Näin FIFAn pelimekaniikka tulee muuttumaan Kommentit pois päältä artikkelissa Näin FIFAn pelimekaniikka tulee muuttumaan

on valottanut tulevan -pelin mekaniikkaa ja asioita jotka tulevat muuttumaan edellisestä versiosta. Syyskuussa 2018 ilmestyneessä FIFA 19 oli monia ongelmia, mutta monet näistä tullaan nyt korjaamaan seuraavaan installaatioon. Monet muutoksista ovat FIFA-yhteisön toivomia.

  • Puolustaminen: Puolustamismekaniikka tullaan muuttamaan niin, että pelaajat jotka puolustavat itse eikä AI:n avustuksella saavat siitä enemmän irti. Contain ja Second Man Press -ominaisuuksia heikennetään.
  • 1v1 ja ajoitetut laukaukset: 1v1 -tilanteissa laukaukset tulevat onnistumaan helpommin. Pelaajilla tulee olemaan myös enemmän hallintaa laukauksen korkeuden ja voiman suhteen.
  • Volleypotkut ja laukaukset: 19 -pelikauden lopulla suosioon nousseet pallon kauhaukset ja El Tornado/Bolasie Flick -keskitykset parantuvat tarkkuudeltaan.
  • Linkitetyt taitoliikkeet: Tulevassa pelissä vain kaksi peräkkäistä taitoliikettä sallitaan. Myös monimutkaisempien taitoliikkeiden onnistumisprosentti on pienempi.
  • Erikoistilanteet ja sijoittuminen: Pelaajat hakeutuvat paikoillensa erikoistilanteissa paremmin: Pitkät pääpelaajat hakeutuvat paremmin boxiin ja lyhyet pelaajat eivät vartioi pidempiä pelaajia.
  • Maalivahdin liikkuminen: Maalivahti liikkuu entistä hitaammin mikäli pelaaja on itse ohjaksissa. Maalivahdin liikkeitä hidastettiin jo FIFA 19:ta.
  • Syöttäminen: Syöttöjen tarkkuudessa on enemmän järkeä. Vaikemmat syötöt ovat heikompia tai menevät harvemmin perille. Helpommat syötöt luonnollisesti onnistuvat paremmin. L1+R1+X -syöttö poistuu ja tämän tilalle tulee uusi samankaltainen syöttö. Tulossa on myös uusi syöttö jonka avulla puolustajien jalkojen väistäminen on helpompaa.
  • Pelaajan vaihtaminen: Ongelma jossa väärä pelaaja valikoituu ja lukittuu kohti palloa on työn alla. Aktiivisen pelaajan automaattista ja manuaalista valintaa tullaan parantamaan.

kertoi näistä aiheista Pitch Notes -blogissaan. Mielekiintoisena seikkana oli se että ei käyttänyt FIFA 19 seuraajasta nimeä FIFA 20, vaan puhui yleisesti vain FIFAsta. Se että tarkoittaako tämä pelin siirtymisestä pelipalveluksi vuosittaisen pelijulkasun sijaan on vielä mysteeri

Kommentoi

Formulasirkuksen uudet tuulet – arvostelussa F1 22 Kommentit pois päältä artikkelissa Formulasirkuksen uudet tuulet – arvostelussa F1 22

F1 22

F1 22

9 / 10
Hyvää Uusien autojen ajettavuuden tuntuva ero edellisvuosiin verrattuna, VR-tuki. Huonoa Vaisuksi jäävät My F1 Life -pelimuoto ja urheiluautot.

Electronic Artsin reilu vuosi sitten nappaama ajopeleihin erikoistunut Codemasters tuuttaa ulos uusimman Formula 1 -pelinsä, johon pelkän kausipäivityksen sijaan on tuotu läjäpäin uudistuksia niin oikeaa maailmaa seuraavien sääntöuudistusten myötä kuin uusien pelimuotojen muodossa.

