Marvel’s Midnight Suns -pelin Switch-julkaisu on peruttu Kommentit pois päältä artikkelissa Marvel’s Midnight Suns -pelin Switch-julkaisu on peruttu

Marvel's Midnight Suns

Kehittäjä on paljastanut julkaisupäivän PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle vuoden 2022 strategiapeli-korttipelilleen Marvel's Midnight Suns. Samalla he kertoivat, että aiottu Switch-versio on nyt peruttu.

Midnight Suns julkaistiin PlayStation 5:lle, Xbox Series X/S:lle ja PC:lle 2. joulukuuta 2022, ja suunnitelmissa oli julkaista PS4-, Xbox One- ja Switch-versiot myöhemmin. Firaxis ilmoitti tänään, että PS4- ja Xbox One -versiot julkaistaan ensi viikolla 11. toukokuuta, joka on myös pelin neljännen ja viimeisen lisäosan – Blood Stormin – julkaisupäivä. Blood Storm -lisäosa lisää peliin Stormin pelattavana sankarina.

Miksi Switch-versio on peruttu, Firaxis ei anna enempää tietoja kuin ”Huomaa, että Nintendo Switch -versiota ei enää ole suunniteltu Marvel's Midnight Sunsille.” Tämä seuraa aiemmista uutisista, joissa kerrottiin pelin ohjaajan (ja Firaxisin modernien XCOM-pelien ohjaajan) Jake Solomonin lähtevän studiolta.

ei pelkästään tarjoa pelaajille tilaisuutta elää legendaaristen sankareiden rinnalla, vaan he voivat myös kokea uuden alkuperäistarinan, joka sukeltaa syvälle Marvel-universumin kammottaviin varjoihin. Pimeys laskeutuu. Nouse!

Pelin on kehittänyt Firaxis Games, ylistetyistä ja maailmankuuluista Civilization- ja XCOM-pelisarjoista vastannut legendaarinen studio. Marvel's Midnight Suns sisältää kuuluisan kattauksen sankareita mm. Avengersista, X-Menistä ja Runawaysistä, ja se lupaa elokuvallisen taktista taistelua supersankariotteella, peliin vaikuttavia ystävyyksiä ja Marvelin synkempää puolta käsittelevän unohtumattoman seikkailun.

Me Errorilla arvostelimme kyseisen pelin ja pidimme pelaamastamme kokemuksesta kovastikin.

Supersankaripeli Marvel’s Midnight Suns ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Supersankaripeli Marvel’s Midnight Suns ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Marvel's Midnight Suns

-fanit iloitkaa, sillä Epic Games Store jakaa tällä viikolla ilmaiseksi suositun Marvel's Midnight Suns -pelin. Kyseessä on taktinen roolipeli, joka julkaistiin alun perin joulukuussa 2022 :lle.

Pelissä pelaajat pääsevät omaksumaan tunnettujen supersankareiden roolin, kuten Captain America, Iron Man sekä Wolverine. Tehtävänä on pysäyttää Lilith-demoni. Pelissä yhdistyvät myös korttipelielementit ja taisteluiden edetessä pelaajat tutkivat pelin linnaketta, The Abbeyta.

Kriitikot ovat ylistäneet erityisesti pelin PC-versiota, joka on saanut Metacriticissä keskiarvosanaksi 83/100.

Nappaa peli nopeasti talteen, sillä tarjous loppuu ensi viikon torstaina. Voit ladata pelin täältä.

Täydellisyyttä hipovaa sankaristrategiaa – arvostelussa Marvel’s Midnight Suns Kommentit pois päältä artikkelissa Täydellisyyttä hipovaa sankaristrategiaa – arvostelussa Marvel’s Midnight Suns

Marvel's Midnight Suns (Xbox Series X)

9 / 10
Hyvää Pelimekaniikka. Koukuttava taistelusysteemi. Kiinnostavat hahmot. Ihmissuhdesimulaattori kaupanpäälle. Huonoa Graafinen ilme, joka muistuttaa välissä jopa mobiilipelejä. Vastustaja ei osaa piiloutua niin hyvin, kuten esimerkiksi XCOMissa. Tarina jää vähän b-luokan tasolle.

2K ja Entertainment ovat julkaisemassa uuden taktisen -roolipelin, joka sijoittuu Marvel-universumin synkemmälle puolelle. 

Marvel's Midnight Suns ei pelkästään tarjoa pelaajille tilaisuutta elää legendaaristen sankareiden rinnalla, vaan he voivat myös kokea uuden alkuperäistarinan, joka sukeltaa syvälle Marvel-universumin kammottaviin varjoihin. Pimeys laskeutuu. Nouse!

Pelin on kehittänyt Firaxis Games, ylistetyistä ja maailmankuuluista Civilization- ja -pelisarjoista vastannut legendaarinen studio. Marvel's Midnight Suns sisältää kuuluisan kattauksen sankareita mm. Avengersista, X-Menistä ja Runawaysistä, ja se lupaa elokuvallisen taktista taistelua supersankariotteella, peliin vaikuttavia ystävyyksiä ja Marvelin synkempää puolta käsittelevän unohtumattoman seikkailun.

