RetroPie – retrokonsolin rakentaminen itse Kommentit pois päältä artikkelissa RetroPie – retrokonsolin rakentaminen itse

RetroPie ja Raspberry Pi 3 B

8.3 / 10
Hyvää Halpaa kuin saippua, saa melkein minkä tahansa konsolin sisään, valmiit palikat, tosi hyvä peliohjaintuki tukee muun muassa Pico 8, Minecraft, ScummVM, Doom. Huonoa Jotkin konsolit toimivat huonosti, kuten Nintendo 64. SNES tarvitsee optimointia ja Neo Geo on vaikea saada toimimaan. Tämä operaatio ei lähde ihan peruskäyttäjältä ja emulaattoripelien hankinta on tänä päivänä vähän vaikeaa. Yleisesti RetroPie on edullinen ratkaisu joka kodin retrokonetarpeeseen, mutta sopii lähinnä edistyneemmille rakentelijoille ja kotihakkereille. Mikäli yhden laitejulkaisijan aggressiivisen toiminnan vuoksi historian hämäriin katoavien emulaattoripelien lataaminen tuottaa moraalisia ongelmia, voi käydä kaupasta ostamassa retrokoneen ja käväistä matkalla vaikka nuolaisemassa mellakkapoliisin saapasta.

Tämä ei ole opas, koska kattavia oppaita löytyy muun muassa RetroPien omilta sivuilta. Tarkoitus on esitellä :n ja 3:n yhdistelmällä rakennettua konsolia hyvänä ja edullisena vaihtoehtona buumiksi nousseille retrokonsoleille. Nintendon kohdistettua inkvisitionsa emulaattoripelejä jakaville sivustoille niiden hankkiminen on hankalampaa kuin aikaisemmin, mutta jos laitteen rakennus tuntuu semmoiselta mikä onnistuu omilla taidoilla, löytyvät myös pelit.

Retrokonsolin rakentamiseen tarvitset vähintään nämä:

  • Raspberry Pi 3
  • Yhteensopiva MicroSD -kortti ja joku tapa miten saat sen tietokoneeseen kiinni (esim isompi kehikko + läppäri tai suht edullinen hubi).
  • MicroUSB-johto (useimpien Android-puhelinten laturijohtomalli) ja tabletteja varten tarkoitettu (5V/2.5A laturi).
  • USB -peliohjain
  • Näppäimistö asetuksia varten
  • Verkkoyhteys (kiinteä ja WLAN) tai USB-muistitikku

Parhaan laitteen saat toki kasaan näillä:

  • Raspberry Pi -yhteensopiva virtalähde
  • kotelo.

Siinä vaiheessa kun tarpeelliset tavarat on hankittu, on käyttöjärjestelmän asentaminen tehty melko helpoksi. Rakensin itse laatikkoni alkusyksystä 2018 ja hatarat muistikuvani kertovat, että se oli käyttöjärjestelmän asentamista kortille ohjeiden mukaisella ohjelmistolla, sd-kortin lykkäämistä laitteeseen, virtojen laittamista päälle ja ledien tuijottelua. Operaatio vei paljon vähemmän aikaa ja säästi paljon enemmän hermoja kuin esimerkiksi kotelon laserleikkaus.

Vaikka olen laserleikannut ennenkin, se oli vaikeaa. Valmiit mallit skaalautuvat avattaessa Corelilla, jota paikallisen Hacklabin leikkuri käyttää ja mallia ei välttämättä ole optimoitu saatavilla olevan vanerin /akryylin paksuuteen. Jos on ensinnäkin leikkuri saatavilla, jaksat taistella ja tehdä kompromissina johtoaukkojen sijaan isot aukot reunoihin, koska koko on väärä, voit laseroida kotelon. En kuitenkaan itse sitä suosittele.

Kesämökki, pihasauna, täytetyt linnut ja Vesa-Matti Loirin musiikki. Enää puuttuu Arabian vuosilautanen.

Pelien asennus ohjeiden mukaan oli helppoa. Käyttöjärjestelmä täytti tikun tarvittavilla kansioilla ja tiputtelin pelien tiedostot oikeisiin kansioihin ja laitoin tikun uuteen retrokoneeseen, jolloin ne siirtyivät järjestelmään automaattisesti. Suurin yllätys oli PS1 -peli Resident Evilin toimivuus. Asensin myös pelinkehitysalusta :n laitteelle, joka vaati hieman säätöä ja linux -adminia, mutta alustan pelit toimivat laitteella hyvin ja mikäli näppäimistöasetukset muuttaa, voi laitteella pelaamisen lisäksi myös tehdä pelejä.

