Project CARS -pelisarja ei tule saamaan jatkoa Kommentit pois päältä artikkelissa Project CARS -pelisarja ei tule saamaan jatkoa

Project CARS 3

on kertonut lopettavansa -ajopelisarjan. Pelin parissa työskennelleet Slightly Mad Studiosin tiimit siirtyvät muiden pelien pariin.

Project CARS -pelisarja päätyi EA:lle vuonna 2021 kun se osti pelistudion Take-Two:n nenän edestä.

Ensimmäinen Project CARS -peli ilmestyi vuonna 2015 ja sai jatkoa -pelin myötä vuonna 2017. Nämä kaksi ensimmäistä peliä poistuivat pelikauppojen listoilta aiemmin tänä vuonna umpeentuneiden auto- ja ratalisenssien myötä.

Pelisarjan viimeisin osa ilmestyi vuonna 2020, mutta ei onnistunut saavuttamaan aiempien pelien suosiota. Project CARS ei myöskään sovi enää EA:n ajopelien portfolioon. EA:lla on mm. Need For Speed, Grid ja F1 -pelisarjat.

Respawn kohtaa irtisanomisia – Apex Legends leikkausten alla Kommentit pois päältä artikkelissa Respawn kohtaa irtisanomisia – Apex Legends leikkausten alla

Videopelien kehittäjä , joka tunnetaan suositusta battle royale-pelistä , on joutunut kärsimään irtisanomisista emoyhtiö Electronic Artsin () toimesta. Noin parikymmentä työntekijää menetti työpaikkansa, osana menossa olevia leikkauksia, jotka vaikuttavat noin 5 prosenttiin EA:n työvoimasta.

Irtisanomisuutiset levisivät sosiaalisessa mediassa torstaina, ja raporttien mukaan Apex Legendsin sosiaalisen median tiimi kuului niihin, jotka kärsivät. Vaikka päätös tuli yllätyksenä ottaen huomioon Apex Legendsin menestyksen, nämä leikkaukset ovat linjassa EA:n aiemmin ilmoittamien suunnitelmien kanssa vähentää henkilöstöä arviolta 670 työpaikalla. Yhtiö odottaa saattavansa irtisanomiset päätökseen maaliskuun loppuun mennessä.

EA:n leikkausten taustalla on yhtiön halu keskittyä omaan franchising-sarjaan ja siirtyä kauemmaksi mahdollisista tulevaisuuden immateriaalioikeuksien käyttämisestä. Vaikka irtisanomisia tapahtui Respawnissa, lähteet EA:n lähipiirissä vakuuttavat, että Apex Legends pysyy yhtiön ”suurena painopisteenä” investointeja sekä jatkokehitystä ajatellen.

Respawnin lisäksi EA:n uudelleenjärjestelyihin sisältyy FPS-pelin peruminen, jonka huhuttiin keskittyvän Mandalorian-hahmoon. Kehitys seuraavaan Jedi Fallen Order -peliin, Black Pantheriin ja Iron Man -peleihin jatkuu irtisanomisista huolimatta. Lisäksi EA sulki Ridgeline Gamesin, studion jonka perusti teollisuuden veteraani Marcus Lehto, ja joka keskittyi yksinpelikampanjoihin Battlefield-pelisarjalle.

Nämä leikkaukset ovat osa suurempaa trendiä pelialalla, jossa yritykset kuten Riot Games ja Epic Games ovat myös käyneet läpi henkilöstön vähennyksiä. Näiden päätösten seurauksena tuhansia työpaikkoja on menetetty, mikä on viimeaikaisten raporttien mukaan vaikuttanut epäsuhtaisesti vammaisiin työntekijöihin.

Lähde: IGN

Star Wars: Battlefront Classic Collection on nyt julkaistu Kommentit pois päältä artikkelissa Star Wars: Battlefront Classic Collection on nyt julkaistu

Star Wars: Battlefront II

: Battlefront Classic Collection on virallisesti pelattavissa tänään 14. maaliskuuta.

Nintendo Switchin, PS4:n, PS5:n, Xbox Onen ja Xbox Series S/X:n pelaajille peli avautui keskiyöllä paikallisen aikavyöhykkeesi mukaan (paitsi Yhdysvalloissa, joka noudattaa itäisen aikavyöhykkeen keskiyötä).

Steamin PC-pelaajien tuskakin on tähän hetkeen mennessä jo helpottanut.

Valmistauduhan täten herättämään henkiin klassisia verkkotaisteluja Star Wars Battlefront (2004) ja Star Wars Battlefront II (2005) tässä odotetussa remasteroidussa kokoelmassa.