Sony pudottaa Playstation Now -palvelunsa hintaa Kommentit pois päältä artikkelissa Sony pudottaa Playstation Now -palvelunsa hintaa

Playstation Now

on pudottamassa -pelipalvelunsa hintaa parantaakseen kilpailukykyä kilpailijoihinsa nähden. PS Now:n kilpailijoina ovat Microsoftin -palvelun sekä tulevat Microsoftin ja -pilvipelipalvelut.

Hinnat putoavat kuukaudessa aiemmasta 15 eurosta 10 euroon ja vuodessa 100 eurosta 60 euroon. Striimauspalveluiden jatkuvan lisääntymisen myötä hinnan pudotus tulee varmasti palvelua käyttäville iloisena uutisena ja varmasti houkuttelee myös lisää käyttäjiä palvelun pariin.

Vuonna 2014 lanseerattu Playstation Now mahdollistaa PS2, PS3 ja PS4 -pelien suoratoiston -konsolilla ja :llä. Joitain PS2 ja PS4 -pelejä voi myös ladata Playstation 4 -konsolille suoraan palvelun kautta.

Hämähäkkimies liitää entistä komeampana – Marvel’s Spider-Man 2 sai uuden trailerin Kommentit pois päältä artikkelissa Hämähäkkimies liitää entistä komeampana – Marvel’s Spider-Man 2 sai uuden trailerin

Spider-Man on pian valmis räiskimään seittejänsä pitkin pitäjiä, kun kauan odotettu PS5-yksinoikeus Marvel's Spider-Man 2 julkaistaan 20.10.

Marvel’s Spider-Man 2 on pian valmis räiskimään seittejänsä pitkin pitäjiä, kun kauan odotettu PS5-yksinoikeus julkaistaan 20.10.

PlayStation sekä kehittäjä Insomniac Games ovat jatkaneet armottoman hypen lietsomista. Viime yönä PlayStation julkaisi uuden pidennetyn 60-sekuntisen TV-mainoksen, joka tarjoaa katsojille elokuvamaisemman kurkistuksen sankareidemme uusimpaan seikkailuun.

Trailerissa näemme Peter Parkerin ja Miles Moralesin kohtaavan edessään olevat haasteet sekä puvussa että sen ulkopuolella, kaiken tämän taustalla massiivinen päivänvalossa käytävä taistelu Venomin vastaan. Jos traileri on merkki tulevasta, Venom on varsin vaikuttava vastustaja näille kahdelle.

Kyllähän tätä muuten on odotettu!

Kännykkäfirman mekaaninen näppäimistö on äärimmäisen laadukas – arvostelussa OnePlus Keyboard 81 Pro Kommentit pois päältä artikkelissa Kännykkäfirman mekaaninen näppäimistö on äärimmäisen laadukas – arvostelussa OnePlus Keyboard 81 Pro

OnePlus Keyboard 81 Pro

OnePlus Keyboard 81 Pro

8.5 / 10
Hyvää Laadukas kokonaisuus, mukava kirjoitustuntuma, retroileva tyylikkyys, erillinen säätöpainike, muokattavuus ja ohjelmoitavuus Huonoa Hidas langaton yhteys, paino saattaa olla joillekkin kynnyskysymys, näppäinhatut eivät läpäise valoa, jyrkkä ja korkea kirjoituskulma ei ole kaikkien makuun Laadukas kokonaisuus muokattavuutta arvostaville.

Android-puhelimistaan tunnettu kiinalainen yllätti aiemmin tänä vuonna hyppäämällä -oheislaitteiden markkinoille julkaisemalla mekaanisen Keyboard 81 Pro -näppäimistön.

Varsin hintava näppäimistö perustuu vahvasti suosittujen kustomoitavien näppäimistöjen valmistajan Keychronin Q1 Pro -malliin. Mutta mitä tuohon yli 250 euron hintalapulle saa vastineeksi ja miten se eroaa Keychronin versiosta? Tutustutaampa laitteeseen tarkemmin.

OnePlus Keyboard 81 Pro
OnePlus Keyboard 81 Pro on järkelemäinen ilmestys. Painoakin kertyy lähes 2 kiloa.

