Legendaarisimmat videopelihahmot Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarisimmat videopelihahmot

Videopelejä pelaavat ihmiset tietävät, että pelaamallasi hahmolla on väliä. Toimiihan pelihahmo pelin tarinan pääsankarina ja itse tarinan kuljettajana. Se tekee pelistä laadukkaan ja mielenkiintoisen. Hahmo, jolla siis pelaat, ei ole pelkkä välikappale pelaamiseen, vaan pelien pääelementti, joka määrittää, millainen peli on ja mitä pelissä itsessään tapahtuu.

Playstation, Xbox, Nintendo Switch ja muille konsoleille sekä :lle on suunniteltu lukuisia eri pelejä erilaisten teemojen ympärille. On aikamatkustusta, maailmansotaa, casino glamouria, rikollismaailmaa, noituutta. Oikeastaan mitä tahansa, mitä vain voi kuvitella. Suosituista peleistä suositun ja pidetyn kuitenkin tekee nokkela tarina ja mielenkiintoinen sekä samaistuttava pelihahmo. Osa pelihahmoista, rokkistarojen tavoin, on jäänyt elämään keskuuteemme yhä tänäkin päivänä – tämän artikkelin tarkoitus onkin antaa näille fiktiivisille hahmoille ansaitsemansa parrasvalo. Seuraavat hahmot eivät ole millään tasolla paremmuus- tai huonommuusjärjestyksessä ja listaa voisi muutenkin jatkaa loputtomiin – siksipä nostimme vain muutaman lemppareistamme tälle listalle.

Pika Pika! Kunnian tämän listan korkkaamiseen saa Pikachu – tämän suloisempaa, mutta yhtä aikaa ikonista pelihahmoa on hankala löytää. Kaiken lisäksi on niin aikuisten kuin lastenkin rakastama hahmo. Kiitos Pokémon GO:n kaltaisten pelien, seikkailee yhä edelleen tänäkin päivänä mukanamme!

Sonic

Myöhään 1980-luvulla, kun eri pelikonsolit taistelivat suosiostaan, kehitti Sega Sonicin tasapainottamaan Nintendosta tutun Mario-hahmon saamaa suosiota. Sonic, käytännössä salamannopea siili, oli ennen kaikkea nopea, kapinallinen ja täynnä asennetta oleva punkkirokkari. Terävällä irokeesilla ja viekkaalla virnistyksellä varustettu Sonic suunniteltiin vastaamaan Nintendon perheystävällisistä hahmoista uloskasvavien teinien tarpeisiin!

Solid Snake

Metal Gear / Solid Snake

Metal Gear -pelistä tuttu Solid Snake on onnistunut säilyttämään paikkansa ihmisten muistissa kaikkien noin 5000 unohdetun toimintahahmon joukossa. Solid Snake on viettänyt suurimman osan elämästään taistelukentillä ja sanookin tuntevansa sen ainoaksi paikaksi, jossa hän todellisesti tuntee olevansa oma itsensä. Solid Snake on sodilla kovetettu veteraani, jonka tunteet vaipuvat syvälle unholaan missioiden aikana. Aika synkkää.

Kratos

God of War

God of War -pelistä tuttu Kratos on monen videopelejä rakastavan suosikkihahmo. Sen tarina on täydellinen esimerkki siitä, miten laadukas pelistä tulee, kun hahmo ja sen tarina ovat mielenkiintoisia. Kratoksen tarina perustuu kreikkalaiseen ja skandinaaviseen mytologiaan, jossa sodan jumala Ares huijaa Kratoksen tappamaan oman perheensä. Tästä tapahtumasta alkaa sarja tapahtumia ja sotia, joissa taistellaan mytologisia jumalia vastaan.  Kratos, joka tunnetaan myös Spartan haamuna, on ehdottomasti yksi videopelien siisteimpiä hahmoja.

Rathian

Monster Hunter

Kuka ei rakastaisi lohikäärmeitä? Suuren suosion omaava Game of Thrones todistaa, että lohikäärmeet ja muu fantasia ovat ihmisten mieleen. Rathian on Monster Hunter -pelistä tuttu hahmo, joka siis on tulta syöksevä, suuret piikit ja ison pyrstön omaava lohikäärme. Rathianin selästä löytyy sarja ruskeita piikkejä ja lisäksi sen pyrstö on täynnä myrkkyä olevia tappavia piikkejä. Mikä onkaan siistimpää, kuin päästä taistelemaan lohikäärmeitä vastaan!

