Rainbow Six Siege -verkkopelin yhdeksäs pelivuosi käynnistyy Deadly Omen -päivityksellä Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopelin yhdeksäs pelivuosi käynnistyy Deadly Omen -päivityksellä

Rainbow Six Siege

tuo suositun moninpelin uudelle pelikaudelle uuden hyökkäysoperaattorin ja joukon keskeisiä päivityksiä. Katso yhdeksännen vuoden traileri alta.

Yhdeksäs pelivuosi alkaa Operation Deadly Omen -päivityksellä, joka tuo mukanaan naamioidun Deimos-hyökkääjän. Hänen DeathMark-varusteensa voi merkitä puolustajaoperaattorin ja myös seurata tämän sijaintia. Vihollisen kaatamisessa apu löytyy tehokkaasta Vendetta-revolverista, josta löytyy myös ainutlaatuinen erikoistähtäin. Tämä yhdistelmä tekeekin Deimosista osaavissa käsissä hyvin vaarallisen vastustajan.

Muita tärkeitä uudistuksia ovat Montagne-, Fuze- ja Blitz-operaattorien kilpipäivitykset, ADS-päivitys sekä muutokset aseiden lisäosiin ja tähtäimiin. Uutta on myös entistä parempi varustevalikko koriste-esineille sekä tasapainokorjaus Azamin Kiba Barrierille.

Pahamaineinen Deimos täydentää hyökkääjäoperaattorien valikoimaa kahden terveystason ja toisen nopeustason ominaisuuksin. Pääaseina vaihtoehdot ovat AK-74M-rynnäkkökivääri tai jämerä M590A1-taisteluhaulikko. Käsiaseena nähdään .44 Vendetta -erikoisrevolveri, johon on viritetty ainutlaatuinen suurentava tähtäin. Aseen teho on kova: yksikin osuma hajoavaan seinään tekee siihen reiän ja kahdella osumalla käsiase pudottaa operaattorin. Lisävarustevaihtoehtoina ovat joko sirpalekranaatit tai räjähdepanokset.

Deimosin varuste-erikoisuus on lentävä DeathMark-pienoisluotain, jolla voidaan merkitä ja seurata tiettyä vihollista. Ominaisuuden käyttö tosin vaatii sen, että kyseinen puolustusoperaattori on jo nähty. Tiedusteludroonien välttely auttaa pysymään pois Deimosin väijynnältä. Apua löytyy myös Dread Factorin havainnointisuojista.

Kun DeathMark saavuttaa ja merkitsee kohteensa, Deimos näkee kohteen sijainnin kartalla. Samalla Deimos ottaa automaattisesti käyttöön Vendetta-aseensa, eikä voi vaihtaa ykkösaseeseen kohteen ollessa elossa. Vain kohteensa tappamalla tai seurantakäskynsä peruuttamalla voi Deimos palata takaisin normaaliin asevalikoimaan. On myös hyvä huomata, ettei Deimosin merkitsemä kohde näy muulle tiimille, joten pelaajan tulee kommunikoida tieto muillekin, jotta tiedosta on hyötyä heille.

Olennaista on myös se, ettei Deimosilla ole tehtävän alussa käytössään yhtään droonia, vaan nämä ilmaantuvat käyttöön ajan kanssa. Lisäksi näissä on niin sanottu jäähtymisaika käytön jälkeen. Toisin sanoen DeathMarkia kannattaa käyttää harkiten. DeathMarkilla merkitty kohde tulee myös muiden pelaajien tietoon, joten pelaajat voivat taktikoida tämän tiedon varassa. Lisäksi Solis voi havaita Deimosin sijainnin hetkellisesti, kun DeathMark-laitetta käytetään. Vaikka DeathMarkia itsessään ei voi tuhota, sen toimivuutta voidaan häiritä tiettyjen operaattorien erikoislaitteiden käytöllä.

Myös kilpiä käyttävät sotilaat saavat merkittäviä uudistuksia. Nyt nämä operaattorit voivat rynnätä kilpien kanssa ja samalla tuhota barrikadeja. Lisäksi kilpeä laskematta vodaan nyt käyttää kranaatteja ja lisälaitteita sekä ladata aseita. Vapaa katseluominaisuus mahdollistaa ympäristön tarkkailun kilpeä liikuttamatta. Muutosten myötä Montagne-, Fuze- ja Blitz-operaattorit ovat nyt entistä monipuolisempia tankkaajasotilaita.

Näiden uudistusten ohella pelitasapainoa on muokattu entistä paremmaksi ja samalla koko tähtäinvalikoima on nyt entistä selkeämpi ja tasapainoisempi. Luvassa on myös uusia karttoja, operaattoreita ja tekoälyparannuksia Versus AI- ja harjoituspelimuotoihin. Deadly Omens -päivitys sisältää myös joukon yleisiä peliparannuksia ja pienempiä lisäyksiä pelitoimintoihin.

 on saatavilla , , Xbox Series X ja S sekä -konsoleille, että :lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Logitech tuo tekoälyn yhden näppäimen ulottuville Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech tuo tekoälyn yhden näppäimen ulottuville

on julkaissut uuden Logi AI Prompt Builder -lisätoiminnon, joka tuo Open AI:n ChatGPT:n tekoälyn helposti kaikkien Logitechin näppäimistöjen ja hiirten käyttäjien ulottuville.