Ensimmäinen huomio näppäimistössä on sen massiivinen koko. 75% näppäinasettelua raamittaa jyhkeä metallinen reunus. Korkeutta on lähes 4 sentin verran jalustan ollessa alhaalla ja lähes 5 senttiä sen ollessa yläasennossa. Tuo metallinen jalusta onkin yksi ominaisuuksista, joka erottaa 81 Pron Keychronin vastaavasta. Painoa tälle järkälemäiselle tekeleelle kertyy lähes kaksi kiloa, joten laneille se ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Toinen erottava tekijä on näppäinhatut, jotka ovat klassisen sylinterinmalliset, kun taas Q1 Prossa ne ovat varustettu pallomaisella KSA-profiililla. Väriltään ne ovat tyylillään retroilevat valko-harmaa-punaisen sävyiset. Malliltaan hatut ovat “double-shot” tyyppiä, eli niisä on käytetty kahta eri muovikerrosta. Toista näppäimen pohjalle ja toista näppäimen tekstille. Tietylle käyttäjäkunnalle harmillisesti valaistus ei näy näppäinten läpi.

OnePlus Keyboard 81 Pro
Kokoero korostuu kun näppäimistö asetetaan Keychronin matalaprofiilisen K7 -näppäimistön vierelle.

81 Pro on erityisen mukava käyttää ja näppäintuntuma on sopivan napakka, mutta ei kuitenkaan liian mekaaninen. Tämä johtuu sen erityisestä tuplatiivisterakenteesta, jossa kytkimet on eroteltu metallisesta rakenteesta silikonilevyllä. Näppäimistön oikeaa ylänurkkaa hallitsee pyörivä säätönappi, jonka voi ohjemoida haluamaansa toimintoon, kuten vaikkapa äänentason säätöön tai zoomausta varten.

Säätönapin lisäksi kaikki näppäimistön painikkeet ovat ohjelmoitavissa ja QMK-firmwaren ja VIA-ominaisuuden avulla. VIA mahdollistaa näppäimistön näppäinten komentojen vaihdon ilman firmwaren päivitystä.

Näppäimistö on saatavilla kahdella eri kytkinvaihtoehdolla ja kaikkien näppäimien kytkimet ovat vaihdettavissa lennosta. Kytkimet ovat kehitetty yhteistyössä Keychronin kanssa. Punaiset Winter Bonfire kytkimet tarjoavat palautteen keskivaimealla äänellä ja 0,5 mm aktivointipisteellä. Summer Breeze kytkimet ovat puolestaan kalliimman version täysin lineaariset kytkimet.

Yhteys näppäimistöön onnistuu langattomasti Bluetooth yhteyden avulla tai USB-C -kaapelin avulla. Langaton yhteys on rajoitettu valitettavasti 90 hz:n, joten ainakaan langattomana näppäimistö ei ihan nopeimpaan pelaamiseen välttämättä sovellu. Näppäimistön takaa löytyy USB-C -liittiminen lisäksi kytkin, josta voi vaihtaa Windows ja Mac käyttöjärjestelmän välillä sekä virtakytkin, jonka avulla valitaan myös yhteyden tyyppi.

OnePlus Keyboard 81 Pro
Näppäimistö on RGB-taustavalaistu ja erilaisia dynaamisia valaistuvaihtoehtoja on lukuisia. Tässä näppäimistön Errorin värimaailmassa.

Yhteyden voi muodostaa samanaikaisesti kolmen eri laitteen välillä ja vaihtaminen onnistuu kätevästi näppäinyhdistelmien avulla. Näppäimistöstä löytyy RGB-taustavalaistus, johon on ennalta ohjelmoitu lukuisia eri liikkeitä. Akun kestoksi luvataan 100 tuntia valaistuksen alhaisinta tasoa käytettäessä. Luonnollisesti tämä pitenee huomattavasti, jos valoja ei pidetä päällä.

OnePlus Keyboard 81 Pro tarjoaa laadukkaan ja näyttävän kokonaisuuden koti- ja työkäyttöön sekä kevyeen pelaamiseen. Hintaluokka saattaa olla monille liian korkea, mutta jos tarve on vahvasti muokattavalle mekaaniselle näppäimistölle, on Keyboard 81 Pro siihen oiva valinta.