The Sims

The Sims

Sims antaa pelaajalle mahdollisuuden leikkiä jumalaa. Simsissä pelaaja saa kaiken vallan luomiensa hahmojen elämästä ja kuolemasta. Pelaajan tehtävä on huolehtia, että hänen luomansa hahmot syövät, nukkuvat ja saavat muutenkin kaikki perustarpeensa. The Sims on eräänlainen simulaattori samankaltaiseen elämään, mitä mekin elämme.

Hahmosuunnittelun ja tarinankerronnan tärkeys

Kun kaikkia näitä aiemmin mainittuja pelihahmoja on suunniteltu, on kaikilla päätöksillä ollut jokin tarkoitus. Värit, ilmeet, luonne ja kaikki muu mitä voit vain kuvitella, on suunniteltu tarkkaan, jotta hahmo viestisi juuri niitä sille suunniteltuja piirteitä ja vahvistaisi hahmon tarinaa.

Tarinankerronta kiedotaan osaksi pelihahmoa tarkoittaen, että sekä pelihahmo että tämän hahmon tarina vahvistavat toisiaan olemassaolollaan. Tarinankerronnan tarkoitus on viestiä meille jotain ja vaikuttaa meihin tunteellisesti. Mielenkiintoiset tarinat kiehtovat ihmisiä ja saavat meidän mielenkiintomme pysymään jossain pidempään. Tarinat ovat myös tärkeitä meille ihmisille, sillä ne saavat meidät tuntemaan samanvertaisuutta, empatiaa ja mielenkiintoa – ne toimivat inspiraationa kaikelle, mitä me tämän maan päällä teemme.

Kommentoi

”Pelaaminen on mulle ihan yhtä kova intohimo kuin musiikin tekeminenkin” – Ohjaimen takana Kasmir Kommentit pois päältä artikkelissa ”Pelaaminen on mulle ihan yhtä kova intohimo kuin musiikin tekeminenkin” – Ohjaimen takana Kasmir

Ohjaimen takana on Errori.netin uusi artikkelisarja, jossa julkisuudesta tunnetut peliharrastajat kertovat meille sielun syvimpiään omasta peliharrastamisestaan. Tämän kertaisessa artikkeliosiossamme haastateltavaksemme saapui R&B vaikutteista poppia säveltävä Kasmir, joka löi läpi vuonna 2014 ilmestyneellä esikoisalbumillaan ”AMK Dropout”. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu ”Vadelmavene” on pysynyt suomalaisten suosimana kesähittinä jo vuosien ajan, eikä loppua näy. Lahjakkaana vokalistina ja biisinkirjoittajana tunnettu Kasmir palkittiin vuoden 2015 Emma-gaalassa mm. vuoden tulokkaana ja singlelohkaisu ”Vadelmavene” vuoden biisinä. Menestyksekästä levytysuraa sittemmin jatkanut Kasmir on esiintynyt myös suomalaisten suosimassa, Nelosella jo vuosia pyörineessä Vain Elämää-sarjassa.

Kasmir saapui Zoomin kautta haastateltavaksemme. Internetin pikkulinnut nimittäin lauloivat aiemmin toimituksellemme sellaisen huhun, että tämän linkin takaa saattaisi löytyä melkoinen peliharrastaja. Ja eihän ne linnut väärässä olleet! Lue koko haastattelu tästä alta:

Moi Kasmir! Miten peliharrastuksesi on saanut alkunsa ja mikä oli ensimmäinen pelikonsolisi?

Kasmir: Mun peliharrastus sai alkunsa niin, että mun isän isällä oli täällä Espoossa sellainen oma kauppa kuin ”Radio & Tv Kirjanen”. He olivat aikoinaan täällä ekojen joukossa, jotka alkoivat myydä 8 bittistä Nintendoa. Sitä kautta mä sain kyseisen konsolin sitten synttärilahjaksi. Aika lailla just samoihin aikoihin, kun kyseinen konsoli julkaistiin suomessa. Mä oon ollut 4-5 vuotta silloin. Klassisestikin mukana tuli ensimmäisenä pelinä perinteinen Super Mario Bros.

