Odotetun retropelikonsolin Atari VCS:n tulevaisuus näyttäytyy epävarmana: projektin arkkitehti irtisanoutui oltuaan 6 kuukautta ilman palkkaa Kommentit pois päältä artikkelissa Odotetun retropelikonsolin Atari VCS:n tulevaisuus näyttäytyy epävarmana: projektin arkkitehti irtisanoutui oltuaan 6 kuukautta ilman palkkaa

Atari VCS

Viime viikolla uutisoimme, että kehitteillä oleva VCS -konsoli teki yhteistyösopimuksen Anstream Arcaden kanssa, jonka myötä pelikonsolin käyttäjille tulisi tuhansien pelien kirjasto käytettäväksi. Viime päivien aikana Atariin liittyvät ja ilmitulleet taloudelliset ongelmat ovat kuitenkin herättäneet epäluulon koko projektin valmistumiselle.

The Register -lehti uutisoi :n arkkitehdin irtisanoutuneen, sillä hän ei ollut saanut palkkaa kuuden kuukauden ajalta. Peliteollisuuden konkari Rob Wyatt, joka on yksi Xboxin perustajatiimin jäsen ja Atari-järjestelmän arkkitehti, kertoi työsuhteensa päättyneen lokakuun 4. päivä. Wyatt paljasti, että Atari ei ollut maksanut suunnittelukonsultoinnista laskuja hänen Tin Giant -tiimilleen. Hän ihmetteli miten onnekas Atari on ollut sinniteltyään näinkin pitkään.

Täyttä varmuutta ei ole pystyykö Atari viemään projektin päätökseen ilman Wyattia, sillä Atari sai viime kuussa vasta prototyypin emolevystä. Wyatt ja hänen tiiminsä olivat testaamassa emolevyä, kun päättivätkin nostaa kätensä ja lopettaa hommat. Laitteiston viimeistely tulee todennäköisesti jäämään SurfaceInkille, jonka kanssa Atari on myös tehnyt työsopimuksen. ei ole kommentoinut yllättävää käännettä. Rob Wyatt olisi mieluusti vienyt projektin loppuun, mutta ei nähnyt tässä tilanteessa muita vaihtoehtoja.

Wyattiin liittyvä laskujen maksamattomuus ei ole ensimmäinen vastaava väite, joka Atariin on kohdistunut. Vuoden 2018 heinäkuussa Feargal Mac Conuladh nosti syytteen Ataria vastaan, sillä hänen mukaan Atari oli rikkonut lupauksensa antaa neljän prosentin osuuden joukkorahoituksen tulosta sekä osuuksia Atarista yrityksenä.

Atari keräsi yli 3 miljoonaa dollaria joukkorahoituksella konsolin kehitystä varten. Niistä rahoista Conuladh ei saanut hänelle kuuluvaa 112 000 dollaria ja vei asian oikeuteen. Lopulta tahot sopivat kiistan oikeudessa ja Atari maksoi Conladhille 82 400 dollaria.

Jo vuodesta 2017 asti, jolloin projekti kulki nimellä Ataribox, Atari VCS on joutunut taistelemaan taloudellisten vaikeuksien kanssa. Atari tavoitteli suurella alkuilmoituksillaan konsolikehittelijöiden huomiota, jotta saisi sopivia osaajia projektiin mukaan. Ataribox lähetti useille sähköpostia tuotteen päivityksistä, kunnes joulukuussa 2017 ilmoitti, että se on ennakkotilattavissa kolmen päivän kuluttua. Tilauspäivää ei koskaan saapunut, peliala sai sähköpostia 'tauolla' olevasta projektista eikä sen etenemisestä kuultu mitään.

Maaliskuussa 2018 Atari ilmoitti lehdistölle, että aikoo osallistua pelikonferenssiin San Franciscoon, jonne lupasi konsolin ja ohjainten prototyyppejä. Lopulta tapahtumassa media sai nähdä vain tyhjiä laatikoita, ilman toimivia malleja. Konsoliesittelijä paljasti, ettei yritys ole edennyt projektin suhteen. Näkyvyyttä Atari toki sai ja aloitti heti tapahtuman jälkeen joukkorahoituksen, joka keräsikin huimat 3 miljoonaa dollaria kesäkuuhun mennessä.

Menestyvän rahoituskeruun jälkeen Atari ilmoitti yhteistyöstä Rob Wyattin ja hänen konsultointiyrityksensä Tin Giantin kanssa. Lisäksi yhtiö ilmoitti uudeksi pelikonsolin julkaisuksi vuoden 2019 kesäkuun. Pelialalla pohdittiin kuinka realistinen aikataulu se oli, kun vuoden sisään pitäisi suunnitella, toteuttaa ja testata konsoli. Vuosi 2019 saapui kesäkuun kera, ja Atari ilmoitti uuden julkaisupäivän maaliskuulle 2020. Nyt tiedetään, että tuossa vaiheessa yrityksellä ei ollut edes toimivaa prototyyppiä, kun ensimmäinen emolevyn prototyyppi ilmestyi viime kuussa Wyattin tiimiltä.

