Moottoripyörät valtaavat Mansaaret jälleen toukokuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Moottoripyörät valtaavat Mansaaret jälleen toukokuussa

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3

Virtuaalinen moottoripyöräkilpailu tarjoaa pelaajille mahdollisuuden kokea Mansaaren TT-ajot omalta kotisohvaltaan toukokuun 11. päivä. Peli on kehitetty antamaan pelaajille mahdollisuuden kokea moottoripyöräilyn vaarallisimman ja samalla myös vanhimman kilpailun maailmassa. Voit katsoa uuden trailerin alta.

Peli sisältää tarkasti mallinnetut Mansaaren TT-ajot, mukaan lukien radat, ympäristön ja moottoripyörien yksityiskohdat. Peli tarjoaa äärimmäisen mielenkiintoisen ja realistisen ajopelikokemuksen lajinsa vaikuttavimmasta kisasta. Pelaajat voivat kokea kilpailun Tourist Trophy -reitin ja yli 30 muuta reittiä, jotka sisältävät klassisia ja moderneja kilparatoja. Pelin kokonaispituus on yli 220 ratakilometriä ja mukana on paljon nähtävyyksiä sekä ihasteltavaa.

Mukana on lähes 40 erilaista moottoripyörää ja yli 20 virallisesti lisensoitua kilpakuljettajaa. Yksinpelin ohella pelissä on moninpelikisoja sekä vapaa ajotila, jossa voi nauttia pelin upeita maisemia.

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 ilmestyy toukokuun 11. päivä PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, Xbox One sekä Nintendo Switch -konsoleille, että PC:lle.

Kommentoi

”Kun voissa paistaminenkaan ei auta” – arvostelussa The Lord Of The Rings: Gollum Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kun voissa paistaminenkaan ei auta” – arvostelussa The Lord Of The Rings: Gollum

The Lord of the Rings: Gollum

Gollum (PS5)

2 / 10
Hyvää Jos tykkäät tuulahduksista vuosikymmenten takaa, on Gollum sinun juttusi. Arvostelumielessä plussia- ja miinuksia ei tarvinut juurikaan punnita keskenään. Huonoa Lähdemateriaalin täydellinen haaskaus. Pelimekaniikat. Vanhanaikaisuus. Ääninäyttely

Maailman tunnetuin fantasiakirja ja siihen pohjautuva elokuvasarja Taru sormusten herrasta ovat viihdyttäneet sukupolvien ajan miljoonia fantasiatarinoiden faneja ympäri maailman. Aiheesta on nähty myös useita erilaisia videopelejä, mutta yleensä joko sankareiden tai suurten armeijoiden katsantokannasta. Pian yksi tarinan suosituimmista sivuhahmoista, Klonkku, sai pitkän odotuksen jälkeen vihdoin oman videopelinsä. Siinä pelaaja pääsee ohjastamaan tätä traagisen tarinan hahmoa kirjoja ja elokuvia edeltävällä aikakaudella.

Gollum eli Klonkku tunnetaan yksinäisenä ja monessakin mielessä omituisena hahmona, joka kaihtaa päivänvaloa ja suosii pimeitä luolia. Hän kaihtaa yhtäältä ihmisiä ja hobitteja kuin toisaalta Sauronin armeijan örkkejä ja peikkoja. Klonkun omaperäisyys yhdessä hänen kiehtovan tarinansa kanssa tekevät hänestä sekä sympaattisen että samaistuttavan hahmon. Klonkku ei ole missään mielessä perinteinen sankari, vaan enemmänkin eräänlainen oman tien kulkija ja pikemminkin surullinen antisankari. Osin juuri tästä syystä Klonkku on erinomainen pelihahmo.

Lord of the Rings: Gollum

Pelin tarina sijoittuu vuosia ennen Taru sormusten herran tarinaa. Koska Klonkku ei olisi kaltaisensa olento ilman sormuksen pitkäaikaisia vaikutuksia, pelin tarina sijoittuu aikakauteen, jota ei kirjassa tai elokuvissa kuvailla. Monet pelin paikoista ovat kuitenkin teemallisesti ja ympäristöllisesti tuttuja tai ainakin tutunoloisia, sillä ne muodostavat yhtenäisen maailman peliä seuraavan ajanjakson kanssa.

Pelimaailman osin avoin luonne mahdollistaa Klonkun vapaan ohjaamisen, hiippailun ja taistelun pelimaailman vaaroja kohdaten. Pelissä hyödynnetäänkin runsaasti Klonkun hiiviskely- ja piileskelytaitoja, sillä etenkin suuremmat vastustajajoukot ovat liian vaikeita Klonkun rajallisille kyvyille ja resursseille. Myös Klonkun oma käytös vaikuttaa pelin luonteeseen. Moraaliset valinnat ohjaavat Klonkun kehittymistä, mikä tekee seikkailusta kutkuttavan ja jännittävän pelikokemuksen.

