Pastellinsävyinen skeittipeli koko perheelle – arvostelussa OlliOlli World Kommentit pois päältä artikkelissa Pastellinsävyinen skeittipeli koko perheelle – arvostelussa OlliOlli World

OlliOlli World

OlliOlli World (PC)

7 / 10
Hyvää Visuaalisesti hienosti toteutettu. Pelihahmon muokattavuus tarpeeksi laaja. Musiikit plussaa. Ideana skeittipeli on hyvä ja tarina toteutus onnistunut. Vaikeusastetta löytyy aloittelijoille ja kokeneillekin puurtajille Huonoa Pelimekaniikkaa "yksinkertaistettu" niin, että pelissä pärjää pelkällä vasemmalla ohjaimen tatilla. Ohjattavuus kuitenkin iso miinus ja ohjain asetuksia ei pystynyt muuttamaan mieleisikseen.

on Indie rullalautailu-hyppely peli, joka on jatko-osa aiemmille OlliOlli peleille. Se on aiempien osien tapaan 2D tasopeli, mutta elävämmällä ja kolmiulotteisella taustalla. OlliOlli World on visuaalisesti hienosti toteutettu pastellinsävyinen rullalautailu kokonaisuus. Pelissä edetään pelilaudalla suorittaen kenttiä, joissa on eri tasoisia haasteita, joten peliä voi pelata aloittelijat ja kokeneimmillekin pelien puurtajille löytyy haastetta.

Peliin on tuotu tarinallinen konsepti ja lähestymistapa kenttien läpiviemiseen, joka toimii loistavasti kera omalaatuisten musiikkien, tutoriaalien ja lentävien loksautuksien, joita voi halutessaan ohittaa. Pelissä saa hyvät puitteet muokata omaa pelihahmoaan omansa näköiseksi jo heti alussa, mutta pelissä on myös paljon avattavaa materiaalia. 2D-konsepti ja kenttien syvyysvaihtelut, jotka vaikuttavat tason läpipelaamiseen on toimiva nopeutuvan temmon kanssa, joskin kenttien ns. samankaltaisuus voi käydä pidemmän päälle puuduttavaksi.

OlliOlli Worldin pelimekaniikka on yksinkertaista, mutta niinkin yksinkertaista, että se on pelin suurin miinus. Pelin kaikki temput tehdään ohjaimen yhdellä ohjainsauvoista, ja samalla ohjaussauvalla hypätään. Se menee ainakin allekirjoittaneella erittäin sekavaksi, etenkin vauhdin kiihtyessä. Kontrolleja ei voi muokata mieleisikseen, vaan pelin ohjaus mekaniikka on omaksuttava. Pelin -versio ei toimi ilman ohjainta, joten sellainen vaaditaan jotta peliä voi edes pelata.

Peli on visuaalisesti erittäin houkutteleva ja hieno, mutta ensimmäinen pelikokemus jätti kaksijakoiset mietteet pelimekaniikan takia. Pelin tarinaan on kuitenkin helppoa päästä sisään ja sen eri tasoiset kentät tuovat peliin mukavasti haastetta. Peli myös haastaa sinua parantamaan tason aikana saamaasi pistemäärää, sillä näet muidenkin pelaajien saamat pisteet, jolloin pieni kilpailuvietti sijoituksista herää.

Kehittäjä: Roll7, Julkaisija: Private Division, Julkaistaan: 9.2.2022

Kommentoi

Gamedev Fund tarjoaa varhaisen vaiheen rahoitusta indie-pelinkehittäjille Kommentit pois päältä artikkelissa Gamedev Fund tarjoaa varhaisen vaiheen rahoitusta indie-pelinkehittäjille

Gamedev Fund

on valmis ottamaan vastaan rahoitushakemuksia kehittäjätiimeiltä eri EU-maista. Varhaisen vaiheen sijoitusrahasto on perustettu edistämään lupaavien korkealaatuisten PC- ja konsolipelien menestystä.

on tulosta pelialan veteraanien halusta antaa takaisin yhteisölle. Olemme huomanneet, että monen vuoden kokemuksen jälkeen alalla sinulla alkaa olla luontainen halu jakaa tietämystä ja auttaa muita menestymään. Voimme samaistua pelinkehittäjiin, ymmärrämme heidän tarpeensa ja sen, miltä tuntuu olla yrityksen perustajan asemassa. Tiedämme, kuinka haastavaa on hankkia rahoitusta -pelille, ja siksi yhdistimme voimamme ja keräsimme varoja tukeaksemme monia tiimejä, jotka haluavat julkaista pelinsä.”

sanoo Vytautas Dobilas, Gamedev Fundin toinen perustaja.

Sen lisäksi, että tarjoaa rahoitusta ensiluokkaisille -peleille :llä ja konsoleilla. Sillä on myös kasvava joukko mentoreita, jotka ovat innokkaita jakamaan neuvoja ja antamaan ohjeita pelien menestyksekkääseen kehittämiseen ja julkaisemiseen. Tiimi pyrkii aktiivisesti laajentamaan neuvonantajien, muiden pääomasijoittajien ja julkaisijoiden verkostoaan, jotta pelinkehittäjätiimit saataisiin yhteen alan tärkeiden henkilöiden kanssa, jotka voivat auttaa heitä menestymään.

Pelinkehittäjätiimit, joilla on demo valmiina voivat tehdä hakemuksen täällä.

Kommentoi

OlliOlli World -skeittipeli saa ensimmäisen lisäosansa – katso Void Riders traileri Kommentit pois päältä artikkelissa OlliOlli World -skeittipeli saa ensimmäisen lisäosansa – katso Void Riders traileri

OlliOlli World: Void Riders

Värikkäästi tyylitelty OlliOlli World -skeittipeli on saamassa ensimmäisen lisäosansa Void Riders kesäkuun 15. päivä. Voit katsoa lisäosan ensimmäisen pelitrailerin alta.

Void Riders on ensimmäinen kahdesta peliin tulevasta lisäosasta. Lisäosassa avaruusolennot nimeltä Sair’Rah, Khehvyn sekä Pftangxi ovat saapuneet Radlandiaan ja haluavat viedä skeittaajia mahtavan Nebulordin nähtäville.

Luvassa on uusia haasteita sekä avaruusajan varusteita ja vaatetusta. Mukana on myös täysin uusi vetosädemekaniikka.

Pelisarjan järjestyksessään kolmas osa vie ainutlaatuisen tasohyppelyä, toimintaa ja skeittausta yhdistelevän pelin ensimmäistä kertaa kolmiulotteiseen maailmaan. Pelaajat pääsevät kokemaan värikkään Radlandin maailmaan ja kohtaamaan sen persoonalliset asukkaat. Tehtävänä on etsiä myyttisiä skeittijumalia matkalla Gnarvanaan.

Peli on jatkoa alunperin vuonna 2014 ilmestyneelle OlliOlli ja seuraavan vuonna ilmestyneelle OlliOlli 2: Welcome to Olliwood -peleille.

OlliOlli World: Void Riders ilmestyy kesäkuun 15. päivä ja se kustantaa 9,99 euroa. Pelistä on myös saatavilla erityinen Rad Edition, joka sisältää peruspelin lisäksi molemmat tulevat lisäosat. OlliOlli World on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4, sekä S, One ja Nintendo Switch -konsoleille sekä PC:lle.

Kommentoi