PGA Tour 2k21 – Golfia jokaiseen makuun Kommentit pois päältä artikkelissa PGA Tour 2k21 – Golfia jokaiseen makuun

PGA Tour 2k21
8 / 10
Hyvää Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, "helppo oppia ja vaikea hallita" pätee varsin hyvin PGA Tour 2k21:een. Pienet hetket jolloin oman kehityksensä huomaa tuloksissa ovat omiaan tuomaan pelaajan takaisin pelin pariin. Huonoa Huonoja puolia pitäisi keksimällä keksiä, joten jätetään väliin. Crossplay olisi ollut kiva? Yleistä Kokonaisuutena erittäin toimiva paketti, ainakin golf-amatöörin silmin. Peliin pääsee helposti sisään taitotasosta huolimatta ja sen pariin tulee palattua useammin kuin odottaisi.

En tiedä miksi ja miten, mutta yhtäkkiä havahduin todellisuuteen, jossa 2K Gamesin uusin golf-peli tuntui olevan kovinkin suosittu. Peli jatkaa kehittäjä HB Studiosin The Golf Club-sarjaa 2K Gamesin lipun alla, nyt myös virallisesti 2K-brändin alle päivitettynä. Twitchissä katsojamäärät olivat selvästi korkeammalla kuin olisin golfilta odottanut ja peli puski itseään Youtuben suosituksiinkin. Pikaisella vilkaisulla myös pelaajien arviot pelistä olivat myönteisiä. Vaikken lajia itseään seuraakaan ja golf-pelejäkään en ole pelannut viimeiseen 25 vuoteen, urheilupelit yleisesti ovat lähellä sydäntä. Ei muuta kuin peli testiin ja rauta-ysillä monttua kaivamaan.

PGA Tour 2K21
Tuuli on tyyni ja kenttä vakaa. Tästä se lähtee.

Ensimmäisellä kännistyskerralla peli ohjaa pelaajan suoraan tutoriaalin puolelle, jossa perusasiat hiotaan kuntoon muutamassa minuutissa. Kontrollit selitetään selkeästi ja peli on hyvinkin intuitiivinen toimintansa suhteen. Pelin vaikeustasoa valitessa päädyin kuudesta vaihtoehdosta amatööriin (2/6). Parin tunnin hieromisen jälkeen se alkoi tuntumaan hieman helpolta, joten vaihdoin pykälää vaikeammalle (pro am, 3/6). Näillä vaikeustasoilla riittää, kun sutaisee palloa jotakuinkin oikeaan suuntaan ja ottaa huomioon tuulen vaikutuksen pallon lentoon. Jos siis rennommalla, hieman arcademaisella otteella läpsyttely maistuu, alemmat vaikeustasot tarjoavat sujuvan kokemuksen.

Kun siirrytään niin sanotusti ”oikeiden pelaajien” pariin, seuraavana vuorossa olevan pro-tason saloja opetellessa vietänkin sitten edelleen enemmän aikaa väylän vieressä kuin väylällä. Jokaisella vaikeustasolla itse lyöminen tapahtuu ohjaimen tattia heilauttamalla ja pro-tasolla vaaditaan jo sen tason tarkkuutta tatin liikkeissä, että meikäläisen nakit ohjaavat lyönnin hereästi lähimpään pensaaseen. Kun tuulen lisäksi pitää ottaa huomioon maaston tasoerot, maan kulma lyötävän pallon alla… Tarviiko sanoa enempää? Hauskaa toki piisaa tästä kaikesta huolimatta. Omien taitojensa kehittymisen huomaa niin selkeästi muutaman päivän aikajanalla, että voi vain tyytyväisenä myhäillä.

PGA Tour 2K21
Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa, mutta sen voi sopivalla jengalla kiertää.

Mitä PGA Tour 2K21 sitten tarjoaa pelimuotojensa puolesta? Perinteiset yksittäiset pelit, sekä yksin että kaverin kanssa, ovat tietysti mukana. Oma huomioni kohdistui 2K:lle MyCareer-moodiin, jossa voi aloittaa suoraan PGA Tourilta, tai vaihtoehtoisesti pienemmistä turnauksista ja kolata tiensä kohti huippua. Alemman tason turnauksissa saa rauhassa keskittyä taitojensa hiomiseen, sillä vasta PGA Tourille päästessä peli avaa lisää ominaisuuksia uramoodiin. Sponsori tuo mukanaan erilaisia tavoitteita kisoihin, joita suorittamalla pelaaja kerää sekä kolikoita että kokemusta. Pelaajalle haetaan myös oma, rakas verivihollinen muiden golfareiden seasta, jota vastaan vertaillaan suorituksia tulevissa kisoissa.

Online-pelaajille tarjolla on normaalien pelien lisäksi eri yhteisöjen järjestämiä turnauksia. Esimerkiksi yleisesti urheilusta kiinnostuneille Barstool Sports on varmastikin tuttu nimi. Barstoolin yhteisössä oli kirjoitushetkellä noin 25000 jäsentä, joten peliseuraa ja turnauksia varmasti riittää vähintään seuraavaan peliin asti. Pienemmistä yhteisöistäkään ei ole pulaa, joten tältäkin saralta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Puuhastelijoille pelistä löytyy myös monipuolinen rata-editori. Oman 18-reikäisensä voi luoda muutamalla napinpainalluksella, tai vaihtoehtoisesti sukeltaa syvään päähän ja luoda kaiken alusta asti. Tämäkin on toki oma taiteenlajinsa ja jotkut jopa keskittyvät lähinnä ratojen luomiseen, varsinaisen pelaamisen sijasta.

