kehnoilta. Mitään dynaamisia varjoja, tai muuta ekstra karkkia peli ei tarjoa. Autot on kuitenkin mallinnettu varsin tyylikkäästi. Vauriomallinnus sen sijaa ei ole mitenkään hulppeaa. Ruudunpäivitysnopeus jäi myös melko alhaiseksi esimerkiksi verrattaessa DiRT Rally 2.0 peliin. Testikokoonpanolla High asetuksilla ja ultrawide resoluutiolla (5120 x 1440) päästiin n. 70 fps tietämille. Grafiikat ottaen huomioon, peli on varsin raskasta pyöritettävää, mutta ehkäpä tähänkin saadaan päivitysten myötä hiukan apua. Keskustelupalsoilla paljon puhutusta stutteria, eli nykimistä en havainnut testilaitteistolla.

Arvosteluissa on myös kantautunut soraääniä ratti-ongelmista. Itsekin havaitsin, että peli hävittää ratin oletusohjain paikalta joka kerta, kun pelin käynnistää uudelleen. Käsijarrun kanssa pelissä on outo ominaisuus, joka tulee ilmi aina pysähdyttäessä. Esimerkiksi peruuttamisen jälkeen liikkeelle pääsee vasta, kun on käyttänyt käsijarrua. Syvempi tutustuminen pelin ja käsijarrun mekaniikkaan on vielä tekemättä, mutta mitä luultavimmin tässäkin on kyse bugista.

Missä peli sitten loistaa? Esimerkiksi ratavalikoimissa on todella paljon kattavuutta. Vaihtoehtoja löytyy MM-sarja EK:ista, harjoitus alueista ja vaikkapa special eventeistä. Lisäksi 50th aniversary pelimuodosta löytyy eri vuosikymmeninä ajettuja erikoiskokeita, jotka tuovat vanhojen autojen kera hienon lisän valikoimaan. Erilaisia autoja on myös hyvin. WRC-autot, jotka ovat yksinoikeudella käytössä WRC pelisarjalla, tuovat sen lisämausteen, jota monet halajavat ja se onkin ehdoton myyntivaltti. Ura, eli Carreer-pelimuoto tuo kokonaisen tallin huollettavaksi, jossa voidaan mikro-manageroida esimerkiksi kehitystyötä, tiimin jäseniä, aikatauluja ja paljon muuta, itse ajamista unohtamatta.

Mitä enemmän peliä pelasi siitä oppi myös hiukan pitämään. Vaikka peli ei tarjoa parasta realismia, on ajamisesta saatu tehtyä melko vaivatonta. Sopiva yhdistelmä rentoutta ja haasteita, eikä sade, lumi tai asfaltti sekoita täysin ajotuntumaa, vaan pelistä voi nauttia hampaita kiristelemättä.

Julkaisu hinta pelillä on Steamissa peruspeliltä 49,99 € ja Deluxe Edition 59,99 €. Deluxe Edition tuo yhden auton lisää, sekä radan ja Carreer Starte Pack, jolla voi nopeuttaa tallin miehistön kehitystä ura-pelitilassa.

Vähittäis vaatimukset pelille:
OS: 10
Prosessori: Intel Core i3-2100 tai AMD FX-4350
Muisti: 4 GB RAM
Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 650, 1 Gb tai AMD HD 7770, 1 Gb
DirectX: Version 12
Levytila: 36,6Gb (tämän hetkisten päivitysten kanssa)

Laitteisto jolla testattu:
OS: 10
Prosessori: Intel Core i7-11700F
Muisti: 16 GB RAM
Näytönohjain: Nvidia GeForce RTX 3070
Näyttö: Samsung G9 (5120 x 1440)
Ratti: Simucube 2 Sport
Polkimet: Simgrade R7
Käsijarru: Heusinkveld
Vaihteisto: Heusinkveld, sekventaali

Arvostelija: Tanu Jänkä

Kommentoi