Mitkä oli ensimmäiset itse hankkimasi pelisi kyseisellä konsolilla?

Kasmir: No Super Marion lisäksi ensimmäisiä mitä sille tuli hankittua, oli mm. Slalom Ski, Gun Smoke, sit oli yks sellainen helkkarin vaikee, mikä mulla on tossa Switchin retropelikokoelmassakin, ootas mä haen sitä nimee hetken…..Äääh, nyt mä joudun lunttaan sen nimen Googlesta *nauraa*. Aaah, Rygar se oli!

Sitten haluan mainita nää pari, vaikken itse kyseisiä pelejä omistanutkaan. Niin täytyy tässä vaiheessa nostaa esille pari helmeä, mitä mun rakas ystäväni omisti ja joita sitten pelattiin hänen luona. Ensimmäinen oli Kapteeni Planeetta ja toinen oli Werewolf.

Kasmirin ensimmäisistä pelihankinnoista yksi on japanilainen Tecmo pelistudion kehittelemä toimintaseikkailu Rygar. Peli on julkaistu vuonna 1987 Nintendon 8-bittiselle alustalle. Peli yhdistää elementtejä roolipelistä ja seikkailusta.

Mitä pelikonsoleita olet omistanut siitä lähtien?

Kasmir: No se äsken mainitsemani 8-bittinen Nintendo. Sen jälkeen itseasiassa seuraava konsoli minkä mä oon omistanut, on PlayStation. Itseasiassa sen jälkeen sitten kaikki pleikkarit mitä on tähän asti ilmestynyt. Haluan kuitenkin mainita, että yks mun rakkaimpia konsoleita on kuitenkin aina ja ikuisesti Sega Dreamcast. En ikinä unohda sitä aamua kun heräsin ihan tavalliseen koulupäivään, niin mun sängyn vieressä oli Segan paketti- sekä sen lisäksi myös ylimääräinen ohjain ja Sega Rally-pelikasetti. Silloin oli kyllä todella vaikea lähtee kouluun! *nauraa*. Sit mulla on ollut muuten ensimmäinen Xbox ja Xbox One.

Nintendo Switchin ostin itselleni lahjaksi viime jouluna. Se on aivan mahtava väline meidän keikkareissuilla. Ollaan pelattu porukalla sillä esimerkiksi Mario Kartia, Mario Partya jne. Jos konsolin kytkeminen hotellihuoneen telkkariin ei onnistu, niin sit se konsoli on kätevä vaan laittaa siihen pöydälle kaikkien eteen ja pelata sillä. On se vaan aivan huikee matkalaite!

Kyllä multa sitten löytyy myös sellainen yks Segan todella, siis todella epävirallinen emulaattori, jonka mä oon aikonaan ostanut jenkeistä. Siinä on sisällä jotain 100 eri peliä. Niin ja löytyyhän multa vielä mini, mitä mä en oo edes korkannut vielä laatikostakaan. Siinä on oikeestaan mun konsolit. PS5 siis löytyy uusimpana, mutta Xboxin kelkasta mä oon tippunut jossain vaiheessa, ja sen vuoksi sen uusimpia multa ei löydy.

Niin ja yks oleellinen muuten unohtui – onhan mulla siis ollut vielä Nintendo Wii U!

Haluun kuitenkin tän listauksen perään kertoa, että Sega Dreamcast ja on ehkä mun niinku kaikkien aikojen rakkaimpia pelikonsoleita.

Onko nämä kaikki edellä mainitut konsolit sulla edelleen tallessa?

Kasmir: Kyllä kaikki muut löytyy mutta se 8-bittinen Nintendo ja ei ole enää mun hallussa.

Mites tietokoneet, harrastatko PC-pelailua?

Kasmir: Kyllä multa itseasiassa löytyy yks peliläppäri. Sillä on tullut aika paljon väännettyä mm. Total War: Warhammeria ja muita vastaavia pelejä, joita ei konsoleille saa. Nyt se kone toimii aikalailla mun Path Of Exileä pelattaessa Path Of Buildingin ikkunana se näyttö. Ettei vaan tule otettuu vääriä nodeja!

