Spotify tuo automaattisen Offline-soittolistan internetyhteyden katkeamisen varalle Kommentit pois päältä artikkelissa Spotify tuo automaattisen Offline-soittolistan internetyhteyden katkeamisen varalle

on lanseerannut uuden ominaisuuden, joka varmistaa musiikin jatkumisen myös silloin, kun laitteesi menettää internetyhteyden.

Uusi Offline Backup -soittolista luodaan automaattisesti, ja se koostuu äskettäin striimatuista ja jonossa olleista kappaleista, jotka on jo ladattu ja välimuistissa. Tämä soittolista kehittyy ajan myötä ja mukautuu käyttäjän kuuntelutottumuksiin.

Vaikka Spotify on jo pitkään tarjonnut mahdollisuuden ladata kappaleita offline-kuuntelua varten, tämä on tehtävä manuaalisesti. Offline Backup -ominaisuus on vaihtoehto tilanteisiin, joissa internetyhteys katkeaa odottamatta tai tahallisesti, kuten lennon aikana.

Soittolista ilmestyy automaattisesti Spotifyn kotinäkymään, kun laite menee offline-tilaan. Ominaisuuden käyttäminen vaatii, että offline-kuuntelu on otettu käyttöön sovelluksen asetuksissa ja että olet kuunnellut vähintään viittä kappaletta viime aikoina. Tämä ominaisuus on saatavilla vain Premium-tilaajille osana maailmanlaajuista julkaisua.

Soittolistaa voi suodattaa artistin, genren tai tunnelman mukaan, ja se päivittyy jatkuvasti käyttäjän musiikkimieltymysten perusteella. Lisäksi sen voi halutessaan tallentaa pysyvästi omaan kirjastoon.

Nintendo sai kyseenalaisen kunnian: sen käyttöehdot todettiin kaikkein kuluttajavastaisimmiksi Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo sai kyseenalaisen kunnian: sen käyttöehdot todettiin kaikkein kuluttajavastaisimmiksi

Tuore analyysi paljastaa, että suurilla yhtiöillä riittää käyttöehdoissa ehtoja, jotka eivät juuri pelaajien puolella ole. 112 tunnetun yrityksen käyttöehdot tutkittiin tekoälyn avulla, ja listan pohjalle päätyi tai kärkeen, jos niin haluaa sanoa, . Sen sopimuksissa löytyi eniten kuluttajalle epäedullisia ehtoja. Lähelle kärkisijaa pääsivät myös ja .

Ehdot ovat tunnetusti pitkiä ja vaikeaselkoisia, eikä moni niitä vaivaudu lukemaan: tutkimusten mukaan vain 1–9 % kuluttajista selaa ne läpi. Silti ne määrittelevät, mitä käyttäjä saa tehdä ja mitä ei, sekä mitä tapahtuu ongelmatilanteissa. Robloxin käyttöehdot ovat esimerkiksi lähes yhtä pitkät kuin Hamlet, joten ei ihme, että silmät alkavat lupsua.

Analyysin mukaan 91 % käyttöehdoista rajoittaa yrityksen vastuuta, 75 % velvoittaa käyttäjää korvaamaan palveluntarjoajan vahinkoja ja 44 % kieltää oikeuteen viemisen ilman välimiesmenettelyä. Yhteensä jopa 38 % ehdoista oli yksipuolisia, eli yrityksen eduksi ja kuluttajan haitaksi.

Huolestuttavimpia ovat niin sanotut ryhmäkanteiden kiellot. Ne estävät kuluttajia haastamasta yrityksiä yhdessä, vaikka monessa maassa nämä kiellot ovat jo lainvastaisia. Siitä huolimatta niitä löytyi mm. Spotifyn, Pinterestin ja BlueSkyn ehdoista. Jos yritykset rikkoisivat Australian uusia lakeja, sakot voisivat kohota yli 30 miljoonaan euroon.

Tulokset ovat nyt avoimesti kaikkien nähtävissä, ja voit tarkistaa, mitä oma suosikkipalvelusi sinulta vaatii.

Spotify saavutti ensimmäisen kokonaisen voitollisen vuotensa – osake nousussa Kommentit pois päältä artikkelissa Spotify saavutti ensimmäisen kokonaisen voitollisen vuotensa – osake nousussa

julkaisi tiistaina vuoden 2024 viimeisen neljänneksen tuloksensa, joka ylitti odotukset. Suoratoistopalvelu raportoi samalla historiansa ensimmäisen kokonaisen voitollisen vuoden.

Yhtiön kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien määrä kasvoi 35 miljoonalla saavuttaen 675 miljoonan käyttäjän rajan, mikä ylitti analyytikoiden odottaman 665 miljoonan käyttäjän määrän. Kasvu oli Spotifyn historian suurin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Spotify teki neljännellä vuosineljänneksellä 367 miljoonan euron voiton, eli 1,76 euroa osakkeelta. Vuotta aiemmin yhtiö teki 70 miljoonan euron tappion. Yhtiön bruttokate nousi ennätykselliseen 32,2 prosenttiin.

”Odotan vuoden 2025 tuovan tervettä kasvua ja parempaa kannattavuutta,” toimitusjohtaja Daniel Ek kommentoi tulosjulkistuksen yhteydessä. Hän kuvaili vuotta 2025 ”kiihtyvän toimeenpanon vuodeksi” ja korosti tekoälyn mahdollisuuksia yhtiön tuotekehityksessä.

Spotifyn osakekurssi on noussut viimeisen vuoden aikana noin 170 prosenttia, ja tiistain tulosjulkistuksen jälkeen osake nousi vielä 10 prosenttia lisää. Nousu on seurausta yhtiön merkittävästä liiketoiminnan uudistuksesta, johon on kuulunut muun muassa laajoja irtisanomisia ja strategian muutoksia.

Yhtiö odottaa vuoden 2025 ensimmäisen neljänneksen bruttokatteen olevan 31,5 prosenttia, mikä on hieman neljättä neljännestä alempi mutta silti markkinaodotuksia korkeampi. Spotify solmi hiljattain myös uuden monivuotisen jakelusopimuksen Universal Music Groupin kanssa. CopyRetry