Street Fighter 6 -taistelupeli ilmestyy kesäkuussa 2023 – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Street Fighter 6 -taistelupeli ilmestyy kesäkuussa 2023 – katso traileri

Street Fighter 6

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema -taistelupeli sisältää uudenlaisen taistelumekaniikan, ison hahmokaartin ja yksinpelin ohella kattavan moninpelin.

Jo vuonna 1987 julkaistu Street Fighter valoi pohjan nykyaikaisille lähitaistelupeleille ja aloitti legendaarisen pelisarjan voittokulun. Sen jatko-osa, vuonna 1991 julkaistu Street Fighter II jalosti peli-ideaa entisestään ja määritti taistelupelien lainalaisuudet vuosikymmeniksi eteenpäin. Nyt pelisarjan yli 35-vuotista uraa viedään taas pidemmälle, kun kesällä 2023 julkaistava Street Fighter 6 rohkeasti uudistaa pelin keskeistä ideaa uudenlaisella ohjattavuudella ja uusilla hahmoilla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pelisarjan juuria olisi unohdettu, sillä mukana on runsaasti tuttuja ja suosittuja pelihahmoja erikoisvoimineen ja taistelutyyleineen.

Street Fighter 6 -pelimaailmassa kyse on ennen kaikkea katujen kulttuurista ja elämäntyylistä. Talojen seinillä koreilevat graffitit, energinen musiikki ja värikkäät tapahtumapaikat ovat yhtäällä pelin keskiössä kuin sen persoonalliset taistelijatkin. Uuden sukupolven pelilaitteiden myötä myös Street Fighter nousee uudelle tasolle elävöittäen graafista tyyliä. Samalla pelin uudistettu ohjausmekaniikka tarjoaa taistelupelien ihastuttavuuden sekä uusille pelaajille että vanhoille konkareille.

Aivan kuten jokainen taistelija on alussa kokematon aloittelija, myös jokainen pelaaja on joskus ollut ensimmäistä kertaa pelaamisen ääressä. Street Fighter 6 haluaa tarjota myös näille pelaajille tavan tutustua taistelupelien jaloon pelikokemukseen matalalla kynnyksellä. Pelin ohjausmekaniikoista helpoin on aloittelijaystävällinen ja helposti lähestyttävä tapa tutustua hahmojen ohjattavuuteen. Näin jokainen voi sukeltaa konkaritaistelijoiden vaatteisiin ja kokea olevansa kamppailulajien mestari. Kokeneemmille veteraaneille on luvassa syvempi ja monipuolisempi tyyli, joka mahdollistaa hyökkäysten, puolustusten ja erikoiskykyjen käytön yksityiskohtaisemmalla tasolla.

Yksinpelin keskiössä on taistelijahahmon oma tarina, josta kokematon soturi nousee maineeseen vastoinkäymisten ja onnistumisten kautta. Moninpelitilassa haastetaan muita taistelupelaajia ainutlaatuisella tavalla, jossa osaaminen punnitaan nopeiden reaktioiden, viileiden hermojen ja kilpakumppanin toimien lukemisen kautta.

Olipa pelaajan tahtotilana yksinäisen suden matka vaikeuksista voittoon tai muita pelaajia haastavana taistelutantereiden konkarina, monipuolinen hahmokaarti erilaisine kykyineen tarjoaa opittavaa ja koettavaa lukemattomiksi tunneiksi. Peräti 18 toisistaan poikkeavan taistelijan valikoimasta löytyy roppakaupalla vaihtelua sekä tuttujen että vähemmän tunnettujen hahmojen muodossa. Monet erilaiset taistelulajit ja -tyylit ovat vahvasti esillä, eikä kahta samanlaista soturia valikoimasta löydy. Osa pelisarjan hahmoista on mukana uusittuina, joten yllätyksiä riittää sekä uusille että vanhoille pelisarjan faneille.

Taistelukohtaamisten lisäksi Street Fighter 6 sisältää roppakaupalla hauskoja ja viihdyttäviä minipelejä, joiden parissa aika kuluu kuin siivillä.

