Näin kilpamoottoripyöräilijä reagoi TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 -peliin – katso video Kommentit pois päältä artikkelissa Näin kilpamoottoripyöräilijä reagoi TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 -peliin – katso video

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3

PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONin julkaisema -moottoripyöräsimulaatio ilmestyy toukokuun 11. päivä. Nyt pelin tiimoilta video, jolla maineikas TT-kisaaja Davey Todd kertoo ajokokemuksistaan moottoripyöräpelin kanssa.

Mansaaren TT-ajot edustavat moottoripyöräkilpailuna lajinsa vanhinta ja vaarallisinta koko maailmassa. Kisoja yksityiskohtaisesti ja realistisen tarkasti mallintava TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 tuo pelin virtuaaliversion kaikenlaisten moottoripyöräfanien koettavaksi. Pelin kehittäjästudio RaceWard sai vieraakseen maineikkaan ja menestyneen brittiläisen TT-kisaaja Davey Toddin, joka sai kokeilla peliä hyvissä ajoin ennen julkaisua ja kommentoida sen sisältöä.

Todd tuntee paitsi kisan ja rataolosuhteet omakätisesti, myös pelisarjan edelliset osat. Niinpä hän pystyy vertailemaan pelien välistä kehitystä sekä muutoksia, joita uuteen peliin on tuotu edellisosaan verrattuna. Esimerkiksi entistä upeampi grafiikka, kehittyneempi fysiikanmallinnus ja aiempaa realistisempi ohjattavuus nostavat pelin uudelle tasolle. Todd kertookin haastattelussa kokevansa peliä pelatessaan kuin olisi oikean moottoripyörän selässä. Lisäksi peli auttaa häntä radan tuntemisessa, joka onkin avainasemassa kisaa varten harjoiteltaessa.

”TT-pelit ovat yhä iso osa harjoitteluani tulevia Isle of Man TT -kisoja varten. Peli auttaa minua pitämään radan mielessäni. Olen viettänyt pelisarjan parissa satoja tunteja ja se on auttanut minua valmistautumisessa. Tulokseni ovat selvästi kohentuneet pelin ansiosta. TT3 tuntuu täysin uudelta peliltä, mikä on todella kiehtovaa. Realistisessa ajotilassa kaikilla realismiasetuksilla tunne on kuin oikeaa moottoripyörää ajaessa.”

kommentoi huikeilla ajosuorituksillaan pelinkehittäjät hämmentänyt Davey Todd.

Peliin on mallinnettu tarkasti sen TT-nimikkoreitti eli Tourist Trophy. Kaikkiaan eri reittejä on mukana yli 30 erilaista. Ajettavaa on peräti yli 220 ratakilometrin verran täynnä upeita maisemia. Lisäksi moottoripyöriä on mukana lähes 40 eri mallia. Aitoja, lisensoituja ja tarkasti mallinnettuja kisakuljettajia on mukana yli 20. Yksinpelitilan ohella pelissä pääsee nauttimaan kiehtovista moninpelitiloista.

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 ilmestyy PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, Xbox One sekä Nintendo Switch -konsoleille, että PC:lle toukokuun 11. päivä.

Kommentoi

Klonkku-peli ilmestyi – katso julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Klonkku-peli ilmestyi – katso julkaisutraileri

The Lord of the Rings: Gollum

PAN Visioninin ja NACONin julkaisema -toimintaseikkailu taustoittaa rakastetun Klonkun tarinaa ja syventää tämän olemusta yksityiskohtaisella tasolla. Katso pelin julkaisuvideo alta.

Taru sormusten herrasta -kirjakokonaisuus on fantasiakirjallisuuden kiistaton klassikko ja roolipelien kummisetä. Sen luoma fantasiamaailma sisarkirjoineen on toiminut paitsi innoittajana lukemattomille kirjoille, myös valtavalle määrälle elokuvia, roolipelejä, videopelejä ja musiikkia. Kirjailija J.R.R. Tolkienin luoma tarina ja fantasiamaailma ovatkin nousseet vuosikymmenten saatossa sellaiseen arvostuksen ja kansainväliseen maineeseen, että pitkälti tämän ansiosta fantasiafiktio ylipäätään nauttii valtavirran suosiota.