Kyllä mä voin tässä vaiheessa muuten sanoa, että mä oon aika syvällä pelaamisessa! *nauraa*. Ja tässä talossa ei muuten mitään änäreitä ja Fifoja pelata, eikä Formuloitakaan. Vaan syvään päätyyn heti kerralla: Eli RPG, Action RPG ja kaikki kunnon nörttääminen kunniaan. Urheilla voi ulkona, mutta sisällä mennään sit sellasiin maailmoihin mihin ei muuten päästä.

Tämä oli niin kauniisti sanottu, että pakko nostaa kyllä hattu päästä tässä vaiheessa haastattelua. Asiasta heti kukkaruukkuun: Miten muuten, kun puhutaan peleistä ja kokoelmista, niin suositko itse fyysisiä pelejä vai tuleeko kaikki hankittua digitaalisesti?

Kasmir: Playstation 4:lle ostin vielä aika paljon fyysisiä, mutta se on oikeastaan vika konsoli, jolle oon ostanu fyysisiä. Ehkä niitä ois sitte yhteensä joku 50 peliä, joita mulla on yhteensä fyysisenä. PS5:lle mä en oo enää ostanut mitään fyysisenä. Pleikka kolmoselle mulla on ehkä joku noin 100 fyysistä ja Dreamcastille mulla on vielä tallessa ehkä noin 20 fyysistä kopiota.

Harrastatko pelailua kuinka aktiivisesti tällä hetkellä? Paljonko vierähtää tunteja viikossa suurin piirtein?

Kasmir: Kyllä mä aina pyrin, että jos on vapaata ja esim lapsi menee päikkärelle tai nukkumaan illalla, niin kyllä siinä aina joku konsoli käynnistyy. Jos tosiaan on vapaapäivä ja mä saan lapsen nukkumaan siinä klo 19 illalla, niin kyllä sitä aika helposti tulee sit siitä eteenpäin johonki kevyesti klo 00 asti väännettyä, ellei jopa 01-02 astikin. Sen kun kertoo sitten viidellä, niin kyllähän tossa viikkoon ihan kiva määrä tunteja tulee *nauraa*

Voidaanko ehkä sinunkin kohdallasi käyttää enemmänkin termiä ”elämäntapa” kuin ”harrastus”?

Kasmir: Kyllä se joo näin on. Oon mä joskus miettinytkin, että jos en työskentelisi musa-alalla, niin peliala olis mun seuraava unelmapesti. Ja kyllä mä voin ihan sanoakin, että jos joskus tarjoituis vaikka mahdollisuus lähtä käsikirjottaan jotain ideaa johokin pelifirmaan, niin kyllä mä voisin ihan helposti siks aikaa laittaa vaikka nää musahommat paussille. Pelaaminen on mulle ihan yhtä iso intohimo, kuin musiikin tekeminenkin. Ellei joskus jopa vähän isompikin.

Sitten vielä loppuun miltä oma TOP5-pelilistauksesi näyttäisi?

Kasmir: Tää on hankala, mulla olisi näitä heti kerralla seitsemän mielessä, onko ok? Ja onko pakko olla järjestyksessä?

Ei ole pakko olla järjestyksessä. Edellinen haastateltava luetteli näitä jopa kymmenen kappaletta, joten seitsemän kyllä kelpaa meille erittäinkin hyvin!

Kasmirin TOP7 -pelilistaus:

1. 7

2. Resident Evil

3.Wrath of the White Witch

4. Hogwarts Legacy

5. Destiny

6.

7. Disco Elysium

Kiitoksia haastattelusta!

Kasmir: Kiitoksia!

Haastattelu: Jaakko Nygård & Sara Nieminen

Kommentoi

”Pelaaminen ei ole mulle pelkkä harrastus, vaan elämäntapa” -Ohjaimen takana metalliyhtye Diablon Heikki Malmberg Kommentit pois päältä artikkelissa ”Pelaaminen ei ole mulle pelkkä harrastus, vaan elämäntapa” -Ohjaimen takana metalliyhtye Diablon Heikki Malmberg