Peli ei kuitenkaan tarjoa pelkkiä vastustajia, vaan matkan varrella nähdään myös ystävällismielisiä hahmoja. Ennen kaikkea pyrkii tarjoamaan syvällisen ja yksityiskohtaisen toimintaseikkailun kirjailija J.R.R. Tolkienin luomaan fantasiamaailmaan, mutta ennennäkemättömästä kuvakulmasta.

Paluu menneisyyteen – kirjaimellisestikin

Gollum ei koskaan ennakkomateriaalien perusteella vaikuttanutkaan miltään vuosikymmenen peliteokselta. Yllättyneet voinee lopussa nostaa kädet ylös, mitä lopulliseen raatituomioon tulee.

Ensituntuma Gollumin pelin lähtiessään rullaamaan on

”Matkustinko juuri ajassa taaksepäin noin rapeat kymmenisen vuotta?”

Sen verta kömpelöön maailmaan pelaaja heitetään, että tekninen porno loistaa kaukana poissaolollaan. Visuaalisesti se on suoraan sanottuna ruma, eikä sitä auta kieltää. Ulkopuolinen paikalle saapunut katselija olisikin voinut tuumata, että

”Jahas jahas, pelaakos siinä itse isäntä jotain PS3-latausta storessa”

No ei se isäntä pelaa mitään vuoden 2009 hittipeliä tässä, vaan ihan vuoden 2023 ”Next Generation” -julkaisua, joka on kankea, vetinen ja nykii kuin -30c pakkasessa kylmiltään startattu Lada. Niin paitsi, eihän Ladat kyllä temppuile talvikylmillä? No, ymmärsitte pointin!

Miten muuten bugit? Löytyykö niitä? No sanotaanko näin, että tässä kohtaa olisi viisaampi kysyä, että löytyykö Gollumista kohtia, jotka eivät bugita. Ja vastataan tässä nyt niin, että kyllä niitä muutamia kohtauksia sieltä täältä löytyy.

Pelaajalle luvataan paljon hiiviskelyä ja muuta ”taktisemman” oloista touhua, mutta enempi Gollum nojaa erittäin tönkköön tasohyppelyyn, koska sen kontrollit ja pelimekaniikat ovat myöskin varsin keskeneräisiä. Pelastaako sitten tarina laisinkaan? No lisäähän tässä pääsee haukkumaan, sillä yleensä vastaavissa epäonnistumisissa voidaan kehua edes sentään sitä tarinaa, mutta kun ei niin ei. Pelin tarinamaailma on kuin ala-asteen äidinkielen vihkosesta suoraan revitty. Muistan itse kirjoittaneeni vastaavia räpellyksiä, eikä minun teoksistani koskaan tehty pelejä. Vai enkö vain jaksanut yrittää tarpeeksi huipulle? Mene ja tiedä..

Save ur money, honey….

Lord Of The Rings: Gollum on häpeällinen muistutus aikakaudesta, jolloin päin honkia tehtyjä halpoja lisenssipelejä julkaistiin tuon tuosta. Vaikka sitä yrittää kuinka paistaa voissa, ja käännellä menemään hyvältä maistuvassa rasvassa – ei se siitä miksikään muutu. Ei, vaikka väkisinkin yrittää. Kuluttajana olisin ehkä hieman näreissäni, jos olisin pelistä maksanut täyden. Entäpä kun sen saa halvalla markka marketista? No suosittelen pysymään kaukana silloinkin….

The Lord of the Rings: Gollum julkaistiin sekä - ja sekä S -pelikonsoleille että :lle syyskuun 1. päivä. Peli on tulossa myöhemmin myös Nintendo Switch -konsolille.

Kommentoi

Gollum on yksi viikon myydyimmeistä peleistä Kommentit pois päältä artikkelissa Gollum on yksi viikon myydyimmeistä peleistä

The Lord of the Rings: Gollum

Tarun Sormusten Herrasta: Gollum onnistui pääsemään viime viikon myydyimpien pelien listoille ympäri maailman, huolimatta siitä, että se on saanut järkiään negatiivista palautetta kriitikoilta. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että merkittävä määrä ihmisiä päätti kokeilla peliä lopulta.

Peli sai katastrofaalisen vastaanoton julkaisunsa jälkeen. Gollum on tällä hetkellä vuoden 2023 huonoimmin arvioitu AAA-peli, ja se sai surkeat arvosanat lähes kaikilta pelimedioilta. Metacriticissä pelillä on tällä hetkellä kriitikkojen arvosana 35 ja vieläkin alhaisempi käyttäjien arvosana 1.2. Huolimatta näin heikosta kriittisestä vastaanotosta, jotkut ihmiset ovat silti halukkaita antamaan Gollumille mahdollisuuden.

ilmestyi - ja sekä S -konsoleille, että :lle 25. toukokuuta. Peli on tulossa myöhemmin myös Nintendo Switch -konsolille.

Kommentoi