Pastellinsävyinen skeittipeli koko perheelle – arvostelussa OlliOlli World Kommentit pois päältä artikkelissa Pastellinsävyinen skeittipeli koko perheelle – arvostelussa OlliOlli World

OlliOlli World

OlliOlli World (PC)

7 / 10
Hyvää Visuaalisesti hienosti toteutettu. Pelihahmon muokattavuus tarpeeksi laaja. Musiikit plussaa. Ideana skeittipeli on hyvä ja tarina toteutus onnistunut. Vaikeusastetta löytyy aloittelijoille ja kokeneillekin puurtajille Huonoa Pelimekaniikkaa "yksinkertaistettu" niin, että pelissä pärjää pelkällä vasemmalla ohjaimen tatilla. Ohjattavuus kuitenkin iso miinus ja ohjain asetuksia ei pystynyt muuttamaan mieleisikseen.

World on Indie rullalautailu-hyppely peli, joka on jatko-osa aiemmille OlliOlli peleille. Se on aiempien osien tapaan 2D tasopeli, mutta elävämmällä ja kolmiulotteisella taustalla. OlliOlli World on visuaalisesti hienosti toteutettu pastellinsävyinen rullalautailu kokonaisuus. Pelissä edetään pelilaudalla suorittaen kenttiä, joissa on eri tasoisia haasteita, joten peliä voi pelata aloittelijat ja kokeneimmillekin pelien puurtajille löytyy haastetta.

Peliin on tuotu tarinallinen konsepti ja lähestymistapa kenttien läpiviemiseen, joka toimii loistavasti kera omalaatuisten musiikkien, tutoriaalien ja lentävien loksautuksien, joita voi halutessaan ohittaa. Pelissä saa hyvät puitteet muokata omaa pelihahmoaan omansa näköiseksi jo heti alussa, mutta pelissä on myös paljon avattavaa materiaalia. 2D-konsepti ja kenttien syvyysvaihtelut, jotka vaikuttavat tason läpipelaamiseen on toimiva nopeutuvan temmon kanssa, joskin kenttien ns. samankaltaisuus voi käydä pidemmän päälle puuduttavaksi.

Worldin pelimekaniikka on yksinkertaista, mutta niinkin yksinkertaista, että se on pelin suurin miinus. Pelin kaikki temput tehdään ohjaimen yhdellä ohjainsauvoista, ja samalla ohjaussauvalla hypätään. Se menee ainakin allekirjoittaneella erittäin sekavaksi, etenkin vauhdin kiihtyessä. Kontrolleja ei voi muokata mieleisikseen, vaan pelin ohjaus mekaniikka on omaksuttava. Pelin PC-versio ei toimi ilman ohjainta, joten sellainen vaaditaan jotta peliä voi edes pelata.

Peli on visuaalisesti erittäin houkutteleva ja hieno, mutta ensimmäinen pelikokemus jätti kaksijakoiset mietteet pelimekaniikan takia. Pelin tarinaan on kuitenkin helppoa päästä sisään ja sen eri tasoiset kentät tuovat peliin mukavasti haastetta. Peli myös haastaa sinua parantamaan tason aikana saamaasi pistemäärää, sillä näet muidenkin pelaajien saamat pisteet, jolloin pieni kilpailuvietti sijoituksista herää.

Kehittäjä: Roll7, Julkaisija: Private Division, Julkaistaan: 9.2.2022

Kommentoi

OlliOlli World -skeittipeli saa ensimmäisen lisäosansa – katso Void Riders traileri Kommentit pois päältä artikkelissa OlliOlli World -skeittipeli saa ensimmäisen lisäosansa – katso Void Riders traileri

OlliOlli World: Void Riders

Värikkäästi tyylitelty World -skeittipeli on saamassa ensimmäisen lisäosansa Void Riders kesäkuun 15. päivä. Voit katsoa lisäosan ensimmäisen pelitrailerin alta.

Void Riders on ensimmäinen kahdesta peliin tulevasta lisäosasta. Lisäosassa avaruusolennot nimeltä Sair’Rah, Khehvyn sekä Pftangxi ovat saapuneet Radlandiaan ja haluavat viedä skeittaajia mahtavan Nebulordin nähtäville.

Luvassa on uusia haasteita sekä avaruusajan varusteita ja vaatetusta. Mukana on myös täysin uusi vetosädemekaniikka.

Pelisarjan järjestyksessään kolmas osa vie ainutlaatuisen tasohyppelyä, toimintaa ja skeittausta yhdistelevän pelin ensimmäistä kertaa kolmiulotteiseen maailmaan. Pelaajat pääsevät kokemaan värikkään Radlandin maailmaan ja kohtaamaan sen persoonalliset asukkaat. Tehtävänä on etsiä myyttisiä skeittijumalia matkalla Gnarvanaan.

Peli on jatkoa alunperin vuonna 2014 ilmestyneelle ja seuraavan vuonna ilmestyneelle OlliOlli 2: Welcome to Olliwood -peleille.

World: Void Riders ilmestyy kesäkuun 15. päivä ja se kustantaa 9,99 euroa. Pelistä on myös saatavilla erityinen Rad Edition, joka sisältää peruspelin lisäksi molemmat tulevat lisäosat. OlliOlli World on saatavilla 5, PlayStation 4, sekä S, Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille sekä :lle.

