RetroPie – retrokonsolin rakentaminen itse Kommentit pois päältä artikkelissa RetroPie – retrokonsolin rakentaminen itse

RetroPie ja Raspberry Pi 3 B

8.3 / 10
Hyvää Halpaa kuin saippua, saa melkein minkä tahansa konsolin sisään, valmiit palikat, tosi hyvä peliohjaintuki tukee muun muassa Pico 8, Minecraft, ScummVM, Doom. Huonoa Jotkin konsolit toimivat huonosti, kuten Nintendo 64. SNES tarvitsee optimointia ja Neo Geo on vaikea saada toimimaan. Tämä operaatio ei lähde ihan peruskäyttäjältä ja emulaattoripelien hankinta on tänä päivänä vähän vaikeaa. Yleisesti RetroPie on edullinen ratkaisu joka kodin retrokonetarpeeseen, mutta sopii lähinnä edistyneemmille rakentelijoille ja kotihakkereille. Mikäli yhden laitejulkaisijan aggressiivisen toiminnan vuoksi historian hämäriin katoavien emulaattoripelien lataaminen tuottaa moraalisia ongelmia, voi käydä kaupasta ostamassa retrokoneen ja käväistä matkalla vaikka nuolaisemassa mellakkapoliisin saapasta.

Tämä ei ole opas, koska kattavia oppaita löytyy muun muassa RetroPien omilta sivuilta. Tarkoitus on esitellä :n ja 3:n yhdistelmällä rakennettua konsolia hyvänä ja edullisena vaihtoehtona buumiksi nousseille retrokonsoleille. Nintendon kohdistettua inkvisitionsa emulaattoripelejä jakaville sivustoille niiden hankkiminen on hankalampaa kuin aikaisemmin, mutta jos laitteen rakennus tuntuu semmoiselta mikä onnistuu omilla taidoilla, löytyvät myös pelit.

Retrokonsolin rakentamiseen tarvitset vähintään nämä:

  • Raspberry Pi 3
  • Yhteensopiva MicroSD -kortti ja joku tapa miten saat sen tietokoneeseen kiinni (esim isompi kehikko + läppäri tai suht edullinen hubi).
  • MicroUSB-johto (useimpien Android-puhelinten laturijohtomalli) ja tabletteja varten tarkoitettu (5V/2.5A laturi).
  • USB -peliohjain
  • Näppäimistö asetuksia varten
  • Verkkoyhteys (kiinteä ja WLAN) tai USB-muistitikku

Parhaan laitteen saat toki kasaan näillä:

  • Raspberry Pi -yhteensopiva virtalähde
  • kotelo.

Siinä vaiheessa kun tarpeelliset tavarat on hankittu, on käyttöjärjestelmän asentaminen tehty melko helpoksi. Rakensin itse laatikkoni alkusyksystä 2018 ja hatarat muistikuvani kertovat, että se oli käyttöjärjestelmän asentamista kortille ohjeiden mukaisella ohjelmistolla, sd-kortin lykkäämistä laitteeseen, virtojen laittamista päälle ja ledien tuijottelua. Operaatio vei paljon vähemmän aikaa ja säästi paljon enemmän hermoja kuin esimerkiksi kotelon laserleikkaus.

Vaikka olen laserleikannut ennenkin, se oli vaikeaa. Valmiit mallit skaalautuvat avattaessa Corelilla, jota paikallisen Hacklabin leikkuri käyttää ja mallia ei välttämättä ole optimoitu saatavilla olevan vanerin /akryylin paksuuteen. Jos on ensinnäkin leikkuri saatavilla, jaksat taistella ja tehdä kompromissina johtoaukkojen sijaan isot aukot reunoihin, koska koko on väärä, voit laseroida kotelon. En kuitenkaan itse sitä suosittele.

Kesämökki, pihasauna, täytetyt linnut ja Vesa-Matti Loirin musiikki. Enää puuttuu Arabian vuosilautanen.

Pelien asennus ohjeiden mukaan oli helppoa. Käyttöjärjestelmä täytti tikun tarvittavilla kansioilla ja tiputtelin pelien tiedostot oikeisiin kansioihin ja laitoin tikun uuteen retrokoneeseen, jolloin ne siirtyivät järjestelmään automaattisesti. Suurin yllätys oli PS1 -peli Resident Evilin toimivuus. Asensin myös pelinkehitysalusta :n laitteelle, joka vaati hieman säätöä ja linux -adminia, mutta alustan pelit toimivat laitteella hyvin ja mikäli näppäimistöasetukset muuttaa, voi laitteella pelaamisen lisäksi myös tehdä pelejä.

