Logitech ostaa Streamlabsin 89 miljoonalla dollarilla ja luo asemaansa suoratoiston parissa Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech ostaa Streamlabsin 89 miljoonalla dollarilla ja luo asemaansa suoratoiston parissa

Logitech x Streamlabs

Laitteistovalmistaja astelee livestreamauksen pariin uudella kaupallaan, kun se osti Streamlabsin 89 miljoonan dollarin hinnalla. Hankinnan myötä livestreamaus applikaatio kuuluu Logitechille. Yhteistyö on looginen, sillä Logitech valmistaa jo oheislaitteistoa sekä suoratoiston varusteita. Odotettavissa on, että suoratoistoa varten tarvittavat laitteistot tulevat toimimaan ja integroitumaan entistä paremmin erilaisten Streamlabsin sovellusten kanssa.

Streamlabsin käyttö Twitchissä on huikeat 70 prosenttia, ainakin Streamlabsin tietojen mukaan. Lisäksi yritys ilmoittaa, että yli 15 000 000 striimaajaa käyttää Streamlabsia. Aloittelijoille sen käyttöliittymä on helppo oppia, jonka ansiosta streamauksen aloittamiskynnys on matalampi.

Hiljattain julkaisi oman sovelluksensa nimeltä , jolla uudet striimaajat pääsevät homman makuun mahdollisimman nopeasti. Ajatuksena tietysti myös on, että käyttäjät pystyvät Twitchissä, kun se saa huomiota ja suosiota käyttäjiltä.

OBSin hyödyiksi voi laskea monipuoliset vaihtoehdot, teemat sekä sovellukset, joiden lisäksi käyttäjät voivat streamata Twitchin lisäksi sen kilpailevien tahojen kautta, kuten YouTuben, Mixerin sekä Facebookin.

Logitechin innovatiivinen näppäimistö parantaa kirjoituskokemusta ja hyvinvointia Kommentit pois päältä artikkelissa Logitechin innovatiivinen näppäimistö parantaa kirjoituskokemusta ja hyvinvointia

lanseeraa uuden ergonomisen ja aaltoilevan muotoilun omaavan Wave Keys -näppäimistön, joka on suunniteltu tarjoamaan käyttäjilleen parempaa mukavuutta ja estämään näppäimistön käytöstä aiheutuvia ongelmia, kuten virheasentoja ja rannekipuja.

Näppäimistö tukee useita laitteita, kuten tietokoneita ja älypuhelimia, ja sillä on räätälöitäviä ominaisuuksia, jotka tehostavat tuottavuutta. Lisäksi Logitech on sitoutunut kestävään kehitykseen, käyttäen kierrätysmuovia ja vähentäen hiilijalanjälkeä. Yhtiö pyrkii olemaan ilmastopositiivinen vuoden 2030 jälkeen ja tarjoaa yksityiskohtaiset hiilivaikutusmerkinnät tuotepakkauksissaan.

”Uskomme, että jokaisella on oikeus tuntea olonsa mukavaksi työpäivän päätteeksi. Niinpä pyrimme suunnittelemaan työkaluja, jotka sekä näyttävät että tuntuvat hyvältä”, kommentoi Logitechin tuotepäällikkö Art O'Gnimh. ”Wave Keys -näppäimistön ergonomisuus ja muotoilu on suunniteltu ennen kaikkea tieteellisten näyttöjen perusteella.”

Logitech Wave Keys -näppäimistön tunnistettavan aaltomaisen muotoilun ansiosta kämmenet, sormet ja käsivarret löytävät paikkansa luonnollisesti. Kun kädet kääntyvät käytössä hieman sivuttain, ranteisiin ja käsivarsiin kohdistuu vähemmän rasitusta. Tämä puolestaan ehkäisee näihin kohdistuvaa kipua ja väsymystä. Näin käyttökokemus on mukavampi ja levollisempi. Se auttaa jaksamisessa ja kohentaa hyvinvointia.

Ergonäppäimistön kolmikerroksinen ja muistivaahtovalmisteinen rannetuki auttaa hyvän asennon löytymisessä. Lisäksi näppäimistöjalat kallistavat näppäimistöä hieman eteenpäin käyttömukavuuden takaamiseksi. Kompakti näppäimistö sopii helposti työpöydälle ja pienemmällekin työtasolle.

Näppäimistön painikkeita ja pikatoimintoja voidaan helposti muokata Logi Options+ -ohjelmistolla. Näin näppäimistön ominaisuuksia voidaan räätälöidä omien tarpeiden mukaan, mikä osaltaan tehostaa tuottavuutta ja säästää aikaa. Näppäimistöstä voidaan käynnistää vaikkapa älä häiritse -tila, jolloin on helpompi keskittyä työhön tai muuhun vaativaan tekemiseen. Smart Actions -pikatoiminnot auttavat tehostamaan tylsiä, toistuvia ja tavanomaisia toimintoja, joissa helpotus paitsi nopeuttaa myös ehkäisee tekemästä virheitä.

Logitech Wave Keys voidaan liittää langattomasti jopa kolmeen eri laitteeseen yhtäaikaisesti. Yhteys voidaan muodostaa joko Bluetooth-yhteydellä tai mukana tulevalla, häiriöttömällä Logitech BOLT -vastaanottimella. Näppäimistö on yhteensopiva sekä - ja Mac-tietokoneiden että tablettilaitteiden ja älypuhelinten kanssa. Laitteiden välillä vaihtaminen sujuu helposti Easy-Switch-painikkeella.

Virtansa näppäimistö saa kahdesta AAA-sormiparistosta, joista riittää virtaa jopa kolmen vuoden käyttöön. Perinteisten paristojen sijasta näppäimistössä voi käyttää myös AAA-kokoisia ladattavia akkuja.