PGA-editori
Ensivilkaisulla rataeditori saattaa näyttää hieman haastavalta, mutta pienellä harjoittelulla kyseessä on nopea ja helppo työkalu.

Kun 2K Gamesista puhutaan, mikromaksut nousevat usein keskustelussa pinnalle. Kieltämättä PGA Tour 2K21 pääsi hieman pelästyttämään, sillä alun tutoriaalin jälkeen peli vie pelaajan editoriin luomaan hahmonsa. Kun kroppa on venytelty muotoonsa ja kasvot veistetty kirveellä valmiiksi, pitää vielä vetää rytkyt niskaan. Kas, lähestulkoon kaikki mahdollinen on lukossa. Kolikoilla saa avattua uusia kuoseja ja kolikoita saa tietysti oikealla rahalla. Enne tulevasta? Ei sittenkään. Toisin kuin ehkä muissa firman peleissä, PGA Tour 2K21 ei hiero mikromaksujaan pelaajan naamaan jatkuvalla syötöllä. Toki golfarin työkalut, eli erilaiset mailat, avataan samalla mallilla. Mailoissa on ihan pelillistäkin eroa, mutta kolikoita tienaa pelaamalla sen verran nopeasti, etten näe tässä ongelmaa. Jotkut ovat jopa kutsuneet pelin aloitusmailoja parhaiksi pelattavuudeltaan.

Kaikkiaan paluu videopeli-golfin pariin oli sanalla sanoen miellyttävä kokemus. Vaikka peli ei tarjoakaan elämää suurempia elämyksiä, omien taitojen kehittymisen huomaa helposti ja tämän asian tuottama mielihyvä ohjaa takaisin pelin pariin päivittäin. 18 reikää hutkii läpi suht nopeasti ja kivuttomasti. Pelin pariin on ummikonkin helppo istahtaa, mutta kokeneemmallekin pelaajalle haastetta tuntuu riittävän. Kaikkiaan toimiva paketti, josta ei löytynyt pahaa sanottavaa.

Ravenswatch tuo alustarajat ylittävän toimintapelin konsolimarkkinoille Kommentit pois päältä artikkelissa Ravenswatch tuo alustarajat ylittävän toimintapelin konsolimarkkinoille

Ravenswatch

Toimintapeli saapuu konsolipelaajien ulottuville marraskuun lopulla. -peliyhtiön julkaisema ja PAN Visionin jakelema peli yhdistää roguelike-elementtejä ja ylhäältä kuvatun toimintapelaamisen.

Peli mahdollistaa sekä yksinpelaamisen että jopa neljän pelaajan yhteistyötilan. Merkittävänä ominaisuutena Ravenswatch tukee alustarajat ylittävää moninpeliä, mikä tarkoittaa, että pelaajat voivat pelata yhdessä riippumatta siitä, millä konsolilla kukin pelaa.

Pelikokonaisuus sisältää yli 200 erilaista taitoa ja lukuisia taikaesineitä, joiden avulla pelaajat voivat kehittää erilaisia taistelutaktiikoita. Roguelike-genrelle tyypillisesti pelihahmon kuolema ei ole lopullinen, vaan pelaajat voivat aloittaa uuden yrityksen aiempaa kokemusta hyödyntäen.

Pelissä painottuvat nopeatempoiset taistelut ja myyttiset vastustajat. Moninpelitilassa menestyminen edellyttää pelaajien välistä yhteistyötä ja tehokasta kommunikaatiota, kun taas yksinpeli tarjoaa haastetta taitoperusteisesta pelaamisesta kiinnostuneille.

Ravenswatch julkaistaan 28. marraskuuta 2024 :lle, :lle, /S:lle ja Xbox Onelle. Nintendo -version julkaisu ajoittuu helmikuuhun 2025. Peli on saanut PEGI 18 -ikärajan.

The Crew Motorfest -peli päivittyy uuteen kauteen – PS5 Pro tuki tulossa Kommentit pois päältä artikkelissa The Crew Motorfest -peli päivittyy uuteen kauteen – PS5 Pro tuki tulossa

The Crew Motorfest

julkaisee -ajopeliin merkittävän päivityksen 6. marraskuuta 2024. Päivitys sisältää teknisiä parannuksia, uutta pelisisältöä ja tuen tulevalle -konsolille.

Pro -version kerrotaan parantavan pelin suorituskykyä ja grafiikkaa, erityisesti valaistuksen ja heijastusten osalta. Konsolin näytönohjaimen suorituskyvyn luvataan paranevan huomattavasti.

Peli sijoittuu Havaijille, jossa pelaajat voivat ajaa yli 600 erilaisella ajoneuvolla. Peliin on tulossa uusia pelialueita, ajoneuvoja ja kausikohtaisia tapahtumia. Pelissä voi ajaa sekä yksin että moninpelinä.

The Crew Motorfeast on saatavilla PlayStation 5, , ja S, sekä -konsoleille, että :lle. PC-version voi hankkia myös Ubisoft+ -palvelun kautta. Pelin ikäsuositus on PEGI 12.