Minecraft -modeja on myyty jo miljardi kappaletta – sisällöntuottajat ovat tienanneet miljoonia dollareita Kommentit pois päältä artikkelissa Minecraft -modeja on myyty jo miljardi kappaletta – sisällöntuottajat ovat tienanneet miljoonia dollareita

Minecraft

ilmoitti aiemmin tuloksia ja mainitsi samalla Minecraft -pelin yhtiölle sekä yhteisölle luomasta rahavirrasta. ”Modikehittäjät ovat tehneet tuloja yli 350 miljoonaa dollaria miljardin latauksen ylittävästä modien, lisäosien ja muiden ostettavan sisällön määrästä.” Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella avaa lukuja. 350 miljoonan dollarin luku on siis syntynyt viimeisen neljän vuoden aikana, kun julkaisi Minecraftin oman kauppapaikan vuonna 2017.  Luvut eivät sisällä kauppapaikan ulkopuolisia myyntejä.

Nadella ei myöskään tarkentanut, kuinka paljon rahasummasta on todellisuudessa päätynyt kehittäjien taskuihin. on aiemmin maininnut, että maksaa yli 50 prosenttia sisällöntuottajille, mutta ottaa myös itse osuuden potista. Nadellan mukaan Minecraftin kauppapaikka on hyvä esimerkki onnistuneesta toiminnasta Microsoftille, joka haluaa hyödyntää mallia myös tulevissa peleissään. Minecraftilla on 140 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa ja luku on kasvanut noin 30 prosenttia viimeisen vuoden aikana, joten se on alustana yksi tuottoisimpia vaihtoehtoja sisällöntuotantoon.  nauttii siis suurta suosiota vielä pitkään julkaisunsa jälkeen. Uutisoimme aiemmin tulevan Caves & Cliffs -päivityksen myöhästymisestä, jonka on tarkoitus muuttaa peliä radikaalisti esimerkiksi maailmojen kehityksen suhteen.

Kommentoi

Xboxin Elite Wireless Controller Series 2 – Core -ohjainten valikoima laajenee Kommentit pois päältä artikkelissa Xboxin Elite Wireless Controller Series 2 – Core -ohjainten valikoima laajenee

Microsoftin julkaisi tällä kaksi uutta värivaihtoehtoa Elite Wireless Controller Series 2 – Core -ohjaimiin. Punainen ja sininen versio seuraavat viime vuonna julkaistua valkoista versiota, jolloin pelaajat voivat valita suosikki värinsä.

Ohjaimet ovat erinomaisia e-urheiluun ja mahdollistavat pelikokemuksen kustomoinnin, ja niissä on säädettävät ohjaustatit, kuminen pinnoite paremman otteen saavuttamiseksi ja lyhennetty hair trigger lock -ominaisuus paremman ohjattavuuden herkkyyden saavuttamiseksi.

Hinnat alkavat 144,99 eurosta ja ohjaimet ovat ennakkotilattavissa valikoiduilta -jälleenmyyjiltä.

Listätietoa valmistajan sivuilta
Kommentoi

Microsoft uskoo, että Sony voisi tehdä Call of Duty -kilpailijan vuosikymmenessä Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoft uskoo, että Sony voisi tehdä Call of Duty -kilpailijan vuosikymmenessä

Call of Duty: Modern Warfare II

:in mukaan pystyisi luomaan oman Call of Duty -vaihtoehdon 10 vuoden kuluessa, Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailu- ja markkinaviranomaiselle (Competition and Markets Authority, CMA) antamassaan vastauksessa, joka liittyy Activision Blizzardin 69 miljardin dollarin yritysostoon.

Microsoftin äskettäin julkaisema asiakirja on toimitettu vastauksena CMA:n äskettäiseen Remedies Hearing -käsittelyyn, jossa käsitellään ehtoja, joita sääntelyviranomainen voi vaatia ennen kuin se on valmis hyväksymään kaupan. Vaikka siitä on poistettu paljon yksityiskohtia, siinä esitetään pääasiassa Microsoftin perustelut sille, miksi sen ehdottama 10-vuotinen sopimus Sonyn kanssa Call of Dutyn pitämisestä PlayStationilla ja sen allekirjoittamat sopimukset Nvidian kanssa riittävät tyydyttämään CMA:n huolenaiheet.

Eurogamer kommentoi, että vaikka Microsoftin mukaan 10 vuoden pitäisi kuitenkin olla Sonylle riittävästi aikaa kehittää oma Call of Duty -kilpailijansa, se sivuuttaa sen melko ilmeisen tosiasian, että Activisionin räiskintäpelillä on ollut yli 20 vuotta aikaa rakentaa sellainen tunnettavuus, joka on tehnyt siitä nykypäivän valtavan pelisarjan.

Lisäksi, yhtiö lisää, ”korjaustoimenpiteen käytännön vaikutus ulottuu yli 10 vuoden ajanjakson, koska korjaustoimenpiteen viimeisenä vuonna ladattuja pelejä voi pelata koko konsolin käyttöiän ajan.

CMA:n on määrä julkistaa päätöksensä Microsoftin ehdottamasta Activision Blizzardin ostosta 26. huhtikuuta, kun taas EU, joka pyytää parhaillaan palautetta kilpailijoilta ja asiakkailta, viimeistelee päätöksensä 22. toukokuuta.

Lähde Eurogamer.

Kommentoi