Sega paljasti aiemmin näkemättömän Venus -käsikonsolin Kommentit pois päältä artikkelissa Sega paljasti aiemmin näkemättömän Venus -käsikonsolin

Sega Venus

on paljastanut aiemmin näkemättömän Venus -käsikonsolin, joka ei koskaan saapunut markkinoille.

Konsoli oli kehitteillä ennen vuonna 1995 Yhdysvalloissa ilmestynyttä -käsikonsolia. Käytännössä konsoli oli kannettava versio -konsolista.

Nomad oli kaupallisesti pettymys ja onnistui myymään ainoastaan miljoona kappaletta neljän vuoden aikana. Konsoli oli kuitenkin ensimmäinen 16-bittinen käsikonsoli.

Microsoft halusi ostaa Segan vuonna 2020 Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoft halusi ostaa Segan vuonna 2020

Sega Mega Drive Mini 2

Microsoftin pelijohtaja Phil Spencer esitteli esimiehilleen suunnitelman -pelinkehittäjän ostamiseksi vuonna 2020.

Suunnitelma paljastui sisäisessä sähköpostissa, jonka Spencer lähetti Microsoftin toimitusjohtajalle ja talousjohtajalle. Sähköposti julkaistiin yleisölle maanantaina osana Federal Trade Commissionin yritystä estää teknologiayhtiön Activision Blizzardin osto.

”Uskomme, että Sega on rakentanut hyvin tasapainoisen pelivalikoiman eri segmenteille, jolla on maailmanlaajuista vetovoimaa, ja se auttaa meitä kiihdyttämään Xbox Game Passin kehitystä sekä konsolin ulkopuolella”, kirjoitti Spencer sähköpostissa, jonka päivämäärä oli 10. marraskuuta 2020.

Sähköpostissa Spencer myös mainitsi, kuinka paljon rahaa Sega oli tuottanut, ja myönsi, että Japanissa sijaitsevan yrityksen hankkiminen liittyisi joitain ”monimutkaisuuksia”. Tarina ei kuitenkaan tässä vaiheessa vielä kerro, miten Sega aikoinaan ajatukseen reagoi.

Aiemmin tänä vuonna kauppoihin kuitenkin pääsi suomalainen pelikehittäjä .

Sega ostaa Angry Birds-kehittäjä Rovion Kommentit pois päältä artikkelissa Sega ostaa Angry Birds-kehittäjä Rovion

-universumista tunnettu suomalainen pelikehittäjä myydään Segalle, kuten BBC on vahvistanut.

Sammy Holdings maksaa diilistä 706 miljoonaa euroa (625 miljoonaa puntaa / 776 miljoonaa dollaria), ja neuvottelut vahvistettiin viikonlopulla. Perjantaina kaupankäynnin päätyttyä Rovion pörssiarvo oli 707 miljoonaa dollaria (571 miljoonaa puntaa).

Angry Birds, Rovion kuuluisin tuote, julkaistiin vuonna 2009 ja siitä tuli raporttien mukaan ensimmäinen mobiilipeli, joka ylitti miljardin latauksen rajan. Siitä on tehty jatko-osia, tuotteita ja kaksi Hollywood-elokuvaa, mutta Rovio on kamppaillut saavuttaakseen saman vaikutuksen muiden peliensä kanssa, mikä johti myyntipuheiden syntymiseen.

Rovio, jolla on noin 550 työntekijää ympäri maailmaa ilmoitti aiemmin tänä vuonna tarkastelevansa liiketoimintaansa ja käyneensä neuvotteluja myynnistä suuremmalle yritykselle. Israelilainen kilpailija Playtika nousi potentiaaliseksi ostajaksi, mutta neuvottelut kariutuivat.