Paljastusten myötä on selvinnyt, että Atarin epäonneksi koitui varojen vartioiminen. The Register -lehden mukaan yrityksen johto ei ymmärrä pelitekniikasta ja sen toteuttamisesta, jonka vuoksi kaikki päätökset toteutettiin edullisimman kautta ja sitä myötä huonoihin valintoihin. Lopputuloksena Atarin toiminnallisuus vastaa perustason Linux PC:tä, johon voi bootata ja asentaa omia pelejä. Atarin ohjaimet, joista täytyy maksaa erikseen, eivät näillä näkymin toimi vaivattomasti pelien välillä. Pelin vaihtaminen toiseen vaatii laitteen uudelleenkäynnistämisen, sen sijaan että sen saisi vaihdettua ohjaimesta suoraan.

Atarin ennakkomyynti on arviolta alle 15 000 VCS konsolia, ja nyt peliala odottaa saako yritys projektinsa oikeasti eteenpäin.

Retrorallia luvassa – NeoSprint tuo menneen fiiliksen takaisin Kommentit pois päältä artikkelissa Retrorallia luvassa – NeoSprint tuo menneen fiiliksen takaisin

on ilmoittanut että sen rallipeli ottaa aikaisemman lähdön ja suuntaa Switchille myöhemmin tänä vuonna.

Peli lainaa paljon Atarin Sprint pelihalli sarjalta sen isometrisen kuvakulman kanssa ja keskittymisestä monin pelaamiseen. Atari ja pelinkehittäjä ovat päättäneet lisätä kourallisen modernia kosketusta pitääkseen pelin ajantasalla.

Nämä uudet ominaisuudet sisältävät muun muassa yksin pelattavan Career -tilan, monia ralli haasteita eri pelitiloissa sekä muokattavia ratoja ja autoja.

Eri pelitiloista kerrotaan seuraavanlaisesti:

  • Track Builder: (radan luominen) ” Luo ja jaa unelma ratasi ja kilpailusi NeoSprint yhteisön kanssa. Rakenna ratoja hyppyreiden ja mutkien kanssa jopa kolmessa tasossa. Jaa parhaat luomuksesi ja kilpaile nopeimmasta ajasta”
  • Multiplayer Mayhem: (moninpeli sekasorto) ”Ole valmiina hauskanpitoon kahdeksan pelaajan pelitilassa. Ystävyyksiä koetellaan ja vastustajia syntyy.”
  • It's a Career: (se on työura) ”Kehitä työuraasi yksinpelitilassa kilpaillen erilaisissa Cup-kilpailuissa avaten uusia auton koristeita.”
  • Racing Your Way: (rallia sinun tavallasi) ”Paranna kilpailutaitojasi esteradoilla ja aikahaasteissa. Paljon kilpailusisältöä eri pelaajille.”
  • Custom Cars: (yksilöidyt autot) ”Yhdeksän auto tyyppiä aina muskeliautoista kilpa-autoihin, jokaisella uniikit nopeudet, kiihtyvyydet ja käsittely. Jokainen auto yksilöitävissä erilaisilla väreillä ja koristeilla.”

Pelille ei vielä ole virallista julkaisuajankohtaa, mutta sen on määrä tapahtua 2024 kesällä-syksyllä, joten odotettavaa vielä on.

Lähde: NintendoLife

Tällaista on kieltämättä odotettu – Atari lanseeraa peliaiheisen julkkisvisailun ”The Great Atari Celebrity Showdown” Kommentit pois päältä artikkelissa Tällaista on kieltämättä odotettu – Atari lanseeraa peliaiheisen julkkisvisailun ”The Great Atari Celebrity Showdown”

Valmistauduhan peliaiheiseen nostalgiaan! Pelijätti herättää historiansa eloon uudella julkkisvisailulla nimeltä . Ohjelma, joka on tällä hetkellä kehitysvaiheessa, saa kokeneet tuottajaveteraanit Jay Blumenfieldin ja Tony Marshin pistämään hanketta pakettiin.

Yksityiskohdat ovat vähissä, mutta lehdistötiedote lupaa ”draamaa, komediaa ja nostalgiaa”, jota tarjoillaan kansalaisille oikein olan takaa. Ohjelmaan osallistuvat julkkikset kilpailevat haasteissa, jotka juhlistavat Atarien ikonisia pelejä ja konsolilaitteita, kuten Asteroidsia, Pongia ja Atari 2600:ta. Blumenfield lupaa ohjelman olevan koko perheen katseltavaa.

Atarien ja klassisen pelaamisen faneille The Great Atari Celebrity Showdown saattaa olla mitä päräyttävin matka muistojen tielle. Pysy kuulolla lisätietojen varalta, kun ohjelmasta tiedotellaan lisää!

Lähde: Deadline