Sympaattinen maatilasimulaattori Farmer’s Dynasty on nyt pelattavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Sympaattinen maatilasimulaattori Farmer’s Dynasty on nyt pelattavissa

Farmer's Dynasty

PAN Visionin jakelema ja Bigbenin julkaisema Farmer's Dynasty on videopeli maanviljelystä ja maaseudun luonnonläheisestä elämästä. Peli on saatavana PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille. Nintendo Switch -version julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Pelin alussa pelaaja tutustuu yksinkertaisiin työkaluihin, joilla päästään alkuun maanviljelyn saloista. Sadonkorjuun, rakentamisen, korjaamisen ja työnteon kautta tilallinen edistyy urallaan ja samalla kohentaa omaa maatilaansa. Uudet pellot, kasvihuoneet, siilot ja monet muut tilat ja rakennelmat vaativat aikaa ja työtä, mutta onnistuminen palkitaan vaurastumisella ja menestyksellä.

Myös oman maatilan ulkopuolella on elämää ja pelin sosiaalinen vuorovaikutus onkin keskeinen osa kokonaisuutta ja sen viehätystä. Työpäivän päätteeksi on hyvä piipahtaa käymään kylällä ja viettää aikaa muiden asukkaiden kanssa. Nämä johtavat monenlaisiin ihmissuhteisiin, joihin lukeutuu myös mahdollisuus romanttisiin suhteisiin maaseudun auvossa.

Avoin pelimaailma ja sen monipuoliset tekemiset pitävät pelaajan valppaana ja kiinnostuneena pelimaailman tapahtumista. Värikäs ja ilostuttava peligrafiikka tekee pelimaailmasta virkistävän ja ilahduttavan ympäristön. Farmer's Dynasty onkin monipuolinen ja hauska peli, joka sopii lähes kaikenikäisille pelaajille.

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi olla se taksikuski, joka kuuntelee sinun kännitilityksiäsi? – pian se olisi mahdollista Kommentit pois päältä artikkelissa Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi olla se taksikuski, joka kuuntelee sinun kännitilityksiäsi? – pian se olisi mahdollista

Oletko aina miettinyt, miltä tuntuu olla se se taksikuski, joka kuskaa sinua baarista kotiin? No, kiitos PAN Visionin ja NACONin, voit pian saada selville, sillä he tuovat maailmaan -pelin. Kyllä, oikein kuulit, taksisimulaation, joka vie sinut aurinkoiseen Espanjaan.

Tervetuloa Barcelonan maailmaan, joka on täynnä toimintaa ja liikennettä. Virtuaaliset taksinkuljettajat voivat odottaa olevansa suosittuja niin turistien kuin paikallisten keskuudessa. Mutta tämä ei ole pelkkä ajo-simulaatio, tässä sekoittuu myös yritysstrategiapeli, joten saat mahdollisuuden kokea, miltä tuntuu johtaa omaa taksifirmaasi.

Päätehtäväsi on kuljettaa asiakkaita ympäri Barcelonaa, pitäen samalla kiinni liikennesäännöistä. Lisäksi, muista pitää asiakkaasi tyytyväisinä, jotta voit saada hyviä arvosteluja ja jopa tippiä.

Pelaajan pitää myös hoitaa omaa taksiyritystään. Se sisältää kuljettajien palkkaamista ja firman kasvattamista. Voit myös räätälöidä autojasi ja maalata ne omalla tyylilläsi. Varmista kuitenkin, että pidät ne puhtaina ja kunnossa, sillä autojen laiminlyönti voi aiheuttaa sinulle uusia ongelmia.

Kaupunki, jota pelissä tutkitaan, on mallinnettu täysikokoisena, joten voit ajaa ympäriinsä ja tutkia kaikkea. Mitä paremmin tunnet kaupungin, sitä helpompi on palvella asiakkaita ja viedä heidät oikeisiin paikkoihin ilman ongelmia.

Taxi Life: A City Driving Simulator julkaistaan helmikuussa 2024 :lle, Xbox Series X/S:lle ja PC:lle. Joten, varmista, että olet valmis ottamaan ratin ja kyyditsemään ihmisiä ympäri Barcelonaa!

Kiehtova, mutta pintapuoliseksi osoittautuva kauhuseikkailu – arvostelussa Ad Infinitum Kommentit pois päältä artikkelissa Kiehtova, mutta pintapuoliseksi osoittautuva kauhuseikkailu – arvostelussa Ad Infinitum

Ad Infinitum

Ad Infinitum (PlayStation 5)

5 / 10
Hyvää Kiehtova idea. Pelattavuus. Huonoa Graafisesti todella vaihteleva. Liikkumavapauden puute. Kiehtova idea, joka ei lopulta ollut mieleenpainuva, eikä oikeastaan edes pelottava. Ad Infinitum tarjoaa kiehtovan läpileikkauksen sodan ja mielen hajoamisen synkkiin maisemiin, mutta kompastuu omiin jalkoihinsa yrittäessään tasapainoilla useiden eri elementtien välillä.

