Näin FIFAn pelimekaniikka tulee muuttumaan Kommentit pois päältä artikkelissa Näin FIFAn pelimekaniikka tulee muuttumaan

on valottanut tulevan FIFA-pelin mekaniikkaa ja asioita jotka tulevat muuttumaan edellisestä versiosta. Syyskuussa 2018 ilmestyneessä oli monia ongelmia, mutta monet näistä tullaan nyt korjaamaan seuraavaan installaatioon. Monet muutoksista ovat FIFA-yhteisön toivomia.

 • Puolustaminen: Puolustamismekaniikka tullaan muuttamaan niin, että pelaajat jotka puolustavat itse eikä AI:n avustuksella saavat siitä enemmän irti. Contain ja Second Man Press -ominaisuuksia heikennetään.
 • 1v1 ja ajoitetut laukaukset: 1v1 -tilanteissa laukaukset tulevat onnistumaan helpommin. Pelaajilla tulee olemaan myös enemmän hallintaa laukauksen korkeuden ja voiman suhteen.
 • Volleypotkut ja laukaukset: FIFA 19 -pelikauden lopulla suosioon nousseet pallon kauhaukset ja El Tornado/Bolasie Flick -keskitykset parantuvat tarkkuudeltaan.
 • Linkitetyt taitoliikkeet: Tulevassa pelissä vain kaksi peräkkäistä taitoliikettä sallitaan. Myös monimutkaisempien taitoliikkeiden onnistumisprosentti on pienempi.
 • Erikoistilanteet ja sijoittuminen: Pelaajat hakeutuvat paikoillensa erikoistilanteissa paremmin: Pitkät pääpelaajat hakeutuvat paremmin boxiin ja lyhyet pelaajat eivät vartioi pidempiä pelaajia.
 • Maalivahdin liikkuminen: Maalivahti liikkuu entistä hitaammin mikäli pelaaja on itse ohjaksissa. Maalivahdin liikkeitä hidastettiin jo FIFA 19:ta.
 • Syöttäminen: Syöttöjen tarkkuudessa on enemmän järkeä. Vaikemmat syötöt ovat heikompia tai menevät harvemmin perille. Helpommat syötöt luonnollisesti onnistuvat paremmin. L1+R1+X -syöttö poistuu ja tämän tilalle tulee uusi samankaltainen syöttö. Tulossa on myös uusi syöttö jonka avulla puolustajien jalkojen väistäminen on helpompaa.
 • Pelaajan vaihtaminen: Ongelma jossa väärä pelaaja valikoituu ja lukittuu kohti palloa on työn alla. Aktiivisen pelaajan automaattista ja manuaalista valintaa tullaan parantamaan.

EA Sports kertoi näistä aiheista Pitch Notes -blogissaan. Mielekiintoisena seikkana oli se että EA ei käyttänyt FIFA 19 seuraajasta nimeä , vaan puhui yleisesti vain FIFAsta. Se että tarkoittaako tämä pelin siirtymisestä pelipalveluksi vuosittaisen pelijulkasun sijaan on vielä mysteeri

EA Sports FC 24 -pelin parhaimpia pelaajia paljastettiin – mukana Valioliiga sekä naisten FA Super League Kommentit pois päältä artikkelissa EA Sports FC 24 -pelin parhaimpia pelaajia paljastettiin – mukana Valioliiga sekä naisten FA Super League

EA SPORTS FC 24

valmistautuu uuden -jalkapallopelin julkaisuun paljastamalla pelin parhaimpia pelaajia. Nyt luvassa on Valioliigan sekä naisten superliigan parhaimmat 24 pelaajaa.

Valioliigan listalla on tunnettuja jalkapallolegendoja, kuten Erling Haaland, Kevin De Bruyne ja Mohammed Salah, sekä Pohjoismaiden paikallisia tähtiä, kuten Martin Ødegaard ja Pierre Emile Højbjerg.

Naisten superliigan kolmen parhaan pelaajan joukossa ovat mm. Samm Kerr, Guro Reiten ja Beth Mead. Pohjoismaisista tähdistä listan kärjessä ovat Amanda Ilestedt ja Frida Maanum.