Uusi kausi on tuonut mukanaan tukun uusia sääntömuutoksia autoihin, kuten renkaiden vanteiden koon kasvamisen 18 tuumaisiksi entisten 13 tuumaisten sijaan. Kapeamman rengasprofiilin ansiosta renkaan optimaalinen toiminta-alue on laajentunut. 80-luvulta asti kiellettynä ollut maavaikutuksen hyödyntäminen on palannut myös sääntöjen piiriin. Autojen pohjalevyssä on pitkittäissuunnassa kaksi tunnelia, jotka muodostavat imun asfaltin pinnan ja pohjalevyn välille, minkä tarkoituksena on helpottaa ns. likaisessa ilmassa toisen perässä ajamista. Näkyvimpiä uudistuksia autoissa ovat uudet etu- ja takasiivet, jotka yhdessä uuden pohjalevyn kanssa parantavat auton aerodynaamisia ominaisuuksia.

Uudet etu- ja takasiivet yhdessä kapeamman rengasprofiilin kanssa ovat ulospäin näkyvimmät uudistukset.

Uudet autot ovat entistä painavampia, mikä yhdessä uudistusten kanssa vaikuttaa auton ohjautuvuuteen huomattavasti. Massan vaikutuksen huomaa heti radalle lähtiessä, sillä mutkiin ajettaessa keskipakoisvoima haluaa puskea autoa suoraan entistä vahvemmin. Kovemman jousituksen myötä ajokorkeus on madaltunut, jolloin kanttaritkin joutuu ajamaan tarkemmin pohjakosketusta välttääkseen, mutta toisaalta auton kääntäminen on tarkempaa ja responsiivisempaa. Uusien autojen ratissa kaasun kanssa saa olla erityistarkkana varsinkin ilman ajoapuja, sillä perä tuntuu lähtevän tiukkojen mutkien jälkeen herkästi alta. Kaiken kaikkiaan ajettavuus on napakasti kohdillaan, mutta vaatii uusiin autoihin totuttelua.

Uusista ominaisuuksista odotetuin lienee VR-tuki, joka tosin julkaisussa on saatavilla vain tietokoneella pelaaville. Virtuaalitodellisuus sopii juuri simulaatioihin kuin kypärä päähän eikä F1 22:n VR-toteutus petä. Ruudunpäivitys on testilaitteistolla sujuvaa, vauhti huimaa päätä ja sielläolemisen tunne on mainio. Mutkat on huomattavasti helpompi ajaa, kun päätään voi kääntää ja etäisyydet toisiin autoihin näkee hyvin. Luontevan peileihin vilkuilun myötä muut autot on myös helpompi huomioida kesken kiivaan kisan. Ajaminen on ainoa asia, mistä lasit päässä pääsee nauttimaan. Kaikki kisojen välillä tapahtuva näytetään VR-laseissa kuin isolle valkokankaalle heijastettuna, mikä on myös järkevä ratkaisu millä minimoidaan mahdollista pahoinvointia. Upeana yksityiskohtana päävalikoiden etäisyyttä silmistä voi säätää, jolloin valikoista saa heikompiresoluutioisillakin laseilla luettavat.

F1 Lifessä pääsee ihailemaan ja ajamaan omistamiaan urheiluautoja

Toinen suuri uudistus on F1 Life -ominaisuus, jonka tarkoituksena on tuoda F1-kuljettajien elämää myös kotisohville. Kuskilleen voi ostaa vaatteita ja kelloja ym. tauhkaa, myös ihan merkkituotteita, sisustaa kämppää ja ostaa urheiluautoja, joita pääsee radoille kokeilemaan. Lähes kaikki tämä jää valitettavan ohueksi ja lopulta turhaksi, sillä kuskiaan ei näe näissä tamineissa oikeastaan koskaan. F1 Lifen mielenkiintoisin osa on oikeiden urheiluautojen rattiin pääseminen, joka sekin jää vaisuksi, koska kisailemaan pääsee vain aikaa vastaan tai ajamaan erinäisiä haastekisoja – muita kuskeja vastaan voimiaan ei pääse urheiluautoilla kokeilemaan.