Kohti kestävää kehitystä

Kaikki Logitechin tuotteet suunnitellaan tarjoamaan ensiluokkainen käyttäjäkokemus sekä minimoimaan tuotteen valmistuksen hiilijalanjälki. Kestävän kehityksen mallissa huomioidaan tuotteen kehitystyö ja valmistus aina raaka-aineista valmistukseen ja tuotteen kierrätysmahdollisuuksiin huomioiden ympäristölliset ja sosiaaliset tekijät. Kaikissa uusissa Logitech-oheislaitteissa käytetään kierrätysmuovia, jonka määrä vaihtelee malli- ja värikohtaisesti. Esimerkiksi grafiitinharmaassa näppäimistössä kierrätysmuovin osuus on vähintään 61 prosenttia ja luonnonvalkoisessa vaihtoehdossa vähintään 46 prosenttia. Tuotepaketeissa käytetty paperi tulee FSC-sertifioiduista metsistä ja muista valvotuista lähteistä. Logitechin PCR-ohjelma kertoo yrityksen omistautumisesta kestävään kehitykseen ja materiaalien uusiokäytöstä, joka osaltaan auttaa pienentämään alan hiilijalanjälkeä ja tukemaan kierrätysmateriaalien käyttöä.

Logitech on vauhdittanut ilmastostrategiaansa ja aikoo olla ilmastopositiivinen vuoden 2030 jälkeen sitomalla enemmän hiiltä kuin tuottaa. Logitech on The Climate Pledge -sitoumuksen ylpeä allekirjoittaja. Se on myös ensimmäinen kulutuselektroniikkayritys, joka on sitoutunut esittämään yksityiskohtaiset hiilivaikutusmerkinnät tuotepakkauksissaan koko tuotevalikoimassaan.

Logitech tarjoilee parempaa kuvan- ja äänenlaatua kotikonttorille Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech tarjoilee parempaa kuvan- ja äänenlaatua kotikonttorille

Logitech Brio 100

Oheislaitteiden valmistaja on lanseerannut uuden Brio 100 -verkkokameran, joka tarjoaa etätyöläisille entistä parempaa kuvan- ja äänenlaatua videotapaamisiin.

Nykyaikaisessa hybridityömallissa osa työstä tehdään työpaikalla ja loput kotona etätyönä. Sen myötä monet kokouksista ja tapaamisista hoidetaan tietokoneiden verkkokameroiden välityksellä, joka säästää aikaa ja rahaa. Jotta videopalaveri olisi tyydyttävällä tasolla, tulee siihen käytettävien laitteiden mahdollistaa sekä hyvä kuvanlaatu että selkeä äänentoisto.

Uusi Logitech Brio 100 -verkkokamera kuvaa täysteräväpiirtoisella 1080p-videotarkkuudella ja antaa kohteensa loistaa selkeästi ja värikylläisesti. Lisäksi kamerassa on laadukas yhdysrakenteinen mikrofoni, jonka ansiosta puheääni kuuluu muille selkeästi.

Täysteräväpiirtoisen videokuvan ohella on tärkeää, että valotasapaino on kohdallaan. Kameran RightLight-tekniikka korostaa kuvan kirkkautta ja vähentää varjoja peräti 50 prosenttia aiempiin Logitech-verkkokameroihin verrattuna. Kuvan tarkkuuden ja automaattisen valkotasapainon ansiosta kuva välittyy muille selkeänä, kauniina ja erottelukykyisenä. Lisäksi käyttäjä voi helposti muokata video-ominaisuuksia mieleisekseen Logi Options+ -sovelluksella.

Logitech Brio 100 -verkkokameran yhdysrakenteisen mikrofonin ansiosta puheääni kuulostaa selkeältä eikä erillistä pöytä- tai sankamikrofonia tarvita. Kamera on myös yhteensopivia kaikkien yleisesti käytössä olevien kuvapuhelusovellusten kanssa, joita ovat esimerkiksi Microsoft Teams, Zoom ja Google Meet. Kamerassa on yhdysrakenteinen linssinsulkija, joka fyysisesti estää kuvaamisen käytön päätyttyä. Se tuo mielenrauhaa kameran käyttöön.

Kompakti kamera tulee myyntiin kolmella eri värisävyllä, joita ovat grafiitinharmaa, luonnonvalkoinen ja roosa. Värit ovat linjassa muiden viime aikoina julkaistujen Logitech-oheislaitteiden kanssa, joten valitut värisävyt on helppo sovittaa yhteen muiden tuotteiden kanssa. Näitä ovat muun muassa langattomat Logitech Pebble 2 -hiiret ja -näppäimistöt sekä Logitech Zone Vibe 100- ja Logitech H390 -kuulokemikrofonit. Kameran kumppaniksi sopivat myös erinomaisesti Logitech Litra -valaisimet, joilla kuvattavan kasvot saavat arvoisensa valaistuksen.

Logitechin tuotesuunnittelussa pyritään siihen, että kuluttaja voi tuntea tehneensä hyvän ja vastuullisen ratkaisun hankkiessaan Logitech-verkkokameran. Valmistuksessa on minimoitu sen aiheuttama hiilijalanjälki ja hyödynnetty kierrätysmuovia. Kierrätysmuovin osuus grafiitinvärisessä kamerassa on 77 prosenttia ja muissa värivaihtoehdoissa 34 prosenttia. Tuotepaketeissa käytetty paperi tulee FSC-sertifioiduista metsistä ja muista valvotuista lähteistä.

Hinta ja saatavuus

Logitech Brio 100 -webkamera on parhaillaan saatavilla 49,99 euron hintaan ja värivaihtoehtoina on pinkki, valkoinen sekä musta.