Arcade-laitteiden ystävien märkä uni – Medion julkaisi modernin retropömpelin Kommentit pois päältä artikkelissa Arcade-laitteiden ystävien märkä uni – Medion julkaisi modernin retropömpelin

Iconic Arcade

Saksalainen tietokonevalmistaja on astunut uudelle markkina-alueelle esittelemällä uuden laitteen nimeltä . Tämä nykyaikainen arcade-kaappi tarjoaa mahdollisuuden pelata klassisia pelejä, kuten , ja . Se avaa retropelien ystäville ikkunan retropelaamisen tulevaisuuteen.

Iconic Arcade erottuu kilpailijoistaan siinä, että sen sydämenä toimii -tietokone. Siinä missä perinteiset pelihallit usein rajoittuvat yhteen tai kahteen tiettyyn peliin, uusimman Raspberry Pi 4:n käyttö tarjoaa pelaajille mahdollisuuden asentaa laajemman valikoiman klassisia pelihallipelejä.

Käyttöönotto on vaivatonta ja sujuvaa, ja sen jälkeen pelaajat voivat ladata ja asentaa haluamansa käyttöjärjestelmän kolmansien osapuolten tarjoajilta, kuten Batocera, Retro Pie tai Recalbox. Vaikka joissakin näistä käyttöjärjestelmistä on valmiiksi mukana valikoima pelejä, Iconic Arcade hyödyntää Raspberry Pi:n potentiaalia täysimääräisesti: pelaajat voivat tutkia, ostaa ja ladata lisää retropelejä suosikkiverkkokaupoistaan, mikä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia ja viihdykettä. Lisäksi kaikkien pelien näppäinkartoitukset on jo hoidettu valmiiksi yli tuhannen pelin valikoimasta riippumatta.

Iconic Arcade erottuu joukosta älykkään ja teknisesti edistyneen suunnittelunsa ansiosta. Siinä on esimerkiksi hieman tavanomaista suurempi, 21 tuuman Full HD -näyttö, modernit USB-portit ja kätevä mikro-SD-korttipaikka. Laite säilyttää alkuperäisen 80-luvun ulkoasunsa, mutta sen merkittävä 3-in-1-järjestelmä mahdollistaa sen muuntamisen helposti arkade-kaapista pöytämuotoon. Halutessaan käyttäjät voivat ottaa sen mukaansa: konsolipaneeli liukuu helposti ulos, ja laite voidaan kytkeä mihin tahansa näyttöön tai televisioon HDMI-portin kautta.

Iconic Arcade tulee markkinoille lokakuussa 2023 tarjoten edullisen tavan nauttia vertaansa vailla olevasta retropelikokemuksesta kaikenikäisille pelaajille. Lisätietoja laitteesta löytyy valmistajan virallisilta kotisivuilta.

Minecraft Legends on vihdoin keskuudessamme – uusi julkaisutraileri myös katsottavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Minecraft Legends on vihdoin keskuudessamme – uusi julkaisutraileri myös katsottavissa

Minecraft Legends

Kauan odotettu on vihdoin julkaistu ja me olemme valmiina ottamaan sen avosylin vastaan!

Legends kuljettaa pelaajat muutoksen partaalla olevaan maailmaan, joka on täynnä lumoavia biomia ja runsaita luonnonvaroja. Pelaajien tulee pelastaa Ylämaailma Piglinien hyökkäykseltä keräämällä liittolaisia ja johdattamalla heidät strategisten taisteluiden läpi.

Alkuperäinen Minecraft -peli ilmestyi vuonna 2011 ja on sittemmin saanut käännöksiä monille eri alustoille. osti pelin kehittäjän Mojangin vuonna 2014 ja julkaisi Minecraft -aiheisen luolastoroolipelin nimeltään Minecraft Dungeons vuonna 2020.

Minecraft Legends on nyt saatavilla useille eri pelialustoille, mukaan lukien Xbox Series X|S, Xbox One, (Windows ja ), Xbox Game Pass ja Xbox Game Pass Ultimate konsoleilla ja PC:llä, , PlayStation 4 ja PlayStation 5 sekä Samsung Smart TV:n Gaming Hub.

Pelin julkaisutrailerin voit ottaa haltuun alta: