Suno-tekoäly tekee sinulle kappaleen vaikka jokakeväisestä ”koirankakka tienvarrella”-traumasta – näin palvelu toimii Kommentit pois päältä artikkelissa Suno-tekoäly tekee sinulle kappaleen vaikka jokakeväisestä ”koirankakka tienvarrella”-traumasta – näin palvelu toimii


: Tekoälymusiikin luoja, joka laulaa käskystäsi vaikka kunnon örinämetallit aiheesta ”koiranp*aska” keväisellä kadulla”, on herättänyt kummastusta kansalaisissa. Millaisesta palvelusta oikein on kyse? Lukaisehan lisää alta.

Mikä ihmeen Suno siis?

Suno on tekoälypohjainen työkalu, joka muuntaa tekstikuvauksesi täysivaltaisiksi kappaleiksi. Tarjoa vain muutama sana tai kuvaus halutusta tunnelmasta, ja Suno luo ainutlaatuisen kappaleen valmiine sanoituksineen, lauluineen, melodioiden ja jopa albumitaiteen kanssa.

No mitenkä se siis toimii? hä?

Suno käyttää kaksiosaisen lähestymistavan. Sen omat tekoälymallit hoitavat musiikin sävellyksen, luoden melodian ja instrumentaaliosuudet. Sanoituksia ja kappaleen nimeä varten Suno hyödyntää :n voimaa, korkealle arvostettua luonnollisen kielen käsittelytyökalua, joka tunnetaan vaikuttavien tekstimuotojen luomisesta.

Kaikille ilmaista hupia

Yksi Sunon keskeisistä vahvuuksista on sen käyttäjäystävällisyys. Pääset siihen ilmaisen verkkosivuston kautta tai Microsoft Copilot -liitännäisenä, eikä Sunon käyttö vaadi aikaisempaa musiikillista tietämystä. Olit sitten kokenut taiteilija tai kylpyhuoneen laulaja, Suno antaa sinulle mahdollisuuden tuoda musiikkivision elämään.

Vaikka tekoälymusiikin generaattoreita kuten Meta's AudioCraft ja Googlen MusicFX ovat olemassa, Suno erottuu tarjoamalla alkuperäiset laulut ja sanoitukset musiikin luomisen rinnalla. Tämä kattava lähestymistapa on linjassa Sunon kanssa demokratisoida musiikin luominen, tehdä se saavutettavaksi kaikille, joilla on kipinä inspiraatiolle.

Ja ei muuta kuin säkkijärven polkat tulille ja kokeilemaan Sunoa oitis tämän linkin kautta!

Photoshopin tekoälyominaisuudet paranivat juuri huomattavasti Kommentit pois päältä artikkelissa Photoshopin tekoälyominaisuudet paranivat juuri huomattavasti

on julkaissut laajasti odotetun ominaisuuden, jossa Photoshopin avulla voi luoda kuvia tekstikuvauksien perusteella. Uusi ominaisuus hyödyntää -teknologiaa.

Aiemmin vain tiettyjen kuvan osien muokkaamiseen tarkoitettu Photoshopin -toiminto on saanut merkittävän päivityksen. Nyt käyttäjät voivat luoda kokonaan uusia kuvia tekstikuvauksien pohjalta ja muokata niitä haluamallaan tavalla.

Photoshopista voi nyt luoda kuvia tekstikuvauksilla. Idean muuttaminen kankaalle on nyt helpompaa kuin koskaan ennen.

kertoo Adoben Erin Boyce.

Uusi ominaisuus on kuitenkin herättänyt myös kritiikkiä. Jotkut taiteilijat ovat huolissaan siitä, että Adobe voisi käyttää heidän töitään Firefly-mallin kouluttamiseen ilman lupaa. Adobe on kuitenkin vakuutellut, että se ei käytä asiakkaiden sisältöä mallin kehittämiseen.

Photoshopin lisäksi Adobe on päivittänyt myös Illustratoria. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa Generative Shape Fill, Enhanced Text to Pattern ja Mockup-työkalu.

Uuden ominaisuuden myötä on ottanut merkittävän askeleen kohti tulevaisuuden kuvankäsittelyä.

Luovilla aloilla heräsi huoli – Japanissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttämistä tekoälyn kouluttamiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Luovilla aloilla heräsi huoli – Japanissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttämistä tekoälyn kouluttamiseen

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Japanin tekijänoikeuslait sallivat tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käytön tekoälymallien kouluttamiseen suhteellisen vapaasti. Tämä löyhä lähestymistapa herättää kuitenkin huolta luovilla ihmisillä, jotka pelkäävät töidensä joutuvan luvattoman hyödyntämisen kohteeksi ilman korvausta.

Helppo pääsy tekijänoikeudelliseen dataan on merkittävä houkutin -yrityksille, kun taas Japani pyrkii vauhdittamaan tekoälykehitystä työvo shortagesta ja väestön ikääntymisestä johtuvien haasteiden taklaamiseksi. Tämä on ristiriidassa tiukempien tekijänoikeussääntöjen kanssa, joita noudatetaan esimerkiksi Yhdysvalloissa, EU:ssa ja Kiinassa.

Japanin luovat alat vastustavat tätä tilannetta ja väittävät, että nykyiset lait eivät suojele heidän töitään. Hallitus on julkaissut joitakin ohjeita, mutta ei ole ryhtynyt lainsäädännöllisiin muutoksiin.

Vaikka keskustelu jatkuu, Japani on edelleen houkutteleva markkina tekoäly-startupeille tekijänoikeussääntöjen ulkopuolisista syistä, kuten hallituksen tuesta ja mahdollisuudesta erottua joukosta kilpailuilla markkinoilla.