Ohjaimen takana on Errori.netin uusi artikkelisarja, jossa julkisuudesta tunnetut peliharrastajat kertovat meille sielun syvimpiään omasta peliharrastamisestaan. Tämän kertaisessa artikkeliosiossamme haastateltavaksemme saapui kotimaisen metalliyhtye Diablon rumpali Heikki Malmberg. Diablo on raskasta sointia, kunnianhimoisia sävellyksiä ja suomalaiskansallista mentaliteettia viljelevä metalliyhtye, joka on perustettu Kalajoella vuonna 1990. Malmbergin lisäksi yhtyeessä vaikuttavat laulaja-kitaristi Rainer Nygård, kitaristi Marko Utriainen ja basisti Aadolf Virtanen. Diablon edellisin albumijulkaisu on vuoden 2022 ”When All The Rivers Are Silent”, joka nousi heti julkaisuviikon jälkeen suomen albumilistan kärkipaikalle ja sai laajaa ylistystä niin kriitikoilta, kuin myös yleisöltäkin. Diablon lisäksi Heikki vaikuttaa myös kotimaisessa progressiivisessa metalliyhtyeessä Humavoidissa.

Diablon viimeisin musiikkivideo ”The Stranger”

Heikki Malmberg saapui Google Meetin kautta haastateltavaksemme. Kun kameran kautta näkee Heikin pelihyllyn, hattu nousee päästä lähes välittömästi. 466 fyysistä peliä ja 19 eri konsolia. Diablo-rumpalista paljastuukin haastattelun jälkeen intohimoinen keräilijä. Haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan tästä alta:

Miten peliharrastuksesi on saanut alkusysäyksen? Mikä oli ensimmäinen pelikonsolisi?

Heikki: Pelaaminen on tavallaan ollut mun elämässä aina läsnä. Voidaankin tässä heti alkuun täsmentää niin, että nyt ei puhutakaan enää harrastuksesta, vaan pikemminkin elämäntavasta. Pelaaminen ei ole mulle pelkkä harrastus, vaan elämäntapa. Ensimmäinen pelikone meillä kotona on ollut Commandore 64, jonka isäni on jostain muinoin hankkinut. Olen kyllä ollut niin pieni, että en osaa yhtään arvioida minkä ikäinen olen tuolloin tullut. Arvioisin, että jotain tyyliin 2-3v? Siitä se kuitenkin on lähtenyt alunperin.

Entäpä ensimmäinen konsoli minkä olet itse haluamalla halunnut? Jos ei puhuta nyt sellaisista mitkä on ollut talossa lähes syntymästä asti?

Heikki: No se on aikalailla se tän ikäisille perinteinen 8-bittinen Nintendo, eli tuttavallisimmin NES. Eli tää oli lyhyt vastaus.

Mitkä oli ensimmäiset pelisi näillä konsoleilla?

Heikki: Se 8-bittinen, mikä ostettiin oli sellainen Super Mario Bros-bundle, eli periaatteessa se oli mun ensimmäinen peli. Ensimmäinen mikä kuitenkin tuli ihan vartavasten hankittua oli Salamander, eli tuttavallisemmin Life Force. Toinen oli Probotector. Nää on ensimmäiset mitkä tuli ostettua….tai siis kinuttua vanhemmilta! Sitten jos palataan vielä ihan niihin juniorivuosiin niin Commandore 64:lla mulla oli esimerkiksi Castle Wolfenstein, Ghostbusters, Operation Wolf. Nää tuli vielä äkkiseltään mieleen. Lisätään vielä Last Ninja 1 & 2!

Salamander (Life Force) on Konamin kehittämä ja julkaisema shoot ’em up. Peli julkaistiin vuonna 1986 kolikkopelinä ja sen jälkeen useille muille alustoille. Heikki Malmbergille peli oli ensimmäinen oma hankinta.

Mitä pelikonsoleita olet omistanut siitä lähtien?

Heikki: Mä tein näistä oikein listauksen etukäteen, jotta olisi helppo luetella näitä hankkimisjärjestyksessään. Ensimmäinen on tosiaan se NES. Sitten tulee Super Nintendo, joita mulla onkin pari kappaletta, modattu versio ja perus. Mä haluan aina pitää yhden konsolin alkuperäiskunnossaan, ettei siihen ole koskettu laisinkaan. Mun täytyy tässä välissä muuten myöntää, että vaikka mulla tässä listalla olisikin seuraavana tulossa PS1, niin häpeäkseni mun pitää tunnustaa, että se on heitetty vahingossa roskikseen eräässä muutossa. Se oli tosi paha moka! *nauraa* PS2 tulee seuraavana, jonka jälkeen mulla olikin sitten tosi pitkä jakso ettei tullut pelattua niin aktiivisesti, joten PS3:n mulla tuli hankittua vasta noin 10 vuotta sen ilmestymisen jälkeen.