Minecraft rikkoo jälleen myyntiennätyksiä Kommentit pois päältä artikkelissa Minecraft rikkoo jälleen myyntiennätyksiä

Minecraft

, maailman myydyin videopeli, on murtanut jälleen myyntiennätyksen. Viikonlopputapahtumassaan pelin kehittäjä paljasti myyneensä yli 300 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Tämä luku ylittää kirkkaasti lähimmän kilpailijan, :n, joka oli myynyt 185 miljoonaa kappaletta elokuuhun 2023 mennessä. Kumpikaan ei kuitenkaan yllä Super Marion tasolle, joka on myynyt yli 800 miljoonaa peliä koko monipelisarjassaan.

Toiseksi suurin franchise on retro pulmapeli Tetris, joka on myynyt yli 520 miljoonaa kappaletta eri versioissaan 1980-luvulta lähtien. Tetris on myynyt vähintään 425 miljoonaa yksikköä pelkästään mobiililaitteilla useiden eri versioidensa ansiosta, jotka on julkaistu iOS:lle ja Androidille vuodesta 2008 alkaen. Tämän vuoksi jotkut pitävät sitä parhaiten myyneenä pelinä.

Minecraft Studiosin johtaja, Helen Chiang, sanoi, että 300 miljoonan luku oli ”virstanpylväs, josta kukaan ei olisi voinut unelmoida kun aloitimme ensimmäisten palikoiden asettamisen”.

Minecraft julkaistiin Mojang Studiosin toimesta marraskuussa 2011, mutta pelin esijulkaistu, keskeneräinen versio oli saatavilla jo vuonna 2009. Peli on erittäin suosittu lasten, nuorten aikuisten ja aikuisten keskuudessa sen hiekkalaatikkoluonteen vuoksi, mikä tarkoittaa, että jos voit kuvitella sen, voit rakentaa sen pelin Lego-tyyppisillä palikoilla.

Arcade-laitteiden ystävien märkä uni – Medion julkaisi modernin retropömpelin Kommentit pois päältä artikkelissa Arcade-laitteiden ystävien märkä uni – Medion julkaisi modernin retropömpelin

Iconic Arcade

Saksalainen tietokonevalmistaja on astunut uudelle markkina-alueelle esittelemällä uuden laitteen nimeltä . Tämä nykyaikainen arcade-kaappi tarjoaa mahdollisuuden pelata klassisia pelejä, kuten , ja . Se avaa retropelien ystäville ikkunan retropelaamisen tulevaisuuteen.

Iconic Arcade erottuu kilpailijoistaan siinä, että sen sydämenä toimii -tietokone. Siinä missä perinteiset pelihallit usein rajoittuvat yhteen tai kahteen tiettyyn peliin, uusimman Raspberry Pi 4:n käyttö tarjoaa pelaajille mahdollisuuden asentaa laajemman valikoiman klassisia pelihallipelejä.

Käyttöönotto on vaivatonta ja sujuvaa, ja sen jälkeen pelaajat voivat ladata ja asentaa haluamansa käyttöjärjestelmän kolmansien osapuolten tarjoajilta, kuten Batocera, Retro Pie tai Recalbox. Vaikka joissakin näistä käyttöjärjestelmistä on valmiiksi mukana valikoima pelejä, Iconic Arcade hyödyntää Raspberry Pi:n potentiaalia täysimääräisesti: pelaajat voivat tutkia, ostaa ja ladata lisää retropelejä suosikkiverkkokaupoistaan, mikä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia ja viihdykettä. Lisäksi kaikkien pelien näppäinkartoitukset on jo hoidettu valmiiksi yli tuhannen pelin valikoimasta riippumatta.

Iconic Arcade erottuu joukosta älykkään ja teknisesti edistyneen suunnittelunsa ansiosta. Siinä on esimerkiksi hieman tavanomaista suurempi, 21 tuuman Full HD -näyttö, modernit USB-portit ja kätevä mikro-SD-korttipaikka. Laite säilyttää alkuperäisen 80-luvun ulkoasunsa, mutta sen merkittävä 3-in-1-järjestelmä mahdollistaa sen muuntamisen helposti arkade-kaapista pöytämuotoon. Halutessaan käyttäjät voivat ottaa sen mukaansa: konsolipaneeli liukuu helposti ulos, ja laite voidaan kytkeä mihin tahansa näyttöön tai televisioon HDMI-portin kautta.

Iconic Arcade tulee markkinoille lokakuussa 2023 tarjoten edullisen tavan nauttia vertaansa vailla olevasta retropelikokemuksesta kaikenikäisille pelaajille. Lisätietoja laitteesta löytyy valmistajan virallisilta kotisivuilta.