Meemeistä ja Twitchin hymiöstä tuttu espanjalainen koomikko Joya ”El Risitas” Borja on kuollut Kommentit pois päältä artikkelissa Meemeistä ja Twitchin hymiöstä tuttu espanjalainen koomikko Joya ”El Risitas” Borja on kuollut

Internetilmiöksi noussut espanjalainen koomikko Joya ”” Borja on kuollut. Borja kärsi pitkään sydänongelmista ja menehtyi Sevillalaisessa sairaalassa 28. päivä huhtikuuta.

Mies päätyi internetin tietoisuuteen vierailtuaan Jesús Quinteron televisio-ohjelmassa vuonna 2007. Boya kertoo ohjelmassa kokemuksistaan tiskaajana ja tarinaa kertoessaan mies räjähtää nauramaan nyt kaikille tuttuun tyyliinsä. Haastattelun myötä Borjasta tuli suosittu ja myöhemmin haastattelusta on tehty useita versioita myös suomenkielisillä humoristisilla tekstityksillä. Meemin myötä miehen kasvot pääsivät myös -striimauspalvelun KEKW -hymiöksi.

Twitch ilmoitti aiemmin puuttuvansa myös palvelun hymiöihin uusien käytäntöjen myötä ja karsivan sieltä mahdollisesti loukkaavat ja häirintään käytetyt hymiöt. KEKW -hymiö tuskin on uhattuna, joten meemi saa jatkaa vapaasti palvelussa.

Twitch poistaa sivustoltaan kevätsiivouksessa 7,5 miljoonaa bottia Kommentit pois päältä artikkelissa Twitch poistaa sivustoltaan kevätsiivouksessa 7,5 miljoonaa bottia

Twitch

Striimauspalvelu on löytänyt sivustoltaan 7,5 miljoonaa boteiksi paljastunutta käyttäjätiliä, jotka ovat paisuttaneet striimien katsojalukuja. Twitch kertoo löydöksestä Twitter -päivityksessä.

Nyt yhtiö on aloittanut kattavan kevätsiivouksen ja ryhtynyt poistamaan tilejä palvelustaan. Twitch varoittaakin striimaajia mahdollisista seuraajamäärien äkillisestä vähenemisestä tulevien päivien aikana. Bottien tehtävä sivustolla oli kasvattaa seuraaja- sekä katsojamääriä striimaajien kanavilla. Twitch käyttää tilastoja molemmista määristä nostaessaan kanavia katsojien löydettäväksi.

 Useat striimaajat ovat nyt huomanneet äkillisen hupenemisen tilaajamäärissä. Twitchin viidenneksi suosituin striimaaja xQc menetti yhteensä 2,2 miljoonaa seuraajaa 8,1 miljoona seuraajan kokonaismäärästä. Chance ”Sodapoppin” Morris otti seuraajamäärissä vielä kovemman osuman, kun tekaistuja tilejä poistui seuraajista 2.8 miljoonan käyttäjän verran. Monet muut striimaajat näkivät paljon pienempiä pudotuksia tilaajamäärissään.

Bottien poistamisen lisäksi yhtiö ilmoitti aiemmin ryhtyvänsä toimiin katsojabottien myyjiä vastaan pitääkseen suosittujen kanavien tilastot aisoissa. Twitch tarkentaa, ettei aio rangaista striimaajia, jotka ovat joutuneet bottihyökkäysten uhriksi, vaan toimet koskevat pelkästään myyjiä.

Tältä näyttää maailman suurin Nintendo Switch -konsoli Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää maailman suurin Nintendo Switch -konsoli

Nintendo Switch

Tubettaja Michael Pick on onnistunut rakentamaan jättimäisen -konsolin, joka on vieläpä täysin toimiva. Pick julkaisi projektistaan neljän minuutin videon.

Käytännössä konsoli on 4K-monitori puisilla kehyksillä ja 3D-tulostimella valmistetuilla näppäimillä. Näyttöön on liitetty aito Switch -konsoli ja myös jättimäiset näppäimet toimivat aitojen Joy-Con ohjaimien pohjalta. Tubettaja esittelee videolla esimerkiksi Mario Kart -peliä, jonka ohjaus näyttää vähintäänkin haastavalta konsolin valtavilla näppäimillä. Laite painaa lähes 30 kiloa ja Michael perusteleekin keksintöään sillä, että normaali Switch-konsoli on liian helppo kadottaa. Pick lahjoitti konsolin lopuksi Saint Juden lastensairaalalle.