Pelaajasta saadaan tällä kertaa hyvä niskalenkkiote – arvostelussa WWE 2K22 Kommentit pois päältä artikkelissa Pelaajasta saadaan tällä kertaa hyvä niskalenkkiote – arvostelussa WWE 2K22

WWE 2K22 (PS4)

8 / 10
Hyvää Showpainin tunnelma on saatu kohdilleen. Animaatiot ja liikesarjat ovat uskottavan näköisiä. Pelimekaniikka on hiottu kohdilleen. Koukuttaa ja on aidosti hauska painikokemus. Huonoa Lisätyt pelitilat, etenkin MyGM aiheuttavat pettymyksen. Pelistä löytyy hyvin keveitä bugeja, ja sen myötä se myös kaatuileekin joskus.

Vanhalle showpainifanille myös genren videopelit olivat suurta nannaa kultaisina nuoruusvuosinani. Playstation 2-aikakauden merkkiteos WWE Smackdown! Here Comes The Pain (2003) löytyy allekirjoittaneen pölyttyneistä arkistoista vielä tänäkin päivänä. Jotain varhaisesta painitietämyksestä kertoo sekin, että tuo peli tuli hankittua hetimmiten julkaisupäivänään, jo lähes kaksikymmentävuotta sitten. Ja näiden hankintahan jatkui aina PS3-aikakaudelle, jolloin itselle viimeiseksi tärkeäksi teokseksi jäi vuonna 2009 julkaistu Smackdown vs. Raw 2010. Tuolloin omaa ”oikeaa” painiharrastustani lukuun ottamatta kyseinen genre jäi taka-alalle, kunnes se on jälleen viime vuosina alkanut nostamaan päätään pensaasta.

Viimeisin kokemani WWE peli löytyy jo kuitenkin vuodelta 2020, jolloin julkaistiin runsasta parjausta päälleen saanut WWE 2K20. Ja sitä tasaista parjausta pelille tarjottiin myös allekirjoittaneenkin kynästä, joten varsinaisesti suuria odotuksia ei uutukainenkaan ennakkoon herättänyt. Muistutuksena, että tässä välissähän emme saaneet kokea WWE 2K21:stä vaan lukemattomien syiden vuoksi se päätettiin perua. Ja ehkä lopulta hyvä näin, sillä välivuosi on tehnyt hyvää pelisarjan tasolle.

Tunnelmaa kuin oikeassa painitapahtumassa konsanaan

Suurimpana muutoksena kehittävät itse mainitsevat pelimoottorin itsessään. Visuaalisia konsepteja ja animaatioita on hiottu niin, että jokainen liikesarja näyttäisi mahdollisimman aidolta. Myönnettäköön, että mainosmiesten puheet ovat tällä kertaa totta ja pelimekaniikat ja pelaaminen tällä kertaa ovatkin varsin sujuvaa. Pelaajaa ohjeistetaan erilaisilla liikekompoilla, jotka tuovat uuden mielenkiintoisen lisän itse perusmäiskeeseen. Ajoituksella torjunnoissa tuntuu olevan tällä kertaa todellakin väliä. Hyökkäyksien vasta-iskuihin on panostettu myös huolella, mikä tekee pelikokemuksesta entistäkin realistisemman.

Graafisesti suoriutuu hyväksytyllä tasolla ja kauas taakse jääkin edeltäjänsä. Animaatiot ovat kuten mainittukin, varsin sujuvia, mutta myöskin painijoiden mallintamisten ja maneerien kohdalla ollaan osuttu hyvin maaliin. Toki muutamia poikkeuksia löytynee, mutta painettakoon ne villasella suurimmaksi osaksi onnistuneiden napakymppien vuoksi. Yleisön mukana eläminen ja realistiset sisääntulot tekevät kokemuksesta WWE-nörtille suotuisan. Tunnelmaa löytyy, kuin oikeasta WWE live-show:sta konsanaan!

Jotain uutta, jotain vanhaa. Innostumisia- sekä pettymyksiä.

WWE 2K22 sisältää runsaasti eri pelitiloja. Mielenkiintoisimpana lisäyksenä mainittakoon MyGM-pelitila, jossa pelaaja pääsee leikkimään oikeaa WWE:n General Manageria. Buukkaat esityksiä, PPV-tapahtumia ja kaikkea pientä siitä väliltä. Suurista odotuksista huolimatta pelitila pettää lähes jokaisella osa-alueella ja mieli tekeekin yhtäkkiä palata vanhan kunnon Extreme Warfare Revengen pariin. Vanha, mutta edelleenkin asiansa ajava PC-simulaattori, jossa keskitytään vain ja ainoastaan painispektaakkeleiden pystyttämiseen.

