Nostalgia ei pysty pelastamaan tätä roskispaloa – arvostelussa GTA: The Trilogy – The Definitive Edition Kommentit pois päältä artikkelissa Nostalgia ei pysty pelastamaan tätä roskispaloa – arvostelussa GTA: The Trilogy – The Definitive Edition

Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Edition

GTA: The Trilogy - The Definitive Edition (PS4)

3.7 / 10
Hyvää Radioasemat edelleen hyviä (joskin alkuperäisistä versioista poiketen lisenssisyistä jotkin ikoniset biisit on jouduttu vaihtamaan) Huonoa Remasterointi joka ei ole parempi kuin alkuperäiset versiot missään suhteessa.

Sen piti olla pomminvarma suunnitelma – Julkaista miljoonien rakastamat klassikkopelit parannelluilla grafiikoilla ja naureskella matkalla pankkiin.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition vie meidät aikaan jolloin Rockstar vielä julkaisi jatko-osia peleilleen tasaiseen tahtiin. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana -sarjaa olemme päässeet pelaamaan vain alati uudelleenjulkaistun V:n muodossa, kun taas GTA: The Trilogy – The Definitive Editionin kolme peliä julkaistiin vain kolmen vuoden sisällä toisistaan. Jokainen oli edeltäjäänsä suurempi kooltaan ja ominaisuuksiltaan. Itse en koskaan omistanut 2-konsolia ja kateudesta vihreänä sain kokea nämä monumentaaliset klassikkopelit lähinnä vierestä katsellen. Niinpä kun aloimme saada uutisia että tämä trilogia julkaistaisiin parannelluilla grafiikoilla ja uusitulla ohjausmekaniikalla olin varsin mielissäni. Huolestuin kuitenkin kun varsinaista pelikuvaa jaettiin medioille varsin niukasti ja arvostelukopiotkin lähetettiin vasta julkaisupäiväksi…

Grand Theft Auto III – The Definitive Edition
Vuoden harmain päivä

Syy tähän selvisikin nopeasti kun käynnistin III:n ja sen alkuanimaatio nyki, äänimaailma tuntui olevan sekaisin ja kuvanlaatu ei todellakaan tuntunut olevan 4K-tasoa. Viime vuosien varrella on nähty erittäin onnistuneita remasterointeja vanhoista peleistä mutta tämä tapaus ei selkeästi ollut yksi niistä. Kun aloin suorittamaan tehtäviä todellinen epäusko valtasi mielen. Ruudunpäivitys sakkasi Pro konsolilla ja objektit ilmestyvät yhtäkkiä taivaanrantaan… Nyt puhutaan kuitenkin 20 vuotta vanhasta pelistä jonka ei varsinaisesti pitäisi rasittaa nykykonsoleiden tehoja kovinkaan paljon. Nämähän on julkaistu kännyköilläkin? Niin, näitä remaster-versioita ei oltukaan tehty PS2-versioiden pohjalta. Pelin käännöksen on tehnyt Grove Street Games ja Rockstar on toiminut vain julkaisijana. Grove Street Games on käyttänyt käännöksensä pohjana peleistä tehtyjä kännykkäversioita ja tuntuu että tämän remasteroinnin takana ovat TET-harjoittelijat ja taksvärkkiläiset…

Grand Theft Auto: Vice City – The Definitive Edition
Pikku-Vice Cityn talot ovat niin kuin keksipaketteja

Samat ongelmat jotka esiintyvät III:n uusintaversiossa vaivaavat myös kokoelman GTA: Vice Cityä ja GTA: San Andreasta. Vaikka jotain yksityiskohtia kuten nurmikkoa ja valonheijastuksia on lisätty, pelit pyörivät nykien ja esimerkiksi jalankulkijat ilmestyvät tyhjästä. Myös peleissä esiintyvät hahmot näyttävät jotenkin vääristyneille ja osassa on jopa vähemmän yksityiskohtia kuin originaaleissa versioissa. Uusittu tähtäysmekaniikka on myös hutiloitu. Tähtäys lukittuu milloin mihinkin viholliseen ja taisteluista tulee sekavaa räiskimistä. En myöskään muista PS2-versioissa ajamisen olleen näin vaikeaa. Pienestäkin kolarista autot pyörivät ympäri ja olenpa saanut pakettiauton kaatumaan suoralla tiellä vain hieman muita autoja väistellen. Veikkaan että pelien fysiikkamoottorillekin on tehty jotain säätöä ja autot käyttäytyvät kuin luistinradalla. Pelatessa aloinkin kauhulla odottamaan tehtäviä joissa joudutaan ajamaan autolla… Tai ampumaan…

