Pelaajasta saadaan tällä kertaa hyvä niskalenkkiote – arvostelussa WWE 2K22 Kommentit pois päältä artikkelissa Pelaajasta saadaan tällä kertaa hyvä niskalenkkiote – arvostelussa WWE 2K22

WWE 2K22 (PS4)

8 / 10
Hyvää Showpainin tunnelma on saatu kohdilleen. Animaatiot ja liikesarjat ovat uskottavan näköisiä. Pelimekaniikka on hiottu kohdilleen. Koukuttaa ja on aidosti hauska painikokemus. Huonoa Lisätyt pelitilat, etenkin MyGM aiheuttavat pettymyksen. Pelistä löytyy hyvin keveitä bugeja, ja sen myötä se myös kaatuileekin joskus.

Vanhalle showpainifanille myös genren videopelit olivat suurta nannaa kultaisina nuoruusvuosinani. Playstation 2-aikakauden merkkiteos WWE Smackdown! Here Comes The Pain (2003) löytyy allekirjoittaneen pölyttyneistä arkistoista vielä tänäkin päivänä. Jotain varhaisesta painitietämyksestä kertoo sekin, että tuo peli tuli hankittua hetimmiten julkaisupäivänään, jo lähes kaksikymmentävuotta sitten. Ja näiden hankintahan jatkui aina PS3-aikakaudelle, jolloin itselle viimeiseksi tärkeäksi teokseksi jäi vuonna 2009 julkaistu Smackdown vs. Raw 2010. Tuolloin omaa ”oikeaa” painiharrastustani lukuun ottamatta kyseinen genre jäi taka-alalle, kunnes se on jälleen viime vuosina alkanut nostamaan päätään pensaasta.

Viimeisin kokemani WWE peli löytyy jo kuitenkin vuodelta 2020, jolloin julkaistiin runsasta parjausta päälleen saanut WWE 2K20. Ja sitä tasaista parjausta pelille tarjottiin myös allekirjoittaneenkin kynästä, joten varsinaisesti suuria odotuksia ei uutukainenkaan ennakkoon herättänyt. Muistutuksena, että tässä välissähän emme saaneet kokea WWE 2K21:stä vaan lukemattomien syiden vuoksi se päätettiin perua. Ja ehkä lopulta hyvä näin, sillä välivuosi on tehnyt hyvää pelisarjan tasolle.

Tunnelmaa kuin oikeassa painitapahtumassa konsanaan

Suurimpana muutoksena kehittävät itse mainitsevat pelimoottorin itsessään. Visuaalisia konsepteja ja animaatioita on hiottu niin, että jokainen liikesarja näyttäisi mahdollisimman aidolta. Myönnettäköön, että mainosmiesten puheet ovat tällä kertaa totta ja pelimekaniikat ja pelaaminen tällä kertaa ovatkin varsin sujuvaa. Pelaajaa ohjeistetaan erilaisilla liikekompoilla, jotka tuovat uuden mielenkiintoisen lisän itse perusmäiskeeseen. Ajoituksella torjunnoissa tuntuu olevan tällä kertaa todellakin väliä. Hyökkäyksien vasta-iskuihin on panostettu myös huolella, mikä tekee pelikokemuksesta entistäkin realistisemman.

Graafisesti suoriutuu hyväksytyllä tasolla ja kauas taakse jääkin edeltäjänsä. Animaatiot ovat kuten mainittukin, varsin sujuvia, mutta myöskin painijoiden mallintamisten ja maneerien kohdalla ollaan osuttu hyvin maaliin. Toki muutamia poikkeuksia löytynee, mutta painettakoon ne villasella suurimmaksi osaksi onnistuneiden napakymppien vuoksi. Yleisön mukana eläminen ja realistiset sisääntulot tekevät kokemuksesta WWE-nörtille suotuisan. Tunnelmaa löytyy, kuin oikeasta WWE live-show:sta konsanaan!

Jotain uutta, jotain vanhaa. Innostumisia- sekä pettymyksiä.

WWE 2K22 sisältää runsaasti eri pelitiloja. Mielenkiintoisimpana lisäyksenä mainittakoon MyGM-pelitila, jossa pelaaja pääsee leikkimään oikeaa WWE:n General Manageria. Buukkaat esityksiä, PPV-tapahtumia ja kaikkea pientä siitä väliltä. Suurista odotuksista huolimatta pelitila pettää lähes jokaisella osa-alueella ja mieli tekeekin yhtäkkiä palata vanhan kunnon Extreme Warfare Revengen pariin. Vanha, mutta edelleenkin asiansa ajava PC-simulaattori, jossa keskitytään vain ja ainoastaan painispektaakkeleiden pystyttämiseen.

