Pikseliperjantai: Tarkastelussa Valenbergin cyberpunk-henkinen kuvataide Kommentit pois päältä artikkelissa Pikseliperjantai: Tarkastelussa Valenbergin cyberpunk-henkinen kuvataide

Tässä juttusarjassa on yleensä käsitelty yksittäisiä pelejä, mutta tällä kertaa tarkastellaan taiteilija Valenbergin töitä. Mies on tuttu tyylikkäästä seikkailupelistä , mutta hänen pikseleitään löytyy myös julisteista, levyjen kansista ja musiikkivideoista. Koska cyberpunk-genre on jostain syystä pyörinyt mielessä viime aikoina, tässä muutama teemaan sopiva taideteos Valenbergin kotisivuilta.

Valenberg ymmärtää, että paras taide on aina sellaista, missä tuijotetaan sateiseen yöhön.

Pahoja korporaatioita ei kukisteta ilman ramen-nuudelien voimaa.

Valenbergin visuaaliseen maailmaan voi sukeltaa syvemmin esimerkiksi Perturbatorin musiikkivideolla Sentient. (NSFW)

Lähteet:

https://valenberg.tumblr.com/

https://www.instagram.com/mr.valenberg/

Pikseliperjantai: VirtuaVerse tekee kunniaa 90-luvun seikkailupeleille Kommentit pois päältä artikkelissa Pikseliperjantai: VirtuaVerse tekee kunniaa 90-luvun seikkailupeleille

Retrotyylinen pikseligrafiikka on klassisen kuvataiteen jaloin muoto. Mihin suuruuteen Da Vinci olisi voinutkaan yltää, jos hän olisi keksinyt neliön muotoisen pensselin? Tässä juttusarjassa esittelen joka viikko yhden pelin, jonka pikselitaide on kiinnittänyt huomioni. Peli voi olla hyvä tai huono, uusi tai vanha, tai vasta suunnittelupöydällä. Nyt keskitytään vain ulkoasuun.

Kun kerran cyberpunk-teemaa fiilistellään, on aika tarkastella keväällä ilmestynyttä seikkailupeliä . Sen tyylipuhdas retrografiikka ja musiikit ovat kuin suoraan 90-luvulta, ja tunnelma tavoittaa hienosti suurkaupungin yksinäisyyden. Öiset neon-valot saavat huokailemaan kaipuusta johonkin määrittelemättömään. Pikselitaiteen ystäville peli näyttää vähintään yhtä hienolta, kuin . VirtuaVersen tekijät ovat myös ymmärtäneet genren tärkeimmän elementin: Cyberpunk-tarinoissa täytyy aina sataa vettä. Se vain menee niin.

Peli jakaa mielipiteitä, mutta se on kokeilemisen arvoinen jo pelkän tunnelman vuoksi. Jotkut puzzleista ovat turhauttavia, mutta ei ole häpeäksi pitää läpipeluuohjetta käsillä silloin, kun sen käyttö lisää peli-iloa. VirtuaVersen grafiikoista vastaa pikselitaiteilija Mr. Valenberg, jonka muutkin työt ovat tutustumisen arvoisia.