Toisena uutuutena esitellään MyFaction-pelitila mikä antaa pelaajan rakentaa ryhmittymän, joka kilpailee legendaarisen NWO:n kanssa. Kerää, hallinnoi ja päivitä WWE painijoita viikottaisilla tapauhtumilla ja säännöllisillä päivityksillä. Ja tähän lisäyksenä – ole myös valmis kaivamaan kuvetta lompakostasi. Näitä kortteja et nimittäin ilman oikean rahan kuluttamista itsellesi lunasta!

Universal Mode tekee loistokkaan paluun, ja onkin yksi pelin kohokohtia. Mikäs sen hauskempaa kuin hypätä mukaan WWE:n viikoittaiseen maailmaan, joko yksittäisenä painijana, tai ”sivustaseuraaja”, joka ottaa matsin kuin matsin halutessaan haltuun.

”No jos vielä kerran. Onhan tässä perhekin jo nukkumassa…”

WWE 2K22 on peli, joka taatusti herätti kovia ennakkoluuloja jopa innokkaimmilta pelisarjan faneilta. Eikä allekirjoittaneen odotuksetkaan sen korkeammalla olleet. Täytyykin nostaa hattua 2K Gamesille, joka onnistui välivuoden aikana korjaamaan ”painiasentonsa” parempaan ryhtiin ja pystyi puskemaan markkinoille pelin, joka palauttaa WWE-sarjan takaisin raiteilleen. WWE 2K22 sisältää yli 170 painijaa ja tekemistä eri pelimoodien parissa kyllä riittää kerrassaan. Huomasinkin itse useampana iltana todenneen itselleni sen kuuluisan fraasin ”No jospa vielä yhden matsin..” ja sellaisessa aivotottoman viihteen ”koukussa” ei allekirjoittanut olekaan hetkeen ollut!

Jos hidastempoisemmat showpainipelit eivät ole sinun juttusi, tuskin tulet innostumaan tästäkään. Jos kuitenkin sydämesi syttyy WWE:n kaltaiselle mäiskeelle, tulet takuulla yllättymään. Täytyykin sanoa, että nyt kohdalle osui ikään kuin WWE-simulaattori, joka sai tästä pelaajasta erittäin tiukan niskalenkkiotteen!

2K Games aikoo paljastaa jatko-osan yhdestä ”suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan” Kommentit pois päältä artikkelissa 2K Games aikoo paljastaa jatko-osan yhdestä ”suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan”

2K Games

Onko aika :lle?

2K Games aikoo paljastaa ”seuraavan askeleen yhdessä suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan” Summer Game Festilla, joka järjestetään perjantaina 7. kesäkuuta.

Tämä vihje sai fanit välittömästi spekuloimaan mahdollisuuksista. Moni mietti, paljastettaisiinko vihdoin viiden vuoden odotuksen jälkeen. Toiset ehdottivat, että kyseessä voisi olla tai Borderlands 4.

Tällä hetkellä todennäköisin ehdokas on Borderlands 4, jonka kehitystyön vahvistettiin aiemmin tänä vuonna. Se loksahtaisi mukavasti kohdalleen Borderlands-elokuvan julkaisun kanssa, joka saapuu elokuvateattereihin 9. elokuuta. Borderlands 4:n kehitystyön on aiemmin vahvistettu, ja Gearboxin toimitusjohtaja Randy Pitchford on vihjaillut siitä vahvasti.

”Emme ole edes virallisesti ilmoittaneet mitään siitä”, sanoi Pitchford maaliskuussa. ”Selvästikin teemme jotain. Tiedän mitä teemme, ja pyhä jessus… Se on paras juttu, mitä olemme koskaan tehneet. En malta odottaa, mutta aika ei ole vielä kypsä. Aika ei ole vielä kypsä. Aika tulee kyllä.”

Tai ehkä kyseessä ei olekaan Borderlands 4 lainkaan.

”Tulee olemaan niin hauskaa, kun se on [NBA 2K25]”, yksi fani vitsaili X:ssä (entisessä Twitterissä).

Tiedämme asian pian tarpeeksi. Sillä välin on julkaissut joukon uutisia tulosraporttinsa ympärillä, mukaan lukien GTA 5:n myynnin ylittäneen 200 miljoonaa kappaletta ja GTA 6:n julkaisupäivämäärän tarkentuneen.

Summer Game Fest käynnistää vuotuisen shownsa 7. kesäkuuta.

Lähde: IGN

Tennispeli Top Spin tekee paluun 2K Gamesin toimesta – katso ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tennispeli Top Spin tekee paluun 2K Gamesin toimesta – katso ensimmäinen traileri

TopSpin 2K25

on tuomassa takaisin 2000-luvun tennispelisarjan uuden -pelin myötä. Voit katsoa pelin ensimmäisen trailerin alta.

Pelisarja sai alkunsa vuonna 2003 kun ensimmäinen -peli llmestyi Xboxille, PC:lle sekä PlayStation 2:lle. Peli sai jatkoa vuosina 2006 ja 2008 sekä 2011, jolloin ilmestyi edellinen Top Spin 4 -peli.