Valioliigan parhaat pelaajat

 1. Erling Haaland – 91
 2. Kevin De Bruyne – 91
 3. Mohamed Salah – 89
 4. Virgil van Dijk – 89
 5. Alisson – 89
 6. Rodri – 89
 7. Rúben Dias – 89
 8. Casemiro – 89
 9. Bruno Fernandes – 88
 10. Bernardo Silva – 88
 11. Ederson – 88
 12. Martin Ødegaard – 87
 13. Son Heung-min – 87
 14. Bukayo Saka – 86
 15. Sandro Tonali – 86
 16. Andrew Robertson – 86
 17. Christopher Nkunku – 86
 18. Trent Alexander-Arnold – 86
 19. Jack Grealish – 85
 20. Diogo Jota – 85
 21. André Onana – 85
 22. John Stones – 85
 23. Kieran Trippier – 85
 24. Declan Rice – 85

Naisten superliiga

 1. Sam Kerr – 90
 2. Guro Reiten – 88
 3. Beth Mead – 87
 4. Mary Earps – 86
 5. Lauren Hemp – 86
 6. Jill Roord – 86
 7. Vivianne Miedema – 86
 8. Kim Little – 86
 9. Ashley Lawrence – 86
 10. Millie Bright – 85
 11. Kadeisha Buchanan – 85
 12. Rachel Daly – 85
 13. Katie McCabe – 85
 14. Khadija Shaw – 85
 15. Leah Williamson – 85
 16. Manuela Zinsberger – 85
 17. Ann-Katrin Berger – 84
 18. Catarina Cantanhede Macario – 84
 19. Caitlin Foord – 84
 20. Amanda Ilestedt – 84
 21. Chloe Kelly – 84
 22. Fran Kirby – 84
 23. Ashleigh Neville – 84
 24. Alessia Russo – 84

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun miesten ja naisten pelaajia voi peluuttaa samoissa otteluissa. EA SPORTS FC 24:ssä on yli 19 000 täysin lisensoitua pelaajaa, yli 700 joukkuetta, yli 100 stadionia ja yli 30 liigaa ympäri maailman.

EA Sports FC 24 julkaistaan 29. syyskuuta 2023 , , ja S, sekä Nintendo -konsoleille sekä :lle. Ultimate Editionin ostajat pääsevät kokemaan pelin jo 22. syyskuuta 2023 alkaen.

EA Sports UFC 5 ilmestyy lokakuun lopulla moderneille konsoleille – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa EA Sports UFC 5 ilmestyy lokakuun lopulla moderneille konsoleille – katso traileri

EA Sports UFC 5

ja ovat julkaisemassa uutta -taistelupeliä uuden sukupolven konsoleille lokakuun lopulla. Peli on kehitetty Frostbite Engine -pelimoottorilla ja sisältää uuden ”Real Impact Systemin”.

UFC:n puheenjohtaja Dana White kuvailee peliä ”realistisimmaksi MMA-kokemukseksi Octagonin ulkopuolella”. Pelissä hyödynnetään 60 fps:n -nopeudella toimivaa Frostbite Engine -moottoria, ja siinä on realistinen vahingonmallinnus sekä taistelijat heikkenevät realistisesti ottelun edetessä.

Pelin kanteen ovat päässeet UFC:n keskisarjan mestari Israel Adesanya Deluxe Editionissa sekä UFC:n höyhensarjan mestari Alexander Volkanovski ja entinen UFC:n kärpässarjan mestari Valentina Shevchenko Standard Editionissa.

Uuden Real Impact System -ominasiuuden ja yhteisön toiveiden perusteella toteutettujen päivitysten myötä UFC 5 tarjoaa entistä realistisemman taistelukokemuksen. Pelissä on myös uusia ominaisuuksia, kuten Cinematic K.O. Replay, lääkärintarkastukset ja tauot vammojen vuoksi, uusia iskuja, reaktioita, lukkoja sekä Fight Week ja Alter Egos -tilat.

UFC 5 lupaa tuoda pelaajilleen intensiivisen ja realistisen taistelukokemuksen, joka hyödyntää uusinta teknologiaa ja Frostbite-moottorin voimaa.

UFC 5 ilmestyy lokakuuta 2023 ja sekä S -konsoleille.