Ensimmäisen maailmansodan raakuus ja kaaos elävät voimakkaasti NACONin julkaisemassa ja PAN Visionin jakelemassa -pelissä, joka sukeltaa syvälle sodan kauhuihin ja yhden sotilaan traumatisoituneeseen mieleen. Pelin maailma on synkkä, piinaava ja paikoin sekava, tarjoten pelaajalle kokemuksen, joka on yhtä aikaa sekä jännittävä, ja ainakin yrittää parhaansa ollakseen myöskin mentaalisesti raskas kokemus.

Ad Infinitum vie pelaajan ensimmäisen maailmansodan pelottaviin tapahtumiin, jossa nuoren saksalaissotilaan kautta paljastuu sotatilanteen armottomuus ja mielenterveyden rakoilu. Sotilaan silmin nähdään paitsi juoksuhaudat, myös perhe, ystävät ja koti – ja kaikkea varjostaa jatkuva kuoleman pelko sekä sotatoimien järkyttävät tapahtumat.

Peli ei tyydy kuitenkaan vain esittelemään sotaa ulkoisena kauhuna, vaan sukeltaa myös sotilaan sisäiseen taisteluun ja psyykkeen järkkymiseen. Mieleen hiipivät painajaiset, unen ja todellisuuden rajamailla liikkuminen sekä jatkuva epävarmuus omasta hahmottamisestaan luovat intensiivisen ja mieleenpainuvan pelikokemuksen.

Toiminnan, ongelmanratkaisun ja painajaismaisen seikkailun sekoitus tekee Ad Infinitumista vaikeasti määriteltävän genrensä suhteen. Pelaaja joutuu vaihtamaan strategiaa ja lähestymistapaa usein – joskus ratkaisu saattaa löytyä pakenemisesta, toisinaan hiljainen tarkkailu tai arvoituksen ratkaiseminen ovat avain eteenpäin.

Vaikka pelin pelattavuus itsessään oli pätevää ja pelaaja ohjattiin sujuvasti läpi traumatisoituneen sotilaan mielenmaiseman, Ad Infinitum ei pysty lunastamaan lupauksiaan aidosta kauhukokemuksesta. Möröt, vaikkakin friikkejä, eivät tarjoa sydäntä raastavaa pelkoa ja vaikka painajaismaisesti vääristyneet maailmat toivat eteerisen värinän pelaajien niskavilloihin, pelko jäi pintapuoliseksi.

Elämää juoksuhaudoissa

Graafinen anti tarjosi valitettavasti varsin kirjavan kirjon. Välillä pelaaja saattoi ihastella yksityiskohtaisia ympäristöjä ja painajaismaisia olioita, kun taas toisinaan oli vaikea ymmärtää, miten samassa pelissä saattoi olla PS1-tason tekstuureja.

Vaikka juoksuhaudoissa rämpiminen voi tuntua osuvalta pelin teemaan ja siihen tuomaan realismiin, sen jatkuva toistaminen muuttui ajan kanssa uuvuttavaksi. Kävelysimulaattori, ajatus, joka välissä pyörii mielessä. Toiveissa oli enemmän liikkumisvapautta ja mahdollisuutta tutkia synkkiä maisemia omilla ehdoilla. Pelin lineaarisuus, jota vielä korostivat näkyvyyden ongelmat, toivat ärsytyksen hetkiä, jotka valitettavasti vaimensivat immersiota.

Yksi omalaatuinen piirre, taskulamppumekaniikka, onnistui luomaan enemmänkin turhautumista kuin pelkoa. Siinä missä pelaajan olisi pitänyt kokea pelkoa ja jännitystä, oltiinkin kiinni omassa ärsytyksessämme, kun lamppu ei toiminut haluamallamme tavalla.

Ad Infinitum tarjoaa kiehtovan läpileikkauksen sodan ja mielen hajoamisen synkkiin maisemiin, mutta kompastuu omiin jalkoihinsa yrittäessään tasapainoilla useiden eri elementtien välillä. Se ei ole pelkkä kauhupeli, mutta se ei myöskään ole seikkailu, joka pitäisi pelaajaa otteessaan alusta loppuun. Siinä, missä se ottaa askeleita syvälliseen ja merkitykselliseen tarinankerrontaan, se kompuroi pelattavuuden ja grafiikan saralla, jättäen pelaajan toivomaan, että se olisi voinut olla enemmän.

Yhteenvetona Ad Infinitum on kelvollinen lisäys genreen, mutta se ei tarjoa erityisen mieleenpainuvaa kokemusta. Se vaeltelee jossakin keskinkertaisen ja potentiaalisesti kiinnostavan välimaastossa, antaen aihetta miettiä, mitä olisi voinut olla, jos kaikki olisi loksahdellut kohdilleen.

Ad Inifinitum on saatavilla PlayStation 5Xbox Series X ja S -konsoleille sekä PC:lle. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Arvostelu: J.Jaatinen