System Shock 3 kylvää avaruuskauhua uudella pelivideolla Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock 3 kylvää avaruuskauhua uudella pelivideolla

System Shock 3

-pelisarjan alkuperäisten kehittäjien muodostaman OtherSide Entertainmentin uusi on saanut ensimmäisen vilauksen miltä itse pelaaminen näyttää. Kyseessä on kuitenkin vielä kehitysvaiheessa oleva pre-alpha -versio. Pelin parissa häärää myös ensimmäisen System Shock -pelin tuottaja, legendaarinen Warren Spector.

Varsin näyttävä traileri esittelee tuttua jakoavaimen kanssa hiippailua ja muutamia vihulaisiakin, mutta nähtäväksi jää onnistuuko tämä jatko-osa säilyttämään edeltäjänsä tunnelman.

Tarinaltaan System Shock 3 jatkaa siitä mihin edeltäjänsä jäi 20 vuotta sitten. Valloilleen päässyt tekoäly SHODAN on selviytynyt ja palaa kylvämään kostoaan. Tekoälyn ikoninen ääni on juuri se tuttu mitä totuttiin kuulemaan edellisessäkin pelissä ja saa taatusti aikaan kylmiä väreitä.

System Shock 3
Ilmastointikanavissa on tunnelmaa.

System Shock 3 ei ole pelisarjan ainoa kehitteillä oleva. Nightdive Studio on kehittämässä toisintoa pelin vuonna 1994 ilmestyneestä ensimmäisestä osasta. Samainen firma on myös työstämässä System Shock 2 pelin HD -versiota .

Huonompi puoli on se että millään näistä peleistä ei ole vielä asetettua julkaisuajankohtaa.

Kommentoi

Humble Bundle tarjoilee yli 1000 euron arvoista pelipakettia – tuotto hyväntekeväisyyteen Kommentit pois päältä artikkelissa Humble Bundle tarjoilee yli 1000 euron arvoista pelipakettia – tuotto hyväntekeväisyyteen

Humble Bundle

Humble Bundle on tehnyt saman minkä Itch.io -kauppapaikka teki aiemmin ja kasannut yli 1 000 euron arvosta pelejä hyvätekeväisyyspakettiin.

Paketin tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Yhdysvalloissa rotuoikeuksien puolesta taisteleville tahoille kuten NAACP Legal Defense Fund, Race Forward ja The Bail Project.

28 euron pakettiin kuuluu mm. BioShock Remastered, FTL: Faster Than Light, Enhanced Edition, , Kerbal Space Program, Hyper Light Drifter, This War of Mine, Armello, Baba Is You, Spelunky, Surviving Mars, EarthNight, Broken Age, NBA 2K20 ja monia muita. Pelien lisäksi paketin mukana tulee myös digitaalisia kirjoja ja sarjakuvia.

Itch.io -kauppapaikan yli 1 500 peliä sisältävä paketti keräsi hyväntekeväisyyteen yhteensä yli 8 miljoonaa dollaria.

Kommentoi

System Shock -uusinnon pelattava demo ladattavissa Steamistä ja GOGista Kommentit pois päältä artikkelissa System Shock -uusinnon pelattava demo ladattavissa Steamistä ja GOGista

System Shock

on julkaissut tulevan -uusinnon uuden demon Steam ja GOG -palveluissa.

Alunperin vuonna 1994 julkaistu peli on tuotu tähän päivään täysin uudistetuin grafiikoin sekä parannetuilla kontrolleilla. Pelistä on aiemmin ollut saatavilla vain videomateriaalia, mutta nyt peliä päästään vihdoin käpistelemään kunnollisesti.

Kehittäjä on luvannut, että vaikka peliä on visuaalisin osin päivitetty on kuitenkin sen alkuperäinen fiilis pyritty säilyttämään. Esimerkiksi pelissä kuullaan ikonisen pääpahis SHODAN -tekoälyn alkuperäinen ääninäyttelijä.

Pelattavaa demossa on n. 40-60 minuuttia ja sen voi ladata Steam ja GOG -palveluista. System Shock -uusinto ilmestyy tänä vuonna PC:lle.

Pelisarja on saamassa jatkoa myös -pelin muodossa, jonka kiinalainen Tencent otti juuri haltuun OtherSide Entertainmentilta.

Kommentoi