Resident Evil Village -kauhupeli saapui virtuaalilaseille ilmaisena lisäosana Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil Village -kauhupeli saapui virtuaalilaseille ilmaisena lisäosana

Resident Evil Village VR

Finlandin jakelemasta ja Capcomin julkaisemasta Resident Evil Villagesta on julkaistu PlayStation 2 -virtuaalilasien kanssa yhteensopiva pelimuoto. Voit katsoa pelivideon alta.

Ylistetty Resident Evil Village -kauhupeli heittäytyy entistäkin hirveämmäksi kokemukseksi saapuessaan uunituoreille PlayStation 2 -virtuaalilaseille. Tämä ainutlaatuinen ja suorastaan iholle tuleva virtuaalikokemus on ilmainen pelipäivitys kaikille Resident Evil Village- ja Gold Edition -pelin omistajille. Lisäksi pelin demoversio on ladattavissa ilmaisena kokeiluversiona Store -kauppapaikasta.

Pelin virtuaalitodellisuustila kattaa pelikampanjan kokonaisuudessaan ja nostattaa ylistetyn kauhukokemuksen uudelle karmivuuden tasolle. Pelitilan myötä pelaaja pääsee uppoutumaan Ethan Wintersin sydäntä kouraiseviin hetkiin entistäkin lähemmin ja taatusti sykettä nostattavalla tavalla.

Virtuaalilasien oma pelitila hyödyntää monipuolisesti uuden tekniikan tarjoamia ominaisuuksia. Tämän ansiosta peli näyttää äärimmäisen aidolta ja sen kauhistuttavat tunnelmat tulevat iholle aivan uudenlaisella tavalla, aivan kuin pelaaja itse olisi osana kauhujen ympäristöä. Vaikuttava Dimitrescun linna tuntuukin entistä isommalta ja vaikuttavammalta tapahtumapaikalta kaikkine yksityiskohtineen.

Lisäksi pelaaja pääsee nauttimaan uudenlaisesta ohjaustavasta PlayStation 2 Sense -ohjaimilla. Ethanin käsien hallinta uudenlaisella tavalla tuo oman ulottuvuutensa pelimaailman kokemiseen. Pelaaja voi esimerkiksi nostaa omat kätensä suojakseen vihollisen käydessä kimppuun. Myös aseiden hallinta tuntuu entistä luonnollisemmalta VR-ohjainten avulla.

Pelissä on myös oma harjoitustilansa virtuaalilasien ja sen ohjainten hallintaan. Näin pelaaja voi rauhassa tutustua uudenlaiseen pelitilaan ampumaradalla ja uudenlaisessa opetustilassa.

on pelisarjan kahdeksas itsenäinen osa ja se hyödyntää edellisosasta tuttua RE Engine -pelimoottoria. Tämä tekee pelistä lähes inhottavan tuntuisen, sillä niin pelihahmot, tapahtumapaikat kuin mieltä ravisuttavat kauheat hirviötkin tuntuvat tulevan iholle melkein liiankin aidosti. Samalla Resident Evil Village hyödyntää uuden pelikonsolien sukupolven suorituskykyä ja graafista loistoa, mikä osaltaan korostaa hyytävän jännittävää tunnelmaa.

Gold Edition on saatavana sekä 5-, PlayStation 4-, /S- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC:lle. Peli on ilmaiseksi päivitettävissä PlayStation 4 -versiosta PlayStation 5 -versioksi ja se tukee Smart Delivery -tekniikkaa Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleilla.

Resident Evil 4 -pelin uusversio julkaistaan 24. maaliskuuta 2023 sekä 4-, PlayStation 5-, /S- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC:lle. Myös tähän peliin julkaistaan virtuaalitodellisuustila ilmaisena lisäosana. Lisätietoa pelin julkaisusta annetaan myöhemmin.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa

Rainbow Six Siege Blast R6 Major

Ubisoft kokoaa 24 maailman parasta Rainbow Six Siege -tiimiä Kööpenhaminan BLAST R6 Major -pelitapahtumaan.

Kööpenhaminassa 24. huhtikuuta ja 7. toukokuuta välisenä aikana pelattava peliturnaus on uuden BLAST R6 -ekosysteemin ensimmäinen tapahtuma. Ubisoftin ja BLASTin yhteistyössä järjestämä peliturnaus on samalla uuden pelivuoden ensimmäinen R6 Major -tapahtuma, jossa nähdään maailman huippuluokan tiimit ottamassa mittaa toisistaan.

Uusi kisamuoto toivottaa myös yleisön paikan päälle tervetulleeksi katsomaan turnauksen loppuotteluita. Tapahtuma järjestetään Forum Copenhagen -tapahtumakeskuksessa Kööpenhaminassa, joten paikan päälle saapuminen on tehty helpoksi myös ulkomaisille vierailijoille.

Turnaus on jaettu kolmeen eri vaiheeseen, joista kaksi ensimmäistä pelataan ilman yleisöä. Ensimmäinen vaihe käydään läpi 24.–27. huhtikuuta ja toinen vaihe 29. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana. Tapahtuma huipentuu yleisölle avoimeen päätökseen 5.–7. toukokuuta.

Turnauksen esikarsinnat ovat jo meneillään ja joukkueet kisaavatkin mukaan pääsystä yhdeksällä eri alueella. Näistä mukaan valitaan 24 parasta joukkuetta, jotka kisaavat peräti 750 000 dollarin palkintopotista. Lisäksi joukkueet palkitaan kisamenestyksestä pisteillä, jotka ratkaisevat vuoden 2024 Six Invitational -mestaruuskisoihin pääsyn Brasiliassa.

Tanska tunnetaan vahvana Rainbow Six Siege -kilpapelaamiseen maana, joka on aiemmin tuonut maailmalle muun muassa lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin, Niclas ‘Pengu’ Mouritzenin, sekä tuoreen Six Invitational -voittajan ja kisojen parhaana pelaajan palkitun kisaajan, Benjamin ‘Benjamaster’ Derelin.

BLAST R6 Major on yksi kilpaurheilun suurimmista kansainvälisistä tapahtumista tänä vuonna ja samalla Kööpenhaminan ensimmäinen isomman kokoluokan Siege-pelitapahtuma. Vuoden 2023 toinen BLAST R6 Major -pelitapahtuma järjestään marraskuussa Yhdysvalloissa. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Rainbow Six Siege on saatavilla 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Kommentoi

Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa

Life By You

Paradox Interactive on julkaisemassa varteenotettavaa kilpailijaa suositulle The Sims -elämäsimulaatiolle. Uusi peli kantaa nimeä ja sen kehityksestä vastaa entinen The Sims pomo Rod Humble ja Second Life luoja Linden Lab.

Peli tulee kehittäjän mukaan olemaan mahdollisimman modattavissa oleva ja avoin elämäsimulaatio. Pelaajat voivat luoda omat hahmonsa ja elää elämäänsä vapaasti rakentaen kotiaan, käyden töissä ja luoden uraansa. Pelissä voi myös käydä vapaasti oikeita keskusteluita muiden pelihahmojen kanssa.

Life By You ilmestyy PC:lle ja Epic Games Storen kautta Early Access tilassa syyskuun 12. päivä.

Kommentoi