Ontuva juhlapainos – arvostelussa The Settlers: New Allies Kommentit pois päältä artikkelissa Ontuva juhlapainos – arvostelussa The Settlers: New Allies

The Settlers: New Allies

The Settlers: New Allies (PC)

5.5 / 10
Hyvää Hieno pelimaailma, helposti lähestyttävää kaupunginrakentelua. Huonoa Heppoinen strategiakulma taisteluissa, keskinkertainen tarina, liialti yksinkertaistetut tuotantoketjut.

Kovasti odotettu The Settlers pelisarja teki paluun tänä vuonna, samalla kun pelisarjan ensimmäisen osan julkaisusta on ehtinyt vierähtää 30 vuotta. Allekirjoittaneelle juurikin tuo ensimmäinen ja jatko-osakin olivat lähellä sydäntä ja niiden parissa tuli nuoruus vietettyä. Sen koommin pelisarjan viimeisimmät osat eivät ole onnistuneet pitämään kiinnostusta yllä edeltäjiensä tavalla.

-pelin kehityksestä on vastannut koko pelisarjan ajan tuttu saksalainen studio, jonka hankki itselleen vuonna 2001. Edellisestä osasta on jo ehtinytkin viereähtämään 13 vuotta ja samaan aikaan julkaistiin myös selaimessa pelattava versio.

Nyt kuitenkin Blue Byte ja Ubisoft yrittävät The Settlersin uutta tulemista New Allies pelin myötä. Pelisarjalle ominaiseen tapaan siinä yhdistyvät reaaliaikainen strategia, kaupunginrakentelu sekä tuotantoketjujen hallinta. Aivan samaa syvyyttä uuden pelin mekaniikoista tai tarinasta ei kuitenkaan löydy vaan kaikkea on yksinkertaistettu tai tuntuu siltä että pelin viimeistely olisi jäänyt kesken.

Pelin taistelumekaniikka on melko vajavainen ja taistelut ovat pitkälti yksikköjen määrään perustuvaa sekasotkua, vailla sen syvempää mahdollista taktikointiin. Yksiköiden värvääminen on myös erittäin työlästä, varsinkin useamman yksikön tarpeessa.

Kampanjatila tarjoaa pelaajille 13 pelattavaa karttaa, jotka keskittyvät pääosin Elari ryhmittymän tehtäviin. Tarinan edetessä myös muille ryhmittymille tehdään tehtäviä erilaisissa kartoissa. Lisää pelattavaa tarjoaa pelin skirmish-tila sekä moninpeli. Näissä pelaajat voivat valita oman ryhmittymänsä ja vastustajien määrän. Mutta muutoin itse karttaan tai tehtäviin pelaajat eivät voi vaikuttaa.

Kaiken kaikkiaan peli tarjoaa miellyttävän trooppisen pelimaailman, mutta muutoin kokemus jää melko keskinkertaiseksi. Peli toimii oivasti pelisarjaan tutustuville, sillä oppimiskynnys on melko matala. Pitkäaikaisemmille faneille se ei välttämättä tarjoa mitään uutta tai pelattavaa pitkäksi aikaa.

Assassin’s Creed Shadows herättää henkiin poistetun Assassin’s Creed 3 -animaation Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Shadows herättää henkiin poistetun Assassin’s Creed 3 -animaation

on herättänyt henkiin viime näkemättömästä Assassin's Creed 3 -esittelyversiosta tutun eliminointianimaation tulevaa Japanissa sijoittuvaa Assassin's Creed Shadowsia varten.

Tämän yksityiskohdan havaitsi Reddit-käyttäjä BrunoHM, joka huomasi vastaavan liikkeen Shadows-pelin tuoreessa trailerissa verrattuna vuoden 2012 PAX East -messuilla esiteltyyn Assassin's Creed 3 -esittelyversioon. Animaatiossa hahmo hyppää vihollisen selkään, iskee tätä ja kierähtää sitten eteenpäin säilyttääkseen vauhtinsa.

Tätä Assassin's Creed 3 -animaatiota ei koskaan julkaistu yleisölle, vaan sitä näytettiin vain lehdistölle ja alan sisäpiirille PAX East -messuilla. YouTube-kanava Kuriatsu julkaisi kuitenkin videota, jossa nähtiin tämä animaatio.

