Rainbow Six Siege -mestaruuskisat alkavat ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -mestaruuskisat alkavat ensi viikolla

Rainbow Six Siege

Ubisoft julkisti Rainbow Six Siege -verkkopelin maailmanmestaruuskisojen joukkueet ja aikataulun.

Six Invitational -tapahtuma on Rainbow Six Siege -kilpapelin vuosittainen huipentuma. Kisoihin kutsun saaneet huippujoukkueet ottavat mittaa toisistaan ja kisojen päätteeksi ratkotaan pelin maailmanmestaruus. Tänä vuonna kisat järjestetään Kanadan Montrealissa ja Lavalissa 7.–19. helmikuuta.

Mukana on 20 maailman parhaaksi rankattua tiimiä, jotka kisaavat peräti kolmen miljoonan dollarin arvoisesta palkintopotista. Mestaruuskilpailun lisäksi Six Invitational -tapahtumassa juhlistetaan lajin ilosanomaa sekä julkistetaan tulevia uudistuksia pelin ja kilpapelaamisen tiimoilta.

Ensimmäistä kertaa sitten Six Invitational 2020 -kisojen tämä tapahtuma on avoin yleisölle kolmen viimeisen kisapäivän osalta. Kilpailujen huipennus tapahtuu 17.–19. helmikuuta Place Bell -tapahtumapaikassa Lavalissa. Mestaruuden ratkaisevien otteluiden lisäksi paikalla on useita pienempiä tapahtumia pelin faneille. Näitä ovat muun muassa pelipisteet, joilla pelin viimeistä versiota voi pelata. Tapahtumassa on myös mahdollisuus tavata sekä pelaajia että pelinkehittäjiä meet and greet -tapahtumissa. Lisäksi mukana on kiehtovia myyntipisteitä peliaiheisille tuotteille sekä tietenkin mahdollisuus tutustua muihin peliharrastajiin.

Six Invitational on jaettu kolmeen eri osaan, joista kaksi ensimmäistä pelivaihetta on yleisöltä suljettu. Näitä ovat ryhmävaihe 7.–11. helmikuuta ja pudotuspelien ensimmäinen vaihe 13.–15. helmikuuta. Viimeinen ja yleisölle avoin pudotuspelivaihe alkaa 17. helmikuuta ja huipentuu päätöspeliin 19. helmikuuta.

Pelikauden päätöksen kautta mukaan on päässyt 16 joukkuetta, jotka ansainneet paikkansa Six Majors -turnausten sijoitusten perusteella. Loput neljä joukkuetta ovat päässeet mukaan alueellisten Last Chance -karsintakisojen kautta.

Mukana olevat 20 joukkuetta ovat w7m esports (Latin America), Team BDS (Europe), Wolves Esports (Europe), DarkZero Esports (North America), Team Liquid (LATAM), Astralis (North America), KOI (Europe), M80 (North America), Oxygen Esports (North America), G2 Esports (Europe), FaZe Clan (Latin America), Soniqs (North America), Heroic (Europe), MNM Gaming (Europe), Elevate (Asia-Pacific), Cyclops athlete gaming (Asia-Pacific), Dire Wolves (Asia-Pacific Qualifiers), Team Secret (European Qualifiers), LOS ONE (Latin American Qualifiers), Spacestation Gaming (North American Qualifiers).

Lisätietoja ja tarkemmat aikataulut löytyvät täältä. Itse kisat ovat katsottavissa suorana lähetyksenä pelin verkkosivuilla.

Rainbow Six Siege on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että :lle.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa

Rainbow Six Siege Blast R6 Major

Ubisoft kokoaa 24 maailman parasta Siege -tiimiä Kööpenhaminan BLAST R6 Major -pelitapahtumaan.

Kööpenhaminassa 24. huhtikuuta ja 7. toukokuuta välisenä aikana pelattava peliturnaus on uuden BLAST R6 -ekosysteemin ensimmäinen tapahtuma. Ubisoftin ja BLASTin yhteistyössä järjestämä peliturnaus on samalla uuden pelivuoden ensimmäinen R6 Major -tapahtuma, jossa nähdään maailman huippuluokan tiimit ottamassa mittaa toisistaan.

Uusi kisamuoto toivottaa myös yleisön paikan päälle tervetulleeksi katsomaan turnauksen loppuotteluita. Tapahtuma järjestetään Forum Copenhagen -tapahtumakeskuksessa Kööpenhaminassa, joten paikan päälle saapuminen on tehty helpoksi myös ulkomaisille vierailijoille.

Turnaus on jaettu kolmeen eri vaiheeseen, joista kaksi ensimmäistä pelataan ilman yleisöä. Ensimmäinen vaihe käydään läpi 24.–27. huhtikuuta ja toinen vaihe 29. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana. Tapahtuma huipentuu yleisölle avoimeen päätökseen 5.–7. toukokuuta.

Turnauksen esikarsinnat ovat jo meneillään ja joukkueet kisaavatkin mukaan pääsystä yhdeksällä eri alueella. Näistä mukaan valitaan 24 parasta joukkuetta, jotka kisaavat peräti 750 000 dollarin palkintopotista. Lisäksi joukkueet palkitaan kisamenestyksestä pisteillä, jotka ratkaisevat vuoden 2024 Six Invitational -mestaruuskisoihin pääsyn Brasiliassa.

Tanska tunnetaan vahvana Siege -kilpapelaamiseen maana, joka on aiemmin tuonut maailmalle muun muassa lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin, Niclas ‘Pengu’ Mouritzenin, sekä tuoreen Six Invitational -voittajan ja kisojen parhaana pelaajan palkitun kisaajan, Benjamin ‘Benjamaster’ Derelin.

BLAST R6 Major on yksi kilpaurheilun suurimmista kansainvälisistä tapahtumista tänä vuonna ja samalla Kööpenhaminan ensimmäinen isomman kokoluokan Siege-pelitapahtuma. Vuoden 2023 toinen BLAST R6 Major -pelitapahtuma järjestään marraskuussa Yhdysvalloissa. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

 on saatavilla 5, PlayStation 4,  Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Kommentoi

Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa

Life By You

on julkaisemassa varteenotettavaa kilpailijaa suositulle The Sims -elämäsimulaatiolle. Uusi peli kantaa nimeä ja sen kehityksestä vastaa entinen The Sims pomo Rod Humble ja luoja Linden Lab.

Peli tulee kehittäjän mukaan olemaan mahdollisimman modattavissa oleva ja avoin elämäsimulaatio. Pelaajat voivat luoda omat hahmonsa ja elää elämäänsä vapaasti rakentaen kotiaan, käyden töissä ja luoden uraansa. Pelissä voi myös käydä vapaasti oikeita keskusteluita muiden pelihahmojen kanssa.

ilmestyy PC:lle ja Epic Games Storen kautta tilassa syyskuun 12. päivä.

Kommentoi