Marvelin Ant-Man lisätty hahmoksi suosittuun Fortnite-peliin Kommentit pois päältä artikkelissa Marvelin Ant-Man lisätty hahmoksi suosittuun Fortnite-peliin

Suursuosittuun -peliin on vuosien saatossa lisätty monenlaisia pelihahmoja ja ulkomuotoja. Esimerkiksi supersankarisarjakuvistaan ja elokuvistaan tunnetun Marvelin lukuisat hahmot aina Iron Manista Wolverineen ja Venomista Dr. Doomiin ovat olleet osana Fortnitea.

Hetki sitten peliin julkistettiin lisää supersankareita ja -vihollisia. Julkistuksissa kuitenkin puhuttiin siitä, kuinka yksi supersankari oli vahingossa jäänyt ihmisiltä huomaamatta. Kyseessähän on tietenkin , joka nousi suosituksi vuoden 2015 elokuvastaan.

Ant-Manilla on pelissä muutama oma kosmetiikkansa. Taisteluaseenaan hänellä on hammastikku, jonka päähän on kiinnitetty oliivi, ja selässään reppuna toimii muurahainen. Molemmat elementit ovat hyviä nyökkäyksiä sarjakuvasankarin kutistumiskyvylle.

The Legend of Zelda -elokuvan päärooleja julkistettiin Kommentit pois päältä artikkelissa The Legend of Zelda -elokuvan päärooleja julkistettiin

The Legend of Zelda: Ocarina of Time x Unreal 5

on julkistanut ensimmäiset näyttelijävalinnat tulevaan -elokuvaan. Elokuvan on määrä ilmestyä 7. toukokuuta 2027.  

Prinsessa Zeldan rooliin on valittu Bo Bragason, ja Linkiä esittää Benjamin Evan Ainsworth. Ilmoitus tehtiin Nintendo Today! -sovelluksen ja sosiaalisen median kautta.  

Nintendo-veteraani Shigeru Miyamoto on ilmoittanut odottavansa innolla molempien näyttelijöiden suorituksia valkokankaalla.  

Bo Bragason on aiemmin esiintynyt elokuvissa kuten Censor ja The Radleys, sekä TV-sarjoissa kuten The Jetty ja Renegade Nell. Hän esitti myös nuorta Lunaa elokuvassa Kingsglaive: Final Fantasy XV.  

Benjamin Evan Ainsworth puolestaan keräsi kriitikoiden ylistystä roolistaan Miles Wingravena Mike Flanaganin sarjassa The Haunting of Bly Manor. Hän toimi myös Pinocchion äänenä Disneyn vuoden 2022 elokuvassa.  

Vanhaa uutta pelikansalle – miksi remasterit valtaavat pelikaupat yhä uudelleen? Kommentit pois päältä artikkelissa Vanhaa uutta pelikansalle – miksi remasterit valtaavat pelikaupat yhä uudelleen?

Pelimaailmassa käydään paraikaa kuumaa keskustelua, kun huhut :n uusintaversiosta nostavat vanhan kysymyksen pintaan: miksi pelaajat saavat yhä uudelleen samoja pelejä uusilla kuorilla? Remasterit eli vanhojen pelien uudelleenjulkaisut ovat vallanneet uusien konsoleiden julkaisukalenterit, eikä suunta näytä muuttuvan.

Pelaajat kyllä valittavat uusien ideoiden puutteesta, mutta samaan aikaan ja The Elder Scrolls: myyvät miljoonia uusina versioina. Ristiriita on ilmeinen, monella meistä on näppäimistö toisessa ja lompakko toisessa kädessä. Kritisoimme, mutta ostamme silti.

Kaikki remasterit eivät ole kuitenkaan samanarvoisia. Oblivion sai kunnollisen graafisen kasvojenkohotuksen ja säilytti silti alkuperäisen kömpelyytensä, joka teki siitä hurmaavan. GTA V taas on julkaistu jo kolmelle konsolisukupolvelle lähinnä pienin viilauksin, uusi versio näyttää lähinnä siltä, miltä vanha muistoissa näytti.

Remasterit ratkaisevat kyllä yhden ongelman: vanhoja pelejä on vaikea pelata ilman vanhaa konsolia tai epäluotettavaa emulaattoria. Mutta samalla pelaaja maksaa usein uudelleen pelistä, jonka jo kerran osti. Esimerkiksi Oblivionin ostaminen kolmatta kertaa voi kirpaista, vaikka sydän sanoo kyllä, järki saattaa huutaa ei.

Peliala vertautuu usein Hollywoodiin, jossa supersankarit palaavat valkokankaalle yhä uusissa versioissa. Mutta siellä tarina muuttuu, ohjaaja vaihtuu, ja vanhat leffat löytyvät hyllystä tai suoratoistosta. Peleissä taas uusintajulkaisut ovat usein teknisesti välttämättömiä, vanha peli ei yksinkertaisesti enää toimi uudella raudalla.

Ehkä pelialan tulevaisuus löytyy Fortniten kaltaisista elävistä peleistä, jotka päivittyvät ajan myötä sen sijaan, että ne julkaistaan uudelleen. Mutta niin kauan kuin sama peli tuo uutta rahaa vanhalla sisällöllä, uusintajulkaisut tulevat jatkumaan ja me pelaajat todennäköisesti ostamme ne taas kerran.