Pelialaa seuraaville ei liene mikään salaisuus enää tässä vaiheessa että GTA: The Trilogy – The Definitive Edition on hirvittävä pettymys. Tämä remasterointi nykytilassaan on kelvollinen lähinnä materiaalina surkuhupaisille meemeille. Rockstar on jo pyydellyt julkisesti anteeksi ja luvannut korjata pelin päivityksillä. Tästä tulee väistämättä mieleen viime vuoden 2077-julkaisu jossa mentiin samalla lailla metsään ja julkaistiin täysin keskeneräinen versio joulumarkkinoiden dollarinkuvat silmissä. Toivotaan että Rockstar pitää lupauksistaan kiinni ja keskittää nyt resurssejaan näiden pelien mahdollisimman pikaiseen korjaukseen, koska tässä nykyisessä tilassa on mahdotonta suositella tätä kokoelmaa kenellekään. Kannattaa mieluummin kaivaa vanhat PS2-versiot esiin jos mahdollista.

Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Edition
Se fiilis kun pelaat GTA: The Trilogy – The Definitive Editionia

Pisteytyksessä arvostelen nyt ensi kädessä tämän Remasteroinnin onnistumista, en alkuperäisiä pelejä. Toki niiden monet pelimekaniikat ovat vanhentuneita eikä niitä voi verrata uudempiin avoimen maailman peleihin laajuudeltaan. Itsessään ne ovat kuitenkin klassikkopelejä joita muistellaan lämmöllä aivan syystä. Ehkä juuri siksi GTA: The Trilogy – The Definitive Edition tuntuukin suorastaan pyhäinhäväistykselle.

Kommentoi

Cyberpunk 2077 -aiheinen kello julkaistiin – mukana lohkoketjuteknologiaa Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk 2077 -aiheinen kello julkaistiin – mukana lohkoketjuteknologiaa

2077 -pelin kehittänyt on lanseerannut yhdessä puolalaisen kellovalmistaja Watchesin kanssa 2077 -aiheisen kellon.

Pelin dystopisen maailman inspiroimassa kvartsikellossa on titaaninen kuori ja ranneke. Lasi on puolestaan tummennettua mineraalia safiirisella pinnoitteella. Kello on vedenkestävä aina 50 metrin syvyyteen. Valittavana on 12- ja 24-tunnin näyttötilat. Patterina on käytössä 3V:n CR2032 jonka kapasiteetti on 220mAh.

Erikoisuutena kellon autenttisuus varmistetaan lohkoketjuteknologiaa käyttäen. Tämä on toteutettu yhteistyössä Arianee nimisen yrityksen kanssa.

Kello on tilattavissa ennakkoon 440€ hintaan ja se ilmestynee kesäkuussa 2022.

Kommentoi

Grand Theft Auto -trilogiasta saatiin ensimmäiset pelivideot Kommentit pois päältä artikkelissa Grand Theft Auto -trilogiasta saatiin ensimmäiset pelivideot

Grant Theft Auto: The Trilogy

Huomenna ilmestyvästä Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition -kokoelmasta on saatu ensimmäiset epäviralliset pelivideot.

Uudistetuissa peleissä on Grand Theft Auto V -pelistä tuttu ohjaus sekä myös tähtäämistä on paranneltu. Pelien grafiikat ovat myös päivitetty tähän päivään korkearesoluutioisten tekstuurien myötä. Myös valaistusta, vettä ja kasvustoa on paranneltu.

Pelit tukevat uusilla PS5 ja Xbox Series X -konsoleilla -resoluutiota ja 60 fps:n ruudunpäivitysnopeutta. PC:llä peleistä löytyy tuki Nvidian DLSS:lle.

Kokoelma sisältää alunperin 2000-luvun alussa ilmestyneet Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City Grand Theft Auto: San Andreas -pelit.

Grand Theft Auto: The Trilogy niminen kokoelma ilmestyi alunperin vuonna 2006 2 ja Xbox -konsoleille sekä PC:lle. Myöhemmin peli saatiin myös PlayStation 3 -konsolille.

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition ilmestyy huomenna marraskuun 11. päivä 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, sekä Nintendo Switch -konsoleille, että PC:lle.

Kommentoi