Mark Zuckerberg tarjoaa OpenAI:n tutkijoille 100 miljoonan dollarin palkkion liittymisestä Kommentit pois päältä artikkelissa Mark Zuckerberg tarjoaa OpenAI:n tutkijoille 100 miljoonan dollarin palkkion liittymisestä

:n toimitusjohtaja kertoo, että Mark Zuckerbergin Meta on tehnyt jättimäisiä tarjouksia houkutellakseen yhtiön huippututkijoita siirtymään sinne. Tiedättehän, kuten 100 miljoonan dollarin allekirjoitusbonukset, Altman sanoo.

Facebookin perustaja Zuckerberg yrittää palkita alan huippututkijoita jopa 100 miljoonalla dollarilla liittyäkseen Metan tekoälytiimiin. Altman kertoi podcastissa, että Meta on tehnyt jättimäisiä tarjouksia monille OpenAI:n työntekijöille, kuten yli sadan miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksia ja suuria vuosipalkkioita.

Zuckerbergin tavoite on perustaa uusi laboratorio superälykkään tekoälyn kehittämiseen samalla kun Meta investoi miljardeja tekoälyn koulutukseen tarvittavaan GPU-laitteistoon. Kuitenkin suuret palkkiotarjoukset eivät ole vielä saaneet houkuteltua OpenAI:n parhaita asiantuntijoita, Altman kertoo. Hän sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että toistaiseksi parhaat työntekijät eivät ole hyväksyneet tarjouksia.

Altman myös kritisoi Zuckerbergin lähestymistapaa, sanoen, että pelkkä suuri palkka ei luo hyvää yrityskulttuuria. Hän uskoo, että OpenAI:lla on paremmat mahdollisuudet saavuttaa tekoälyn superäly ja kasvattaa yrityksen arvoa.

Altman korostaa, että OpenAI:n kulttuuri on suunniteltu siten, että missio on etusijalla ja taloudelliset palkkiot seuraavat siitä. Hän uskoo, että tämä tekee OpenAI:sta parhaan paikan tekoälytutkimukselle.

Vaikka OpenAI:n johtajuudessa on ollut sisäisiä kiistoja ja useita johtajien lähtöjä, Altman on luottavainen yhtiön kykyyn luoda menestyksekkäitä tekoälytuotteita jatkossakin.

Meta ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Meta tekee kaikista Facebook-videoista reels-klippejä Kommentit pois päältä artikkelissa Meta tekee kaikista Facebook-videoista reels-klippejä

Meta on päättänyt muuttaa tapaa, jolla videoita jaetaan Facebookissa. Jatkossa kaikki Facebookiin ladatut videot jaetaan reels-muodossa, eli lyhyinä ja helposti katsottavina pätkinä. Tämä muutos tulee voimaan muutamien kuukausien kuluessa ja koskee sekä käyttäjäprofiileja että yrityssivuja.

Tällä hetkellä reels-videoilla on 90 sekunnin pituusrajoitus, mutta Meta aikoo poistaa tämän rajoituksen, jolloin reels-videoista voi tulla entistä pidempiä ja monipuolisempia. Lisäksi Facebookin ”Video”-välilehti muuttuu Reels -välilehdeksi, mikä korostaa uutta videomuotoa entistä enemmän.

Meta painottaa, että Facebookissa nähdään edelleen kaiken pituisia ja eri tyyppisiä videoita, eikä suositukset muutu – videot räätälöidään käyttäjän kiinnostuksen kohteiden mukaan. Muutos liittyy myös Mark Zuckerbergin tavoitteeseen tehdä Facebookista taas entistä vaikuttavampi ja palata alkuperäiseen -tunnelmaan.

Viime vuonna Meta esitteli Facebookiin täysruudun mobiilivideotoiston ja on panostanut paljon reels-videoihin myös Instagramissa, jossa reelsien maksimipituus on jo kolme minuuttia. Nyt saman linjan halutaan jatkuvan myös Facebookissa.

ChatGPT oppi kokoustamaan – liitännät myös suosittuihin pilvipalveluihin nyt mahdollista Kommentit pois päältä artikkelissa ChatGPT oppi kokoustamaan – liitännät myös suosittuihin pilvipalveluihin nyt mahdollista

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

on tuonut :hen uudenlaisia ominaisuuksia erityisesti yritysasiakkaille. Uuden “record mode” -tilan avulla käyttäjä voi tallentaa ja transkriboida kokoukset maksimissaan kahden tunnin ajan yhdellä painalluksella – mukana syntyy tiivistelmät, aikaleimat ja toimenpiteet.  

Samassa yhteydessä ChatGPT sai liitännät suosittuihin pilvipalveluihin kuten Google Driveen, Dropboxiin, Boxiin, SharePointiin ja OneDriveen. Nyt voi kysyä suoraan: “Paljonko myimme Q1:llä?” tai “Kuinka monta asiakasdokumenttia minulla on Myynti‑kansiossa?”, ja vastauksena tulee selkeä ja lähdeviitteillä varustettu yhteenveto.

Tällä hetkellä ominaisuudet ovat käytössä ChatGPT Team ‑tilauksissa macOS-sovelluksella, mutta laajennus muihin tilaustasoihin (Plus, Pro, Enterprise, Edun) on tulossa. OpenAI lupaa, ettei tallenteita käytetä mallien koulutukseen, ja äänitiedostot poistetaan transkription jälkeen.