Toisena uutuutena esitellään MyFaction-pelitila mikä antaa pelaajan rakentaa ryhmittymän, joka kilpailee legendaarisen NWO:n kanssa. Kerää, hallinnoi ja päivitä WWE painijoita viikottaisilla tapauhtumilla ja säännöllisillä päivityksillä. Ja tähän lisäyksenä – ole myös valmis kaivamaan kuvetta lompakostasi. Näitä kortteja et nimittäin ilman oikean rahan kuluttamista itsellesi lunasta!

Universal Mode tekee loistokkaan paluun, ja onkin yksi pelin kohokohtia. Mikäs sen hauskempaa kuin hypätä mukaan WWE:n viikoittaiseen maailmaan, joko yksittäisenä painijana, tai ”sivustaseuraaja”, joka ottaa matsin kuin matsin halutessaan haltuun.

”No jos vielä kerran. Onhan tässä perhekin jo nukkumassa…”

WWE 2K22 on peli, joka taatusti herätti kovia ennakkoluuloja jopa innokkaimmilta pelisarjan faneilta. Eikä allekirjoittaneen odotuksetkaan sen korkeammalla olleet. Täytyykin nostaa hattua 2K Gamesille, joka onnistui välivuoden aikana korjaamaan ”painiasentonsa” parempaan ryhtiin ja pystyi puskemaan markkinoille pelin, joka palauttaa WWE-sarjan takaisin raiteilleen. WWE 2K22 sisältää yli 170 painijaa ja tekemistä eri pelimoodien parissa kyllä riittää kerrassaan. Huomasinkin itse useampana iltana todenneen itselleni sen kuuluisan fraasin ”No jospa vielä yhden matsin..” ja sellaisessa aivotottoman viihteen ”koukussa” ei allekirjoittanut olekaan hetkeen ollut!

Jos hidastempoisemmat showpainipelit eivät ole sinun juttusi, tuskin tulet innostumaan tästäkään. Jos kuitenkin sydämesi syttyy WWE:n kaltaiselle mäiskeelle, tulet takuulla yllättymään. Täytyykin sanoa, että nyt kohdalle osui ikään kuin WWE-simulaattori, joka sai tästä pelaajasta erittäin tiukan niskalenkkiotteen!

Tennispeli Top Spin tekee paluun 2K Gamesin toimesta – katso ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tennispeli Top Spin tekee paluun 2K Gamesin toimesta – katso ensimmäinen traileri

TopSpin 2K25

on tuomassa takaisin 2000-luvun tennispelisarjan uuden -pelin myötä. Voit katsoa pelin ensimmäisen trailerin alta.

Pelisarja sai alkunsa vuonna 2003 kun ensimmäinen -peli llmestyi Xboxille, PC:lle sekä PlayStation 2:lle. Peli sai jatkoa vuosina 2006 ja 2008 sekä 2011, jolloin ilmestyi edellinen Top Spin 4 -peli.

Painimestarit areenalla – arvostelussa WWE 2K23 Kommentit pois päältä artikkelissa Painimestarit areenalla – arvostelussa WWE 2K23

WWE 2K23

WWE 2K23 (Xbox Series X)

8 / 10
Hyvää WWE-universumi näyttää aidommalta kuin koskaan. Ottelut alkavat olemaan jo melko realistisia. Mekaniikat ja kontrollit ovat huippuluokkaa. MYGM-mode on paranneltu viime vuodelta ja onnistuu jo jopa hieman koukuttamaankin. Huonoa Tuntuu silti vain pieneltä ehostukselta edelliseen verrattuna.

Kun tänäkin vuonna TO-DO listalle ilmestyi uusin WWE-sarjan pelitulokas, nousi hymy huulilleni oitis.

Vanhalle showpainifanille genren videopelit olivat suurta nannaa kultaisina nuoruusvuosinani. Playstation 2-aikakauden merkkiteos WWE Smackdown! Here Comes The Pain (2003) löytyy allekirjoittaneen pölyttyneistä arkistoista vielä tänäkin päivänä. Jotain varhaisesta painitietämyksestä kertoo sekin, että tuo peli tuli hankittua hetimmiten julkaisupäivänään, jo lähes kaksikymmentävuotta sitten. Ja näiden hankintahan jatkui aina PS3-aikakaudelle, jolloin itselle viimeiseksi tärkeäksi teokseksi jäi vuonna 2009 julkaistu Smackdown vs. Raw 2010. Tuolloin omaa ”oikeaa” painiharrastustani lukuun ottamatta kyseinen genre jäi taka-alalle, kunnes se on jälleen viime vuosina alkanut nostamaan päätään pensaasta. Vuonna 2020 kokeilut pelisarjan ääressä palasivat, kuitenkin rajujen pettymysten saattelemana.

