System Shock 2 -uusintaversio on nyt kehitteillä Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock 2 -uusintaversio on nyt kehitteillä

Scifikauhupeli 2 on saamassa uusintaversion Nightdive Studiosin toimesta. Yhtiö varmisti asian Twitter-tilillään. Tuleva peli kantaa nimeä .

Alunperin vuonna 1999 ilmestynyt peli yhdistelee ensimmäisen persoonan toimintaa, roolipeliä, selviytymistä ja kauhua. Vaikuttava peli on arvostelijoiden ylistämä ja keräsi paljon vuoden peli titteleitä, mutta ei kuitenkaan saavuttanut myyntitavotteita.

System Shock 2 ei ole ainut uusinta mitä kyseisestä pelisarjasta on tekeillä. Myös vuonna 1994 ilmestynyt System Shock on saamassa uusinnan samaisen firman toimesta. Pelin on määrä ilmestyä ensi vuoden puoellla. Alkuperäisten pelien kehittäjän Looking Glass Studiosin perustajan Paul Neurathin uusi firma on parhaillaan kehittämässä myös täysin uutta -peliä.

Kommentoi

System Shock -uusinnon pelattava demo ladattavissa Steamistä ja GOGista Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock -uusinnon pelattava demo ladattavissa Steamistä ja GOGista

System Shock

on julkaissut tulevan -uusinnon uuden demon Steam ja GOG -palveluissa.

Alunperin vuonna 1994 julkaistu peli on tuotu tähän päivään täysin uudistetuin grafiikoin sekä parannetuilla kontrolleilla. Pelistä on aiemmin ollut saatavilla vain videomateriaalia, mutta nyt peliä päästään vihdoin käpistelemään kunnollisesti.

Kehittäjä on luvannut, että vaikka peliä on visuaalisin osin päivitetty on kuitenkin sen alkuperäinen fiilis pyritty säilyttämään. Esimerkiksi pelissä kuullaan ikonisen pääpahis SHODAN -tekoälyn alkuperäinen ääninäyttelijä.

Pelattavaa demossa on n. 40-60 minuuttia ja sen voi ladata Steam ja GOG -palveluista. System Shock -uusinto ilmestyy tänä vuonna PC:lle.

Pelisarja on saamassa jatkoa myös -pelin muodossa, jonka kiinalainen Tencent otti juuri haltuun OtherSide Entertainmentilta.

Kommentoi

Tencent ottaa haltuun System Shock 3 -pelin kehityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Tencent ottaa haltuun System Shock 3 -pelin kehityksen

System Shock 3

Kiinalainen pelijätti Tencent on ottamassa haltuun OtherSide Entertainmentin -projektin ja mahdollisesti myös sen jatko-osan.

OtherSide Entertainment varmisti asian Twitter -tilillään. 3 -pelin kehitys alkoi jo vuonna 2015 ja mukana oli myös pelisarjan ensimmäisen osan tuottaja Warren Spector. Projekti ajautui kuitenkin vaikeuksiin vuonna 2018, kun pelin julkaisija Starbreeze ajautui taloudellisiin ongelmiin.

OtherSide kuitenkin irtaantui Starbreezestä vuoden 2019 alussa ja vannoi pelin kehityksen olevan puolessavälissä ja jatkuvan normaalisti. Saman vuoden syyskuussa kuitenkin huhut kehittäjien lähtemisestä alkoivat kiertelemään netissä.

Nähtäväksi jäänee jatkaako OtherSide projektin parissa vai otetaanko kehitykseen mukaan joku muu taho. Tencent on myös avaamassa ensimmäistä omaa pelistudioaan Yhdysvalloissa.

Itse System Shock -pelisarjan omistusoikeudet ovat tällähetkellä Nightdive Studiosin hallussa. Kyseinen taho on parhaillaan kehittämässä uusintoa pelisarjan ensimmäisestä osasta. OtherSidellä on ollut ainoastaan rajoitettu lisenssi jatko-osan kehitykseen.

Kommentoi