Itselleni virkistävintä F1 22:ssa on presentaatioon tehdyt muutokset, varsinkin vuosia samana pysyneet kisojen alussa ja lopussa nähtävät animaatiot on vihdoin saatu muutettua uusiin. Kisoja ennen voi nyt myös valita lämmittelykierrokseen, varikkokäynteihin ja ulosajojen aiheuttamiin turva-autoihin vaikuttavat asetukset joko immersiivisen tai TV-lähetysmäisen väliltä. Immersiivisessä muodossa lämmittelykierrokset ajetaan kokonaan itse ja auto pitää vielä saada pysäytettyä omaan lähtöruutuun manuaalisesti. Varikkopysähdysten kanssa täytyy omalle paikalle kääntyminen ajoittaa oikein, jotta pysähdys sujuisi mahdollisimman nopeasti. Broadcast moodissa näiden sekä turva-autojen perässä ajamisen ajaksi kuvakulma siirtyy ohjaamosta TV-lähetyksistä tuttuihin kuvakulmiin ja mahdollisesti tylsät toimenpiteet vähän nopeutuvat koneen ohjastaessa kilpureita automaattisesti. Kommentaattoreiden määräkin on tuplaantunut ja Sky Sportsin David Croftin rinnalle on lisätty Channel 4:n Alex Jacques. Anthony Davidsonin ohella analyysejä antamaan on saatu Sky F1:n Natalie Pinkham. Onpa peliin tuotu myös ”Jeffin” tilalle McLarenin entinen mekaanikko Marc Priestley hoitamaan auton ja tallin välisiä radiokeskusteluja.

Yksinpelimuodoista mukana ovat yksittäisten kisaviikonloppujen ja vapaiden aika-ajojen lisäksi tutut uramuoto ja MyTeam, joista jäljempään on tervetulleena uudistuksena lisätty alussa valittavat vaikeustasot. Valita voi häntäpään, keskikatraan tai mestaruudesta taistelevan tallin, mikä vaikuttaa alussa saataviin resurssien määrään. Paluun tekee myös kaverin kanssa tallikavereina pelattava co-op uramuoto, jota voi ajaa niin netin yli kuin samalla sohvalla jaetulta ruudulta.

Kuluvan kauden uusin tulokas Miamin GP.

F1 22 tuo koko formulasirkuksen kotisohville miellyttävässä paketissa. Mukana ovat kaikki tallit, kuskit ja kuluvan kauden kisat mukaanlukien uusi Miamin GP, sekä tämän vuoden kisakalenterista puuttuvat Kiinan ja Portugalin GP:t. Ajettavina löytyvät F1 ja F2 -luokat sekä uutena lisätyt urheiluautot. Kyseessä on erittäin toimiva paketti, jonka parissa Formulafanit varmasti viihtyvät.

Kommentoi

F1 22 -formulapeli ilmestyy perjantaina – katso uusi julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa F1 22 -formulapeli ilmestyy perjantaina – katso uusi julkaisutraileri

F1 22

Electronic Artsin ja Codemastersin odotetun F1 22 -peli ilmestyy vihdoin tänä perjantaina heinäkuun 1. päivä. Nyt pelistä on saatu uusi julkaisutraileri, jonka voit katsoa alta.

Samalla pelin kuskien arvostelut on julkaistu. Myös pelin My Team -tilasta on saatu lisätietoja. Tilan voi aloittaa kolmessa eri vaiheessa: Newcomer, Midway Challenger tai Championship Contender. Vaiheet helpottavat mikäli pelaaja haluaa aloittaa tyhjältä pohjalta tai kilpailla voitosta heti alkuun.

F1 2022 -pelissä on kaikki uuden 2022 FIA Formula One World Championship -kilpailun autot ja radat, kuten uusi Miamin kilparata.

Myös fysiikanmallinnusta on paranneltu ja Race Day -pelitila tarjoilee kaksi eri vaihtoehtoa; rennompi Broadcast sekä Immersive, jossa pelaaja pääsee tekemään isoja valintoja. Pelissä on myös odotettu VR-tila, joka tukee Oculus Rift ja HTC Vive -laitteita.

F1 22 ilmestyy heinäkuun 1. päivä PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle. F1 22 Champions Editionin ennakkoon tilaavat pääsevät ajelemaan kolme päivää ennakkoon eli kesäkuun 28. päivä.

Kommentoi