Kun XCOMin tekijät lähtevät tekemään strategiapeliä omalle tyylilleen uskollisena, saattoi monen odottavan aika käydä turhankin pitkäksi. Odottavan aika kuitenkin päättyi vuoden 2022 loppupuoliskolla, kun Marvel's Midnight Suns viimein ilmestyi kauppojen hyllyille. Eikä tuo odotus näyttänyt tuottavan intohimoisille faneilleen pettymystä, kun se samalla löi luun kurkkuun myös hitusen pessimistisimmille pelaajillekin – kuten myös allekirjoittaneillekin.

Marvel's Midnight Suns

Myönnettäköön, että suurenluokan nörttinä Marvelin teokset ovat kuitenkin aina olleet itselleni vähän toissijaisia juttuja, joten taustoista tai hahmoista ei voi sen kummemmin sanoa juurikaan mitään. Siksi pelkkä myyntinimike ”Marvel” ei pelkästään aiheuta juurikaan suurempia kylmiä väreitä. Ehkä Midnight Sunsilla on kuitenkin jokseenkin positiivinen vaikutus siinä mielessä, että muutama vähän tuntemattomampi hahmo alkoi kiinnostamaan hitusen enemmänkin, joten taustoja on todellakin pengottu pelikokemuksen aikana.

Tehtävänäsi on Lilithin jälkeläisenä rekrytoida kasaan sellainen joukkio, jolla estetään horisontissa lähestyvät pahuuden voimat- sekä väistämättömältä vaikuttava maailmanloppu. Pelaajan hahmo pelissä ei siis ole mikään valmis Marvelin hahmo, vaan se kustomoidaan itsellesi mieluisaksi sankariksi- tai sankarittariksi. Muut hahmot ympärilläsi vaikuttavat hahmot koostuvat aina jo massallekin tunnetusta Iron Manista aina vähän varjoihin jääneistä Marvel hahmoista. Jokaisella hahmolla on omat uniikit erityistaitonsa, jotka auttavat pelin taisteluissa huomattavissa määrin. Erityisen miellyttävää pelissä onkin se, että siitä osaa nauttia silti täysillä vaikka universumin hahmot olisivatkin kaikki sinulle täysin tuntemattomia – etenkin jos XCOM-tyylinen paahto on sinulle erityistä herkkua.

Kyseessä on strategiapeli isolla S:llä. Pahuuden voimat on niputettava vuoropohjaisella mätöllä tehokkaasti, jos suinkin mielii jäädä eloon ja edetä eteenpäin. Jos vuoropohjaista taistelua lähdetään vertaamaan vanhoihin kunnon XCOMeihin, jäädään pelin vaikeudessa ja mielenkiinnon ylläpitämisessä hieman jalkoihin. Nämä örkit kun eivät osaa juurikaan piiloutua, kuten avaruusoliot edellämainituissa teoksissa. Täten Midnight Sunsin mäiske on huomattavasti tylsempää. Tämä puute kuitenkin paikataan pelin toisenlaisella sisällöillä.

Midnight Protocol

Midnight Suns on jokseenkin erikoinen kombinaatio, sillä strategian ja roolipelin lisäksi se sisältää myös jonkinlaista sosiaalistakin simulaattoria (Sims?). Yhdellä iskulla on onnistuttu lyömään siis useampikin kärpänen. Se tarjoaa päätehtävän lisäksi myös suuren määrän sivuhommia, mutta ne eivät juurikaan sytyttäneet ja täten saivat jäädä luvan odottelemaan ns. ”parempia maailmanaikoja”. Eikä pelin päätarinakaan tosin mistään penaalin terävimmästä päästä ole, mutta onneksi muu sisältö on toteutettu niin laadukkaasti, että B-luokan tarinointi ei juurikaan harmaita hiuksia tuota.

Mekaniikoiltaan Midnight Suns on onnistunut kokonaisuus, mutta graafisesti se jättää hieman toivomisen varaa. Välissä se saattaa muistuttaa tyyliltään vanhentunutta mobiilipeliä, mutta eipäs se strategiamaailmassa niin paljoa kuitenkaan häirinnyt. Musiikeista ja ääninäyttelystä erikseen vielä pienet plussat. Kun peli suorittaa muilta osin niinkin koukuttavasti, että vuorokausien pelaamiset saa toivomaan vain lisää ja lisää, on suurimmalti osin onnistuttu toimittamaan lähes kiitettävällä tasolla.

Toivon mukaan Midnight Suns tulee saamaan joku päivä jatko-osan ja tuolloin näillä muutamilla puuttuvilla osa-alueilla ollaan hiottu särmiä niin, että kyseessä olisi tuolloin lähes täyden kympin pelikokonaisuus. Joka tapauksessa, jos Marvel's Midnight Suns ei ole sinulle vielä tuttu teos, nyt viimeistään on aika toimia ja poimia peli itsellesi laarista. Kyseessä on yksi vuoden 2022 kiinnostavimmista pelitapauksista.