Street Fighter 6 julkaistaan 2. kesäkuuta 2023 sekä PlayStation 5, ja Xbox Series X sekä S -pelikonsoleille että PC:lle. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Monster Hunter Stories -klassikkopelit nyt saatavana PlayStationille remasteroituna Kommentit pois päältä artikkelissa Monster Hunter Stories -klassikkopelit nyt saatavana PlayStationille remasteroituna

Monster Hunter Stories

PAN Visionin jakelema ja Capcomin julkaisema ja ovat nyt saatavilla :lle remasteroituna yhdessä ja samassa paketissa.

Monster Hunter Stories vie pelaajan värikkääseen maailmaan, jossa ratsastajahahmot muodostavat yhteyden villiin Monsties-hirviöihin metsästämisen sijaan. Tämä ensimmäinen Monster Hunter -pelimaailmaan sijoittuva roolipeli on nyt paranneltu uusilla jännittävillä ominaisuuksilla, jotka takaavat entistä jännittävämmän ja mukaansatempaavamman seikkailun.

Pelaajat voivat nyt uppoutua klassiseen toimintaan päivitetyillä grafiikoilla, jotka sisältävät parannettuja mallinnuksia, tekstuureja ja valaistuksia suuremmilla näytöillä. Tarinasta voi nauttia uudella tavalla uusien englannin- ja japaninkielisten ääninäyttelijöiden ansiosta. Mukana on myös museotila, jossa voi tutustua yli 200 konseptitaideteokseen, taustamusiikkiin ja erityisiin kehittäjäpiirroksiin. Pelaajat saavat myös pääsyn aiemmin yksinomaan Japanissa saatavilla olleeseen sisältöön, kuten versiopäivitykset 1.20 ja 1.30.

Tarinaa voi jatkaa Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin -jatko-osan parissa. Pelaaja seuraa legendaarisen Redin perintöä ja liittyy Ena-nimisen Wyverian-tytön kanssa suojelemaan Rathalosin munaa, josta voi kuoriutua valtavan voiman omaava hirviö. Tässä jatko-osassa pelaajat voivat tutkia entistä laajempaa ja dynaamisempaa maailmaa uusien Monsties-hirviöiden ystävinä. Mukaansatempaava vuoropohjainen taistelu mahdollistaa tutustumisen kiehtovaan tarinaan, joka syventyy muinaisiin legendoihin.

Monster Hunter Stories ja Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin ovat nyt saatavilla PlayStation 4:lle yhdessä ja samassa paketissa. Monster Hunter Stories toimitetaan levynä ja Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin on mukana latauskoodina. Pelien ikäraja on PEGI 7.

Dino Crisis fanit vaativat jatko-osaa Capcomin kyselyssä Kommentit pois päältä artikkelissa Dino Crisis fanit vaativat jatko-osaa Capcomin kyselyssä

Dino Crisis 2

Capcomin äskettäinen kysely paljasti, että fanit haluavat eniten jatko-osan klassiselle dinosaurusseikkailupelisarjalle Dino Crisis. Kyselyssä sai yli 80 000 ääntä, ja Mega Man ja Devil May Cry seurasivat perässä.

Kyselyssä kysyttiin myös uusintaversioista, mutta fanit olivat jakautuneempia. Yksikään peli ei noussut selkeäksi suosikiksi, ja monet äänestivät ”Ei kiinnosta” -vaihtoehtoa kokonaan. Onimusha ja Breath of Fire saivat kuitenkin eniten ääniä potentiaalisia uusintaversioita varten.

Koko kyselyn tulokset voi katsoa täältä. Devil May Cry V kruunattiin kyselyssä suosituimmaksi peliksi ja Dante fanien suosikkihahmoksi Capcomin peleissä.

järjesti kyselyn 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Capcom Town -verkkosivustollaan. Kyselyssä kysyttiin faneilta, mitä pelejä he haluaisivat nähdä uusintaversiona tai jatko-osana Capcomin klassisesta pelikirjastosta.

Kysely on jo päättynyt, mutta se antaa meille mielenkiintoisen katsauksen siitä, mitä pelejä fanit kaipaavat eniten. Dino Crisisin ja Mega Manin selkeä suosio viittaa siihen, että nämä pelisarjat voisivat olla erinomaisia ehdokkaita tuleville uusille peleille tai uusintaversioille.