Luonnollisesti kirjojen suosio on johtanut myös monenlaisiin sisarteoksiin, jotka ovat poikineet omia tarinoitaan ja laajentaneet kirjailija Tolkienin kehittämiä tarinoita omilla kertomuksillaan. Aivan kuten monet muutkin suosikkihahmot alkuperäisestä kirjatrilogiasta, myös ainutlaatuinen antisankari Klonkku on kasvanut myyttisiin mittoihin kirjojen ja elokuvien myötä. Erityisen kiehtovaksi Klonkun traagisen tarinan tekee se, ettei hän ole sen enempää sankari kuin roistokaan. Klonkku on omanlaisensa hahmo, jonka surulliselle tarinalle ei löydy vertaistaan.

Juuri tämän persoonallisuuden, ainutlaatuisuuden ja kiehtovuuden ansiosta Klonkku on ansainnut oman videopelinsä, jossa syvennytään Klonkun tekemisiin suurien tapahtumien rinnalla ennen lopullista kohtaloa. The Lord of the Rings: Gollum -toimintaseikkailu antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea ja nähdä maailma Klonkun silmin. Olipa kyse Sauronin joukoista tai muista Keskimaan vaaroista, Klonkku joutuu jännittäviin kohtaamisiin kerta toisensa jälkeen. Klonkku ei kuitenkaan kohtaa pelkkää synkkyyttä ja väkivaltaa, vaan näkee myös elämän kauniita ja valoisia puolia taipaleensa varrella.

The Lord of the Rings: Gollum mahdollistaa Klonkun tarinan kokemisen upealla ja valloittavalla tavalla. Tätä pelikokemusta sävyttävät ensiluokkainen ääninäyttely ja koskettava musiikki, jotka tuovat Keskimaan eloon vaikuttavalla tavalla.

The Lord of the Rings: Gollum on saatavilla - ja sekä S -konsoleille, että :lle. Peli on tulossa myöhemmin myös Nintendo Switch -konsolille.

Kommentoi

Huomenna ilmestyvän Gollum -pelin musiikkeihin perehdytään uudella videolla Kommentit pois päältä artikkelissa Huomenna ilmestyvän Gollum -pelin musiikkeihin perehdytään uudella videolla

The Lord of the Rings: Gollum

PAN Visionin jakelemassa ja NACONin julkaisemassa -toimintaseikkailussa kuultava musiikki poikkeaa Taru sormusten herrasta -tarinoiden tavanomaisesta tyylistä.

Valtavat ja eeppiset tarinat saavat yleensä rinnalleen isoja orkestereita, massiivisia sovituksia ja suorastaan sinfonisen mittaluokan musiikkikokemuksia. Koska muista Taru sormusten herrasta -tarinoista poikkeava Klonkun oma peli keskittyy yksittäiseen antisankariin, eikä niinkään suuriin taisteluihin, myös pelin musiikin suhteen on tehty näistä poikkeavia ratkaisuja. Siinä missä isot tapahtumat usein vaativat taustalleen massiivista äänivallia, Klonkun kohdalla kyse on pienemmistä asioista, yksityiskohdista ja vähäeleisyydestä. Klonkun tarina on intiimi ja tunteiltaan monimuotoinen, mikä myös kuuluu sen musiikissa.

The Lord of the Rings: Gollum -pelin musiikissa on haluttu tavoittaa monitahoisen hahmon eri tuntemuksia sekä pelissä nähtäviä kokemuksia, jotka heijastavat Klonkun matkaa läpi pelimaailman. Tämä myös kuuluu pelin sävellyksissä, joissa esiin nousevat enemmän yksittäiset soittimet ja näiden yksityiskohdat eikä niinkään isot orkesterisovitukset.

The Lord of the Rings: Gollum ilmestyy - ja sekä S -konsoleille, että :lle 25. toukokuuta. Peli on tulossa myöhemmin myös Nintendo Switch -konsolille.

Kommentoi