Pikseliperjantai: Monkey Island 2 elää ikuisesti Kommentit pois päältä artikkelissa Pikseliperjantai: Monkey Island 2 elää ikuisesti

Retrotyylinen pikseligrafiikka on kuvataiteen jaloin muoto. Tässä juttusarjassa esittelen viikottain yhden pelin, jonka pikselitaide on kiinnittänyt huomioni. Peli voi olla hyvä tai huono, uusi tai vanha, tai vasta suunnittelupöydällä. Nyt keskitytään vain ulkoasuun.

Kun ilmestyi vuonna 1991, se järisytti maailmaa niin, että Neuvostoliitto hajosi. Pelin koko ja käsikirjoitus olivat jotain ennennäkemätöntä. Se näytti, että pelit voivat olla eeppisiä seikkailumatkoja täynnä jänniä käänteitä ja eläviä hahmoja. Osa sen puzzleista tuntuu nykyään kaukaa haetuilta, mutta peli on edelleen hyvä, ja sen huumorintaju ajaton. Koska käytän yksitehoisia fanilaseja, Monkey Island 2 näyttää silmiini yhä kauniimmalta, kuin mikään uusi 3d-peli.

Monkey Islandin olemassaolosta voi kiittää George Lucasia, joka rahoitti sen kehityksen, vaikkei peleistä paljoa ymmärtänyt. Hän kuitenkin näki pelien bisnespotentiaalin ja perusti oman pelistudion, LucasArtsin. Pari tuurilla menestynyttä elokuvaa tuottivat hänelle loputtomasti rahaa, mitä sijoittaa. Tarinan mukaan George vieraili LucasArtsin tiloissa vain pari kertaa vuodessa. Kun rahaa kerran riitti, eikä pomo pyörinyt hyysäämässä, Ron Gilbertin ja Tim Schaferin kaltaiset nerot pääsivät vapaasti toteuttamaan visioitaan.

Monkey Island 2:n ikimuistoiset maisemat syntyivät Steve Purcellin ja Peter Chanin kynistä. Taustat on maalattu käsin ja skannattu pikselimuotoon. Purcell tunnetaan -sarjakuvien ja -pelien isänä. Sittemmin hän päätyi töihin Pixarille, jossa hän osallistui elokuvien ja ohjaukseen ja käsikirjoitukseen. Chanin ura puolestaan vei hänet piirtämään konseptitaidetta elokuviin , ja . Väitän fanipojan varmuudella, että molempien uran kohokohta oli Monkey Island 2.

Monkey Islandit ja Disneyn -elokuvat muistuttavat toisiaan epäilyttävän paljon. Monet elokuvien kohtauksista ovat kuin suoraan pelistä lainattuja. Onko elokuvasarja siis piratisoinut Monkey Islandia?

Kyllä ja ei. Aikoinaan Lucasin imperiumissa suunniteltiin Monkey Islandiin pohjautuvaa elokuvaa, ja kun projekti hylättiin, sen käsikirjoittaja päätyi tekemään Pirates of the Caribbeania. Elokuvan pohjana oli siis keskeneräinen Monkey Island -käsikirjoitus. Mutta kuinka ollakaan, myös Monkey Island on alun perin saanut inspiraatiota Disneylandin vanhasta Pirates of the Caribbean -ajelusta. Näin siis kana tuli munasta, ja muna kanasta. Ympyrä sulkeutui lopullisesti, kun Disney osti ja lakkautti LucasArtsin, ja omistaa nykyään kaikkien merirosvojen sielut.

Vuonna 2010 Monkey Island 2 julkaistiin uusintaversiona, jossa grafiikat on päivitetty nykyaikaan. Uusi tyyli toimii, mutta menettää osan sielusta. Pelissä voi onneksi vaihdella uuden ja vanhan ilmeen välillä napin painalluksella.

Star Wars Outlawsin Jabba the Hutt -tehtävä lukittiin Season Passin taakse – ja sekös faneja v*tuttaa” Kommentit pois päältä artikkelissa Star Wars Outlawsin Jabba the Hutt -tehtävä lukittiin Season Passin taakse – ja sekös faneja v*tuttaa”

herättää taas kerran närää, sillä odotettu Jabba the Hutt -tehtävä on lukittu Season Passin taakse. Pelin 70 euron perusversio ei siis sisällä kaikkea sisältöä, kertoo IGN.

Ubisoftin kalliimpiin Gold- ja Ultimate-versioihin sisältyy Season Pass, johon kuuluu ”Jabba's Gambit” -tehtävä pelin julkaisupäivänä. Muusta Jabba-sisällöstä ei ole vielä tarkempia tietoja.

Fanit ovat tyytymättömiä, sillä heidän mielestä tarinatehtävän tulisi kuulua peruspeliin. Tämä seuraa aiempaa kritiikkiä Season Passin sisällyttämisestä yksinpelipeliin.

Outlaws ilmestyy 27. elokuuta PS5:lle, /S:lle ja :lle.