Vaikka kyseessä ei teknisesti ole uudelleenkäytetty animaatio, koska sitä ei ollut lopullisessa Assassin's Creed 3 -pelissä, fanit ovat silti innoissaan nähdessään tämän poistetun liikkeen palaavan Assassin's Creed Shadowsiin, joka sijoittuu Japaniin.

Assassin's Creed Shadowsin pääosissa nähdään kaksi hahmoa: hiivittelevä shinobi Naoe ja historiallinen hahmo Yasuke, joka oli tosielämän afrikkalainen soturi japanilaisen sotaherran palveluksessa. Peli on määrä julkaista 12. marraskuuta 2024 erikoisversiot ostaneille, ja perusversio seuraa perässä 15. marraskuuta Peli saapuu , , Xbox Series ja alustoille.

Dead Rising tekee paluun upeampana kuin koskaan – Deluxe Remaster saapuu syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Dead Rising tekee paluun upeampana kuin koskaan – Deluxe Remaster saapuu syyskuussa

Huomio kaikille intohimoisille zombienmetsästäjille! Valmistaudu palaamaan Willamette Parkview -ostoskeskukseen uskomattomalla tarkalla kuvalla. on virallisesti paljastanut Deluxe Remasterin julkaisupäivämäärän ja ominaisuudet.

Yllätysteaserin jälkeen viime viikolla Capcom kertoi lisää rakastetun zombienmässymisklassikon remasteroidusta versiosta. Pelin on määrä ilmestyä syyskuun 18. päivänä 2024.

Kyseessä ei ole pelkkä graafinen päivitys. Kehittäjä Rysosuke Murai lupaa lähes uusintavertamuksen. Dead Rising Deluxe Remasteria pyörittää RE Engine, jonka ansiosta peli toimii sulavalla 4K-resoluutiolla ja 60 kuvalla sekunnissa.

Remasterointi tuo mukanaan myös useita pelattavuusparannuksia. Pelaajat voivat nyt liikkua tähdatessaan, mikä ei ollut mahdollista alkuperäisessä julkaisussa. Myös NPC-hahmojen käyttäytymistä on viritetty mukaansatempaavampaa kokemusta varten.

Elämänlaatua parantaviin ominaisuuksiin kuuluu parannettu käyttöliittymä ja autotallennuksen lisääminen. Tarina äänitetään kokonaan yhdeksällä kielellä, mikä rikastuttaa entisestään kerrontaa.

Niille, jotka kaipaavat lisää sisältöä, Capcom tarjoaa digitaalisen deluxe-version, joka sisältää bonusasuja ja uutta taustamusiikkia ostoskeskukseen. Fyysinen julkaisu on suunniteltu marraskuulle 2024.

Ilmoitus merkitsee tervetullutta paluuta Dead Rising -sarjalle. Vaikka useita vuosia on kulunut viimeisestä alkuperäisestä pelistä, faneja ei ole unohdettu. Aiemmin tänä vuonna Capcom sisälsi Dead Risingin franchise revival survey -kyselyyn vihjaillen mahdollisista tulevista projekteista.

Vuonna 2006 julkaistu Dead Rising sai nopeasti omistautuneen seuraajakunnan, erityisesti Xbox 360 -omistajien keskuudessa. Pelistä syntyi menestyksekäs sarja Capcomille, ja kolme jatko-osaa julkaistiin 2000-luvun lopulla ja 2010-luvun alussa.

Viimeisin osa, Dead Rising 4, julkaistiin vuonna 2016 Xbox Onelle ja :lle. PlayStation 4 -versio nimeltä Frank's Big Package seurasi vuotta myöhemmin. Dead Rising 4 sai kuitenkin ristiriitaisia arvosteluja ja menestyi kaupallisesti heikosti.

Pettymyttävät myynnit johtivat uuden Dead Rising -pelin peruuntumiseen ja Dead Rising -pelejä vuodesta 2010 lähtien kehittäneen studion Capcom Vancouverin sulkemiseen.

Dead Rising Deluxe Remasterin avulla fanit voivat elää uudelleen alkuperäisen zombienmässäämisen kaaoksen modernilla uudelleentekemisellä. Toivottavasti tämä onnistunut remasterointi raivaa tietä tuleville seikkailuille Dead Risingin hullussa maailmassa!