Odotettu suomalais-ruotsalainen uutuussarja Koodinimi: Annika sai tänään ensi-iltansa Kommentit pois päältä artikkelissa Odotettu suomalais-ruotsalainen uutuussarja Koodinimi: Annika sai tänään ensi-iltansa

Koodinimi: Annika

Helsinki-filmin Mia Ylösen ja Aleksi Bardyn luoma ja AJ Annilan ohjaama odotettu kuusiosainen rikostrilleri käynnistyy yksinoikeudella SkyShowtime-suoratoistopalvelussa tänään lauantaina 30. syyskuuta. Suomalais-ruotsalaisen sarjan yksi pääosan esittäjistä, suomalaispoliisi Raimo Korpea esittävä Pekka Strang, suosittelee uutuussarjaa erityisesti vakoojaviihteen ystäville. Strang paljasti SkyShowtimelle myös kaikkien aikojen suosikkinäyttelijänsä ja -elokuvansa.

Pekka Strang ja Sannah Nedergård näyttelevät Miro Lopperin ohella suomalaispääosia uudessa Koodinimi: Annika -jännityssarjassa, jonka ensimmäinen jakso on nyt katsottavissa -suoratoistopalvelussa. Pekka Strangin mukaan Koodinimi: Annika sopii erityisen hyvin vakoojasarjojen ystäville.

Tämä muistuttaa paljon vakoojasarjoja ja -elokuvia. Tunnelma on hyvin samanlainen. Kuvasimme rantakohtausta, joka piti kuvata tiettynä päivänä. Aloitimme hyvin aikaisin aamulla, kuvasimme kohtauksen, ja lopetimme kuvauspäivän siihen, koska muuta ei voinut sinä päivänä tehdä. Kello oli kahdeksan aamulla, ja päivä oli pulkassa. Hyvin harvinaislaatuinen päivä perinteisiin kuvauksiin verrattuna, Strang naurahtaa.

Sarjassa kahta eri hahmoa esittävä Sannah Nedergård tekee Koodinimi: Annikassa ensimmäisen kansainvälisen pääosaroolinsa. 

Sarja pureutuu siihen kiehtovaan tilanteeseen, kun ihmisen identiteetti alkaa halkeilla, suomalaista Emmaa ja ruotsalaista peitehahmoa Annikaa esittävä Nedergård kertoo. 

Sarjan suomalainen näyttelijäkaksikko paljasti ensi-illan alla myös suosikkinäyttelijänsä ja -elokuvansa. Strangin elokuvasuosikiksi valikoituu klassikko 70-luvulta.

Näyttelijöistä Christopher Walken, ehdottomasti. Ja suosikkielokuva on Günter Grassin romaaniin pohjautuva Peltirumpu, Strang kertoo.

Suosikkinäyttelijäni on Olivia Colman. Ja suosikkielokuva Moulin Rouge!, Nedergård paljastaa.

AJ Annila sai kuvauksissa ohjattavakseen kansainvälisen näyttelijäryhmän, jossa ei ollut hänen tuotannoistaan entuudestaan tuttuja näyttelijöitä.

Sarjassa ei ollut minulle entuudestaan tuttuja näyttelijöitä, mutta oli mahtava päästä tutustumaan heihin. Esimerkiksi ruotsalaistähti Eva Melanderin roolisuoritus Raja-elokuvassa on suorastaan veret seisauttava, ja oli todella miellyttävä päästä tekemään hänen kanssaan töitä, Annila kertoo.

Taideväärennösten maailmaan sijoittuva nordic noir -trilleri

Nordic noir -suurtuotannon ensimmäinen jakso on nyt katsottavissa SkyShowtimella. Jatkossa kuusiosaisesta sarjasta tulee saataville uusi jakso viikoittain.

Trillerisarja vie katsojat korkean tason taideväärennösten kätkettyyn maailmaan ja tutkii kaksoiselämän haasteita. Suomalainen rikostutkija Emma Haka on yhä kouluttautumassa peitetehtäviin, kun hänet lähetetään soluttautumaan Tukholman korruptoituneeseen taidekauppamaailmaan. Hän valitsee peitehahmokseen villin ja tulisen Annika Stormaren. Kun tutkimus vie Emmaa yhä syvemmälle alamaailmaan, hänen oma persoonallisuutensa alkaa sekoittua Annikaan, oikeaan mutta edesmenneeseen henkilöön, joka jätti jälkeensä sotkuisen mysteerien verkon.

Sarjan pääosaa näyttelee vaasalaislähtöinen Sannah Nedergård (Rikinkeltainen taivas) suomalaisen taidepetostutkijan Emman/Annikan roolissa. Tämä on hänen ensimmäinen pääosaroolinsa kansainvälisessä rikosdraamasarjassa. Sarjassa nähdään suomalaisnäyttelijöistä myös Pekka Strang (Tom of Finland) Raimo Korpena ja Miro Lopperi (Aikuiset, Munkkivuori) Sampo Raiviona.

