Sonyn huhutun ZV-E1 kameran speksit vuosivat ennakkoon Kommentit pois päältä artikkelissa Sonyn huhutun ZV-E1 kameran speksit vuosivat ennakkoon

on tällä hetkellä Canonin rinnalla yksi maailman suurimmista peilittömien kamerarunkojen valmistajista, ja harrastajien mielestä sen peilittömät rungot ovat tällä hetkellä arvostetuimpia. Yhtiöltä on todennäköisesti tällä hetkellä tulossa muitakin uutuuksia, mutta nyt katseet ovat kääntyneet piakkoin tulevaan uuteen julkistukseen, jonka speksit päätyivät juuri verkkoon.

Sony ZV-E1 täydenkennon -peilittömän kameran tekniset tiedot ovat päässeet lipsahtamaan internetin syviin syövereihin. Viimeisimmät huhut vihjailevat, että kamera julistetaan virallisesti vielä tämän kuun loppuun mennessä. Huhumyllyn syövereistä on kantautunut mielenkiintoisimpana speksinä se, että kyseessä on Sonyn ensimmäinen Full Frame E-monut -bloggaajakäyttöön tarkoitettu kamera. Runko perustuisi vahvasti Sonyn A7S111:een, ja muotoilultaan se olisi hyvinkin samankaltainen tällä hetkellä markkinoilla olevan SOn A7C:n kanssa

Alla ovat vuotaneet tiedot Sony ZV-E1 Vlogging peilittömästä kamerasta:

  • Virallinen julistus 29. maaliskuuta 2023.
  • Perustuu Sony a7S III:een
  • 12 megapikselin täyden rungon kenno, joka on peräisin a7S III:sta.
  • 4K60P & 4K120P (ei croppi)
  • ISO 409600
  • Auto-Focus on A7R V:stä, mutta huomattavasti paremmalla tunnistuksella
  • Paljon uusia tekoälyominaisuuksia, erittäin innovatiivisia sellaisia vieläpä
  • Samanlainen runkotyyli kuin ZV-E10:ssä, mutta Sony a7C:n kokoinen ja muutamalla FX3-elementillä varustettuna
  • Hinta hieman alle 2500 dollaria
  • Halvempi kuin Sony a7S III

PlayStation 6: Tekoäly lupaa viedä pelit uudelle tasolle Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation 6: Tekoäly lupaa viedä pelit uudelle tasolle

Sony

ei ole vielä paljastanut 6:ta, mutta tulevaisuus näyttää selvältä: tekoäly tulee olemaan pelikonsoleiden sydän. -mallissa nähty tekoälypohjainen kuvanparannus on vasta alkua, ja seuraavassa sukupolvessa aiotaan hyödyntää entistä kehittyneempiä tekoälytekniikoita, kuten älykästä kuvan skaalausta ja kehysten generointia.

GPU-valmistajat Nvidia ja ovat siirtymässä aiempaa enemmän softan puolelle, koska raudan tehojen kasvattaminen käy yhä vaikeammaksi. Esimerkiksi Nvidian uusin RTX 5090 -näytönohjain kuluttaa jopa 580 wattia, mutta pelisuoritus kasvaa vain 10–25 prosenttia edelliseen verrattuna. Siksi peleissä aiotaan käyttää tekoälyä luomaan lisää kuvia ja parantamaan grafiikoita ilman, että raudan tarvitsee tehdä koko työtä.

Sony ja AMD ovat kehittäneet yhdessä uuden tekoälyalgoritmin, joka tekee pelien grafiikoista tarkempia ja kauniimpia. Tämä uusi teknologia saattaa löytyä RDNA 5 -arkkitehtuurista, joka todennäköisesti pyörittää tulevaa PlayStationia. Mielenkiintoisena yksityiskohtana on, että teknologia tukee myös vaikkapa :n kaltaisia tekoälysovelluksia, jos pelinkehittäjät niin haluavat.

Tekoälykehysten generointi on tuore ja kiistelty ominaisuus, jossa kone luo uusia kuvia peräkkäisten kuvien väliin sujuvamman pelikokemuksen saamiseksi. Se voi kuitenkin tuoda viivettä ja epätarkkuutta, joten ominaisuus tuskin tulee olemaan pakollinen, pelaajille jää valinnanvapaus.

Vaikka konsolien AI-ominaisuudet voivat herättää kysymyksiä, ne lupaavat mullistaa pelien ulkonäön ja sujuvuuden. Jäämme odottamaan, milloin ja miten tämä tekoälybile alkaa PlayStationin seuraavassa sukupolvessa.

Sonylla menee lujaa – paitsi puhelimissa Kommentit pois päältä artikkelissa Sonylla menee lujaa – paitsi puhelimissa

Sony

julkaisi tilinpäätöksensä, ja luvut paljastavat selkeän voittajan: yhtiön kuvakennoja valmistava yksikkö teki ennätystuloksen. Samaan aikaan Sony-puhelimien tarina jatkaa tuttua kaavaa, alamäki jatkuu.

Yhtiön Imaging & Sensing Solutions -divisioona, joka toimittaa muun muassa älypuhelimien kamerasensoreita, ylsi huimaan 11,4 miljardin euron iikevaihtoon ja 1,65 miljardin euron käyttökatteeseen. Nousua edellisvuoteen verrattuna tuli reippaasti, ja Sony kiittää sekä kysynnän kasvua että vahvaa jenin kurssia. Tulevaisuudessa kehityskustannukset tosin nousevat, kun siirrytään kehittyneempään valmistustekniikkaan.

Samaan aikaan älypuhelinbisnes kitkuttaa. toi sisään noin 1,77 miljardia euroa, mikä on vähemmän kuin yhtiön TV-osaston tuotot ja vielä vähemmän kuin viime vuonna. Puhelimien myyntimäärät jatkavat laskuaan, vaikka koko viihde-elektroniikkadivisioona pysyi kutakuinkin vakaana.

Toisaalta -puolella menee hyvin. Pelien ja PS Plus -palvelun tuomat tulot nostivat -yksikön liikevaihdon lähes 29,5 miljardiin euroon, ja käyttökatetta kertyi yli 2,6 miljardia euroa. Laitemyynti on hieman laskenut, mutta digitaaliset palvelut vetävät.

Myös Sonyn musiikki- ja elokuvabisnes rullaa. Crunchyrollin tilaajamäärät nousivat, striimaus tuotti entistä enemmän ja uusi elokuvateatterihankinta (Alamo Drafthouse) vaikuttaa lupaavalta.

Yhteenvetona: Sony tekee rahaa sensoreilla, peleillä ja striimillä, mutta Xperia-puhelimet saattavat pian olla enemmän muisto kuin tulevaisuus.