Logi AI Prompt Builder on kätevä lisäikkuna, joka avautuu Logi Options+ -sovelluksen avulla yhden napin painalluksella. Käyttäjä voi esimerkiksi valita haluamansa tekstin ja antaa Logi AI Prompt Builderin muotoilla teksti uudelleen, tehdä siitä yhteenveto tai kääntää sen jopa suomeksi.

Logi AI Prompt Builder on saatavana ilmaiseksi Windows- ja Mac-käyttäjille Logi Options+ -sovelluksen kautta. Sen käyttöliittymä toimii toistaiseksi vain englanniksi, mutta komentoja sille voi antaa myös suomeksi.

Logitech Signature Slim MK950 -yhdistelmäpaketti

Logitech Signature Slim K950 on uusi tyylikäs ja minimalistinen näppäimistö, joka on varustettu matalaprofiilisilla näppäimillä. Se on yhteensopiva useiden laitteiden kanssa ja helppokäyttöinen. Näppäimistö on loistava valinta työpöydälle, kotitoimistolle tai vaikkapa satunnaiseen viihteeseen.

Signature Slim K950 -näppäimistön voi hankkia myös kätevänä pakettina hiiren kanssa, jolloin saat Logitech Signature Slim MK950 -yhdistelmän. Paketin mukana tuleva hiiri on muotoiltu sulavalinjaiseksi ja se on mukava kädessä pidettävä.

Molemmissa vaihtoehdoissa on panostettu käyttömukavuuteen. Näppäimet ovat hiljaiset ja niissä on kevyt painallus. Lisäksi tärkeimmät toiminnot ovat helposti saatavilla ergonomisen designin ansiosta. Logitech Signature Slim -sarja on loistava valinta erityisesti paljon kirjoittaville ja sisällöntuottajille.

Logitech on sitoutunut kestävään kehitykseen ja kaikki sen tuotteet suunnitellaan minimoimaan tuotannon hiilijalanjälki. Yritys on myös sitoutunut olemaan ilmastopositiivinen vuoden 2030 jälkeen.

Hinta ja saatavuus

  • Logitech Signature Slim K950 -näppäimistö: 89 euroa
  • Logitech Signature Slim MK950 -yhdistelmäpaketti: 119 euroa
  • Saatavilla grafiitinharmaana ja luonnonvalkoisena

Mega Man saapuu Exoprimal -dinoräiskintäpeliin uuden kauden myötä – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Mega Man saapuu Exoprimal -dinoräiskintäpeliin uuden kauden myötä – katso traileri

Exoprimal x Mega Man

Suosittu dinosauruspeli on juuri polkaissut käyntiin neljännen kautensa, tuoden mukanaan pelaajille runsaasti uutta sisältöä. Päivitys tuo mukanaan uusia pelimuotoja, lisävarusteita sekä erikoisyhteistyön Mega Man -pelien kanssa.

Pelaajat voivat nyt luoda omia pelimuokkauksia omilla säännöillä ja kutsua kavereita mukaan uniikilla koodilla. Vauhdikkaammasta toiminnasta pitävät voivat hypätä uuteen Quick Brawl -pelimoodiin. Haastetta kaipaaville tiimipelaajille on tarjolla uusi 10 hengen yhteistyömuoto nimeltä Time Loop Rebellion, jossa pelaajat taistelevat hirmuisaa Leviathan-petoa vastaan.

Mega Man -yhteistyö tuo hauskaa twistiä Exoprimal-peliin. Pelaajat voivat nyt muokata exopukunsa ulkoasua Mega Manin, Air Manin ja Yellow Devilin teemojen mukaisesti. Lisäksi luvassa on 19. huhtikuuta alkaen uusi Mega Man -teemainen tehtävä, jossa pelaajat kohtaavat omituisen muotoa muuttavan robotin toisesta ulottuvuudesta.

Mega Man -sisällön lisäksi päivitys tuo peliin valikoiman uusia exopukuja, kuten voimakkaan uuden liekinheitinrigit. Pelaajat voivat myös hankkia uusia beta-panssarivaihtoehtoja, jotka tarjoavat erilaisia aseita ja taistelutyylejä, sekä valikoiman pienempiä moduuleja hahmojen tuunaamiseen. Kannattaa pitää myös silmällä erikoisia rajoitetun ajan palkintoja!

Exoprimal on saatavilla :lle, :lle, /S:lle, :lle ja :lle. Peli on ikärajamerkitty PEGI 16.