Muissa rooleissa nähdään Ardalan Esmaili (Snabba Cash) Rasmus Ståhlgrenina, Eva Melander (Border) Rina Olanderina ja Helena Bergström (House of Angels) Agatha Torstenssonina, Clarisse Lhoni-Botte (Rolling to You) Béatrice Jolyna ja Charles Martins (Emily in Paris) Denver Carpentierina.

Koodinimi: Annika on saanut tukea Suomen elokuvasäätiöltä ja EU:n Creative Europe Programme – MEDIA -ohjelmalta. Lisäksi tuotanto on saanut Business Finlandin AV-tuotantokannustimen rahoitusta.

SkyShowtimen uusi yksinoikeus Veronika on yliluonnollisilla elementeillä varusteltu trilleri Kommentit pois päältä artikkelissa SkyShowtimen uusi yksinoikeus Veronika on yliluonnollisilla elementeillä varusteltu trilleri

julkisti vuoden 2024 uutuusohjelmistonsa, mukaan lukien odotetun alkuperäissarjan Veronikan. SkyShowtimen toimitusjohtaja Monty Sarhan ja sisältöjohtaja Kai Finke jakoivat innostavan uutisen Content London -tapahtuman paneelikeskustelussa.

on ruotsalainen rikos­trilleri, joka on maustettu yliluonnollisilla elementeillä. Sarja saa ensiesityksensä yksinomaan SkyShowtimessa. Pohjoismaiset supertähdet Alexandra Rapaport (Honour) ja Tobias Santelmann (SkyShowtimen yksinoikeussarjat Beforeigners ja Welcome to Utmark, sekä elokuvat Point Break ja Those Who Kill) näyttelevät päärooleja sarjassa.

Kahdeksanosaisen sarjan ovat luoneet ja käsikirjoittaneet Katja Juras ja Anna Lindblom (Gåsmamman), kun taas ohjaajaksi on valittu arvostettu Jonas Alexander Arnby (War of the Worlds). SkyShowtime hankki Veronika-sarjan Viaplay Content Distributionilta, ja se tulee olemaan katsottavissa yksinomaan kaikilla SkyShowtimen markkina-alueilla.

Veronika-sarjan ensi-illan tarkka ajankohta julkistetaan ensi vuonna.

The Curse -komediasarja saapuu SkyShowtimelle tammikuun alussa Kommentit pois päältä artikkelissa The Curse -komediasarja saapuu SkyShowtimelle tammikuun alussa

The Curse

on vahvistanut julkaisupäivän odotetulle -sarjalle Tukholman kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Kymmenen jakson mittainen SkyShowtime Original -sarja saa ensi-iltansa tammikuun 5. päivä 2024 ja sen ovat tuottaneet yhteistyössä SHOWTIME ja A24, ja tähtinä nähdään Oscar-voittaja Emma Stone, Nathan Fielder sekä Benny Safdie.

Vastaavien tuottajien Benny Safdien ja Nathan Fielderin yhdessä luoman ja käsikirjoittaman The Cursen keskiössä ovat vastanaineet Whitney ja Asher Siegel, joilla on hankaluuksia saada näkemyksiään ympäristöystävällisestä asumisesta läpi pienessä Españolan yhteisössä New Mexicossa. Asiat mutkistuvat, kun omalaatuinen tosi-TV-tuottaja Dougie näkee heidän tarinassaan mahdollisuuksia.

Sarjan edetessä pariskunta joutuu selvittelemään yhä hankalampia eettisiä ja moraalisia kysymyksiä samalla kun he yrittävät pitää suhdettaan yllä. Sarjan pääosissa ovat Emma Stone (La La Land, The Favourite), Nathan Fielder (The Rehearsal) ja Benny Safdie (Oppenheimer). Vierailevina tähtinä nähdään Oscar-ehdokas Barkhad Abdi, Emmy-ehdokas Corbin Bernsen ja Constance Shulman.

The Curse -sarja on SHOWTIMEn ja A24:n yhteistuotanto. Fielder on mukana myös ohjaajana. Emma Stone toimii vastaavana tuottajana, samoin Dave McCary ja Ali Herting Fruit Tree -nimen alla. Josh Safdie on myös mukana vastaavana tuottajana Elara-nimen alla.

The Curse tulee striimattavaksi yksinoikeudella SkyShowtimeen perjantaina 5. tammikuuta, ja julkaisun yhteydessä katsottavana on viisi ensimmäistä jaksoa.

SkyShowtime on saatavana suoraan asiakkaille SkyShowtime-sovelluksen kautta Apple iOS-, tvOS- ja Android-laitteissa, Android TV:ssä, Google Chromecastilla, LG:n ja Samsungin älytelevisioilla sekä verkkosivustolla. SkyShowtimen kuukausihinta on 6,99 € (ilman mainoksia).