Viime vuonna ilmestynyt onnistui monissa määrin nostamaan pelisarjan uskottavuutta – onneksi! Onko tänä vuonna juna suistunut raiteiltaan, vai porskuttaako se edelleenkin vahvasti kohti asemaa?

Welcome to the suplex city, b*ith!

Kun astutaan edeltäjästään :n saappaisin, näyttää pelin käyttöliittymä varsin tutulta. Tyylit ja valikot ammentavat miltei samaa kuten aiemmatkin sarjan pelit, toki päheämmän soundtrackin sävyttämänä kun esimerkiksi Metallicaa ja Ozzy Osbournea pääsemme kuulemaan samalla kun kustomoimme tulevaa matsiamme tai luomme omaa painijaamme, mistä muuten annetaankin kunnia miten onnistunut käyttöliittymä oman painijan luomisessa tänä vuonna onkaan.

Itse painikehässä tapahtuviin asioihin ei ole juurikaan tapahtunut suurempia muutoksia verrattuna edeltäjäänsä. Turpaan vain, väliin vielä pientä suplex citya ja kun mittarit on kovimmillaan, niin ei muuta kuin finisheriä kehiin ja selättämään ja sitten hehkutellaan yleisön kanssa miten kovat tähdet matsille tulikaan. Kontrollit ovat kuitenkin laadukkaasti toteutettu, joten kompojen, liikkeiden ja erilaisten viime hetken torjuntojen tekeminen on toteutettu edelleenkin varsin mallikkaasti. Pelikokemus itsessään on varsin miellyttävä ja mekaniikat pelittää, kuten odottaa saattaakin.

Kestävyyteen on kuitenkin panostettu tänä vuonna, joten on ilo huomata, miten realistisesti painijat käyttäytyvät ottelun edetessä. Sata lasissa ei mennäkään koko 20min mittelöä loppuun saakka, vaan välissä pitää pötkötellä!

Käytän nyt samaa klisettä kuten aiemminkin, että edelleenkään kyseessä ei ole mikään ultimaattinen N64:llä julkaistu No Mercy, jota pidän edelleenkin kaikkien aikojen ”painisimulaattorina”. Lähelle kuitenkin ollaan jo menossa tällä suuntauksella mitä WWE 2K23 & 2K22 ovat antaneet.

To be the man, you gotta BEAT THE MAN!

WWE 2K23 sisältää edeltäjänsä kaltaiseseti runsaasti eri pelitiloja. MyGM-pelitila, jossa pelaaja pääsee leikkimään oikeaa WWE:n General Manageria. Tätä onkin paistutettu tänä vuonna edeltäjästään niin, että kyseisen moodin pelaaminen koukuttaakin hieman enemmän. Buukkaat esityksiä, PPV-tapahtumia ja kaikkea pientä siitä väliltä. Enää ei teekään niin paljon mieli kultaisen PC:lle julkaistun Extreme Warfare Revengen pariin.

Showcase-pelitila on jälleen mukana ja tällä kertaa pääosissa siinä on itse ainoa ja oikea – John Cena. Pelitilassa pelataan läpi Cenan uran merkittävimpiä otteluita aina EWC-debyytista (tai hyppäyksestä ECW-leiriin hetkeksi fanien buuattavaksi) aina merkittävimpiin mestaruusotteluihin. Ja poikkeuksellista onkin tänä vuonna se, että nyt pelaaja ottaakin haltuun Cenan vastustajat.

Viime vuoden tapaan mukana on myös MyRise. Kävele verhojen läpi kohti kehää tehdessäsi WWE-debyyttisi ja määrää, miten urasi painilafkassa lähteekään kehittymään.

Mielenkiintoisin ja kiitollisin lisäys on uusi War Games-ottelutyyppi, joka debytoi WWE 2K23 -pelissä tarjoten raivokasta 3 vs. 3- ja 4 vs. 4-moninpelimättöä kahden vierekkäisen painikehän sisässä, helvetillisten tuplateräshäkkien ympäröimänä. Tällaista kun olisi saanut pelata kultaisina nuoruusvuosina kaveriporukan kanssa äidin ja isin poissa ollessaan kotoa, niin ai että!

Juna kulkee kohti Wrestlemanian päätösottelua, mutta….

Onko tänä vuonna juna suistunut raiteiltaan, vai porskuttaako se edelleenkin vahvasti kohti asemaa? Juna ei ole suistunut raiteiltaan, eikä se vielä sitä uhkaa tehdäkään. Vauhti sen sijaan on kuitenkin hidastumaan päin, eikä viime vuotiseen tapaan edeltäjäänsä onnistuta selättämään niin tehokkaasti, kuten odottaa olisi voinut. WWE 2K23 tarjoaa kuitenkin erittäin viihdyttävän pelikokemuksen, että pelisarjan fanit ja uudetkin pelaajat saavat siitä takuulla pitkäksi aikaa iloa irti.