Scarlett Johansson syyttää OpenAI:ta äänensä luvattomasta käytöstä Kommentit pois päältä artikkelissa Scarlett Johansson syyttää OpenAI:ta äänensä luvattomasta käytöstä

Näyttelijä on ilmaissut järkytyksensä ja vihansa :ta kohtaan sen jälkeen, kun yhtiön -sovelluksessa käytetty ääni muistuttaa hämmästyttävän paljon hänen ääntään. Johanssonin julkistajan Marcel Pariseaun mukaan näyttelijän lakitiimi on lähettänyt OpenAI:lle kaksi kirjettä vaatien selvitystä äänen kehitysprosessista.

OpenAI esitteli uuden äänen viime viikolla, ja monet havaitsivat sen muistuttavan Johanssonin ääntä elokuvasta vuodelta 2013. Elokuvassa Johanssonin ääni kuului naispuoliselle käyttöjärjestelmälle, johon päähenkilö rakastuu. OpenAI:n toimitusjohtaja on aiemmin todennut, että Her on hänen suosikkielokuvansa ja twiittasi hiljattain yksinkertaisesti sanan ”her”.

Jos upotus ei näy, voit katsoa twiitin täältä.

Johansson kertoi FOX Businessille, että Altman oli viime syyskuussa ehdottanut hänelle -järjestelmän ääneksi ryhtymistä. Johansson kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta henkilökohtaisista syistä. Yhdeksän kuukautta myöhemmin hänen ystävänsä, perheensä ja yleisö huomasivat uuden Sky-äänen kuulostavan hämmentävän paljon Johanssonilta.

Johansson oli järkyttynyt ja vihainen kuullessaan demoversion ja huomattuaan, että Altman oli tavoitellut ääntä, joka muistuttaa suuresti hänen omaansa. Ennen demoesityksen julkaisua Altman oli pyytänyt Johanssonia harkitsemaan tarjousta uudelleen, mutta järjestelmä julkaistiin ennen yhteydenottoa.

Johanssonin lakitiimi on vaatinut OpenAI:lta selvitystä Sky-äänen kehitysprosessista. Tapauksen yhteydessä on tullut esiin myös laajempi keskustelu oikeudesta kontrolloida omaa ääntä ja kuvaa, ja lokakuussa ehdotettiin lakia, joka suojaisi tätä oikeutta jopa 70 vuotta henkilön kuoleman jälkeen.

ChatGPT saa Sirin kaltaisia ominaisuuksia – kohta se muistuttaa sinua vaikkapa koiran ulkoiluttamisesta Kommentit pois päältä artikkelissa ChatGPT saa Sirin kaltaisia ominaisuuksia – kohta se muistuttaa sinua vaikkapa koiran ulkoiluttamisesta

tuo ChatGPT:hen uuden Tasks-ominaisuuden, joka mahdollistaa ajastettujen tehtävien ja muistutusten luomisen. TechCrunchin mukaan beta-vaiheessa oleva ominaisuus on saatavilla Plus-, Team- ja Pro-tilaajille.

Käyttäjät voivat määrittää :n lähettämään muistutuksia tai generoimaan vastauksia tiettyinä aikoina. Tehtäviä voi luoda ja hallita keskusteluissa tai erillisessä Tasks-osiossa, ja niitä voi olla kerrallaan korkeintaan kymmenen.

Päivitys on OpenAI:n ensimmäinen askel kohti agenttipohjaista ä, jossa sovellukset voivat toimia itsenäisemmin. Samaan aikaan Apple ja pyrkivät tuomaan omat digitaaliset assistenttinsa, Sirin ja Alexan, lähemmäs ChatGPT:n kaltaisia kielimalleja.

OpenAI:n ratkaisu yhdistää perinteisiä ja moderneja tekoälytekniikoita, mikä voi tehdä kielimallista hyödyllisemmän useammissa käyttötilanteissa.

OpenAI:n AGI-johtaja erosi – ei usko yrityksen olevan valmis siihen mitä se on rakentamassa Kommentit pois päältä artikkelissa OpenAI:n AGI-johtaja erosi – ei usko yrityksen olevan valmis siihen mitä se on rakentamassa

:n -valmiuden johtaja on eronnut tehtävästään. Brundage varoittaa, ettei OpenAI tai maailma ole valmis tulevaisuuteen, jossa keinotekoinen yleinen älykkyys (AGI) on arkipäivää.

Brundage kirjoittaa eron syyksi huolensa siitä, ettei OpenAI tai maailma ole riittävästi valmistautunut AGI:n mahdollisuuksiin ja riskeihin. Hän uskoo, että AGI:n kehitystä tulisi ohjata ulkopuolelta, eikä yrityksen sisästä.

Brundage on yksi OpenAI:n AGI-valmiusasteikon luojista. Tämä asteikko määrittelee viisi eri tasoa AGI:n kehityksessä. OpenAI uskoo tällä hetkellä olevan tasolla 2, joka tarkoittaa ihmisen tason päättelykykyä.

Brundage kuitenkin korostaa, että sekä OpenAI että maailma tarvitsevat vielä paljon työtä AGI:n turvallisen ja hyödyllisen kehittämisen varmistamiseksi. Hän huomauttaa, että AGI:n hyödyt eivät tule itsestään, vaan vaativat tarkkaan harkittua ohjausta ja sääntelyä.