Suomalainen indiepeli keräsi yli 30000 katsojaa Twitchissä Kommentit pois päältä artikkelissa Suomalainen indiepeli keräsi yli 30000 katsojaa Twitchissä

Stilt Fella Precarious Ledge

Suomalainen kävelykeppisimulaattori keräsi parhaimmillaan yli 30000 katsojaa suoratoistopalvelu Twitchissä viime viikonloppuna. Peliä on kuvailtu samantyyppiseksi kuin - ja Getting Over It with -pelejä, koska keppien ohjastaminen on hyvin haastavaa. Mainittujen pelien kehittäjä Bennett Foddy on ollut myös yksi pelin betatestaajista.

Stilt Fella keräsi yli 30000 katsojaa Twitchissä (kuvakaappaus)

Peliä on luonnehdittu hyvin yleisöystävälliseksi ja keppien päällä tasapainottelevan ukon ohjastajan turhautumiseen on helppo eläytyä. Taitojen karttuessa ja perustuntuman alkaessa sujua peli muuttuu QWOP-tyylisestä sähläämisestä enemmän -tyyliseksi kenttien läpäisyksi.

Sega ostaa Angry Birds-kehittäjä Rovion Kommentit pois päältä artikkelissa Sega ostaa Angry Birds-kehittäjä Rovion

-universumista tunnettu suomalainen pelikehittäjä myydään Segalle, kuten BBC on vahvistanut.

Sammy Holdings maksaa diilistä 706 miljoonaa euroa (625 miljoonaa puntaa / 776 miljoonaa dollaria), ja neuvottelut vahvistettiin viikonlopulla. Perjantaina kaupankäynnin päätyttyä Rovion pörssiarvo oli 707 miljoonaa dollaria (571 miljoonaa puntaa).

Angry Birds, Rovion kuuluisin tuote, julkaistiin vuonna 2009 ja siitä tuli raporttien mukaan ensimmäinen mobiilipeli, joka ylitti miljardin latauksen rajan. Siitä on tehty jatko-osia, tuotteita ja kaksi Hollywood-elokuvaa, mutta Rovio on kamppaillut saavuttaakseen saman vaikutuksen muiden peliensä kanssa, mikä johti myyntipuheiden syntymiseen.

Rovio, jolla on noin 550 työntekijää ympäri maailmaa ilmoitti aiemmin tänä vuonna tarkastelevansa liiketoimintaansa ja käyneensä neuvotteluja myynnistä suuremmalle yritykselle. Israelilainen kilpailija Playtika nousi potentiaaliseksi ostajaksi, mutta neuvottelut kariutuivat.

Minecraft sai Angry Birds -aiheisen lisäosan Kommentit pois päältä artikkelissa Minecraft sai Angry Birds -aiheisen lisäosan

Minecraft x Angry Birds

Mojangin suursuosittu -hiekkalaatikkopeli on saanut -aiheisen lisäosan. Lisäosa on saatavilla parhaillaan pelin kauppapaikalta.

Lisäosa tuo peliin kaksi Angry Birds -pelitilaa sekä aiheeseen kuuluvia hahmoja. Classic Mode -pelitilassa ammutaan lintuja alkuperäisen pelin tyyliin, mutta Minecraftille ominaiseen laatikkotyyliin.

Mission Mode -pelitilassa puolestaan pelaajat pääsevät pelastamaan tuttuja hahmoja neljältä eri alueelta. Pelastettuaan hahmot, pelaajat saavat kyseiset hahmot pelattavaksi.

Aiemmin Minecraft -pelissä on julkaistu mm. Sonic the Hedgehog ja Street Fighter -aiheisia lisäosia.