S.T.A.L.K.E.R. 2 tulee käyttämään Unreal-moottoria – julkaisu vuonna 2021 Kommentit pois päältä artikkelissa S.T.A.L.K.E.R. 2 tulee käyttämään Unreal-moottoria – julkaisu vuonna 2021

S.T.A.L.K.E.R. 2

Fiktiiviseen toiseen Tšernobylin onnettomuuden jälkeiseen maailmaan sijoittuva selviytymisräiskintä on saamassa jatkoa vuonna 2021, kun ilmestyy. Pelin ukrainalainen kehittäjä on ilmoittanut Twitterissä, että peli tulee käyttämään edeltäjistään poiketen Unreal-moottoria.

Alkuperäinen S.T.A.L.K.E.R. -peli ja sen esiosa ja jatko-osa käyttivät omaa X-Ray -moottoria, joka samaan aikaan mahdollisti hienoja efektejä, mutta oli buginen. Unreal -moottoriin siirtyminen tekee uudesta pelistä vakaamman ja helpottaa pelin modien tekemistä.

Ensimmäinen -peli ilmestyi vuonna 2007 ja sen esiosa näki päivänvalon seuraavana vuonna. Jatko-osa puolestaan ilmestyi vuonna 2009.

S.T.A.L.K.E.R. 2 paljastettiin alunperin jo vuonna 2010 ja sen piti ilmestyä vuonna 2012, mutta näin ei kuitenkaan käynyt vaan pelin julkaisu peruttiin. Pelissä piti olla täysin uusi useampaa pelialustaa tukeva moottori. Peli herätettiin henkiin vuonna 2018 ja nyt alustava julkaisuajankohta on 2021. Vielä ei ole selvää mille alustoille peli julkaistaan.

www.stalker2.com

S.T.A.L.K.E.R. 2 -pelistä saatiin uusi pelivideo Kommentit pois päältä artikkelissa S.T.A.L.K.E.R. 2 -pelistä saatiin uusi pelivideo

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Kovasti odotetusta : Heart of Chornobyl -selviytymispelistä on saatu tuore pelivideo, jolla nähdään pelin avointa maailmaa koko Unreal Engine 5 -komeudessaan. Voit katsoa trailerin alta.

Pelillä on ollut vaiherikas kehityskaari aina NFT-kohusta, pelin nimen vaihtoon sekä Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan, josta pelin kehittäjä on kotoisin. Sota ajoi useat pelin kehittäjät pakenemaan pääkaupunki Kiovasta.

2: Heart of Chornobyl -pelin on määrä ilmestyä vuoden 2023 aikana :lle ja -palveluiden kautta sekä ja S -konsoleille.

S.T.A.L.K.E.R. 2 -pelin kehitys jatkuu jälleen Kommentit pois päältä artikkelissa S.T.A.L.K.E.R. 2 -pelin kehitys jatkuu jälleen

S.T.A.L.K.E.R. 2

Kehittäjä on ilmoittanut Discord-kanavallaan jatkaneensa odotetun : Heart of Chornobyl -pelin kehitystä.

Pelin kehitys ajautui tauolle Venäjän hyökätessä Ukrainaan maaliskuussa. Tällöin pelin kiovalainen kehittäjä ilmoitti keskittyvänsä auttamaan työntekijöitään ja näiden perheitä.

Sittemmin myös pelin kirjoitusasu muutettiin vastaamaan ukrainan kieltä.

Vielä ei ole varmaa kuinka paljon muutaman kuukauden tauko on vaikuttanut pelin kehitykseen. Mutta peliä tuskin tullaan näkemään vielä sen joulukuun julkaisuajankohtana.