Avoimen maailman Star Wars Outlaws -toimintapelistä saatiin tarinaa avaava video Kommentit pois päältä artikkelissa Avoimen maailman Star Wars Outlaws -toimintapelistä saatiin tarinaa avaava video

Star Wars Outlaws

on julkaissut tarinavideon elokuussa ilmestyvästä avoimen maailman Outlaws -pelistä. Voit katsoa sen alta.

Rakastettu Star Wars -universumi nauttii suurta suosiota sukupolvia yhdistävänä kokemuksena niin elokuvien kuin muidenkin viihdemuotojen saralla. Huippusuosittu tarinalinjasto haarautuu uuteen suuntaan 30. elokuuta, kun avoimen maailman toimintapeli tarjoaa pelaajille mahdollisuuden nähdä ikonisen universumin lainsuojattomat omassa seikkailussaan. Pelin kulta- ja platinapainosten ostajat sekä Ubisoft+ Premium -tilauspalvelun pelaajat pääsevät pelin pariin varaslähtönä jo 27. elokuuta alkaen.

Pelin pääosassa ovat lain ulkopuolella toimiva opportunisti Kay Vess ja tämän uskollinen kumppani Nix. Pelin tarina rakentuu heidän ympärilleen, kun heille tulee mahdollisuus tarttua elämänsä tilaisuuteen. Pelin uudella esittelyvideolla tutustutaan sen keskeisiin hahmoihin ja rikollisjärjestöihin eli syndikaatteihin. Nämä imperiumilta ja kapinaliitolta salassa toimivat lainsuojattomat organisaatiot pysyttelevät varjoissa ja toimivat armottomuuden voimin lakia vältellen. Kilpailu järjestöjen välillä on kovaa, mutta jokaisella näistä on omat vahvuutensa ja alueensa. Pyke-syndikaatti, Hutt-kartelli, Ashiga-klaani ja Crimson Dawn -järjestö kukin kunnioittavat toisiaan enemmänkin pakosta kuin silkasta halusta.

Pelin pääpahiksena nähdään hyvin vaarallista Zerek Besh -rikollissyndikaattia johtava Sliro, joka hallitsee alamaailmaa rautaisella otteellaan. Kun antisankarittaremme Kay joutuu Sliron tähtäimeen pieleen menneen keikan myötä, alkaa tapahtumista kuumottava takaa-ajo halki galaksin. Kay yrittää päästä eroon palkkiosta, joka hänen päästään on asetettu ja puhdistaa samalla maineensa. Tämä ei kuitenkaan ole helppoa, sillä rikollisjärjestöt eivät anna anteeksi eikä velkoja unohdeta.

Selvitäkseen tukalasta tilanteesta Kay joutuu etsimään apua muilta tahoilta, joka asettaa hänet toinen toistaan haastavimpiin tilanteisiin. Niinpä myös muut järjestöt tehtävineen ja liittolaisuuksineen tulevat tutuiksi, eivätkä aina pelkästään hyödyllisessä mielessä. Suoritetuista tehtävistä Kay saa erilaisia palkkioita, joskus valuutan virkaa toimittavia krediittejä, toisinaan taas muunlaista korvausta. Juuri nämä mutkikkaat ja alati muuttuvat tilanteet sekä jännittävät syy- ja seuraussuhteet tekevät tarinasta mukaansatempaavan ja kiinnostavan.

Star Wars Outlaws onkin yhdistelmä tuttuja ja rakastettuja Tähtien sota -elementtejä että uusia ja ennennäkemättömiä piirteitä valtavassa Star Wars -universumissa. Luvassa on vauhdikkaita taisteluita, kutkuttavia hahmokohtaamisia ja mieleenpainuvia tarinakäänteitä, joka vetää pelaajan syvälle pelimaailman pauloihin.

Star Wars Outlaws on kaikkien aikojen ensimmäinen avoimen maailman Star Wars -pelikokemus, joka vie pelaajansa miljoonien pelaajien ja leffafanien rakastamaan Tähtien sota -universumiin. Peli sijoittuu Imperiumin vastaiskun ja Jedin paluun väliseen aikaan eli alkuperäisen elokuvatrilogian toisen ja kolmannen osan väliin. Tämä tekee pelin aikakaudesta vahvasti samaistuttavan ja rakastettavan. Se tarjoaa pelaajalle upeita elämyksiä täynnä kiehtovia hahmoja ja upeita toimintakohtauksia sekä graafista loistokkuutta ja mieleenpainuvan äänimaailman.

Star Wars Outlaws -toimintapeli julkaistaan 30. elokuuta sekä - ja /S -pelikonsoleille että -tietokoneille. Perusversion lisäksi peli tulee saataville Gold Edition- ja Platinum Edition -erikoispainoksin sekä osana Ubisoft+ Premium -tilauspalvelua. Peli on jo nyt ennakkotilattavissa Ubisoft Store -kauppapaikasta, jossa ennakkotilaajille on luvassa Kessel Runner -lisäpaketti. Se sisältää koristeita Kayn avaruusalukselle ja Jabba's Gambit -lisätehtävän. Pelin ikäraja on PEGI 16.