Merenneitoja, delfiinejä, taikuutta sekä saaristolaiselämää: The Sims 4 -pelin Unelmasaari-lisäosa ilmestyy heinäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Merenneitoja, delfiinejä, taikuutta sekä saaristolaiselämää: The Sims 4 -pelin Unelmasaari-lisäosa ilmestyy heinäkuussa

Eilen, maailman merien päivänä, EA ilmoitti uuden laajennuksen 4 -pelisarjaan. Uusi Unelmasaari-osa vie pelaajat asumaan saaristoon, jossa on tarjolla lukuisia kategorioita, mm. uudenlaisia työmahdollisuuksia, villiä luontoa, rakentamista, muotia, harrastuksia, uusia käyttäytymismalleja, juhlintaa sekä mystisyyttä uusien hahmovalintojen myötä. Yhtenä erikoisuutena The Sims 4 -pelissä nähdään merenneitoja, joilla on taikavoimia.

Peli ilmestyy :lle heinäkuun 21. päivä ja PlayStationille sekä Onelle heinäkuun 16. päivä.

Pelaajille tarjotaan uudenlaisia työvaihtoehtoja hengenpelastajasta luonnonsuojelijaan sekä mahdollisuuksia vaikuttaa ympäristöön ja pitää luonto siistinä, tai jopa parantaa sitä. Ympäristö muuttuu pelaajan päätösten ja valintojen mukaan. Pelihahmot pääsevät myös puuhastelemaan mereen, sillä he voivat ajella vesiskoottereilla tai kelliskellä vedessä ja sukellella merelliseen maailmaan. Merenneitona pelatessa on tärkeä huomioida ympäristö, ja delfiinien kanssa kaveeraaminen osoittautuu hyödylliseksi pelin edetessä.

Uudessa trooppisessa maailmassa löytyy lisäominaisuuksina erilaisia tiloja ja tapahtumia, joten kuolemat, juhlinnat ja grillihetket tulevat tutuiksi. Saariston asukkaat voivat lisäksi keräillä simpukoita ja rakentaa hiekkalinnoja sekä liiallisen auringon myötä hahmojen ihot voivat palaa. Toisin sanoen pelistä löytyy lähes kaikkea mitä saaristolaiselossa voi kuvitellakin.

Kommentoi

The Settlers: New Allies -strategiapeli ilmestyy helmikuussa – katso uusi video Kommentit pois päältä artikkelissa The Settlers: New Allies -strategiapeli ilmestyy helmikuussa – katso uusi video

The Settlers

Rakastetun ja lähes 30 vuotta vanhan pelisarjan paluuta on odotettu suurella innolla. The Settlers -pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1993 värikylläisellä ja kevyttä strategiaa tarjoavalla tyylillään. Nyt, vajaat 30 vuotta myöhemmin, pelisarja nousee uuteen kukoistukseen The Settlers: New Allies -osan myötä.

Reaaliaikaisten strategiapeliperinteiden tapaan myös The Settlers: New Allies antaa pelaajalle koettavaksi pelimaailman täynnä tutkittavaa ja löydettävää. Samalla peli yhdistelee rakentelua, taktisia yhteenottoja ja oman valtakunnan rakentamista sulavana kokonaisuutena. Eri asioiden välillä tasapainottelu on haastavaa, mutta palkitsevaa.

Pelissä kerätään raaka-aineita ja resursseja omien asukasyhteisöjen rakentamiseen sekä värvätään asukkaista kyvykkäitä yksilöitä joko rakentamaan lisää rakennuksia tai oppimaan sodankäynnin taitoja. Kaikkia taitoja myös tarvitaan, sillä huoleton ja vartioimaton yhteisö voi joutua vihollishyökkäyksen kohteeksi yllättäen. Maailmaa tutkimalla pelaaja voi myös löytää unohdettuja aarteita tai ainutlaatuisia paikkoja sekä muiden kansojen asuttamia alueita. Sodankäyntiin onkin tärkeä valmistautua yllättävien uhkien takia, mikä osaltaan vaatii resursseja ja omia sotilaita.

The Settlers: New Allies on saanut vaikutteita pelisarjan aiemmista osista, jonka lisäksi myös pelaajien palautetta on kuunneltu kokonaisuuden hiomiseksi. Lisäksi pelimoottori tarjoaa yksityiskohtaista ja värikylläistä peligrafiikkaa, upeaa hahmonanimaatiota ja sulavaa pelattavuutta.

Mukana on kolme erilaista pelitilaa, joista jokainen tarjoaa omanlaisen kokemuksen. Yksinpelikampanjassa pelaaja johdattaa kotimaastaan pakenevan kansan kohti uusia maita, jossa tämä kohtaa uudenlaisia haasteita ja myös vihamielisiä ryöstäjiä. Oman valtakunnan perustaminen on työlästä, mutta palkitsevaa.

-tilassa pelaaja pääsee suorittamaan yksittäisiä skenaarioita alati vaikeutuvissa olosuhteissa ja yhä kovempia vihollisia vastaan. Tämä pelitila haastaa sekä uudet että vanhat pelaajat hiomaan taitojaan muuttuvien tilanteiden vaatimusten mukaisesti.

Skirmish- eli kahakkatilassa pelaaja pääsee kokemaan taistelut joko yksin tekoälyä vastaan, moninpelissä muiden pelaajien kanssa tai ottamalla yhteen tekoälyn johtamien joukkojen kanssa yhdistämällä voimat kaverin joukkoihin.

Esimakua pelin tapahtumista voi saada pelin striimilähetyksessä 1. joulukuuta 2022 kello 17 alkaen täällä.

The Settlers: New Allies julkaistaan :lle 17. helmikuuta 2023. Lisäksi peli on kehitysvaiheessa Xbox-, ja Nintendo Switch -pelikonsoleille. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Kommentoi

Tältä näyttää The Witcher 3 -pelin uuden sukupolven versiot – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää The Witcher 3 -pelin uuden sukupolven versiot – katso traileri

The Witcher 3: Wild Hunt

Red on vihdoin julkaisemassa The 3: Wild Hunt -hittipelin uuden sukupolven versiot joulukuun 14. päivä. Nyt päivityksestä on saatu tarkempaa tietoa ja ensimmäinen traileri, jonka voit katsoa alta.

Uuden sukupolven versio tuo mukanaan visuaalisia päivityksiä sekä teknisiä parannuksia ja optimointia. Mukana on mm. kuvaustila, säteenseuranta, nopeammat latausajat sekä monia modeja. Mukana on myös Netflix -sarjan inspiroima Nilfgaardian -haarniska.

Alunperin uuden sukupolven versiot oli määrä ilmestyä jo vuonna 2020, mutta niiden julkaisua viivästettiin useampaan otteeseen.

on parhaillaan saatavilla 4, One ja Nintendo Switch -konsoleille, PC:lle ja Google Stadia -pelipalvelussa. 5 ja Xbox Series X sekä S -versiot ilmestyvät joulukuun 14. päivä. Päivitys on ilmainen niille, jotka omistavat pelin jo aiemmille konsoliversioille tai PC:lle.

Kommentoi