PlayStation 5 ylitti 10 miljoonan myydyn kappaleen rajan – Sonyn nopeiten myynyt konsoli saatavuusongelmista huolimatta Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation 5 ylitti 10 miljoonan myydyn kappaleen rajan – Sonyn nopeiten myynyt konsoli saatavuusongelmista huolimatta

Sony Playstation 5

Sony Interactive Entertainment on ilmoittanut, että uusimman sukupolven 5 -konsolin myynti on ylittänyt maailmanlaajuisesti 10 miljoonan kappaleen rajapyykin markkinoille tulonsa jälkeen, 12. marraskuuta 2020. on nyt yrityksen historian nopeimmin myyty konsoli ohittaen myyntinopeudessaan edeltäjänsä 4:n.

Sony on saavuttanut samalla myös muita virstanpylväitä Studios -pelivalikoimallaan. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Insomniac Games -yhtiöltä on myynyt yli 6.5 miljoonaa kappaletta. San Diego Studiosin on puolestaan franchising-historian myydyin kaikilla alustoilla oleva peli yli 2 miljoonalla myydyllä kappaleella. Peli on tavoittanut yhteensä yli 4 miljoonaa pelaajaa. Kotimainen Housemarque -yhtiön kriitikoiden suosioon noussut on myynyt yli 560 000 kappaletta. Ratchet & Clank: Rift Apart Insomniac Games -yhtiöltä on myyty yli 1,1 miljoonaa kappaletta julkaisunsa jälkeen.

“En osaa tarpeeksi ilmaista syvää kiitollisuuttani intohimoisille -faneillemme, jotka ovat ottaneet :n omakseen, enkä vertaansa vailla oleville kehitys- ja julkaisukumppaneille, jotka ovat tuoneet uskomattomia pelikokemuksia alustoillemme”, kertoo toimitusjohtaja Sony Interactive Entertainmentilta. ”Vaikka PS5 on saavuttanut enemmän kotitalouksia nopeammin kuin mikään aikaisemmista konsoleistamme, meillä on edessämme vielä paljon työtä PS5:n kysynnän ylittäessä tarjonnan. Haluan pelaajien tietävän, että vaikka kohtaamme edelleen ennennäkemättömiä haasteita kaikkialla maailmassa, jotka vaikuttavat toimialallemme moniin tekijöihin, varastotasojen parantaminen on edelleen SIE:n ensisijainen tavoite.”

Tulevaisuudessa Studiosin ainutlaatuinen pelivalikoima tulee sisältämään uuden God of War -pelin Santa Monica Studiosilta, 7 -pelin Polyphony Digitalilta sekä Horizon Forbidden West -pelin Guerrilla Gamesiltä. SIE:n kumppanien odotettuja pelejä ovat 2042 -peli Electronic Artsilta, Deathloop -peli Bethesdalta, Far Cry 6 -peli Ubisoftilta sekä Kena: Bridge of Spirits -peli Ember Labilta.

Kommentoi

Synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr sai ilmaisen grafiikkapäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr sai ilmaisen grafiikkapäivityksen

Vampyr

DONTNOD-pelistudion synkkätunnelmainen toimintaroolipeli on saanut ilmaisen grafiikkapäivityksen. Sen ansiosta pelin PlayStation 4- ja Xbox One -versiot toimivat uuden sukupolven PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleilla 60 kuvan sekuntinopeudella korkealla 1440p-tarkkuudella. Lisäksi pelin 1440p-tarkkuus on koettavissa myös PlayStation 4 Pro- ja Xbox Series S -pelikonsoleilla.

Vampyr-toimintaroolipelissä pelaajan ohjastama päähahmo on kaksoiselämää elävä tohtori Jonathan Reid, jonka toisena puolena on kaupungin flunssaepidemiaa hoitava lääkäri. Hänen synkempi puolensa sen sijaan on verta janoava vampyyri, joka suorastaan janoaa apua tarvitsevien ihmisten verta. Eräänlaisena modernina Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -tarinana Vampyr on synkkä ja verinen kamppailu kahden eri osapuolen kesken yhdessä ja samassa ihmiskehossa.

Siinä missä tohtori Reid pyrkii auttamaan kaupungin sairaita ja kärsiviä, hänen vampyyripuolensa jano tulee tyydyttää, ettei hirviö ottaisi Jonathania haltuunsa hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Pelaajaa ympäröivä vuoden 1918 Lontoo reagoi pelaajan valintoihin, joten kaikilla teoilla ja päätöksillä on seurauksensa. Vampyr onkin ainutlaatuinen pelikokemus, jossa toimintaosuudet linkittyvät saumattomasti roolipelimäisiin valintoihin ja kahden keskushahmon välillä tasapainotteluun.

Vampyr on saatavilla sekä PlayStation 4, Xbox One ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että :lle. Lisäksi peli on yhteensopiva PlayStation 5 ja sekä S -pelikonsolien kanssa.

Kommentoi

Grand Theft Auto -trilogian PC-vaatimukset julkaistiin Kommentit pois päältä artikkelissa Grand Theft Auto -trilogian PC-vaatimukset julkaistiin

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition

Tulevan Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition -kokoelman PC laitevaatimukset on julkaistu Rockstar Storen kautta.

Uudistetuissa peleissä on Grand Theft Auto V -pelistä tuttu ohjaus sekä myös tähtäämistä on paranneltu. Pelien grafiikat ovat myös päivitetty tähän päivään korkearesoluutioisten tekstuurien myötä. Myös valaistusta, vettä ja kasvustoa on paranneltu.

Pelit tukevat uusilla PS5 ja Xbox Series X -konsoleilla 4K-resoluutiota ja 60 fps:n ruudunpäivitysnopeutta. PC:llä peleistä löytyy tuki Nvidian DLSS:lle.

Kokoelma sisältää alunperin 2000-luvun alussa ilmestyneet Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City Grand Theft Auto: San Andreas -pelit.

Grand Theft Auto: The Trilogy niminen kokoelma ilmestyi alunperin vuonna 2006 PlayStation 2 ja Xbox -konsoleille sekä PC:lle. Myöhemmin peli saatiin myös PlayStation 3 -konsolille.

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition ilmestyy marraskuun 11. päivä PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, Xbox One sekä Nintendo Switch -konsoleille, että PC:lle.

Vähimmäisvaatimukset

  • Prosessori: Intel Core i5-6600K / AMD FX-6300
  • Muisti: 8 GB
  • Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 760 2 GB / AMD Radeon R9 280 3 GB
  • Levytila: 45 GB
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 64-bit
  • Prosessori: Intel Core i7-2700K / AMD Ryzen 5 2600
  • Muisti: 16 GB
  • Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 970 4 GB / AMD Radeon RX 570 4 GB
  • Levytila: 45 GB
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 64-bit

Kommentoi