Pikseliperjantai: Fallout -peleistä ammentava Death Trash -toimintaroolipeli Kommentit pois päältä artikkelissa Pikseliperjantai: Fallout -peleistä ammentava Death Trash -toimintaroolipeli

Retrotyylinen pikseligrafiikka on klassisen kuvataiteen jaloin muoto. Mihin suuruuteen Da Vinci olisi voinutkaan yltää, jos hän olisi keksinyt neliön muotoisen pensselin? Tässä juttusarjassa esittelen joka viikko yhden pelin, jonka pikselitaide on kiinnittänyt huomioni. Peli voi olla hyvä tai huono, uusi tai vanha, tai vasta suunnittelupöydällä. Nyt keskitytään vain ulkoasuun.

Sarjan aloittaa Death Trash, vanhoista Fallout -peleistä ammentava toimintaroolipeli. Post-apokalyptisella Nexuksen planeetalla vieras organismi kaipaa ihmisyyttä ja yhdistyy koneisiin, mistä voimme olettaa seuraavan kommelluksia. Peli lupaa karua tappelua, hiiviskelyä, mustaa huumoria, haarautuvaa dialogia, eksistentiaalista kauhua, kosmista lihaa, pervoilua ja kiroilua. Siis kaikki hyvän viikonlopun ainekset.

Ohjelmoinnista ja taiteesta vastaa saksalainen Stephan Hövelbrinks. Pelin kehitys alkoi vuonna 2015, ja sen oli tarkoitus saapua Early Accessiin jo kuluvan vuoden alussa. Ei ole yllättävää, että kunnianhimoiset indiepelit viivästyvät. Odotellessa pelin voi lisätä toivelistalle Steamissa ja ammentaa painajaisia Hövelbrinksin taiteesta. Miten kaunista rumuus voikaan olla.

 

Kommentoi

Mutanttiräiskintäpeli Mutant Year Zero ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta Kommentit pois päältä artikkelissa Mutanttiräiskintäpeli Mutant Year Zero ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta

Mutant Year Zero: Road to Eden

Games Store jatkaa ilmaispelien jakoa loppuvuoden ajan. Tällä kertaa vuorossa on mutanttiräiskintä Mutant Year Zero: Road to Eden.

Vuoropohjainen ruotsalainen indiepeli noudattelee UFO: Enemy Unknown, ja alkupään Fallout -pelejä. Siinä ihmiskunta on hävitettänyt itsensä maan päältä ja mutatoituneet eläinhahmot taistelevat selviytymisestä.

Voit ladata Mutant Year Zero: Road to Eden -pelin ilmaiseksi :lle täältä aina 23. joulukuuta klo 18.00 asti.

Kommentoi

Broken Roads -roolipeli on kuin Australiaan sijoittuva Fallout Kommentit pois päältä artikkelissa Broken Roads -roolipeli on kuin Australiaan sijoittuva Fallout

Broken Roads

Broken Roads on uusi isometrinen ja vuoropohjainen roolipeli, joka ammentaa ensimmäisistä Fallout -peleistä. Sen julkaisijana toimii Team17 ja kehittäjänä Drop Bear Bytes.

Fallout -pelien tapaan Broken Roads sijoittuu post-apokalyptiseen maailmaan, mutta Pohjois-Amerikan sijaan siinä seikkaillaan ydintuhon jälkeisessä Australiassa.

Pelissä ei ole varsinaisesti hahmoluokkia vaan hahmot kehittyvät erityisen moraalisen kompassin avulla. Se vaikuttaa myös pelin tarinaan. Pelin grafiikka on käsin piirrettyä.

Broken Roads saapuu PC:lle sekä PlayStation 5, PlayStation 4, ja S, että Switch -konsoleille ensi vuoden puolella.

Kommentoi