Pelimusiikkiorkesteri valloitti Game Music Collective Suomen armeijan tankit Kommentit pois päältä artikkelissa Pelimusiikkiorkesteri valloitti Game Music Collective Suomen armeijan tankit

Game Music Collective Band

Helsinkiläinen pelimusiikkiorkesteri valloitti Suomen armeijan tankit ja julkaisee tapahtuneesta kolme uutta musiikkivideota. Ensimmäinen näistä videoista on nyt katsottavissa.

Upeista konserteistaan tunnettu Game Music Collective on kunnostautunut myös aktiivisena musiikkivideoiden toteuttajana. Kollektiivin peliaiheisia musiikkivideoita on katseltu pelkästään YouTubessa jo yli 1,3 miljoonaa kertaa. Uusimpana videoprojektina Game Music Collective kuvasi materiaalia sotapeliaiheisia musiikkivideoita varten Parolan Panssarimuseossa yhteistyössä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kanssa.

”Parhaimmat sotapelit vaativat arvoisensa musiikkivideot, joten päätimme panostaa niihin kunnolla”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja ja sellisti Lukas Stasevskij.

”Tämä yhteinen projekti tarjosi dynaamisen ja raikkaan mahdollisuuden tuoda Panssarimuseota uuden yleisön tietoisuuteen”, kommentoi Parolan panssarivaunumuseon johtaja Simo Hautala. ”Museon väelle on ollut ilo tehdä ennakkoluulotonta yhteistyötä Game Music Collectiven ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan innovatiivisen henkilöstön kanssa kulttuurin ja kulttuurihistorian edistämisessä.”

Game Music Collective Band esiintyy seuraavaksi Helsingin Nosturissa 29.12.2019 klo 19.00. Tämä pelimusiikkispektaakkeli on myös viimeisimpiä Nosturissa järjestettäviä konsertteja, sillä legendaarinen konserttipaikka suljetaan vuodenvaihteessa. Suuren suosion saavuttanut seitsemänhenkinen Game Music Collective Band esittää Nosturissa pelimusiikin klassikoita muun muassa pelisarjoista , , , ja . Pelimusiikkispektaakkelissa kuullaan myös Suomessa ensimmäistä kertaa esitettävää musiikkia. Liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa hintaan 29,90 euroa + palvelumaksu.

Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Game Music Collective Band on puolestaan orkesterin jäsenistöstä koostuva seitsemän hengen yhtye. Game Music Collectiven ensikonsertissa Finlandia-talolla syyskuussa 2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Tämän jälkeen kollektiivi on tehnyt monenlaisia pelimusiikkiin liittyviä esiintymisiä ja muuta toimintaa.

Orkesteri on aloittanut myös aktiivisen tubettamisen julkaisemalla joka viikko uuden pelimusiikkivideon. Halo-pelin pääteeman livevideota on katsottu jo yli 800 000 kertaa. Lisäksi Game Music Collective äänittää parhaillaan soolo-osuuksia Ilmari Hakkolan säveltämään pelimusiikkiin, jota kuullaan ensi vuoden alussa julkaistavassa Kalevala-aiheisessa Iron Danger -pelissä.

Kommentoi

Pelimusiikkiorkesteri julkaisi kaksi musiikkivideota The Last of Us Part II -pelin hengessä Kommentit pois päältä artikkelissa Pelimusiikkiorkesteri julkaisi kaksi musiikkivideota The Last of Us Part II -pelin hengessä

Game Music Collective

Suomalainen pelimusiikkiorkesteri julkaisi tällä viikolla kaksi musiikkivideota myyntiennätyksiä rikkovasta The Last of Us Part II -pelistä.

Pelimusiikkiorkesterin YouTube-kanavalla tiistaina julkaistu kappale ”Through the Valley” tuli tunnetuksi The Last of Us Part II -pelin trailerimusiikkina. Alkuperäisen kappaleen on kirjoittanut amerikkalainen blues/folk-muusikko Shawn James.

Torstaina julkaistu toinen musiikkivideo on norjalaisen A-ha-yhtyeen 1985 julkaistu hitti Take on Me, joka myös soi The Last of Us Part II -pelissä päähenkilö Ellien esittämänä.

The Last of Us Part II -musiikkivideot kuvattiin Helsingissä Vallilan Ratapihan alueella. Musiikkivideoiden laulajaksi Game Music Collective kutsui vierailemaan oululaisen Mokka Laitisen, joka tunnetaan parhaiten Punaisen Kuningattaren Periaatteen laulajana.

“Vallilan ratapiha soveltuu loistavasti The Last of Usin post-apokalyptisen maailman teemaan”, kommentoi Game Music Collectiven taiteellinen johtaja Lukas Stasevskij. “Toimme paikalle vielä auton ovia ja muuta romua, jotta tavoitimme paremmin pelin tunnelman. Halusimme myös löytää musiikkivideolle laulajan, joka pystyisi tulkitsemaan kappaleet samassa hengessä kuin pelin päähenkilö Ellie. Pelissä on riipaisevaa tragediaa ja Mokka oli todellinen löytö tulkitsemaan kappaleet.”

Kommentoi

Bethesdan mukaan uudesta The Elder Scrolls -pelistä ei heru tietoja vielä vuosiin Kommentit pois päältä artikkelissa Bethesdan mukaan uudesta The Elder Scrolls -pelistä ei heru tietoja vielä vuosiin

Myyntilistojen kärkeen ponnahtaneen V: Skyrimin julkaisusta on kulunut pian yhdeksän vuotta. Fantasiaroolipelisarjalle luvattiin jatkoa jo vuoden 2018 E3-messuilla, mutta Bethesdan johdon mukaan tietoja kuudennesta osasta on odotettava vielä vuosia.

Yhtiön markkinointiviestintävastaava Pete Hines ilmoitti viime sunnuntaina Twitterissä, että The Elder Scrolls VI julkaistaan vasta Starfield-pelin jälkeen, eikä mammuttimaisesta sci-fi-roolipelistäkään ole vielä tarjolla yksityiskohtia. Tietoja Skyrimin seuraajasta ei siis ole saatavilla vielä hetkeen.

Starfield on Bethesdan ensimmäinen kokonaan uusi roolipeli yli 20 vuoteen. Projekti on pitkälti hämärän peitossa: varmistettua tietoa pelistä on huomattavan vähän. Starfieldille ei ole esimerkiksi asetettu julkaisupäivää, eikä vuosi sitten julkaistusta traileristakaan paljastu juuri muuta kuin pelin sijoittuminen avaruuteen.

Kommentoi