Microsoft halusi ostaa Segan vuonna 2020 Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoft halusi ostaa Segan vuonna 2020

Sega Mega Drive Mini 2

Microsoftin pelijohtaja Phil Spencer esitteli esimiehilleen suunnitelman -pelinkehittäjän ostamiseksi vuonna 2020.

Suunnitelma paljastui sisäisessä sähköpostissa, jonka Spencer lähetti Microsoftin toimitusjohtajalle ja talousjohtajalle. Sähköposti julkaistiin yleisölle maanantaina osana Federal Trade Commissionin yritystä estää teknologiayhtiön Activision Blizzardin osto.

”Uskomme, että Sega on rakentanut hyvin tasapainoisen pelivalikoiman eri segmenteille, jolla on maailmanlaajuista vetovoimaa, ja se auttaa meitä kiihdyttämään Xbox Game Passin kehitystä sekä konsolin ulkopuolella”, kirjoitti Spencer sähköpostissa, jonka päivämäärä oli 10. marraskuuta 2020.

Sähköpostissa Spencer myös mainitsi, kuinka paljon rahaa Sega oli tuottanut, ja myönsi, että Japanissa sijaitsevan yrityksen hankkiminen liittyisi joitain ”monimutkaisuuksia”. Tarina ei kuitenkaan tässä vaiheessa vielä kerro, miten Sega aikoinaan ajatukseen reagoi.

Aiemmin tänä vuonna kauppoihin kuitenkin pääsi suomalainen pelikehittäjä Rovio.

Päivitetyt Xbox Series -konsolit tulossa ensi vuonna – täysin uusi konsolisukupolvi tulossa 2028 Kommentit pois päältä artikkelissa Päivitetyt Xbox Series -konsolit tulossa ensi vuonna – täysin uusi konsolisukupolvi tulossa 2028

Xbox Series X "Brooklin"

aikoo vuodettujen tietojen perusteella julkaista päivitetyt versiot ja S -konsoleista ensi vuoden puolella. Saman vuodon mukaan yhtiö olisi julkaisemassa seuraavan konsolisukupolven neljä vuotta myöhemmin vuonna 2028.

Tiedot ovat peräisin samaisesta Yhdysvaltain kauppakomission ja Microsoftin välisen oikeusjutun yhteydessä vuodetuista tiedostoista. Niissä kerrottiin myös yhtiön omistavan Bethesdan tulevista pelijulkaisuista kuten ja -uusinnoista.

Brooklin -koodinimellä kulkeva uusi Xbox Series X -malli olisi tietojen mukaan levyasematon ja sylinterin muotoinen aiemman laatikkomallin sijaan.

Laitteessa on 2 TB:n levytila, nopeampi WiFi-yhteys, edessä USB-C -liitin sekä täysin uusittu Sebile -koodinimellä kulkeva ohjain. Tietojen mukaan laite olisi saman hintainen kuin nykyinen Xbox Series X -malli.

Tuloillaan olisi myös uusi -malli, joka kantaa koodinimeä Ellewood. Myös tässä mallissa on uusi nopeampi WiFi-yhteys sekä uusittu ohjain. Levytilaa laitteesta löytyy 1 TB.

Molemmat konsolit käyttävät myös aiempaa vähemmän virtaa. Uusien konsoleiden odotetaan ilmestyvän ensi vuoden puolessa välissä.

Bethesdan tulevien pelien tietoja vuoti verkkoon – tulossa Oblivion ja Fallout 3 -uusinnot Kommentit pois päältä artikkelissa Bethesdan tulevien pelien tietoja vuoti verkkoon – tulossa Oblivion ja Fallout 3 -uusinnot

Fallout 3

Pelijulkaisija Bethesdan tulevista peleistä on vuotanut verkkoon tietoja. Niiden mukaan yhtiöltä olisi tulossa ja -uusinnot, uusi Doom -peli sekä .

Tiedot ovat peräisin Yhdysvaltain kauppakomission ja Microsoftin välisestä oikeusjutusta, jonka yhteydessä yrityksen sisäisiä tiedostoja vuodettiin vahingossa julki. Oikeusjuttu pyrkii estämään Microsoftia hankkimasta Activision Blizzardia.

Tiedostojen mukaan tuloillaan olisi nämä pelit ja niiden suunnitellut julkaisuajankohdat:

Näiden lisäksi tuloillaan on epämääräisempiä projekteja kuten Project Kestral, Project Platinum sekä nimeämätön lisensoitu uusi IP

Listoilla on myös kovasti odotettu uusi , joka on dokumenttien mukaan tulossa jo ensi vuonna. Peli on kuitenkin vielä pahasti alkuvaiheessa ja aiempien huhujen mukaan peli ei ilmestyisi ennen vuotta 2026.