PSVR 2 ”katastrofi” voidaan välttää hinnanalennuksella, sanoo analyytikko Kommentit pois päältä artikkelissa PSVR 2 ”katastrofi” voidaan välttää hinnanalennuksella, sanoo analyytikko

PSVR 2

International Data Corporation (IDC) -tutkimusyhtiön arvioiden mukaan Sonylla voi olla vaikeuksia saavuttaa 2 miljoonan yksikön lanseerausikkunan tavoite PSVR 2:lle, josta maailmalla raportoi mm. Bloomberg raportoi. IDC:n varapuheenjohtaja Francisco Jeronimo ehdottaa, että Sony saattaa joutua alentamaan 550 dollarin hintaa korjatakseen tilannetta. Suomessa vastaavan hinta on tällä hetkellä alkaen 639€. Saatavuuskin on tällä hetkellä varsin hyvä, esimerkiksi Elisan verkkokaupasta laseja saa tällä hetkellä vielä hyvin.

Bloombergin suora arvio on, että Sony myy noin 270 000 PSVR 2 -yksikköä välillä 22. helmikuuta (VR-konsolin julkaisupäivä) ja maaliskuun loppu, mikä on melkoisen kaukana Sony'n ideaalisesta lanseeraustavoitteesta 2 miljoonalle yksikölle.

Sony PSVR 2

PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista

Sony

Muistatko ajan, jolloin tuntui puskevan uutta peliä joka kuukausi? No, ne ajat ovat rakkaat kansalaiset nyt takanapäin. Uusi analyysi paljastaa, että Sonyn omien studioiden tekemien ensimmäisen osapuolen (first-party) pelien määrä on laskenut yli 70 % :n kulta-ajoista.

PS3:n aikana (2006–2013) julkaisi peräti 91 omaa peliä, mukana oli jättihittejä kuten , ja , mutta myös kokeellisia pieniä helmiä, joita harva enää muistaa. Verrattuna siihen :llä julkaistiin enää 34 ensipeliä, ja :llä tähän mennessä vain 18. Tahti on kuin hidastetusta videosta.

Mutta mistä oikein on kyse? Ei huonosta menestyksestä tai laiskuudesta, päinvastoin. Jokainen uusi peli on nykyisin jättihanke, jonka tekemiseen saattaa kulua jopa seitsemän vuotta ja yli 270 miljoonaa euroa, kuten 2:n tapauksessa. Sony on siirtynyt vähemmän, isompia, parempia -strategiaan, panostetaan jättipeleihin, jotka viedään myös :lle ja ehkä valkokankaalle.

Tämä muutos ei ole pelkästään numeroita, se vaikuttaa siihen, miltä PlayStation tuntuu. Ennen tarjolla oli yllätyksiä, outouksia ja pientä hulluutta. Nyt painopiste on elokuvamaisissa jättiseikkailuissa. Laatu on yhä huipussaan, mutta vaihtelu, luovuus ja yllättävyys ovat kutistuneet.

Näin pelaat PlayStation-pelejä puhelimellasi Kommentit pois päältä artikkelissa Näin pelaat PlayStation-pelejä puhelimellasi

Vaikka taskuun mahtuvaa -käsikonsolia ei ole nähty vuosiin, se ei tarkoita, ettetkö voisi pelata God of Waria tai Spider-Mania myös bussissa tai sohvalla loikoillen. Jos kotoa löytyy tai ja puhelimessa netti toimii ripeästi, voit ottaa suosikkipelisi mukaasi käytännössä minne vain. Tässä ohjeet, miten homma toimii.

Tarvitset PlayStation-konsolin, jossa on pelit valmiiksi asennettuna (huom: -pelit tai -striimauspelit eivät toimi). Konsoli hoitaa raskaamman työn, ja puhelin toimii vain näyttönä. Sekä konsolin että puhelimen on oltava kirjautuneena samaan PlayStation Network -tiliin, ja nettiyhteyden pitäisi yltää vähintään 5 Mbps nopeuteen molemmissa päissä.

Puhelimeen tarvitset maksuttoman PS Remote Play -sovelluksen ( 9+ tai 14.5+). Kosketusohjaus onnistuu, mutta pelaaminen on huomattavasti mukavampaa, jos yhdistät siihen esimerkiksi DualSense-ohjaimen Bluetoothilla. Myös puhelimen peliohjaintelineet ja erilliset mobiiliohjaimet voivat toimia.

Konsolissa Remote Play -toiminto täytyy kytkeä päälle: PS5:llä se onnistuu kohdasta Asetukset > Järjestelmä > Etäkäyttö, ja lisäasetuksista voit määrittää, että konsoli pysyy nettiyhteydessä myös lepotilassa. Kun kaikki on yhdistetty ja sovellus löytää konsolisi, voit aloittaa pelaamisen puhelimella, aivan kuin olisit kotona ruudun ääressä.

PlayStation on edelleen kotikonsoli, mutta Remote Play tuo siihen ripauksen käsikonsolin vapautta. Eikä haittaa, jos televisio on varattu, pelit kulkevat nyt taskussa.