OpenAI tekee ChatGPT:stä ilmaisen ja helpommin käytettävän, mutta onko se heidän paras ratkaisunsa? Kommentit pois päältä artikkelissa OpenAI tekee ChatGPT:stä ilmaisen ja helpommin käytettävän, mutta onko se heidän paras ratkaisunsa?

tekee tekoälyavustajansa, :n, vielä helpommaksi päästä käyttämään poistamalla sisäänkirjautumisvaatimuksen ilmaisversiolta tietyillä alueilla. Tämä mahdollistaa kenelle tahansa työkalun kokeilemisen ilman käyttäjätilin luomista.

Kuitenkin on joitakin huomioon otettavia seikkoja. Ilmaisversio käyttää vanhempaa GPT-3.5-mallia, joka tiedetään olevan vähemmän tarkka kuin maksettu GPT-4 Turbo -versio. Lisäksi suojatakseen nuorempia käyttäjiä, jotka saattavat käyttää palvelua rajoituksista huolimatta, OpenAI lisää suojatoimenpiteitä estääkseen sopimattoman sisällön.

Tämä siirto voi olla sekä hyödyksi että haitaksi OpenAI:lle. Positiiviselta puolelta se mahdollistaa useamman ihmisen kokemuksen tekoälystä ja saattaa mahdollisesti muuntaa heidät maksaviksi asiakkaiksi. Kuitenkin jotkut asiantuntijat pelkäävät sen voivan kääntyä heitä vastaan.

Ensinnäkin on huoli automatisoidusta väärinkäytöstä, jossa ihmiset hyödyntävät ilmaisversiota tehtäviin, jotka yleensä vaativat maksullisen pääsyn. Toiseksi, kilpailijoiden tarjotessa kehittyneempiä malleja, kuten Googlen Gemini Pro 1.5 ja 3, vapaasti saatavilla oleva GPT-3.5 ei välttämättä näytä OpenAI:n parhaita kykyjä.

OpenAI pyrkii tekemään tekoälyn saavutettavaksi, tämän siirron pitkän aikavälin vaikutukset heidän kilpailukykynsä suhteen jäävät vielä nähtäväksi.

OpenAI on julkaissut merkittävän päivityksen GPT-4-Turbo AI-malliinsa Kommentit pois päältä artikkelissa OpenAI on julkaissut merkittävän päivityksen GPT-4-Turbo AI-malliinsa

on julkaissut merkittävän päivityksen -malliinsa, joka ylpeilee ”huomattavasti parannetuilla” kyvyillä vastausten luomiseen ja analysointiin.

Kyseinen paranneltu versio, joka sisältää AI-näkötekniikan visuaalisen, auditiivisen ja tekstimuotoisen sisällön ymmärtämiseen, on tällä hetkellä saatavilla vain kehittäjille. Kuitenkin OpenAI vakuuttaa, että nämä ominaisuudet tulevat pian integroitumaan :hen, tehden ne laajemman yleisön saataville.

Tämä merkitsee merkittävää kehitystä, sillä se on ensimmäinen kerta, kun GPT-4-Turbo visiotekniikalla tarjotaan ulkopuolisille kehittäjille. Mahdollisuudet ovat valtavat, luoden innovatiivisia sovelluksia muotiin, koodaukseen ja jopa pelaamiseen.

Päivitys laajentaa myös mallin tietojen katkaisupäivämäärää joulukuuhun 2023, heijastaen viimeisintä tietoa, jota se on koulutettu käyttämään. Aikaisemmin tämä katkaisupäivämäärä oli huhtikuussa 2023.

Mikä tarkalleen ottaen on GPT-4-Turbo?

GPT-4-Turbon ensisijainen tarkoitus liittyy kehittäjien työnkulun virtaviivaistamiseen heidän vuorovaikutuksessaan OpenAI:n mallin kanssa API:n kautta. Tämä päivitys poistaa tarpeen erillisille malleille teksti- ja kuvankäsittelyyn, mikä johtaa tehokkaampaan sovellusten luomiseen.

OpenAI kuvittelee lisäkehitystä ja näiden visioanalyysiominaisuuksien integrointia kuluttajille suunnattuihin sovelluksiin, kuten ChatGPT:hen. Tämä parantaa merkittävästi ChatGPT:n kykyä ymmärtää ja vastata visuaaliseen ja videoaineistoon.

Samoin Google on alkanut toteuttaa tätä lähestymistapaa Gemini Pro 1.5 -mallissaan, mutta tällä hetkellä pääsy on rajoitettu vain kehittäjille.

Yksi huomionarvoinen esimerkki GPT-4-Turbon reaalimaailman sovelluksesta on Cognition Labsin viraalinen koodaus-AI, Devin. Devinillä on huomattava kyky luoda monimutkaisia sovelluksia käyttäjän antamien vihjeiden perusteella.

GPT-4-Turbon potentiaali

Vaikka GPT-4 on kohdannut haasteita verrattuna uudempiin malleihin, kuten Opus ja Googlen Gemini, nämä päivitykset pyrkivät kurottamaan kuilua umpeen. GPT-5:n julkaisuun saakka parannukset tarjoavat kehittäjille ja yrityskäyttäjille arvokkaita uusia toiminnallisuuksia.

Päivitys säilyttää 128 000 merkin kontekstirajapinnan, mikä vastaa suunnilleen 300-sivuisen kirjan määrää ja riittää useimpiin käyttötapauksiin. Huomattavaa on, että OpenAI on aikaisemmin keskittynyt ääni- ja tekstimuotojen lisäksi myös videoiden analysointiin ja ymmärtämiseen ChatGPT:ssä. Tämä päivitys laajentaa videoiden ymmärtämiskyvyn mahdollisuuksia laajemmalle käyttäjäkunnalle.

Tulevaisuudessa ChatGPT:n käyttäjät saattavat pystyä lataamaan lyhyitä videoleikkeitä ja saamaan AI:n luomia tiivistelmiä tai avainhetkien erotteluja. Tämä merkitsee merkittävää edistysaskelta tekoälyn maailmassa, ja GPT-4-Turbon odotettu saapuminen ChatGPT:hen avaa jännittäviä mahdollisuuksia.

Lähde: tom's guide

OpenAI julkaisi musiikkivideon, joka on luotu uudella Sora -tekoälygeneraattorilla Kommentit pois päältä artikkelissa OpenAI julkaisi musiikkivideon, joka on luotu uudella Sora -tekoälygeneraattorilla

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

julkisti musiikkivideon, joka on luotu heidän uudella tekoälytyökalullaan, Soralla. ”Worldweight” niminen video on unenomainen tutkielma, joka on saanut inspiraationsa artisti August Kampin musiikista.

Sora on tekoälyvideoiden generaattori, joka pystyy tuottamaan minuutin mittaisia klippejä tekstikuvauksien perusteella. Tuloksena oleva video on surrealistinen kokemus, joka kuljettaa katsojat matkalle sateen kasteleman unimaailman läpi, heijastaen Kampin musiikkiin lataamia tunteita.

Videon voit ottaa haltuun tästä alta:

OpenAI ei ole vielä ilmoittanut julkaisupäivää Soralle, mutta on vihjaillut mahdollisesta käyttöönotosta tänä vuonna. Turvallisuuteen liittyvät huolenaiheet, erityisesti mahdollinen harhaanjohtava tieto ennen Yhdysvaltojen tulevia vaaleja, voivat kuitenkin viivästyttää lanseerausta.