Sitten mulla alkaa löytyy vähän tämmöstä hämärää osastoa, joista mä en osaa sanoa sen tarkemmin milloin mikäkin on tullut taloon. Mut mulla on ekaa sukupolvea ihan helvetin harvinainen vehje nimeltään Philips Odyssey 2000. Mä sain sen aikoinaan muutamalla kympillä Ebaysta. Sit multa löytyy Intellivision, Dreamcast, Nintendo 64, Xbox, Xbox 360, Sega Megadrive, Master System, Gamecube ja viimeisimpänä PS5.

Heikin pelihyllystä löytyy yhteensä 466 fyysistä kopiota. Kuva: Heikki Malmberg

Harrastatko pelailua kuinka aktiivisesti tällä hetkellä? Paljonko vierähtää tunteja ”elämäntavan” kanssa viikossa?

Heikki: En osaa oikein tarkkaan arvioida, se vaihtelee niin paljon. Sanotaanko nyt näin, että mä en vielä ainakaan oo esimerkiksi tolla pleikkari vitosella alottanut mitään vakavissaan vielä. Mä rupesin ynnäileen tossa viime viikolla, että mulla kuitenkin oli jo yli 100 tuntia siellä sisässä niinku viimeisen kuukauden ajalta. Kyllähän sitä siis tulee pyöriteltyä. Sanotaanko näin, että jos mä ite pystyn vaikuttaan mun ajankäyttöön niin kyllähän sitä helposti menee 2-4h päivässä siihen hommaan. Ikävä kyllä kuitenkin työt ja perhe tekee sen, että joskus jäädään ihan siihen nollatuntiinkin *naurahtaa*.

Jos viikottainen keskiarvo pitäis tähän heittää niin mä arvioisin, että ehkä joku 14h viikossa? Jos mitään velvollisuuksia ei ole päivälle tiedossa, niin helposti muuten saattaa vierähtää se 12 tuntiakin jonku pelin ääressä! Tuolloin tuo mun viikkoarvio täyttyy jo päivässä. *nauraa*

Tietokoneilla pelaamista et ilmeisesti harrasta yhtään?

Heikki: Mä oon yrittänyt rajata niin, että mä en pelaa tietokoneilla. En uusilla, en vanhoillakaan.

Sun pelihyllyä kun tästä kameran takaa tarkastelee, niin lienee jo typerää kysyä, suositko fyysistä vai digitaalista versiota?

Heikki: Joo kyllähän se on se fyysinen. Mua toki huvittaa, että nykyään on niitä tiettyjä pelejä, joita saa vain digitaalisena. Niitä tulee toki sitten ostettua. Välillä on toki sellaisia, että kyllä mä esim. PlayStation Storen isoja alennuksia pläräilen läpi. Jos sieltä löytyy joku kiinnostava pläjäys, niin kyllä mä sen saatan ostaa itselleni vaikka oliskin se fyysinen versio olemassa. Pääsääntöisesti kuitenkin fyysinen mieluummin.

”Pieni pala kokoelmaa” Kuva: Heikki Malmberg

Sitten vielä loppuun miltä oma TOP5-pelilistauksesi näyttäisi?

Heikki: Yritin kattoa ennakkoon, mutta mulla on niin vaikee listata vaan viisi titteliä. Saanko laittaa kymmenen? Nää ei muuten oo sitten missään varsinaisessa suosikkijärjestyksessä.

No sehän passaa muuten oikein hyvin, kyllä meillä palstatilaa löytyy!

Heikki Malmbergin TOP10 -pelilistaus:

1. Mega Man 2

2. Super Mario Bros

3. Tetris 2 (EU-versio)

4. Doom

5. Silent Hill

6. GTA: San Andreas

7. Dark Souls

8. Portal

9. Super Street Fighter 2

10. Super Mario World

Lisää Malmbergin peliharrastukesen voi tutustua Gameberryn pelitietokannassa, jotta Heikki pyrkii päivittämään mahdollisimman reaaliaikaisesti.

Heikki Malmberg vaikuttaa nykyään myös kotimaisessa progressiivisessa metalliyhtyeessä Humavoidissa.

Haastattelu: Jaakko Nygård

Kommentoi