Sons of the Forest -kauhuselviytymispeli viivästyy lokakuulle Kommentit pois päältä artikkelissa Sons of the Forest -kauhuselviytymispeli viivästyy lokakuulle

Sons Of The Forest

Suositun The Forest -kauhuselviytymispelin odotettua jatko-osaa Sons of the Forestia joudutaan odottamaan vielä hieman pidempään, sillä pelin julkaisu siirtynee lokakuulle.

Twitterissä julkaisemalla viestillään pelin kehittäjä Endnight Games kertoo aiemman toukokuun julkaisuajankohdan olleen liian kunnianhimoinen. Peli vaatinee vielä lisäaikaa valmistuakseen.

Alunperin vuonna 2014 ilmestynyt oli neljä vuotta tilassa ja ilmestyi vihdoin lopullisesti vuonna 2018 PC:lle. Peli on sittemmin ilmestynyt myös Playstation 4 -konsolille ja saanut myös VR-tuen.

Avoimen maailman pelissä eli ole valmiiksi asetettuja tehtäviä tai tarinalinjaa vaan pelaajat voivat edetä haluamallaan tavalla ja selviytyä haaksirikkoutuneena saarella. Peliä voi pelata myös yhdessä kavereiden kanssa.

Sons of ilmestyy lokakuussa 2022.

Kommentoi

Viidakkoseikkailu on hiomaton timantti – arvostelussa Green Hell Kommentit pois päältä artikkelissa Viidakkoseikkailu on hiomaton timantti – arvostelussa Green Hell

Green Hell -pelin pelikuvaa

Green Hell (PS4)

8.5 / 10
Hyvää Eurojank-hengessä tehty hyperrealismi on aina hupia. Muutenkin melko hiottu peli. Huonoa Voi olla aloittelijalle aika brutaali.

En minä aikaisemmin tiennyt miten ayahuascaa tehdään. Se oli kuitenkin silloin ja nyt on nyt. Toki piti tarkistaa valmistetaanko ainetta noin ja aika lailla asia on niin. Tulen teko on myös kompleksimpi prosessi. Se tarvitsee lankun, tikun ja kuivia lehtiä sytykkeeksi, jotka yhdistellään ennen valmistamista repussa. Tässähän ei ole pelattavuuden kannalta järjen hiventä, koska prosessi on aivan kriittinen ja aivan järjettömän monimutkainen, mutta sen jälkeen muistan että pelin kehittänyt on Puolasta, joka on tällä hetkellä pseudogenren jota käytetään pelkällä rakkaudella, eli eurojankin, keskeisimpiä kehittäjämaita. Eurojank on termi joka koskee useimmiten Greedfallin tai varhaisempien Witcherien kaltaisia roolipelejä, jossa valtava kunnianhimo yhdistyy vähän amerikkalaisia megayhtiöitä pienempiin resursseihin.

Lopputuloksena on usein hiukan vähemmän reunoilta hiottu mutta hyvin usein suuremmalla suosiolla olevia jenkkiserkkujaan omaperäisempi ja kiinnostavampi kokonaisuus. Eurojankiksi voidaan laskea myös lukuisat simulaattorit, jossa pyritään usein jäljentämään todellisuutta aika usein pelattavuuden ja immersion hinnalla, josta rekka- ja maataloussimulaattorit lienevät ensimmäisten joukossa. Peleillä on varsin laaja ja omistautunut fanikunta (esimerkiksi meikä).

Vihdoinkin konsolille

Kyseessä on jo pari vuotta vanha peli, mutta peli on vastikään ilmestynyt konsoleille, johon tämäkin arvio kohdistuu. PS4-versiossa hiirtä jää kaipaamaan etenkin rakentaessa, mutta sohvalla pelaamisen mukavuus tuo oman lisäarvonsa siihenkin.

Green Hellin rakennusmoodi muistuttaa hieman The Forestin omaa, mutta on vielä kömpelömpi tuomaan sitä todellista selviytymisen tuntua. Tämä ei ole huono asia, jonka aikanaan osoitti. Hankala ja kömpelö voi olla myös hauskaa, varsinkin silloin kun sillä palvellaan realismia. Tai sillä laitetaan pelaajaa tiukkaan paikkaan siksi koska voidaan.

Viidakossa on aivan hitosti vaarallisia asioita. Siellä on hämähäkkejä, käärmeitä, iilimatoja. Edes vettä ei voi juoda keittämättä ellei välttämättä halua sisäloisia. Jos ei mitään muuta, niin ainakin peli opettaa todella rankasti mitä se return to monke käytännössä tarkoittaisi. Ja se on kivaa. Aivan hiton kivaa. Tokihan peliä joutuu aloittamaan kerta toisensa jälkeen alusta, varsinkin alkuvaiheessa, mutta ymmärrys siitä että tulee paremmaksi askel askeleelta saa palaamaan uudelleen vihreään helvettiin, ja yhdistellessään eurojankille ominaista tarpeetonta (toim. huom. tarpeellista) monimutkaisuutta selviytymispelin muutenkin tiukkaan elämänlangoista kiinni pitämiseen saadaan aikaiseksi niin tiukka paketti, että tämän parissa saa yllättävän paljon irti.

Kommentoi

Suosittu kauhuselviytymispeli The Forest saa jatkoa ensi vuonna Kommentit pois päältä artikkelissa Suosittu kauhuselviytymispeli The Forest saa jatkoa ensi vuonna

Sons Of The Forest

The Forest -kauhuselviytymispeli on saamassa jatkoa Sons of the Forest -nimisen pelin muodossa ensi vuoden puolella. Pelistä on juuri saatu uusi traileri, jonka voi katsoa alta.

Trailerilla nähdään aiemmasta pelistä tuttua puun hakkaamista ja rakentamista, mutta maisemat ovat muuttuneet trooppisemmalta saarelta enemmän Pohjois-Amerikan maisemiin.

Alunperin vuonna 2014 ilmestynyt oli neljä vuotta tilassa ja ilmestyi vihdoin lopullisesti vuonna 2018 :lle. Peli on sittemmin ilmestynyt myös 4 -konsolille ja saanut myös -tuen.

Avoimen maailman pelissä eli ole valmiiksi asetettuja tehtäviä tai tarinalinjaa vaan pelaajat voivat edetä haluamallaan tavalla ja selviytyä haaksirikkoutuneena saarella. Peliä voi pelata myös yhdessä kavereiden kanssa.

Sons of the Forest -pelin on määrä ilmestyä ensi vuoden puolella.

Kommentoi