Kommentoi

Vaativaa vuorikiipeilyä – arvostelussa Insurmountable Kommentit pois päältä artikkelissa Vaativaa vuorikiipeilyä – arvostelussa Insurmountable

8.2 / 10
Hyvää Proseduraalinen maastonluonti takaa jokaisen nousun olevan erilainen, mielenkiintoiset satunnaistapahtumat ja mysteerit pitävät mielenkiintoa yllä kiipeilyn ohella, haaste on hyvässä balanssissa ja valintojaan joutuu miettimään. Huonoa Äänimaisema on hieman pliisu, animaatioihin saisi tulla vielä yksi nopeutusaskel lisää.

Vuorikiipeily lienee extreme-lajeista vaarallisin ja haastavin niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Silti Himalajan vuoristo houkuttelee vuosittain satoja ihmisiä koettamaan onneaan äärettömän vaarallisen Mount Everestin valloituksessa. Noin vuosi sitten julkaistu Insurmountable tuo kiipeilyn nyt kotisohville seikkailuna.

Ennen vuorelle lähtöä valitaan kiipeilijä kolmesta vaihtoehdosta: seikkailija, tiedemies tai journalisti, joilla jokaisella on omat tarinansa, lähtövarusteensa ja kykynsä, joita kokemuksen karttuessa saa roolipelimäisesti lisää. Käytössä kuluvat varusteet taas korvataan kiipeilyn edetessä vastaantulevien satunnaistapahtumien kautta. Kun sopiva hahmo on löytynyt, valikoidaan vielä vaikeusaste, kiivettävä vuori ja yksi reitti kolmesta vaihtoehdosta. Reiteistä jokainen lisää matkalle sekä haasteita että helpotuksia, kuten rankkoja lumimyrskyjä tai vakaata kivimaastoa.

Reitit suunnitellaan etappeja maastoon merkiten.

Kuljettavat maastot luodaan proseduraalisesti, mikä tekee jokaisesta retkestä ennalta-arvaamattoman. Kuvakulma seuraa pelaajaa lintuperspektiivistä, ja heksoihin jaetussa maastossa edetään hiiren voimalla etappeja merkiten. Jokaisella heksalla on omia ominaisuuksiaan kuten kivi, lumi ja jää, ja näiden vaaralliset variaatiot, mikä tulee huomioida reittiä valitessa. Reittiään voi suunnitella pitkään ja hartaasti, sillä aika pysähtyy jokaisen liikkeen jälkeen. Suunnittelu onkin tärkeää, sillä vaikeakulkuinen maasto ja vallitsevat sääolosuhteet verottavat kiipeilijää ankarasti. Liikkuminen kuluttaa energiaa, kylmyys jäytää luita ja korkeammalle noustessa hapen määrä laskee. Vaivalloinen eteneminen vaativissa olosuhteissa käy pidemmän päälle myös henkisesti raskaaksi, joten kiipeilijän mielenterveydestä huolehtiminen on myös tärkeää. Energian, hapen, ruumiinlämmön tai mielenterveyden laskeminen nollaan ei vielä tarkoita pelin päättymistä, vaan matka katkeaa vasta pelaajan elinvoiman loppuessa. Hahmo kulkee merkittyä reittiä verkkaisesti, ja vaikka peliä saakin nopeutettua pykälän, toivoin välillä hahmoni juoksevan vielä nopeampaa. Nopeutus ei vaikuta muuhun, kuin siihen miten nopeasti hahmo siirtyy paikasta toiseen – energiaa ym. kuluu silti saman verran.

Satunnaistapahtumat elävöittävät peliä.

Matkan varrelle on ripoteltu erilaisia mielenkiinnon kohteita ja satunnaistapahtumia, jotka vaihtelevat harmittomista hyvinkin vaarallisiin. Erittäin tärkeäksi itselleni muodostuivat luolat, joissa teltan puuttuessa voi levähtää myrskyltä suojassa. Harmillisesti mm. karhutkin ovat tämän tajunneet ja turvallinen ja houkutteleva suojapaikka saattaakin muuttua hetkessä surmanluukuksi. Eteen tulevat tapahtumat käydään läpi lyhyiden tekstiseikkailumaisten valintatilanteiden kautta, joista hyvän tuurin sattuessa palkkioksi voi saada joko täydennystä varusteisiin tai vaikkapa energiaa takaisin. Tehdyillä valinnoilla voi myös olla kauaskantoisia seurauksia. Kun pelaaja vihdoin saavuttaa huipun kaikkensa antaneena, lyö peli vielä kierrepallon eteen: alaskin pitäisi päästä. Maisemien ihailu jääköön toiseen kertaan – ei muuta kuin rinkka selkään ja happivajeisena etsimään nopeinta reittiä alas ennen kuin voimat ehtyvät lopullisesti.

on kelpo ajanvietettä peleistä pitäville. Kiipeily alkaa helposti, mutta vaikeutuu hyvin nopeasti, ellei reittejään ja valintojaan punnitse ajatuksella. Ensimmäisen ja helpoimman vuoren valloitettuani ja alas päästyäni olivat käteni jäätyneet täysin, mikä vaikeutti huomattavasti seuraavalle vuorelle nousemista. Huhtikuun puolenvälin tienoilla peli saa 2.0-päivityksen, jonka luvataan lisäävän mukaan mm. sivutehtäviä, uusia monipuolisempia tapahtumia, syvemmän hahmonpäivityksen ja kiipeilijätiimit, sekä varsinaisen tarinan peliin kiipeilyn ohelle.

Kommentoi